FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
problem ovog Zelje je njegova Uprava. u suprotno me vise niko ne moze ubijediti. svi nasi problemi su poceli od januara i do danas nisu prevazidjeni i samo eskaliraju sve vise i vise. imamo probleme od mladjih selekcija pa sve do seniorskog tima. prvi su usljedili nakon otkaza Doganu, a drugi nakon otkaza Odovicu. smjene kljucnih ljudi unutar postojeceg sistema su stvorili losu atmosferu pocevsi od djece, njihovih roditelja pa sve do prvog tima i igraca, pa i nas navijaca kao dijela zivog organizma zvanog Zeljo. danas niko od spomenutih nije zadovoljan i to zna svako ko imalo prati i zivi Zelju.
neke igrace nismo odmorili kako treba duze od godinu dana. niko od igraca nije nagradjen za uspjeh nakon evrope. niko nije dobio bolje uslove. nista se nije uradilo na vracanju publike na stadion. sve u svemu, ova Uprava generira probleme koji se odrazavju na najvazniji segment kluba, rezultate.
imamo ocajnu posjetu i nista se ne radi po tom pitanju. imamo ocajne uslove za igrace pocevsi od djece do prvog tima i nista se ne radi po tom pitanju. imamo ocajne uslove za publiku koji se ne nastoje popraviti. imamo ocajan odnos sa Savezom. u takvoj situaciji apsurdno je ocekivati dobre rezultate na terenu.
s druge strane, imamo jedino PRICU bez ikakvog dokaza da je sve zapostavljeno jer se vracaju dugovi. nemam niti jedan razlog da im povjerujem.
za isto vrijeme neki ljudi su stvorili Mladost iz Kaknja, ozivjeli Slobodu, nastavili dobar rad u Zrinjskom, Sirokom i Sarajevu.
a gdje smo mi!?
neke igrace nismo odmorili kako treba duze od godinu dana. niko od igraca nije nagradjen za uspjeh nakon evrope. niko nije dobio bolje uslove. nista se nije uradilo na vracanju publike na stadion. sve u svemu, ova Uprava generira probleme koji se odrazavju na najvazniji segment kluba, rezultate.
imamo ocajnu posjetu i nista se ne radi po tom pitanju. imamo ocajne uslove za igrace pocevsi od djece do prvog tima i nista se ne radi po tom pitanju. imamo ocajne uslove za publiku koji se ne nastoje popraviti. imamo ocajan odnos sa Savezom. u takvoj situaciji apsurdno je ocekivati dobre rezultate na terenu.
s druge strane, imamo jedino PRICU bez ikakvog dokaza da je sve zapostavljeno jer se vracaju dugovi. nemam niti jedan razlog da im povjerujem.
za isto vrijeme neki ljudi su stvorili Mladost iz Kaknja, ozivjeli Slobodu, nastavili dobar rad u Zrinjskom, Sirokom i Sarajevu.
a gdje smo mi!?
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!
Željezničar za život cijeli!
Re: RE: Re: FK Željezničar
Sa Adzemom jeste malo izgledalo lose nesigurna odbrana i sve to, ali smo dobijali. Ne kazem da treba opet Adzema vratiti iako su mi se i njegovi treninzi dosad najvise svidjeli, ali isto tako mislim da je i Edis pravo rijesenje i da mu treba dati vremena ipak je to nas kadar koji smo skolovali kojo je sve sto je naucio naucio je kod nas i radi sve to iz puno ljubavi tako da tu rezultat ne moze izostati. Vjerujem Mulalicu taman izgubili slijedece tribhsport je napisao/la:Pa evo probali smo sa Jocom, TOP lik, kod nas FLOP.blue sky je napisao/la: Problem je sto mi i dalje živimo u tom dobu od prije 40 godina, što idemo logikom mi smo takvi kakvi smo i čekat ćemo da nam se posreci opet neki oda, mesa, nikic, bekric... A i ti pobrojani su dovedeni jer su valjali, pogrešno si me shvatio, nisam ja rekao da očekujem da ćemo mi izdvojiti neke masne pare za nekoga i dovesti ga. Već da upravo radimo to, da nekoga pratimo pa eto i čekamo da mu istakne ugovor pa da ga dovedemo. Mene nervira taj konstantni protok pijace koja se kod nas dešava. Jer sad ce biti horor edisu jer će se sjatiti svi silni manageri sa ragama svojim da ih probaju. Mrzim da kritikujem ali sam izgubio svaku dozu optimizma a imao sam je i previše...
Ko ce znati da ce Zajko Zeba pretrcati u dresu Slobode na Grbavici ko za cijelu polusezonu kod nas. Moje je misljenje da nas je Oda upropastio, Adzem je napravio neki sistem u kome se znalo ko je sta i gdje i izgradio ekipu i covjek imao ekstra rezultat. Oda je naslijedio, zadrzao koncept oko Bajica, doveo Kokota i Djelmu i odigrao odlicno.
Zatim je otjerao Stanu, Colu, Zeljkovica, ostali smo bez desnog beka, lijevog su mu prodali, umjesto Bajica se doveo Joco i to kasno, on se nije forsirao i imamo to sto imamo. Oda nije imao klasicnu 10-tku i tako smo se mucili cijelo proljece, pa ovu istu Slaviju smo jedva dobili Bajicevom lucidnoscu jer je dao oba gola. Jucer nije bilo Rikija. Mi nemamo rjesenje za bunker, to je tako. Mladi osciliraju.
I niko ne moze garantovati da evo pucamo na poziciju 10 dovedemo Bekrica koji ce se vuci ko Zeba. Nikad nismo znali ubosti pojacanje, pa nije ni Amar koji slovi za najboljeg poslije rata. Fulao je Ticu, pa Stanceskog, pa Lazara pa koga god bi se zapiko kod nas ne bi igrao kako treba.
Fol je sto Edis kaze nemamo selekciju, nemas alternative za oba beka, za desetku, za Amira a za to je odgovoran Odovic niko vise.
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM
Evo nas u p icki materinoj prijatelju..
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
Hajde Jocoo zabij gooo'. Ja imam osjecaj da mu samo jedan gol treba da proradi kao nekad. Mozda bas protiv svojih taj gol padneChWilla je napisao/la:sad će joco svom bivšem jatu zabiti dva i skinuti baksuz.
al' malo sutra

Sarajevski Željezničar.
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
hattrick joce u 5 minuta protiv svog bivseg kluba, jedan od toga ce dati guzicom, drugi daljinskim sutem sa 70 metara, a treci volej sa 16 metara u raslje...
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
Svi snose krivicu zbog loših rezultata našeg kluba, uprava, igrači, stručni štab i navijači. Ovo je više nepodnošljivo, najviše krivim one navijače koji su doprinijeli ovome da je postalo jezivo gledati utakmicu na Grbavici, igrači nemaju podršku, garantujem da bi za 30% bolje igrali kad bi se čula pjesma sa južne tribine. Mislim da je krajnje vrijeme da se dese neke promjene, ovako o tituli, kupu i evropi možemo maštati.
Mozete se zezat koliko hocete, ali smo poceli igrati kad je Joco usao 

FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Ma moze i 3 gola, neka ofirna, pa makar na odbicu. Zaboravljate da Joco ima vec jedan gol na svom kontu, samo sto je iz ofsajda dao. Moramo i to cijenit. 

Sarajevski Željezničar.
Naši igrači ne igraju konstantno na dobrom nivou, bilo da se radi o iskusnijim ili o ovim mlađim, jednostavno odigra se jedna dobra utakmica, pa dvije loše, i tako sve u krug, to dovoljno govori o kvalitetu naših igrača.
Kakav Joco i spic ono nije vidjelo spica ni napadaca , niti ima kretanje, niti postavljanje , sut svaka 5m od gola. I jos juce sa pola metra glavom promasi citav gol pa ono je nevjerovatno da gadja odande pored gola ne bi pogodio.bhsport je napisao/la:Vidi legendo, mi nikad u istoriji nismo dovodili takve igrace, probali jesmo i nikad se takav nije adaptirao kod nas, ama bas nikad.blue sky je napisao/la:Živim za dan kad ćemo u svoje redove dovesti nekoga ciljano da već unaprijed znamo kakav je i sta moze, a da mu nije Željo zadnja opcija ili stanica za oživljavanje karijere. Znam da očekujem mnogo ali ako ne budemo sanjali u tom pravcu nagađat ćemo ko su, jesu li, ikad igdje igrali razni fudbaleri koji dolaze da se probaju. Razočaran sam i ne mogu sebi da dodjem niti znam da li mogu ista pozitivno da očekujem u narednom periodu. Niko sretniji od mene ne bi bio da me demantuje uprava i igrači, ali očito da mnogi nisu dorasli klubu kao što je FK Željezničar.
Evo zadnji primjer Joco Stokic, covjek je uz Benku daleko najbolji spic lige, kod nas zataji.
Kod nas su uvijek bili pojacanja Oda iz Ilijasa, Radmilo iz Foce, Nikic iz Modrice, pa evo svjeziji primjer Bekric iz Srebrenika, Tomic iz Sirokog, nama je sudjeno da dovodimo takvu djecu i pravimo od njih pojacanja.
Jednostavno mi nismo divovi to nije nas stil i mi to ne znamo raditi.
Ma istina je to u jednu ruku joco navlaci uvijek igrace otvara djelimicno drugima prostor mada je opet morao zabiti juce, a u drugu jadni smo totalno kad kazemo "poceli smo igrat" a ono 15 min do kraja i protivnik slavija slabasna..btw meni je juce kod nas najbolji bio beganovic, vidim raja juce kudi njega, a momak je non stop trcao, izbacio 2 savrsena pasa u 16 sto se kaze u ledja nakon cega su dosle dvije ekstra prilike, izborio je i poneki slobodnjak, i jos prijmjetih mujagic kad je usao kako se zagradi protiv onog slavijinog hulka i bez problema primi i proslijedi loptu, mislim da se na tim malim stvarima kao i u onom pasu tiagu medju 4-5 igraca slavije moze se vidjeti da ce ajdin uz dobar rad biti izuzetan igrac.AsharaK je napisao/la:Mozete se zezat koliko hocete, ali smo poceli igrati kad je Joco usao
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
ja se smijem kladiti da ce joco imati barem 10 golova na kraju sezone (ukoliko bude igrao na proljece), ko smije da se kladiti? 

https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
Jajovanmaksimovic je napisao/la:ja se smijem kladiti da ce joco imati barem 10 golova na kraju sezone (ukoliko bude igrao na proljece), ko smije da se kladiti?

Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...
ha, bez obzira na promašaj sa pola metra nije bio gori od kokota. a znamo da može biti mnogo bolji nego on. ja ga opet ne bi olako križao da se mene pita, a hoće li ili neće ne znam...
Joco nije zasluzio jos jednu priliku ali mu je treba dati.Takvog igraca se ne smijemo olako rijesiti.Neka prodje pripreme, dati mu dovoljno minuta i sigurno ce se uklopiti i poceti igrati onako kako svi znamo da moze.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
Po cenera da ce otic preko 12 golovajovanmaksimovic je napisao/la:ja se smijem kladiti da ce joco imati barem 10 golova na kraju sezone (ukoliko bude igrao na proljece), ko smije da se kladiti?

Sarajevski Željezničar.
**** Jocu proljeće je Ajdinovo. Vratiti se starim navikama i početi forsirati novu djecu. I jesmo zalutali od kada smo prestali. Kokota na klupu Djelmica lijevo, a Memiju na krilo. Sehic na mjesto beka neka se kali. Zeric čim ozdravi dati broj 10 i gurati ga. Po 30 min. po utakmici, isto tako sa Hirosem. Iskoristiti na najbolji mogući način ovu ionako gotovu sezonu za nas.
Za ovo im treba dobro **** mater prve prilikecikazubo je napisao/la:http://static.klix.ba/media/images/vije ... 5.1_mn.jpg
Tabla u svlacionici slavije
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Igra nije losa, ali nas realizacija yebe. Da smo iskoristili po jednu milion postotnu priliku jucer i za 0:2 u Mostaru, sad bi se ovdje klanjali Mulalicu i nazivali ga svjetskim trenerom. Fudbal je ovo, nije sve crno i bijelo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.