FK Sarajevo - Akademija FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Peace
Kontakt:

Re: FK Sarajevo: Omladinski pogon (Škola fudbala i Akademija)

Post Postao/la Peace » 10 nov 2015, 13:08

muhamedhulk je napisao/la:
hilmo je napisao/la:Kadušić, Osmanković i Herić u prvih 11 U19 reprezentacije protiv Turske
Osmanovic? :D

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Osmankovic je iz Zelje...
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 10 nov 2015, 13:23

I Gljiva je poslije usao :) a Osmankovic je igrac Zeljeznicara
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 10 nov 2015, 13:40

Ne zamjerite ovih dana nisam pri sebi :D...
I meni je bilo čudno ali bilo mi mrsko provjeravati.

Uglavnom Herić je odigrao dobru utakmicu, nadam se da će i kod nas u narednim utakmicama dobiti više prilike.

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 10 nov 2015, 13:42

Meni je vazno da ti mladici sto vise igraju kako kod nas tako i za repku. Volio bi da Advan u narednoj polusezoni bude prvi izbor na desnom beku. Za pocetak dovoljno... Ostale postepeno forsirati.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo: Omladinski pogon (Škola fudbala i Akademija)

Post Postao/la hilmo » 14 nov 2015, 11:18

@primorac
Jel danas igramo zaostalu utakmicu u Tuzlu?

srecco
Kontakt:

Post Postao/la srecco » 14 nov 2015, 12:25

U Tuzli, 60. Minut utakmice, rezultat 1:2.
Golove za Sarajevo su postigli igrac sa brojem 21 i 9 (hadzija), a oba gola je sjajno asistirao Resic, koji je po mom misljenju do sada najbolji igrac utakmice.
Inace utakmica dosta cvrsta i zestoka.
Za Slobodu ne igra Smajic, inace kapiten kadetske reprezentacije BiH.

srecco
Kontakt:

Post Postao/la srecco » 14 nov 2015, 12:41

2:2 u Tuzli, kraj utakmice

bordoboy2014
Kontakt:

Post Postao/la bordoboy2014 » 14 nov 2015, 18:13

Hoce li se iko u Upravi upitati sta je sa Akademijom?
Toliko price, toliko selektivnih kampova, toliko dovodjenja talenata sa svih strana, a evo nismo ni u kadetskoj ni u juniorskoj konkurenciji prvi.

Primorac
Kontakt:

Post Postao/la Primorac » 14 nov 2015, 18:19

strijelci za kadete klarić i hadzić

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 14 nov 2015, 20:28

bordoboy2014 je napisao/la:Hoce li se iko u Upravi upitati sta je sa Akademijom?
Toliko price, toliko selektivnih kampova, toliko dovodjenja talenata sa svih strana, a evo nismo ni u kadetskoj ni u juniorskoj konkurenciji prvi.
Desava se da Akademci igraju protiv Galate, eto sta je 'problem'.
Polako zauzimaju mjesta u prvoj ekipi, i tu je 'problem'.
De odvadi malo.

NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 14 nov 2015, 22:20

muhamedhulk je napisao/la:
bordoboy2014 je napisao/la:Hoce li se iko u Upravi upitati sta je sa Akademijom?
Desava se da Akademci igraju protiv Galate, eto sta je 'problem'.
Polako zauzimaju mjesta u prvoj ekipi, i tu je 'problem'.
De odvadi malo.

Kolega @muhamedhulk ti je načeo temu a ja ču ti malo bolje objasniti, ovo su igrači koji su nastupili u večerašnjoj utakmici protiv Galatasaraya:
FK SARAJEVO: Plakalo (od 46. minute Pavlović; od 85. minute Trifković), Al. Bekić (od 46. minute Ikande), Barbarić (od 75. minute Mihojević), Kovačević, Kallasi (od 86. minute Rastoder), Berberović (od 85. Mujakić), Rustemović, Okić (od 83. minute Čataković), Duljević (od 86. Hebibović) , Škoro (od 8. minute Osmanović; od 66. minute Veladžić), Obuća (od 7. minute Am. Bekić; od 83. minute Vazda)

Crveni su standardni u ekipi juniora i iznijeli su 95% utakmica do sada. Poraz u Tuzli sasvim očekivan.
Zeleni je nosioc igre kadeta, a što se tiče kadeta su kiksali u završnici jesenjeg dijela, ali ni to nije nikakav kiks. Komšije isto imaju strašnu generaciju kadeta, tako da će borba biti žestoka do kraja.

Ovo večeras je najveća pobjeda i največa stvar što se tiče Akademije.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 14 nov 2015, 22:21

Od Osmanovica i Veladzica puno ocekujem nakon ovog sto sam vidio do sad. Ostale jos trebam pogledati na djelu, samo znam da u Sa nema mjesta za ovog hilminog golmana. :tralala:
Bahati, bahati Željkan!
1946

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 14 nov 2015, 22:22

joker90 je napisao/la:Od Osmanovica i Veladzica puno ocekujem nakon ovog sto sam vidio do sad. Ostale jos trebam pogledati na djelu, samo znam da u Sa nema mjesta za ovog hilminog golmana. :tralala:
Halo, ni jedne :shhh: :tralala:

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 14 nov 2015, 22:41

slika

Jel ovo prava tabela ili se nešto u međuvremenu promjenilo .
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 14 nov 2015, 22:44

@besic
Promijenilo se..
Mi smo danas odigrali danas zaostalu utakmicu u TZ i remizirali tako da imamo 38 bodova a komšije su u toku sedmice, mislim srijeda i danas, odigrali svoje dvije zaostale i upisali dvije pobjede tako da imaju 39 bodova

bordoboy2014
Kontakt:

Post Postao/la bordoboy2014 » 15 nov 2015, 01:35

@Hilmo, znam da ozbiljno pratis FK Sarajevo, (za razliku od @muhamedhulka, koji je po vlastitom priznanju vise pratio Bajern nego Sarajevo), pa tvoje misljenje u svakom slucaju treba cijeniti. Ali, dozvoli(te) i drugima koji takodje dugo prate svoj voljeni klub, da ponekad ukazu na cinjenicu da nije zlato sve sto sja. Od ovih sto si ih pobrojao zeleni je najmanje zelen. Od njega (Veladzica) se zaista moze puno ocekivati jer odskace od svoje generacije. Ovi ostali ni po cemu se nisu izdvajali i pomalo isforsirano sve to djeluje. Volio bih da grijesim, ali sam kroz dugogodisnje pracenje omladinskog pogona vidio i vecih talenata ali su se negdje izgubili. Cini mi se da puno vise potencijala ima u kadetima i da, uz vec pomenutog Veladzica, treba postepeno pruzati priliku prije njima nego juniorima. Sa 18, 19 godina vec treba nakupiti i seniorskih utakmica.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 15 nov 2015, 10:16

@Bordoboy2014
Hulk ti je samo napisao cinjenicu (a ti koji pratis omladince si to trebao skontati) da je pola prvog sastava juniora prebaceno i trenira u prvom timu (bar dok Jesa ne dovede igraca na zimu).
I na pocetku sezone je receno (ovdje na forumu se pricalo :D )da se od juniora ne ocekuje nista posebno ove sezone (opet su se pojavili Kadusic i Osmanovic koji dobijaju ozbiljniju priliku igrati), ali zato ova generacija kadeta ima potencijal da izrodi nekoliko igraca za seniore, ali kroz juniorsku selekciju, jer se vidi da su to jos djeca, i da jos trebaju ojacati..ne treba ih forsirati na silu.
Peace :D

NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Primorac
Kontakt:

Post Postao/la Primorac » 15 nov 2015, 12:30

kadeti će daleko dogurati odavno nisam vidio kompaktniju ekipu i pojedince koji daleko odskaću od svojih vršnjaka

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 15 nov 2015, 19:42

Hilmaga postujem tvoja izlaganja u 99% se slazem sa svim sto kazes. Tacnoje da je Jesic uzo 3,4 igraca iz juniora i veladica iz kadeta, za ovu utakmicu al zar je moguce da imamo 38 bodova i budemo drugi radi jednog igraca (slucaj kadeti) i da budemo 4( juniori) radi 4 igraca koji nisu odigrali 30% utakmica juniora.(mi treba sa akademijom 2 ili ti ga skola AFH da srusimo ovu omladinsku ligu sa 100 tnim ucinkom 90 bodova.

Ja se slazem 1000% da se omladincima daje sansa u seniorskom timu, pa taman bili 15 na tabeli u juniorsko kadetsko takmicenju.

Sta hocu da kazem, omladinske lige su za ****, nema ekipe u bih da im nemozemo oduzet kadeta a od 80% i juniore. Uslove koje imamo, IME KLUBA, i stipendije plate koje mozemo dat kadetu recimo drina nemoze prvotimcima.

Nemoze bit izgovor Veladic da osvois samo 38 bodova.
Juniori i kad su igrali u naj jacen sastavu su bili 3-4 na tabeli.

Btw: Nemogu reci da se ne radi bolje sad negolije prije Tana, al ja sam ocekivo mnogo mnogo vise posebno od juniora koji vec drugu godinu nista znacajno nerade.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], keli i 18 gostiju.