Minjore je napisao/la:Stanic, Zeljkovic, Hasanovic.. Samo kazem.
Sta kazes? Hasanovic kita od igraca, Zeljkovic vise los nego dobar, mada je bio univerzalac ali sa zeljom da zaradi nije potpisao ugovor i otisao je vani gdje su puno bolje pare. Jedina steta mi je Stanic kojeg se moglo i trebalo zadrzati, pogotovo jer je otisao u Olimpic.
Glavni problemi u odnosu na proslu sezonu su odlasci Tomica, Bajica i Kvesica. Memija totalno pao sa formom i ne mozemo ga koristiti tamo gdje zna bolje igrati lopte, a to je na krilu. Hadziahmetovic i Beganovic u odnosu na proslu polusezonu takodje ispod svog nivoa, Amir pogotovo, ali to je na pocetku bilo zbog euforije i mladosti koja nam je igrala, sve smo nekako na prepad uzimali i vrsili iznenadjenja odlicnom igrom mladih igraca zeljnih dokazivanja. Kada treba nastaviti kontinuitet to je vec malo teze jer su tek poceli igrati seniorski fudbal pa su i oscilacije sasvim razumljive.
Misljenja sam da pEnis Sadikovic nikada nije imao, niti ce imati, mjesta u Zelji. Ocigledno je da veliko pojacanje koje je to zaista trebalo biti (Stokic) takodje nije za Zelje i da ovdje nece pronaci pravu formu pa i sa njim bih napravio sporazumni raskid ugovora. Njima dvojici bih dodao Livaju, Diattu i eventualno jos jednog igraca. Moramo dovesti prave igrace i prava pojacanja, ali njih je malo potesko naci ali treba imati sposobne ljude.
Jedno je 100% sigurno, a to je da ce uprava odigrati kljucnu ulogu sa osiguravanjem dovoljno novaca da se dovede 4,5 novih igraca, ali ono sto je NAJVAZNIJE, i zbog cega Zeljo nije pobijedio ni danas, ni Krupu razmontirao, ni ostale ekipe razvalio na Grbavici, cime bi sigurno opustenije i sigurnije igrali u gostima, je izostanak NAVIJACA. Navijaci su ti koji su se posrali na ovaj klub i misljenja sam da ne postoji ogavnija publika od ove "sarajevske" koja je tu samo kada je sve potpuno na mjestu, sve dok je tako njih nema, sve dok nema furke oko kluba, njih nema, oni ce izmisliti 100.000 razloga da ne dodju na utakmicu. Kada je tu evropska utakmica i kada ide dobro prvi su na stadionu i bacaju ili selfije ili kritike zato jer neko Zeljin ne igra kao Messi. Kakvi navijaci, takav i klub. Nas klub, kao i svaki klub u BiH ima kite od navijaca.
Od uprave ocekujem detaljan financijski izvjestaj o tome koliko dugova je vraceno, koliko dugova je napravljeno, pa da vidimo sta su to oni radili i da li je istina ono sto su mnogi ovdje pisali, a koji su sigurno imali i interesa da mozda pisu pozitivno, to mi ne znamo. Samo detaljan financijski izvjestaj moze djelimicno opravdati ovako losu selekciju igraca i lose rezultate. Kada bi se ispostavilo tacnim ono sto se ovdje pisalo i ono sto su nam oni konstantno predstavljali, onda i nek ne izadjemo u Evropu ako ce se vratiti dugovi.