FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

SarajlijaTM

Re: FK Željezničar

Post Postao/la SarajlijaTM » 08 nov 2015, 16:43

storm_raider je napisao/la:Puna podrska Mulalicu, za nadati se da ce ovo biti mnogo bolje nakon zime.
Ma za nadati se da ce covjek preziviti ove neznalice,da nece fasovati cir,secer,da ga cuka nece izdati jbt.
Pa gledajte samo kraj utakmice,ostao na klupi,sjeb.an ko foka

IZDRZI SABLJO,OTJERAJ IH NA POLUSEZONI,SVE KAMENJEM U LEDJA!!!

p.s.-samo neka jos neko pocne braniti ona dva retar.da,od kojih nas je jedan pojacao za naredne dvije tekme

Tkanton
Kontakt:

Post Postao/la Tkanton » 08 nov 2015, 16:45

DooVe je napisao/la:Tačno ne znam šta da kažem poslije ovoga, iscrpljen sam kao da sam ja igrao. Ljudi moji meni nije jasno da se neko bavi profesionalno ovim poslom, živi od te lopte i onda fuli onakve šanse... zaista ne znam šta da kažem. Edisu je ja mislim i najteže kao da on ne vidi da je ova ekipa limitirana.. Okreneš se prema klupi sa nadom da neko od njih može okrenuti nešto i onda pogledaš da su na toj klupi Diatta, polumrtvi Joco i ova naša djeca koja tek treba da sazriju. Ovoj ekipi trebaju promjene iz temelja!
Bez uvrede netrebaju samo ekipi promjene iz temelja, to treba uradit sa kompletnim klubom

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 08 nov 2015, 16:45

Minjore je napisao/la:I da se kapitenska da Kosoricu koji je jedini imao obraza okupiti ono par igraca i pozdraviti publiku... Sadasnji kapiten prebrzo bjezi...
I uvijek bježi,baš sam vidio na videu protiv pitara kad smo ih drugi put zvali ''DOĐITE VAMO'' Beganović ga zove da se vrate,Marjan mu samo odmahnu i odoše...Isto protiv Slobode Kokot nam bio najblizi kad smo bili na ogradi i Marjan povede ostale igrače i zove 3 puta Kokota i dere se na njega ! Aco je pravi kapiten,vidi se čovjeku na stavu da ima šlifa.
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 08 nov 2015, 16:46

cala je napisao/la:Razumijem kritikovanje uprave zbog tjeranja Ode, ali reci da je Edis tu jer ga neko gura je smijesno.
Ne moze se od govana pita pravit nikako. Otislo je sve sto je iole valjalo, dosli su polovnjaci kao zamjene, cast izuzecima, i tu sva prica zavrsava.
A Capljic je mogao od govana praviti pitu i odmah je otjeran da bi Edis dosao na klupu. Da se razumijemo nista ja nemam protiv Edisa, osim sto mislim da nije bolji trener od bilo koga ko je otjeran zadnjih godinu dana. Ako mislis da je smijesno, po meni je vise smijesno sto je smijenjen Adzem jer nema lincencu, da bi preuzeo Edis koji isto nije imao licencu, pa je postavljen Memic i otjeran nakon 0 utakmica, i doveden Odovic koji je prvom prilikom dobio nogu da bi opet Edis preuzeo, ali je neko drugi htio Capljica koji je smijenjen poslije 3 utakmice da Edis preuzme koji je na kraju dobio podrsku uprave kluba. Svima bi nam bolje bilo da mislimo vise na klub a manje na neke ljude koji favorizujemo, jer smo postali smijesni s ovim smjenama i prevratima kao da je rijec o nekoj indiskoj seriji.

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 08 nov 2015, 16:50

sergejevic je napisao/la:Ma sta vam je ljudi ? Ovo je idealno i fenomenalno, jedino sto nama fali je 9-10 bodova vise i to je sve. Ostalo je bas onako kako treba biti. Ako dobijemo sada Borac, dobicemo 3 boda, Radnik jos 3 boda, Vitez jos 3 boda. Nemojte ici u krajnost sada i pisati kako je nesto lose kad to nije. :facepalm:

Ja sam napustio stadion cim je Enis dobio crveni i stvarno, ali bas ono iskreno nikad se nisam gore osjecao nego danas. Probudio sam se i kako obicno biva odmah pomislio da danas igra Zeljo, ali od jutra to nije bilo to. Znao sam da nesto nije kako treba, ali eto opet odem tamo gdje sam navikao, ali dobio samo jos jedan samar. Bilo je teskih vremena za ovaj klub, ovi stariji znaju sta i kako je bilo, a mladja raja je sigurno cula da je Zeljo znao i u drugoj ligi igrati, da smo gubili od svakavih anonimusa i pokusaja od klubova, ali nikad nije bilo ovako. Sve bih dao da sam bio ljut danas, da kao i uvijek kada Zeljo podbaci ne mognem pricati sa zenom, niti bilo kime, a mene zapravo boli neka stvar. Bez ljutnje, bez icega sam odgledao prvo poluvrijeme, i onu patnju, pa vidio faul Enisa i lagano put pod noge. Svi se nekako s dosta straha okrecemo onom peroiodu koji je poceo prije desetak godina i trajao do povratka Amara, ali ono je bilo zlatno doba Zelje u odnosu na ovo sada. Nikada nismo dobili vise samara od nase ekipe, zapravo necega sto bi trebala biti ekipa. Igrati utakmicu bez veznog reda moze samo budala, jedan zadnji vezni, jedan kao prednji vezni, tri spica i jedno krilo, jedan vezni na beku, golman koji ne moze ispucati loptu, bitanga od Kokota koji nije i ne moze biti igrac kluba koji nikada nije bio ono sto doticni predstavlja. Totalna lakrdija.

Ova granitura ljudi nam je priredila toliko losih stvari da je to nevjerovatno. Niko nikad nije imao ovakvu atmosferu oko kluba kao sto su oni dopustili. Bas sam prije utakmice razmisljao i zapravo mislio dobro o trenutnim ljudima u klubu, vjerovao da su mnogo dobrih stvari uradili i da im treba vjerovati, ali oni su zapravo na dobrom putu da se poseru na ovaj klub, na navijace i sve ono sto Zeljo predstavlja. Bez obzira koliko dobrih stvari uradili nedopustivo je da se Zeljo nalazi gdje je sada, da igra na ovaj nacin, da ima u svojim redovima bitange i seljacine velikih razmjera. Velika sramota i odgovorno tvrdim da Zeljo nikada nije bio manje Zeljo. Bilo smo i fenjerasi i borili se za opstanak, ali i ta ekipa je imala dusu, imala je Stilica, Dialibu, Cocalica, Pelaka, Sehica i igrala je lijepo, napadali su, Stila je mijesao protvnike po terenu, Dialiba nas cinio sretnim svojim golovima, a mi smo i tada imali ponos i prkos u sebi i bolio nas je **** koji smo na tabeli. Ovi danas su nam uzeli ponos, popisali se na stoljece koliko vec traje ova prica, posrali se po klubu i navijacima.

Davno sam ja pisao i bio napadan od mnogih kada sam kritikovao ovu upravu i nacin na koji se odnosi prema nasim ljudima. Jedan po jedan veliki covjek je odlazio od Zelje, i to ljudi koji su ostavili veliki trag u historiji kluba, sjebali odnose s legendama i pravim Zeljovcima. Mulalic nije nista bolji od Capljica, Djurbuzovica, Memica, Adzema, a mnogo je gori od Odovica. Neko je naumio da on dodje na klupu i napravio lakrdiju oko kluba i otjerao ljude koji vole ovu pricu. Ja im to nikada necu oprostiti. Mogu oprostiti svaki rezultat, pa i da ispadnemo, ali ne mogu da neki papak tjera legende ovog kluba. Niko nema pravo na to, a posebno ne ljudi koji to rade i koji su srozali ovaj klub na niske grane.
:thumbup:

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 08 nov 2015, 16:56

Tkanton je napisao/la:
DooVe je napisao/la:Tačno ne znam šta da kažem poslije ovoga, iscrpljen sam kao da sam ja igrao. Ljudi moji meni nije jasno da se neko bavi profesionalno ovim poslom, živi od te lopte i onda fuli onakve šanse... zaista ne znam šta da kažem. Edisu je ja mislim i najteže kao da on ne vidi da je ova ekipa limitirana.. Okreneš se prema klupi sa nadom da neko od njih može okrenuti nešto i onda pogledaš da su na toj klupi Diatta, polumrtvi Joco i ova naša djeca koja tek treba da sazriju. Ovoj ekipi trebaju promjene iz temelja!
Bez uvrede netrebaju samo ekipi promjene iz temelja, to treba uradit sa kompletnim klubom
To će svakako biti na predstojećoj skupštini ali svi mi trenutno gledamo igrače i teren, a ono fulati druže a htjeti pobjedu ne ide.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 08 nov 2015, 17:08

Hodzurda I Kosoric :thumbup:

Ostali nek sami sebe ispisu iz fudbala ne samo Zelje.
Edis nije kriv I samo mu zamjeram izmjene to mu je slabija strana.

Nama treba novi tim ozbiljno,ostaviti Memiju,Amira,Sadikovic.D,Tiaga I Djelmu ako potpies I onako igra preko krca.
Jovan pelja I petlja loptu skoro uvijek potez viska ,jeste borben ali grijesi puno.Ovo ostalo svima dati nogu ili uprava nek odstupi
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

Tryg
Kontakt:

Post Postao/la Tryg » 08 nov 2015, 17:08

Al fakat je dobro neko iznad gore napisao, ko je kriv za ovo stanje? Ko? Imenom i prezimenom mora neko biti kriv za ovo sve. Ne moze se vazda sistem kompletan krivit.

Sent from my iPhone using Tapatalk

kenan_tm87
Kontakt:

Post Postao/la kenan_tm87 » 08 nov 2015, 17:09

Minjore je napisao/la:Stanic, Zeljkovic, Hasanovic.. Samo kazem.
Sta kazes? Hasanovic kita od igraca, Zeljkovic vise los nego dobar, mada je bio univerzalac ali sa zeljom da zaradi nije potpisao ugovor i otisao je vani gdje su puno bolje pare. Jedina steta mi je Stanic kojeg se moglo i trebalo zadrzati, pogotovo jer je otisao u Olimpic.

Glavni problemi u odnosu na proslu sezonu su odlasci Tomica, Bajica i Kvesica. Memija totalno pao sa formom i ne mozemo ga koristiti tamo gdje zna bolje igrati lopte, a to je na krilu. Hadziahmetovic i Beganovic u odnosu na proslu polusezonu takodje ispod svog nivoa, Amir pogotovo, ali to je na pocetku bilo zbog euforije i mladosti koja nam je igrala, sve smo nekako na prepad uzimali i vrsili iznenadjenja odlicnom igrom mladih igraca zeljnih dokazivanja. Kada treba nastaviti kontinuitet to je vec malo teze jer su tek poceli igrati seniorski fudbal pa su i oscilacije sasvim razumljive.

Misljenja sam da pEnis Sadikovic nikada nije imao, niti ce imati, mjesta u Zelji. Ocigledno je da veliko pojacanje koje je to zaista trebalo biti (Stokic) takodje nije za Zelje i da ovdje nece pronaci pravu formu pa i sa njim bih napravio sporazumni raskid ugovora. Njima dvojici bih dodao Livaju, Diattu i eventualno jos jednog igraca. Moramo dovesti prave igrace i prava pojacanja, ali njih je malo potesko naci ali treba imati sposobne ljude.

Jedno je 100% sigurno, a to je da ce uprava odigrati kljucnu ulogu sa osiguravanjem dovoljno novaca da se dovede 4,5 novih igraca, ali ono sto je NAJVAZNIJE, i zbog cega Zeljo nije pobijedio ni danas, ni Krupu razmontirao, ni ostale ekipe razvalio na Grbavici, cime bi sigurno opustenije i sigurnije igrali u gostima, je izostanak NAVIJACA. Navijaci su ti koji su se posrali na ovaj klub i misljenja sam da ne postoji ogavnija publika od ove "sarajevske" koja je tu samo kada je sve potpuno na mjestu, sve dok je tako njih nema, sve dok nema furke oko kluba, njih nema, oni ce izmisliti 100.000 razloga da ne dodju na utakmicu. Kada je tu evropska utakmica i kada ide dobro prvi su na stadionu i bacaju ili selfije ili kritike zato jer neko Zeljin ne igra kao Messi. Kakvi navijaci, takav i klub. Nas klub, kao i svaki klub u BiH ima kite od navijaca.

Od uprave ocekujem detaljan financijski izvjestaj o tome koliko dugova je vraceno, koliko dugova je napravljeno, pa da vidimo sta su to oni radili i da li je istina ono sto su mnogi ovdje pisali, a koji su sigurno imali i interesa da mozda pisu pozitivno, to mi ne znamo. Samo detaljan financijski izvjestaj moze djelimicno opravdati ovako losu selekciju igraca i lose rezultate. Kada bi se ispostavilo tacnim ono sto se ovdje pisalo i ono sto su nam oni konstantno predstavljali, onda i nek ne izadjemo u Evropu ako ce se vratiti dugovi.
Zadnja izmjena: kenan_tm87, dana/u 08 nov 2015, 17:11, ukupno mijenjano 1 put.
FORZA ZELJO

Ipee
Kontakt:

Post Postao/la Ipee » 08 nov 2015, 17:11

[youtube][/youtube]

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 08 nov 2015, 17:11

Klub u kojem se u zadnje tri godine desavaju sljedece stvari:

-prvo jedan trener koji se poslije par kola popišmani pa ne zna bi li bio trener ili nebi pa utakmice posmatra iz tunela (Amar),
-poslije njega dodje Dino Džurbuzovic pa se dva kola prije kraja bori za titulu i poslije prvenstva ga telefonski smijene,
-dovedu ti ovi Adžema pa se i njemu brzo zahvale,
-onda veliki Amar imenuje Memića koji dozivljava najbrzu smjenu u istoriji fudbala
-na zadovoljstvo mnogih dolazi nam Oda, ali ovi ga se rijese poslije par kola,
-eto ti nama i Vlade, ali kola, dva, tri i njemu noga (nije uspio oboriti Memićev svjetski rekord),
- i za kraj Edis postavlja jos jedan svetski rekord. Uspio je u svojoj prvoj trenerskoj utakmici zaraditi suspenziju,

e za taj klub se moze reci da je to postao jedan mali, smjesni, provincijaski klub.

kenan_tm87
Kontakt:

Post Postao/la kenan_tm87 » 08 nov 2015, 17:18

Ali je nevjerovatno da krenemo sa pritiskom nakon crvenog a do tad igrali ko pickice najvece. Pa stisni ih na pocetku majku mu ebem. A pogledajte malo Sadikovica kako gleda covjeka kako ide naprijed umjesto da odmah trci i zatvara svoju stranu. Tek kad je napravljen taj potez u sredini prema naprijed, on se okrece i gleda svog covjeka kako vec trci puni sprint i naravno da ce biti brzi od njega. Jako glup potez.
FORZA ZELJO

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 08 nov 2015, 17:23

to je još više poražavajuće, što su oni krenuli igrati kad smo ostali s igračem manje.

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 08 nov 2015, 17:25

ChWilla je napisao/la:to je još više poražavajuće, što su oni krenuli igrati kad smo ostali s igračem manje.
to je ono najgore :puke: :puke:

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 08 nov 2015, 17:31

Stokicu sazvati medjureligijsko vijece nek mu hodze sta prouce oni popovi onom vodom nek ga posipaju, Finci nek mu sapce na uho nesto ne bil mu skinuli ovaj urok pa frajer igra ko da je retardiran

Sent from my iPhone using Tapatalk
DRUG NEBI TI PUNCA

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 08 nov 2015, 17:31

a znaš da umije. od toga može da se oboli rođaci...

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 08 nov 2015, 17:33

jos jednom, svaka cast hodzurdi koji je mnogo osporavan, momak super igra, a aco je standardno dobar... da nam je bar imati bekove kao sto imamo stopere bili bi mnogo mnogo bolji
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Dolina
Kontakt:

Post Postao/la Dolina » 08 nov 2015, 17:34

Nije mi nikako jasno kako se niko iz kluba ne oglašava povodom ovakvih rezultata, kao da ih zaboli qrac, opet će trener ispasti koletaralna šteta.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 08 nov 2015, 17:34

jedino na utakmici što bi se pisalo k'o asistencija da smo dali gol je hodžurdino djelo.

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 08 nov 2015, 17:36

fedeltafrotta je napisao/la:jos jednom, svaka cast hodzurdi koji je mnogo osporavan, momak super igra, a aco je standardno dobar... da nam je bar imati bekove kao sto imamo stopere bili bi mnogo mnogo bolji
Danas stoperi dobri kao i tiago donekle beganović,vidim neki ga osporavaju ovde a on se jedini otvarao trčao i tražio loptu,niko ne spominje dadu što se čitavo vrijeme krio iza igrača i memiju što nije centra prešao.,više sam ja danas pretrčao na tribini od dade

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: BarbareZeljin, Google Adsense [Bot], MukiBek, Orvel, WeekendOffender i 89 gostiju.