FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
- nidjo_barca
- Kontakt:
Re: FC Barcelona
Pise se da ce Barca vec danas potpisati Villu.A za Fabregasa nude 35 mil.,dok Arsenal trazi 45.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
Blaugrana
Mes Que Un Club
Blaugrana
Mes Que Un Club
David Villa costará 50 millones, mogu i za Fabregasa 45
ne kontam u kakvoj formaciji ce igrati nije mi jasno nikako 

El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
- nidjo_barca
- Kontakt:
Vidjecemo juznjak,kako,sta,ko gdje.
A sto se tice love,pa 40.mil bi bilo dovoljno za Fabregasa.Eventualno 45 ako bas bude trebalo.
A sto se tice love,pa 40.mil bi bilo dovoljno za Fabregasa.Eventualno 45 ako bas bude trebalo.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
Blaugrana
Mes Que Un Club
Blaugrana
Mes Que Un Club
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Pazi, biće, sasvim sigurno utakmica, kada će Barca igrati sa samo 2 klasična napadača(tada bi Cesc, Xavi, Iniesta i Busquets držali vezni red), a 3 napadača na klupi su previše. Zaboravljaš da i Iniesta(po potrebi)može igrati krilo, iako nije toliko učinkovit kao u veznom redu sa Xavijem pored sebe. Nisam ja za prodaju Ibrahimovića, koliko sam za veću minutažu Barcine djece, razumiješ? Krkić i Pedro su svojim igrama zaslužili i veću minutažu, a ne da nakon sjajne sezone budu u treće, ili čak četvrtom planu. Uostalom, Messi će uvijek imati zagarantovanu prvu postavu(sasvim zasluženo), osim možda u kupu protiv Ejida, Elchea, Hospitalea i takvih ekipa, što implicira da imaš 2 centarfora(Ibra i Vila) i 2 krila(Pedro i Bojan, mada i Krkić može biti centralni) koji će se boriti za najviše 2 pozicije. Ne znam, po meni "pije vode" ova priča o odlasku Ibrahimovića. Koliko god mi željeli vidjeti na djelu 3 sjajna napadača (Villa, Ibra, Messi) i 3 sjajna veznjaka(Cesc, Iniesta, Xavi), moramo shvatiti da je ovo skoro nemoguće. Volio bih da griješim, te da će Villa moći odigrati sjajno na krilu(tamo ga mnogi vide), te da će se rokadom Xavi, Cesc, Iniesta ipak puno toga dobiti, opet mi je ovo teško za povjerovati.Romariooo je napisao/la:(Mesi, Ibra, Vilja, Pedro, Bojan), onda to uopste nije puno, cak je moglo bi se reci i mal
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
-------------------------------Valdez------------------------
Alves-----------------Puyol------------Pique-------------Abidal
----------------------------------Xavi-----------------------------
-------------------Fabregas-------------Iniesta-------------------
Messi---------------------------Ibra------------------------Vilja
Eto kako ce igrati, ne znam sta se mislimo svi, to je stnadardna formacija nasa, a sa novim igracima ovako ce izgledati. To ce naravno cesto se mijenjati tokom igre, jer messi cesto ulazi u sredinu i onda se igra kao 4-4-2, ona tu kad nema Messija, Ibre ili Vilje ulijece Pedro, kad nema Xavija, Inieste ili Fabregasa ulijece Sergio na zadnjeg veznog itd.
Osnovno je pitanje po meni kako ce se Vilja snaci u ulozi krilnog napadaca, i kako ce Xavi na zadnjem veznom.
Ja kontam kako c to biti dobro, Vilja je vec igrao dosta utakmica kao krilni napadac, i bio je dobar uvijek, bice dobar i kod nas. Xavi je isto dugo igrao na poziciji zadnjeg veznog, prije dolaska Rijkarda, tak oda mu nije nepoznanica, on nije fizcki jak i slab je u skoku, ali sve ostalo dobro radi i moze on to fino zatvoriti, a uz to, kad Barca napada ona ce imati puno vise prostora za one svoje lopte s ocima. Isto tako, ovu poziciju znaju odigrati i Iniesta i fabregas, s toga tu moze biti dosta rokada i zbunjivanja protivnika. Uglavnom, ako njih trojicu Pep tu uklpoi, bice to najbolja sredina u istoriji fudbala.
Alves-----------------Puyol------------Pique-------------Abidal
----------------------------------Xavi-----------------------------
-------------------Fabregas-------------Iniesta-------------------
Messi---------------------------Ibra------------------------Vilja
Eto kako ce igrati, ne znam sta se mislimo svi, to je stnadardna formacija nasa, a sa novim igracima ovako ce izgledati. To ce naravno cesto se mijenjati tokom igre, jer messi cesto ulazi u sredinu i onda se igra kao 4-4-2, ona tu kad nema Messija, Ibre ili Vilje ulijece Pedro, kad nema Xavija, Inieste ili Fabregasa ulijece Sergio na zadnjeg veznog itd.
Osnovno je pitanje po meni kako ce se Vilja snaci u ulozi krilnog napadaca, i kako ce Xavi na zadnjem veznom.
Ja kontam kako c to biti dobro, Vilja je vec igrao dosta utakmica kao krilni napadac, i bio je dobar uvijek, bice dobar i kod nas. Xavi je isto dugo igrao na poziciji zadnjeg veznog, prije dolaska Rijkarda, tak oda mu nije nepoznanica, on nije fizcki jak i slab je u skoku, ali sve ostalo dobro radi i moze on to fino zatvoriti, a uz to, kad Barca napada ona ce imati puno vise prostora za one svoje lopte s ocima. Isto tako, ovu poziciju znaju odigrati i Iniesta i fabregas, s toga tu moze biti dosta rokada i zbunjivanja protivnika. Uglavnom, ako njih trojicu Pep tu uklpoi, bice to najbolja sredina u istoriji fudbala.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
- CollegeGunner
- Kontakt:
Treba li vam nacrtati?!
Cesc nije vas igrac. Cesc nije vas igrac. Cesc nije vas igrac....
Before Wenger, Arsenal had finished top four in 23 out of 92 seasons. Under him, it is 15 out of 15.
........................................With Wenger until the end...........................................
........................................With Wenger until the end...........................................
netreba netreba -netreba -netreba -netreba -netreba -CollegeGunner je napisao/la:Treba li vam nacrtati?!
Cesc je nas igrac - Cesc je nas igrac - Cesc je nas igrac -
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
- nidjo_barca
- Kontakt:
Sa ovakvim igracima u vezi i napadu,to bi bilo fenomenalno.Samo me brine jedna stvar.Znaci,nema klasicnog DM-a,igraca koji ce uzimati lopte,pravi destruktivac.Mislim,nije to Xaviu strano,zna on i to,ali ipak dosta slabije.
Desi li se da ovako izgledamo sljedece sezone,nadam se da ce Guardiola maksimalno iskoristiti pripreme,pa da se i ovo ukomponuje sve.A zna on najbolje kako i sta.
Desi li se da ovako izgledamo sljedece sezone,nadam se da ce Guardiola maksimalno iskoristiti pripreme,pa da se i ovo ukomponuje sve.A zna on najbolje kako i sta.
Blaugrana
Mes Que Un Club
Blaugrana
Mes Que Un Club
Vilja nije ko Ibra,Vilja je lik koji se bori za poziciju i uvijek stvara visak,strasan igrac to ce svi da se uvjere Xavi-Messi-Vilja-Injesta jao
UU pravu si Nidjo, pripreme su vrlo bitne, prosle godine Ibri i Cigri se nisu pokazali vjerovatno i zbog toga sto pripreme nisu prosli. Zato se moramo nadati da ce i ovaj poso oko Cesca biti zavrsen sto prije, i ta kupovina jednog beka isto tako, poslije svjetskog kad pocnu pripreme da Pep ima vec sve na raspolaganju, i da ih sto bolje uigra, u sta nimalo ne sumnjam. A vidjet cete kakav ce Ibraka biti sledece sezone, on i Vilja ce biti razaraci, a rekao bi da ce Mess i ici dosta manje na golove, mozda cak malo i da stane onako nakon ove dvije fenomenalne sezone, moguce da ga Pep dosta bude vise cuvao i odmarao, i tempirao mu formu za kraj sledece sezone, sad kad imamo i sjajnog Pedra da ga mijenja u slabijim utakmicama, moze i Messi malo predahnuti. Tu je i svjetsko prvenstvo, nadam se da nece biti povreda nasih igraca, a uvijek tu isplivaju i neki novi igraci pa mozda i kasnije budemo nekog kupili.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
- nidjo_barca
- Kontakt:
Ma da,pripreme su najbitnije.Tu se sve radi,isprobava se,taktike se usavrsavaju.To ce dosta pomoci Villi,a i Fabregasu ako dodje,mada on vec zna,ali ima tu da se radi.
Znam,Ibra kad je dosao,bio povrijedjen,nije ni prosao pripreme,nista.To je jedan od razloga sto nije u cjelosti pokazao sta zna.
Ma i to sto kazes,sad bi trebali imati dosta igraca u napadu,ali svaki od njih bi mogao igrati.Messi je malo odmarao ove sezone,ali je pametan i zna kad treba,kad ne treba da "zapre".Tu su Pedro i Bojan,igrace i oni ako Bog da,taman kad je sigurna pobjeda ili neka slabija utakmica.
Ma samo da svi budu zdravi nakon SP,nadam se da nece biti nekih povreda,a posebno ozbiljnijih(pu pu pu)
Znam,Ibra kad je dosao,bio povrijedjen,nije ni prosao pripreme,nista.To je jedan od razloga sto nije u cjelosti pokazao sta zna.
Ma i to sto kazes,sad bi trebali imati dosta igraca u napadu,ali svaki od njih bi mogao igrati.Messi je malo odmarao ove sezone,ali je pametan i zna kad treba,kad ne treba da "zapre".Tu su Pedro i Bojan,igrace i oni ako Bog da,taman kad je sigurna pobjeda ili neka slabija utakmica.
Ma samo da svi budu zdravi nakon SP,nadam se da nece biti nekih povreda,a posebno ozbiljnijih(pu pu pu)

Blaugrana
Mes Que Un Club
Blaugrana
Mes Que Un Club
- nidjo_barca
- Kontakt:
Evo i predsjednik Valencie kaze kako je ostalo par detalja da se zavrsi oko transfera Ville i da ce se to danas obaviti.Kaze kako je transfer vrijedan oko 40 mil.
Joj,ubrzo moram ici,bas bi volio da ostanem kuci i da pratim sta ce se desavati.
Joj,ubrzo moram ici,bas bi volio da ostanem kuci i da pratim sta ce se desavati.
Blaugrana
Mes Que Un Club
Blaugrana
Mes Que Un Club
villa je i zvanicno prvo pojacanje barce ovoga ljeta!
40 miliona ce barca platit za njega.
40 miliona ce barca platit za njega.
- nidjo_barca
- Kontakt:
Ljudi,evo ga,potvrdjeno sve,evo sta stoji na oficijelnoj stranici.

Cujemo se veceras,kad cu nesto vise reci,sad moram ici.

Cujemo se veceras,kad cu nesto vise reci,sad moram ici.

Blaugrana
Mes Que Un Club
Blaugrana
Mes Que Un Club
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Odličan posao. Sada je na redu i onaj drugi, puno teži, ali vjerujem da će i to biti riješeno.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Mashallah, sad idemo dalje, druga operacija pod nazivom Fabregas se vraća kući.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Moj misljenje da ce od sljedece sezone doci do promjene u formaciji u Barci iz razloga sto je ova formacija aktivna veci duzi niz godina i dosta ekipa vec priprema odbranu za tu formaciju pogotovo ove jace ekipe, ali sa novom formacijom znaci da se nesto mjenja i nacin napadanja, mi imamo kvalitetu da to uradimo i ja vjerujem da ce se od sljedece sezone igrati u formaciji 4-4-2 sa iniestom i messijm u vezi po stranama i xaviem i cescom u sredini a istureni Villa i Ibrahim, mislim to je veoma realno. Ako uz to uzmemo da djeca Barce znaci Bojan moze igrati na pozicijama VIlle i Ibre on bi bio prva zamjena a mali Pedo i Jeffren mogu igrati na pozicijama u vezi po krilima gdje bi vjerovano dobilali sansu umjesto Inieste, messia kad vise ne treba na terenu i slicno.
Jer Barca ne dovodi igrace nasumice vjerovatno ima nesto u planu a nevjerujem da ce dati Ibru tako lako samo nakon jedne sezone jer svi znamo da je Ibra veliki igrac a to znaju i onu.
Iako postoji mogucnost d Villa igra na boku gdje je guran Hanry ali eto vidjet cemo moja procjena je da bi moglo doci do promjene također i ove sezone u nekoliko navrata smo vidjeli da se to događa, ta promjena na 4-4-2, a također mozda je Pepe vidio da bi mu Messi vise koristio u sredini jer sa boka u vezi uleti sa loptom na poziciju off. veznog i onda je najopasniji.
Eto to je moje misljenje pa cemo vidjeti.
Jer Barca ne dovodi igrace nasumice vjerovatno ima nesto u planu a nevjerujem da ce dati Ibru tako lako samo nakon jedne sezone jer svi znamo da je Ibra veliki igrac a to znaju i onu.
Iako postoji mogucnost d Villa igra na boku gdje je guran Hanry ali eto vidjet cemo moja procjena je da bi moglo doci do promjene također i ove sezone u nekoliko navrata smo vidjeli da se to događa, ta promjena na 4-4-2, a također mozda je Pepe vidio da bi mu Messi vise koristio u sredini jer sa boka u vezi uleti sa loptom na poziciju off. veznog i onda je najopasniji.
Eto to je moje misljenje pa cemo vidjeti.
Mes Que Un Club
Barselona je spremila ponudu od 80 miliona funti (oko 93 miliona evra) za napadača Mančester Junajteda Vejna Runija.
U Barseloni će narednog meseca biti održani predsednički izbori i trenutni predsednik Đoan Laporta, kao i njegov suparnik Sandro Rosel pokušaće na sve načine da privuku što veći broj glasova, a javno iskazivanje interesa za Runija svakako će doprineti rastu popularnosti kandidata.
Katalonci naredne sezone ponovo žele da napadnu titulu prvaka Evrope, pošto su ove godine eliminisani od Intera u polufinalu Lige Šampiona.
Trener Pep Gvardiola namerava da pojača ekipu ovog leta i Runi, koji je prošle godine odigrao svoju najbolju sezonu u karijeri, svakako bi bio ogromno pojačanje.
Runi se trenutno nalazi na pripremama reprezentacije Engleske u Austriji. Selektor Engleske Fabio Kapelo insistirao je da se niko od njegovih igrača ne bavi potencijalnim transferima dok se ne završi Svetsko Prvenstvo, kako bi sva pažnja bila usmerena isključivo na Mondijal.
ovo sada postaje preseravanje ako je tacno

U Barseloni će narednog meseca biti održani predsednički izbori i trenutni predsednik Đoan Laporta, kao i njegov suparnik Sandro Rosel pokušaće na sve načine da privuku što veći broj glasova, a javno iskazivanje interesa za Runija svakako će doprineti rastu popularnosti kandidata.
Katalonci naredne sezone ponovo žele da napadnu titulu prvaka Evrope, pošto su ove godine eliminisani od Intera u polufinalu Lige Šampiona.
Trener Pep Gvardiola namerava da pojača ekipu ovog leta i Runi, koji je prošle godine odigrao svoju najbolju sezonu u karijeri, svakako bi bio ogromno pojačanje.
Runi se trenutno nalazi na pripremama reprezentacije Engleske u Austriji. Selektor Engleske Fabio Kapelo insistirao je da se niko od njegovih igrača ne bavi potencijalnim transferima dok se ne završi Svetsko Prvenstvo, kako bi sva pažnja bila usmerena isključivo na Mondijal.
ovo sada postaje preseravanje ako je tacno

El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
hahahahahaha
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 3 gosta.