FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Evander
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evander » 10 nov 2015, 19:18

Ma ja cu otici, meni je svejedno. Sjest cu i prije tekme i popiti koju. Otici cu i autom, platiti i parking vjerovatno. Na kraju sve ce me to kostati 40-50 maraka sigurno. Nije mi do 5 maraka fakat i sve ovo pricam za opste dobro, za neke druge kojima tih 5 maraka fakat znaci. Nismo mi neki brend da ce ljudi tek tako dolaziti. Moras ih privuci. Nije cijena jedina stvar radi koje inace ljudi ne dolaze, ali je jedna od bitnijih stvari. Moras na sve gledati. Sarajevo zavisi od tih ljudi, ne ti ljudi od Sarajeva. Nasi se kao inate nekom sa clanskim i slicno. Kome?

Sent from my LG-H635 using Tapatalk

Rahma
Kontakt:

Post Postao/la Rahma » 10 nov 2015, 19:20

Sta mislite hoce li se moci kupiti ulaznice prije utakmice za istok?
Amer Dupovac!

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 10 nov 2015, 19:21

Raja ko da je zaboravila da ima SJEVER 6 KM i ISTOK 10 KM :D Miša mu nije i to valjda puno za FKS - Galata..

pitarlOOk
Kontakt:

Post Postao/la pitarlOOk » 10 nov 2015, 19:27

sarajevo46 je napisao/la:Raja ko da je zaboravila da ima SJEVER 6 KM i ISTOK 10 KM :D Miša mu nije i to valjda puno za FKS - Galata..
Najbolji komentar :salut: :thumbup:
Mosa RajvoSa

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 10 nov 2015, 19:31

sarajevo46 je napisao/la:Raja ko da je zaboravila da ima SJEVER 6 KM i ISTOK 10 KM :D Miša mu nije i to valjda puno za FKS - Galata..
Jest al za clanove a aktivnih clanova je 1500 u vrh glave.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 10 nov 2015, 19:32

pitarlOOk je napisao/la:
Za clanove burazeru, za clanove. Pogledaj sta sam ja gore pisao. Niko nece na sjever sa djetetom i zenom sigurno. Evo uzmimo da ce na istok njih troje, nije clan, opet ga dođe prijateljska 45km za karte. Dok plati parking, pojedu nesto i tako to, mogao je kuci gledati baraz, nasu tekmu i jos za vikend da mu ostane meze i pica. I sta mislis za sta ce se on udluciti ili bilo koji prosjecni simpatizer Sarajeva koji tu i tamo ide na utakmice?! Brate da igramo takmicarsku tekmu sa Galatom pa shvatio bih ove cijene, ali ovo je PRIJATELJSKA.
Bahati, bahati Željkan!
1946

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 10 nov 2015, 19:36

joker90 je napisao/la:
THEC je napisao/la:i sad ce ti se neko beze natovariti na ledja sto si to napisao, a evo vjerujem da ce vecina nas koji ovdje na forumu upozoravaju na cijene karata otici na tekmu, no mnogi nece, i onda ce kasnije biti kukanje sto je slaba posjeta, jednostavno nekad u upravi ne razmisle dobro, poslije 7-8 godina smo igrali ligu prvaka, cijene su za clanove recimo bile manje nego sad, i kakvu smo posjetu imali ? - nekih 15-ak milja, nesto malo vise nego recimo protiv Zrinjskog prosle sezone, a sad jos zima, ima i na tv-u, prijateljska, tacnije revijalna utakmica, bez obzira sto je Galatasaray mnogo veci klub od Lecha, no nije isto igrati pretkolo LP i obicnu prijateljsku utakmicu, i onda ne treba ni da cude takve reakcije, no dobro jos jednom ako ne smeta ljudima u klubu slaba posjeta onda ne smeta vala ni meni
Ma nek se natovari ko hoce brate, evo ne moze biti postavljeno jednostavnije od ovog sto je ovaj covjek rekao. Galata je veliko ime i sigurno bi doslo i raje koja ne navija za Sarajevo da je malo pristupacnije. Imas sigurno jos more ovakvih primjera starije raje koja navija za kone, a dosli bi s nekim na tekmu. I ovaj meni covjek kaze, otisao bih na tekmu da odvedem malog, da se slika, nek ima uspomenu da je bio na jednoj takvoj utakmici sa mnom, ali sto je puno, puno je. I onda dođe mi neko zadrt ovdje pricato kako je bolje nas 2000 pravih, nego da nam ovakvi pune stadion i slikaju se po njemu. Jarane nece te yebat ako se slikaju sa djecom, ne mogu svi biti ultrasi, sa brzim cvikama, maxicama i izbrijanom vuglom.
Vjerovatno si ovdje mislio na mene... Drug, meni ne smetaju djeca dodju da se slikaju, jedino sto mi kod djece smeta je kur.cenje sto sam gore i objasnio. Ja sam upravo protiv takvih obrijane glave, klosari, nadrogirani. Meni je drago kada vidim da dolaze ljudi sa porodicom, inace sam i ja na istoku. Protiv sam baklji i klosara na stadionima. Veliki pozdrav za tebe momak, ne zelim se svadjati.
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 10 nov 2015, 19:37

Ali ljudi ja ne mogu da svarim lika... Reče bolje 3.000 na stadionu nego 30.000... Ne mogu da skontam to razmišljanje.
Samo Saraj'vo.

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 10 nov 2015, 19:39

Benko za Hrvatske medije dao intervju !
Samo stavite goal.com gore poslije www.
Zadnja izmjena: sonpenn, dana/u 10 nov 2015, 19:55, ukupno mijenjano 4 puta.
Sarajevo ljubavi moja.

Rahma
Kontakt:

Post Postao/la Rahma » 10 nov 2015, 19:40

I vi se oko gluposti prepirete, ko zeli da dodje, doci ce.
Amer Dupovac!

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 10 nov 2015, 19:40

PitarBordo je napisao/la:Ali ljudi ja ne mogu da svarim lika... Reče bolje 3.000 na stadionu nego 30.000... Ne mogu da skontam to razmišljanje.
Pa dobro, mozda sam pretjerao malo... Ali ja i dalje tvrdim npr. da je bolje 10000 pravih nego 15000 pozera na tribini.
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 10 nov 2015, 19:44

joker90 je napisao/la:
pitarlOOk je napisao/la:
Za clanove burazeru, za clanove. Pogledaj sta sam ja gore pisao. Niko nece na sjever sa djetetom i zenom sigurno. Evo uzmimo da ce na istok njih troje, nije clan, opet ga dođe prijateljska 45km za karte. Dok plati parking, pojedu nesto i tako to, mogao je kuci gledati baraz, nasu tekmu i jos za vikend da mu ostane meze i pica. I sta mislis za sta ce se on udluciti ili bilo koji prosjecni simpatizer Sarajeva koji tu i tamo ide na utakmice?! Brate da igramo takmicarsku tekmu sa Galatom pa shvatio bih ove cijene, ali ovo je PRIJATELJSKA.
Mene bi bilo stid reci da sam navijač FKS, a da nemam člansku pa makar jednom godišnje otišao na stadion red je da imaš člansku kluba za koji navijaš. Nije ovakva utakmica svaki mjesec pa da kažemo da su skupe karte, da su sve 15 ili 10 pa hajde onda može se reci da su skupe, ali ovdje imaš izbor tri tribine. Jedina greška koju su napravili da su za djecu ogli besplatan ulaz npr.

i da dodam nisu ultrasi oni sa cvikama, trenerkom i maxcima.

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 10 nov 2015, 19:45

Dođe dva puta godišnje na utakmicu sa familijom i puno mu 45KM?

Ako već pričamo o 'derbi' i 'Evropa' navijačima, a i ovim što im se teško učlaniti.

Možda ima neki film u Cinema Cityju tu večer onda, nek' tu odvede porodicu, garant će ga manje izać'.

Jedina stvar koju bih ja uradio je stavio još dosta niže cijene za članove, a ostale ko ****, ionako ih nema kada je puno važnije.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 10 nov 2015, 19:47

sonpenn je napisao/la:
http://www.***/news/7072/premijer-liga-bih/2015/11/10/17119242/benko-za-goal-velik-je-pritisak-igrati-u-sarajevu-ali-i-gušt?ICID=HP_HN_HP_RI_0_3
Samo stavite goal.com gore

Benko za Hrvatske medije dao intervju !
Sudeci po ovom, Benkara ce onda biti spreman za tekmu? :think:

@sarajevo46, Ne navija covjek uopste za nas, ako pogledas sta sam pisao. :) Ali hajde, nema veze, necu da se svađam sa nasim forumasima. Posjeta ce nam reci dovoljno svakako.
Bahati, bahati Željkan!
1946

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 10 nov 2015, 19:49

HordasOdMalena je napisao/la:
PitarBordo je napisao/la:Ali ljudi ja ne mogu da svarim lika... Reče bolje 3.000 na stadionu nego 30.000... Ne mogu da skontam to razmišljanje.
Pa dobro, mozda sam pretjerao malo... Ali ja i dalje tvrdim npr. da je bolje 10000 pravih nego 15000 pozera na tribini.
Eh, drastično ti promjeni matematiku odjednom, pa dobro, najbolje bi bilo kad bi se svih 20.000 recimo izbrijalo, stavilo brze cvike, uzelo na piku one maksice i došlo u donjoj sivnoj trenerci i spitfajerci?

Od tih 15.000 "pozera" dobar, ogroman dio su porodični ljudi koji dovedu djecu da možda ta djeca vide kako to izgledaju pa i posle budu ti "pravi" kako ti karakterišeš, ljudi koji možda nisu zagriženi navijači FKS, ali vole možda domaći fudbal, simpatiziraju možda FKS ili su u prolazu, a žele neku uspomenu kao što je pogledati uživo najveći sportski kolektiv u državi.

Mislim da je pogrešno smatrati ta je FKS tu i da postoji samo zbog te "male" cifre koje vi mjerite time što su kupili godišnju (vlasnik sam godišnje i svaku kartu odvojeno kupim zbog uspomene). Taj stav "ko je8e ostale"... Pa da, daj da se zatvorimo za javnost, da igramo pred 2-3 hiljade "pravih", a ko je8e ljude koji nisu fanatici FKS, ali žele da pogledaju jedan FKS... Tako rade i velikani.... NOT.
Zadnja izmjena: PitarBordo, dana/u 10 nov 2015, 19:51, ukupno mijenjano 1 put.
Samo Saraj'vo.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 10 nov 2015, 19:50

joker90 je napisao/la:
@sarajevo46, Ne navija covjek uopste za nas, ako pogledas sta sam pisao. :) Ali hajde, nema veze, necu da se svađam sa nasim forumasima. Posjeta ce nam reci dovoljno svakako.
Joj kad nas se skupi 25 000 na Koševu u subotu. :mrgreen:

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 10 nov 2015, 19:53

Trebamo postati klub 2000-3000 aktivnih clanova i ostale sve odhebati?
Znas li koliko je sa mnom ljudi bilo prosle sezone u Gradaccu, Vitezu...koji nisu clanaovi?
Trebamo li se kao klub zatvarati ili otvarati i siriti?
Nekome ta clanska nista ne predstavlja. Ako je ima ili nema, nece ni manje ni vise voliti Sarajevo. Ja je imam. I sta mi ona znaci? Nisam je kupio radi nekoh pogodnosti. Jesam li bio manji navijac kad je nisam imao nego sad?
Sta znaci u opste clanska?
Navijam za mnoge ekipe u raznim sportovima diljem svijeta i europe a nism clan tih ekipa.
Za reprezentaciju ljudi pare dadodose i prate je svugdje, a niko nije clan.

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 10 nov 2015, 19:54

@joker90
Nismo se našli onda ja sam mislio na one koji se nazivaju navijačima FKS, a nemaju člansku. Ma nije svađa samo pricamo(pišemo) :D

@PitarBordo
Kakve veze ovo "izbrijalo, stavilo brze cvike, uzelo na piku one maksice i došlo u donjoj sivnoj trenerci i spitfajerci" ima s navijacima, kao da želiš reci da moras biti takav da bi pjevao i navijao 90 minuta za svoj klub.

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 10 nov 2015, 19:56

PitarBordo je napisao/la:
HordasOdMalena je napisao/la:
Eh, drastično ti promjeni matematiku odjednom, pa dobro, najbolje bi bilo kad bi se svih 20.000 recimo izbrijalo, stavilo brze cvike, uzelo na piku one maksice i došlo u donjoj sivnoj trenerci i spitfajerci?

Od tih 15.000 "pozera" dobar, ogroman dio su porodični ljudi koji dovedu djecu da možda ta djeca vide kako to izgledaju pa i posle budu ti "pravi" kako ti karakterišeš, ljudi koji možda nisu zagriženi navijači FKS, ali vole možda domaći fudbal, simpatiziraju možda FKS ili su u prolazu, a žele neku uspomenu kao što je pogledati uživo najveći sportski kolektiv u državi.

Mislim da je pogrešno smatrati ta je FKS tu i da postoji samo zbog te "male" cifre koje vi mjerite time što su kupili godišnju (vlasnik sam godišnje i svaku kartu odvojeno kupim zbog uspomene). Taj stav "ko je8e ostale"... Pa da, daj da se zatvorimo za javnost, da igramo pred 2-3 hiljade "pravih", a ko je8e ljude koji nisu fanatici FKS, ali žele da pogledaju jedan FKS... Tako rade i velikani.... NOT.
Procitaj moj post gore gdje sam napisao kako mi ti obrijani, drogirani klosari i najvise smetaju, te njihove bakljade kojima se oni ponose a nanose stetu svetinji. Meni nije problem da se djeca slikaju nego kad ti dodje dijete od 13,14 godina i nesto on psuje...

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 10 nov 2015, 19:56

Je li navijac kluba samo onaj ko navija 90 minuta?
Ja ne navijam 90 minuta. Je li to neko mjerilo?

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Varijantas8 i 35 gostiju.