BiH - Irska (Baraž)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Realne sanse za plasman na EURO?

Irci su blizi plasmanu, bojim se da smo svoju sansu prokockali u Zenici
145
36%
Sve je i dalje otvoreno, sanse su 50-50
117
29%
Uz pravilnu taktiku i pristup smo i dalje favoriti i blizi plasmanu
139
35%

Ukupno glasova: 401

Goalgetter
Kontakt:

Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la Goalgetter » 09 nov 2015, 23:49

FaraonTM je napisao/la:Priča se da su Džeko, Spaha i Ibričić zalomili večeras u Pivnici kod Vlade :tralala:

Edit: Fakat gdje je drugi skandinavski sin? :think:
Banovici.

Pravda za Cartmana!!! :bih:

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 09 nov 2015, 23:55

Goalgetter je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Priča se da su Džeko, Spaha i Ibričić zalomili večeras u Pivnici kod Vlade :tralala:

Edit: Fakat gdje je drugi skandinavski sin? :think:
Banovici.

Pravda za Cartmana!!! :bih:
Mašala, koliko je dobio četiri, pet godina? :mrgreen:

@Elegant

Pa sad sam ti rekao :P
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

ibrakadabra
Kontakt:

Post Postao/la ibrakadabra » 10 nov 2015, 00:22

Zna se ko ce u petak preuzeti najveci teret i odgovornost.Kad on nije u ekipi mi se mucimo i sa mnogo slabijim reprezentacijama.
Zato u petak zasjaj punim sjajem bosanski dijamantu.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 10 nov 2015, 00:53

Necu puno da pametujem, samo cu reci..

SIIITNOOO

003
:mrgreen:

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 10 nov 2015, 00:55

Gledao sam ih i u ovim kvalama 2-3 puta, i uvijek je isto: cim im udjes sa loptom na zemlji u sesnaesterac- panika. To treba iskoristiti, posebno veza Pjanic- Visca i Pjanic-Lulic sa utrcavanjima iza ledja odbrane.

http://ourmatch.net/videos/05-03-2014-r ... -2-serbia/

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 10 nov 2015, 03:10

Evo HD snimak kompletnog meca protiv Njemacke, i tog njhivog famoznog trijumfa, vrijedi pogledati, da znamo s cim se suocavamo :D

http://www.fullmatchesandshows.com/2015 ... l-match/#2
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

AndreWilliams
Kontakt:

Post Postao/la AndreWilliams » 10 nov 2015, 07:19

Napucavanje lopte sto dalje od gola. Patnja za gledati. I dok ovo pisem kontam da nam nece biti lako izaci na kraj, jer dobro se brane i skoro uvijek su svi iza lopte. Jurisaju na zadnju liniju i traze neku pacersku gresku, bas kao ona Ivanovica prijateljskoj protiv Srbije. Opet, ne bi volio da se kajemo sto ih nismo stisnuli u prvoj utakmici kad je trebalo i da se vadimo na njihovom terenu. Izostanak O'Shea-e ce se osjetiti na njihovoj igri narocito u prvom poluvremenu, dok se jos ne oslobode pritiska. Kako vrijeme bude odmicalo imacemo sve manje sanse da ih dobijemo planom A i moracemo posezati za planom Djuric.
Njihov napad ce prije svega da bude njihova prva linija odbrane, prije svega zbog cinjenice da Walters i Long (najvjerovatnije) nece igrati, a Murphy (iako je dao tri gola na zadnjoj utakmici) nije taj kalibar i 90% sam siguran da me nece demantovati. Keane ce uci sa klupe, ako im bude trebao rezultat, ili Murphy ostane bez gasa.
Meni se ne svidjaju ove kombinacije sa stoperom na zadjem veznom, bez obzira sto Cocalic, Zuka ili Kolasinac to mogu po potrebi odigrati (Ogija ili Bicu koji je protiv Velsa igrao 10-tak minuta na toj poziciji necu ni da spominjem), jer nam treba neko ko ce mirno sa Pjanicem da iznese loptu pod pritiskom na njihovu polovinu, a za to su nam potrebni Medo, Salihovic, Anel, Srdjo ili Tino. Mozda Mesa pocne sa Lulicem u vezi jer je agresivan i zna odigrati presing, a Hodzic ode na lijevo krilo. To bi bila neka 4-3-3. Ko zna?
Ako vec stoper treba da igra na zadnjem veznom moj pik je Zuka, jer odlicno cita igru, stavio bi Hoolahan-a u dzep, a usput ima bolji sut od bilo kog drugog ko se nudi na tu poziciju, pa mozda bas to odluci pobjednika u prvoj utakmici.
Da ne kenjam dalje, samo da kazem da se igra 180 minuta u kratkom roku. Treba rasporediti snagu i cuvati se kartona. Aviva je siroka i tu se Medo nece bas najbolje snaci, zato ga trebamo u prvoj da dominiramo posjedom, a Salihovica u Dablinu sa Besicem. Prognoza: 2:0 u Zenici i 0:1 u Dablinu!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 nov 2015, 08:00

AndreWilliams je napisao/la:Opet, ne bi volio da se kajemo sto ih nismo stisnuli u prvoj utakmici kad je trebalo i da se vadimo na njihovom terenu.
To je ono o čemu pričam od početka, ovakvu ekipu hladno možeš nabiti tri razlike, samo je bitno da jurišaš od prve minute glavom bez obzira. Samo da kasnije ne bude, jbg, trebali smo ranije krenuti u ofanzivu. Biće ih teško probiti kad utakmica uđe u rutinu, kad postave bedem, ali zato će u prvih 15 minuta biti najranjiviji, a tada i ako ga primiš, imaš dovoljno vremena da se vadiš.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 10 nov 2015, 08:31

Irce možemo nabit i sa petardom ako nas krene. Možemo odma završit posao pa čak i u prvom poluvremenu.
Ipak ne možeš da jurišaš glavom bez obzira. Istina, jalovi su u napadu pogotovo, ali nisu niti amaterska niti poluamaterska ekipa. Vrlo lako mogu nas iz vrlo glupih i bezazlenih situacija ugroziti i cijeli plan pada u vodu.
Martin O'Neill zna da smo tehnički superiorni i da ćemo mi držati tempo i da će biti bombardovanje ispred njegovog gola. Siguran sam da ne vidi način na koji oni neće primiti gol.
Zadnja izmjena: HariTz, dana/u 10 nov 2015, 08:46, ukupno mijenjano 2 puta.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 nov 2015, 08:39

Ma buraz toliko sam ubijeđen da ćemo ih razbiti kao beba zvečku, ne znam šta mi je :mrgreen:
Voli te tvoje Sarajevo.

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 10 nov 2015, 09:02

SIGURAN SAM DA CEMO IH RAZVALITI.......nesto tipa 3:0 - 3:1 - 4:1.......ZIVI BILI PA VIDJELI!!!!!!

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la Goalgetter » 10 nov 2015, 09:03

Odoste i vas trojica predaleko.. :mrgreen:

Ovo ce biti tvrdo do zadnje sekunde.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 10 nov 2015, 09:05

Elegant je napisao/la:Spaha dosao na vrijeme :?:
Kao i obicno
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 10 nov 2015, 09:11

Goalgetter je napisao/la:Odoste i vas trojica predaleko.. :mrgreen:

Tebe sam upamtio prije meceva sa Velsom i Kiprom, i ne samo da si bio oprezan nego si bio i pesimista, milion puta si rekao da ne ocekujes da pobijedimo obje utakmice i odemo u baraz...tako da, samo nastavi :mrgreen: :tralala: :bih:
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 nov 2015, 09:12

Znaš i sam da sam ja uvijek rezervisan, ali ovaj put sam nešto lud, sagledao sam sve parametre i ne vidim kako ovi mogu proći bez 2-3 komada.

Možda je to jer smo bili izgubljeni, pa smo iznenada ponovo u igri, ko će ga znati.
Papastathopoulos je napisao/la:Tebe sam upamtio prije meceva sa Velsom i Kiprom, i ne samo da si bio oprezan nego si bio i pesimista, milion puta si rekao da ne ocekujes da pobijedimo obje utakmice i odemo u baraz...tako da, samo nastavi :mrgreen: :tralala: :bih:
Ma njega je Džekina povreda demoralisala, tu je postao pesimista.
Zadnja izmjena: Virtu4l, dana/u 10 nov 2015, 09:13, ukupno mijenjano 1 put.
Voli te tvoje Sarajevo.

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: RE: Re: AW: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la Goalgetter » 10 nov 2015, 09:12

Papastathopoulos je napisao/la:

Tebe sam upamtio prije meceva sa Velsom i Kiprom, i ne samo da si bio oprezan nego si bio i pesimista, milion puta si rekao da ne ocekujes da pobijedimo obje utakmice i odemo u baraz...tako da, samo nastavi :mrgreen: :tralala: :bih:
Sve je to dio taktike. :tralala: :bih:

knabs
Kontakt:

Post Postao/la knabs » 10 nov 2015, 09:14

ubijedjen sam da cemo primit gol, sto po igri nasoj sto po kontra igri Irskoj. Jedino pitanje je ko li ce dati vise. Mislim ipak da tu imamo vise kvaliteta, ali irci igraju cvrstu defanzivu, kucu na oba gol.

Nadam se da ce ipak oni izvuci deblji kraj :) :D

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 10 nov 2015, 09:36

Sjeo bi nam neki rani gol k'o šaka na oko...

U prvom će to biti oprezno kontam da će to tako Meša postaviti, u drugom je od 60' min juriš.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 10 nov 2015, 09:41

Virtu4l je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:Tebe sam upamtio prije meceva sa Velsom i Kiprom, i ne samo da si bio oprezan nego si bio i pesimista, milion puta si rekao da ne ocekujes da pobijedimo obje utakmice i odemo u baraz...tako da, samo nastavi :mrgreen: :tralala: :bih:
Ma njega je Džekina povreda demoralisala, tu je postao pesimista.
Svakoga je, ne samo njega...jer ipak kad skontas da su nam falili Dzeko i Besic koji su barem 50% repke ako ne i vise, nije ti svejedno taman da igrac dvomec sa San Marinom...ali valjda ima i do toga sto kazes da smo bili u ponoru nakon pocetka kvalifikacija pa se svima strah uvukao u kosti...
Goalgetter je napisao/la:Sve je to dio taktike. :tralala: :bih:
Nedu za zamjenika Stephane Gili-a :bih:
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 10 nov 2015, 09:47

Samo da Dzeko i Pjanic ne dobiju zuti u petak i sve ce biti ok! ;)
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 24 gosta.