FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Centre forward
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Centre forward » 07 nov 2015, 17:50

Koliko god da smo danas bili dominantni ovakve utakmice NE SMIJU bit' reper mnogo toga.

Danas sam više pratio Vidala neg' samu utkamicu, da tako kazem i teško je definisati njegovu igru. Nekako mi je letargičan, bezvoljan, k'o da je izgubio tu ičkiju za loptom. Njemu k'o da je 35 i k'o da igra MLS ligu. Nema mi one njegove borbenosti i onog on bi glavom gdje drugi ne bi nogom,igri po kojoj je prepoznatljiv. K'o da igra iz neke rezignacije, da tako kazem. No, mozda ja pretjerujem, moguće je da smatra da ove lakše tekme ne zahtijevaju max zalaganje. U svakom slučaju, enigma.

Raduje povratak Holgera. Reakcije igrača, navijača i svih ostalih kod njegovog ulaska pokazuju koliko je Bayern veliki klub.

Robenova sebičnost je jedan od razloga zašto je jedan od najboljih igrača svijeta, i na to se ne trebamo ljutit', to samo pokazuje da je gladan golova. Interesuje me koliko su Džekson i Grafite zajedno postigli golova u onoj nezaboravnoj sezoni za zelene, možda bi Lewa i Miler mogli to da napadnu, koliko imaju do sada, gdje su ovi statističari što barataju podacima ? :)

Costa je genijalan potez, iako se to ovdje spomenulo više puta. Ne postoji krilo za kojeg bi ga mijenj'o, bez zezancije. Ne bih ni za Hazarda, neg' bi za njega spremio 70 milki i doveo ga u Minhen. CSKA je premali klub za takvu igracinu, a vidi se da je nezadovoljan. Ako ga kraljevi ne kaparišu, naši su na potezu.

Al' Milerov izraz lica kad postigne gol, ono iskreno radovanje k'o da mu je prvi u zivotu, e to se ne može kupit'. :salut:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Astren
Kontakt:

Post Postao/la Astren » 07 nov 2015, 18:38

Nisam stigao pogledati utakmicu ali sad nakon highlightsa samo mogu reći =Costa=. Kako čovjek igra, to je nepodnošljiva lakoća prolaženja suparnika. Kad uporedim ono što sam vidio na Copa Americi i u knock-out fazi iz prošle godine u dvomeču sa Shaktarom, to su dva različita igrača ili je on možda već za vrijeme tog dvomeča znao nešto što mi nismo znali :kafa: .

Nakon ovog zadnjeg transfer roka, samo me zanima šta nam to pripremaju za buduća pojačanja, ponajviše za poziciju RB. Jučer sam pročitao je je Rossi iz Fiorentine izjavio da je na ljeto sve bilo dogovoreno da pređe u Bayern ali je propalo zbog nove povrede. Još jedan primjer kako ljudi iz uprave šute i rade strašan posao.

Klare

Post Postao/la Klare » 07 nov 2015, 20:55

Centre forward je napisao/la:možda bi Lewa i Miler mogli to da napadnu
možda..., onaj čuveni dvojac na kraju imao 54, naši dosad 25, znači na dobrom su putu. :)

također i prije sam pominjao blijedog Vidala, koji je to bio najviše zahvaljujući Gvardioli i izmišljanju pozicija, i te utakmice su bile i najslabije s naše strane(Werder, Frankfurt, Arsenal), jer te utakmice je latinos igrao preofanzivno.
Danas dobio instrukcije da bude na svom mjestu i to je odmah puno bolje bilo, Arturo je odigrao jedan dobar meč. ;)

Inače zašto sam bio protiv ove taktike jednog stopera?
Zato što su u ovako bezazlenoj utakmici Alaba i Boa bili na vjetrometini i previše se rastezali, trošili, to je previše bespotrebnih sprinteva, pogotovo za stopera kojem to ne treba da bude zadaća.
U takvim situacijama dolazi dosta često do povreda, dokazano baš u našem slučaju.

Danas nam Stuttgart zaprijeti iz kontre jedno 3 puta sigurno, pogodiše prečku, čak im i čist gol poništiše.

U Bnudesligi Pepu dobro ide, postavlja rekord iz kola u kolo.
Ove sezone više rotira, ovo poluvrijeme u napadu je jedno od najboljih u njegovom mandatu. pa nemam obraza da ga kudim, pričekaćemo drugu priliku za takvo nešto, do koje nadamo se neće doći, pogotovo ne tamo na proljeće.

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 07 nov 2015, 21:35

koji rossi iz fiorentine? napadač?

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 07 nov 2015, 21:41

Astren je napisao/la:.

Jučer sam pročitao je je Rossi iz Fiorentine izjavio da je na ljeto sve bilo dogovoreno da pređe u Bayern ali je propalo zbog nove povrede. Još jedan primjer kako ljudi iz uprave šute i rade strašan posao.
ja sam citao da je njegov agent izjavio da je sve bilo dogovorena ali da se je rossi povrjedio, ali nije rekao koji je to prijelazni rok bio...
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 07 nov 2015, 23:43

@klare i kloc si postao,moderacija riktaj ove hormonase :P
VOLIM BAYERN

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 nov 2015, 01:28

Centre forward je napisao/la:
Danas sam više pratio Vidala neg' samu utkamicu, da tako kazem i teško je definisati njegovu igru. Nekako mi je letargičan, bezvoljan, k'o da je izgubio tu ičkiju za loptom. Njemu k'o da je 35 i k'o da igra MLS ligu. Nema mi one njegove borbenosti i onog on bi glavom gdje drugi ne bi nogom,igri po kojoj je prepoznatljiv. K'o da igra iz neke rezignacije, da tako kazem. No, mozda ja pretjerujem, moguće je da smatra da ove lakše tekme ne zahtijevaju max zalaganje. U svakom slučaju, enigma.
Ma Vidalova izdanja su solidna. Nije sada bilo nekog pretjeranog isticanja, ali solidno do sada sve odrađuje. Nekad su ti nastupi dobri, nekada "samo" solidni. Po neki i loš je imao. Sve u svemu je to ok, ali vrlo moguće da u onim najvažnijim utakmicama će baš još više doći do izražaja.

Samo ovo gore što govoriš o njemu, ja bi prije rekao da mi sada u našim redovima gledamo nešto mirnijeg Vidala, jer sistem igre Bayerna je drugačiji. Ponekad je manja potreba za njegovom prljavom igrom (ovo sada u pozitivnom smislu, oranje terena i žešći pristup), jer naša ekipa ima veliki posjed, veliku kontrolu lopte, pa onda se neki prljaviji zadaci manje moraju obavljati, jer protivnik manje posjeduje loptu. Iz tog razloga je i uloga Vidala drugačija, pa možda djeluje da se manje zalaže kod nas nego što je to bio slučaj u Juveu.

A inače protiv Stuttgarta je opet bilo mnogo lijepih poteza, mogao je rezultat biti i ubjedljiviji. Stuttgart je složio neke opasne kontre.
To po pitanju kontri i kako ćemo se nositi s protivnicima koji to znaju strašno dobro odraditi, stoji još da se vidi. Isto tako početak drugog dijela sezone će dosta pokazati (tada je dolazio pad u ovim sezonama kako je Pep tu, o tome sam neki dan i pisao).

Dodatna širina, pa i rotacija koju provodi Pep uspješno, za sada su definitivno svjetle tačke. Samo je potrebno sada izbalansirati da u ključnim utakmicama ne dođe do tih padova. U određenim segmentima još jače djelujemo, pogotovo zbog dodatne širine dobivene u vidu pojačanja...Čak se i generalno neke stvari čine još više fleksibilnijim. Ali kažem, prava ocjena će se moći dati u drugom dijelu sezone, jer tada ne smijemo upasti u stare negativne šablone...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 08 nov 2015, 01:36

Kakav je stručnjak ovaj Zorniger, došao bez plana i to igra ofanzivno, ahahaha :tokralju: :rol: Pa mogao je cenera primiti da se upiše u knjige. Budalo jedna, igraj kao Frankfurt i nadaj se da nećeš primiti gol.

Astren
Kontakt:

Post Postao/la Astren » 08 nov 2015, 01:54

muamerc je napisao/la:Kakav je stručnjak ovaj Zorniger, došao bez plana i to igra ofanzivno, ahahaha :tokralju: :rol: Pa mogao je cenera primiti da se upiše u knjige. Budalo jedna, igraj kao Frankfurt i nadaj se da nećeš primiti gol.
Švabe redovna mušterija, Pep im opalio pilu naopako sa pričom kako su najopasniji protivnik i odmah se razgoropadili. Mada i jesu stvorili par vrlo dobrih prilika, ali su i mogli popiti još koji gol.

A recimo imaš TSG i Ausburg, ekipe koje su dosad odigrale najbolje protiv Bayerna za razliku od mnogo boljih ekipa, te dvije utakmice po meni Bayern nije zaslužio pobjediti, al šta im i to vrijedi kad su trenutno na dnu.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 08 nov 2015, 11:51

phily je napisao/la: ja sam citao da je njegov agent izjavio da je sve bilo dogovorena ali da se je rossi povrjedio, ali nije rekao koji je to prijelazni rok bio...
Ma čisto sumnjam da je to bilo u ovom periodu od kad je Pep tu, mada se donekle i uklapa u njegovu filozofiju i vjerujem da ga poznaje iz perioda u kojem je igrao za Villareal, opet ne vjerujem. Možda kao dio transfera Gomeza ili tako nešto.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 09 nov 2015, 17:28

Na Sport 1 ili bivsi DSF upravo pocinje Paulaner cup.

Od nasih iz najjace postave ima Neuer, Lahm, Truba, Kimmich...
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 09 nov 2015, 19:36

Bayern ponudio Guardioli 15 milijuna eura godišnje.

Bayern želi da Pep Guardiola produlji ugovor, a najbolji argument su novci. Trenutno zarađuje 11, a Bavarci mu nude 15 godišnje!
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 09 nov 2015, 22:36

ceze je napisao/la:Bayern ponudio Guardioli 15 milijuna eura godišnje.

Bayern želi da Pep Guardiola produlji ugovor, a najbolji argument su novci. Trenutno zarađuje 11, a Bavarci mu nude 15 godišnje!

zar nije njem plata 17miliona? i mislim da mu ne placa citav ugovor Bayern nego da nesto troskova snosi adidas, al ko ce ti ga znat, nije kulturno pitat ljude kolka im je plata :lol:

Ulivaca
Kontakt:

Post Postao/la Ulivaca » 09 nov 2015, 22:54

Ako osvojimo CL ove sezone, slobodno nek' mu dadnu 30.
FC Bayern -/- THE Ohio State University

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 09 nov 2015, 23:02

Ulivaca je napisao/la:Ako osvojimo CL ove sezone, slobodno nek' mu dadnu 30.
Dace mu prije, na zimu. Bez obzira osvojili ili ne.

11m neto je 17m bruto. 15m neto dodje oko 22m bruto. Kakav Adidas i davanje para, oni daju kao sponzor i partner Bayerna Bayernu a Bayern daje svoje pare kome hoce i koliko hoce.

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 10 nov 2015, 09:03

5 miliona ima direktno od Adidasa, to mu dođe 17 ukupno... neto.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 10 nov 2015, 10:35

rikimo je napisao/la:5 miliona ima direktno od Adidasa, to mu dođe 17 ukupno... neto.
Ne razumijem. Kakvih sad 17m neto? Zar nije imao 11m neto sto s porezima dodje 17m kako se i govori u ugovoru. Jer kad se u Njemackoj spominju novci govori se bruto cifra. Pa sad u novom ugovoru mu zele povecati na 15m neto sto dodje oko 22m bruto. Zar nije tako? Kakav sad Adidas i pare, na to nigdje nisam naisao, ima li kakav link koji o tome govori?

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 10 nov 2015, 12:03

nema link to sam citao nekad kad je potpisovao ugovor s bayernom znam da je ujedno i potpiso ugovor sa adidasom i postao njihovo zastitno lice i reklamiro ligu prvaka i naravno od tad nosi full adidas opremu, a u barci je nosio nike, mozda sam i pomijesao nesto jer adidas ima par procenata dionica u vlasnistvu bayerna zajedno sa audijem.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 10 nov 2015, 12:06

I ja mislim da od adidasa ima 5 milinona, a ako se ne varam da adidas, alianz i audi imaju po 7% ili 5%.
Mia San Mia

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 10 nov 2015, 12:30

Bilo je prica da adidas daje 5miliona za platu, no nezz da li je sa tih 5 ukupno 11 ili 17...

Ribery bi izgleda se mogao vratiti na teren jos ovog mjeseca, odnosno mogao bih trenirati sa ekipom.
Povratak na teren se ocekuje prije zimskee pauze.

Ako Bog da pa bude sve uredu, Bayern ce na proljece imati ubjedljivo najjaci sastav u evropi!!!

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Stern des Südens

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.