SP - Grupa D

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Njemačka
241
44%
Srbija
136
25%
Gana
129
24%
Australija
37
7%

Ukupno glasova: 543

Principatus
Kontakt:

Re: SP - Grupa D

Post Postao/la Principatus » 18 maj 2010, 16:49

Banjaluka SRB je napisao/la:" не ' $ $ & " " $
Ucitelju, ucitelju fali vam tacka na i... :D Pisem, citam i pricam tri jezika na dan, nekad pobrkam, nas mi je tu slabiji pa sam navikao na korekcije ovdje, za koje sam uvjek zahvalan.
Bijeljinac je napisao/la: Ma ti se mnogo lozis na Nijemce, sto je meni iskreno nepojmljivo, ukoliko se vec izjasnjavas navijacem BiH. Mislim da nisi nimalo objektivan.
Nema tu nista sto se medjusobno smeta, vec sam na pocetku u mom prvom postu otprilike objasnio zasto sam navijac i Njemacke reprezentacije. Ali to je nebitno, svako kako mu srce kuca.

Sama rijec objektivan je neobjektivna. Nema to veze. Kao sto sam rekao, Hrvati sigurno nisu bili losi, no glavna greska je bila u samoj Njemackoj reprezentaciji, po mom misljenju i mnogih drugih, ali (na srecu) misljenja se razlikuju.
Zadnja izmjena: Principatus, dana/u 18 maj 2010, 16:49, ukupno mijenjano 1 put.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 18 maj 2010, 16:49

steve-o je napisao/la:
Bijeljinac je napisao/la: Ma ti se mnogo lozis na Nijemce, sto je meni iskreno nepojmljivo, ukoliko se vec izjasnjavas navijacem BiH. Mislim da nisi nimalo objektivan. Hrvatska je odigrala utakmicu za udzbenike i tu inspirisana ili indisponirana Njemacka, svejedno, nije imala sta da trazi.
A sta ce bit', vidjecemo. Takodje smatram da Njemacka nece djelovati toliko nemocno kao tada, ali sami Nijemci se ne pitaju o konacnom ishodu. Ima tu jos timova koji znaju igrati jako dobar fudbal.
rijetko je ko objektivan na sto se tice nogometa. npr. pogledaj sta pisu tvoje "kolege" sto navijaju za srbiju po ovoj temi, citajuci njihove "strucne" analize covjek bi pomislio da je srbija glavni favorit za titulu SPa :roll:
Pusti njih vec planiraju da cemo biti prvi u grupi pa na Amere pa u cetvrtfinale,jos malo pa ce i planirati kako otici na trg ispred skupstine da se proslavi titula.

@tm nevezano za temu jesi uspeo ono sto sam ti rekao juce.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 18 maj 2010, 16:59

Principatus je napisao/la:Naravno da Njemacka moze i sa drugom postavom da predje preko Srbije, jer je jednostavno superiornija, pa i sa tako mladim reprezentativcima, to nije sad napuhanost nego cinjenica koja ce se uskoro pokazati.
Ne bih se mijesao u vasu mini-raspravu o Vidicu, Kacaru, Ozilu, itd., ali ovu recenicu sam morao istaknuti. Da li je u pitanju prevelika subjektivnost kad pises o Njemackoj ili prevelika antipaticnost prema Srbiji, ne znam, ali definitivno ta recenica nema smisla.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 18 maj 2010, 17:08

@gollum

Ovo me ovdje kosta suvise vremena, pa da ti jos samo kratko odgovorim:
Ova reprezentacija moze da ima dvije kvalitetne postave, sa tipicnim njemackim vrlinama. U to nemam sumnje. Te rijeci "druga postava" cak mozda ovdje nisu na mjestu, jer je kvalitet u sirini nevjeroravtno jak. A vrijeme ce pokazati sta je u pitanju i koliko ima smisla to sto sam rekao.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 18 maj 2010, 17:13

Bijeljinac je napisao/la:Kada je u pitanju tacka 4:
1930. prvi nastup Kraljevine Jugolsavije na svjetskom prvenstvu. Osvojeno na kraju 3. mjesto. Ekipu sacinjavalo 16 fudbalera, svi odreda Srbi, odnosno 15 Srba i Ivica Bek koji je poticao iz njemacko-ceskog braka ali se izjasnjavao regionalno Srbinom (odrastao, zivio, naucio da igra i igrao fudbal u Beogradu).

1950-e: Najbolji period u istoriji eks-yu fudbala, doba olimpijskih timova. Reprezentaciju sacinjavali iskljucivo Srbi i Hrvati. 1950. podjednako, 1954. prevaga hrvatskih fudbalera (7:4), 1958. od 11 iz prve postave cak osmorica Srbi. 1960. vicesampionska titula Evrope sa podjednakim udjelom srpskih i hrvatskih fudbalera. 1962. prilikom ulaska u polufinale SP u Cileu, srpsko-hrvatska kombinacija (vise Srba). Tu je i Mostarac Muhamed Mujic, no on je rezervista u timu (odigrao samo jedan mec). 1968. druga vicesampionska titula Evrope. U prvih 11 u finalnom mecu cak osmorica Srba, a izmedju ostalog i dva Bosanca (Fazlagic i Musemic). Poslednji tim koji je imao svjetski format je ekipa iz 1990. koja je jedina od navedenih, a koje su pravile velike rezultate, koja je imala pravi multietnicki karakter u pravom (jugoslovenskom) smislu rijeci.

1998. je odnos Srba naspram Crnogoraca bio 17:5. 2006. u timu nije bilo nijednog Crnogorca. Jedini igrac koji je bio rodjen u CG je bio golman Dragoslav Jevric, no on se posle razlaza odlucio za srpsku reprezentaciju i bio je na okupu srpske reprezentacije pred prvi mec posle SP u avgustu 2006. kada su pobijedjeni Cesi sa 3:1 u Pragu.

Nije mi cilj bio tzv. prebrojavanje krvnih zrnaca, ali iz tvog teksta proizilazi da su umjesto El Grana Milovana, Mose, Tirketa, Milutinca, Profesora Branka, Milosa Milutinovica, Bate Ognjanova, Mitketa, Sekija, Vujketa, Toze, Petakovica, Durkovica, Jusufija (Goranac poput Mikija Sulejmanija), Galeta, Bore Kostica, Soskica, Pantelica, Dzaje, Kuleta, Petka i svih ostalih srpskih fudbalera koji su ucestvovali u najvecim ostvarenjima jugolsovenskog fudbala igrali vjerovatno neki mali zeleni iz Papue Nove Gvineje i susjednih nam zemalja :roll: Srbija ne prisvaja, ali ti se rezultati Srbima i Hrvatima ne mogu oduzimati, jer oni su zajedno cinili oko 90% igrackog kadra u istoriji jugoslovenske fudbalske reprezentacije. I jedni i drugi imaju apsolutno pravo da se pozivaju na tu tradiciju i na te generacije koje su licno tvorili.
postujem tvoje misljenje, al fakt je da drzavu koju su do 1992. predstavljali ti igraci bili od triglava do vardara, nije bitno kako se ko zvao ili odakle je dolazio... ;)

od 1992. imas drugu drzavu koja je skoncetrisana na srbiju i crnu goru a od 2006. imas srbiju posebno i crnu goru posebno...

jugoslavija je bila i moja i tvoja i ona iz ljubljanje, skoplja ili zagreba... :)

zato kazem, da bude pravno korektno... prvo ucesce srbije... ;)

a kad si vec spomenuo sve te igrace sta je bilo sa SP 1974.? glavni igrac bio bosanac... katalinski... ;)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 18 maj 2010, 17:24

Bijeljinac je napisao/la:U potpunosti se slazemo sto se tice 'administracije'! Ne govorim o prisvajanju, nema govora, ali nema govora o prvom nastupu, mislim da je neprikladno tako govoriti o toj fdbalskoj reprezentaciji. Ima, ali samo oficijelno kada je naziv reprezentacije u pitanju. Kada su Srbija u Hrvatska u pitanju, tu uvijek mora da ide u kontekstu jugoslovensko nasledje, a ono je fudbalski bogato i ne bi trebalo otuda da se zaobilazi. E' sada drugo je pitanje interpretacije svega toga danas u Srbiji i Hrvatskoj. U Hrvatskoj su se nazalost tih rezultata odricali 90-ih, nadam se da se to mijenja, i da ce to uzeti kao dio vlastite fudbalske tastine u buducnosti, u Srbiji pak nisu, pa zato se stekao utisak da Srbi 'prisvajaju' te rezultate. Fakat je da se Srbi nikada nisu odricali nijednog rezultata iz proslosti a u kojem su ucestvovali i u koji su ugradjeni. Mislim da to nije nista lose.
korektno... ali da li ce onda biti price, recimo bosna se plasira 2012. na EP, kako je to njihovo prvo ucesce ili pak 5? ;)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 18 maj 2010, 17:26

tm84 je napisao/la: korektno... ali da li ce onda biti price, recimo bosna se plasira 2012. na EP, kako je to njihovo prvo ucesce ili pak 5? ;)
odlicno pitanje, iako se vec zna sta ce biti odgovor a sta je istina ;)

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 18 maj 2010, 17:42

Bijeljinac je napisao/la:
steve-o je napisao/la:
tm84 je napisao/la: korektno... ali da li ce onda biti price, recimo bosna se plasira 2012. na EP, kako je to njihovo prvo ucesce ili pak 5? ;)
odlicno pitanje, iako se vec zna sta ce biti odgovor a sta je istina ;)
Na to na sta ti ciljas, imas pise ti u navedenim srpskim fudbalerima koji su cinili oslonac u uspjesima YU-fudbala (uz hrvatske kolege). Oni su jedina istina ;) , oni su stajali na terenu kada su se ti rezultati ostvarivali, a Jugosloveni vise nisu, jer ta drzava vise ne postoji.
netrebam na nista ciljati, vec cu ti samo reci da si mi potvrdio ono sto sam i mislio s tvojim odgovorom ;)

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 18 maj 2010, 17:43

Bijeljinac je napisao/la:Moje misljenje je da bi to bilo 1. ucesce Bosne na jednom velikom takmicenju. Ali i tu bi se moralo govoriti u kontekstu jugo-nasledja, prije svega na generacije iz 1968 (Mirsad Fazalgic, Musemic, Idriz Hosic, Ivica Osim), 1974 (Enver Maric, Hadziabdic, Skija Katalinski), 1976 (ekipa iz 1974 + Vaha Halilhodzic), 1982 i 1984 (Halilhodzic, Pape Susic, Mesa Bazdarevic, Predrag Pasic) i 1990 (Susic, Hadzibegic, Sabanadzovic, rezervni golman Omerovic), vjerovatno sam nekoga i zaboravio iz tih generacija (Bajevica sigurno ne, jer se i sam izjasnjava srpskim strucnjakom, iako je i simpatizent BiH-reprezentacije). Kada je u pitanju Hrvatska, takodje vazi sve od 1996. a Srbija sve od 1998. pa na ovamo. Dakle za SFRJ imam apsolutno razumijevanja (logicno je) da se gleda kao bivsa drzava. Kada je u pitanju SRJ i SCG izuzev u vaterpolu i ponekad rukometu tu je skor uvijek bilo preko 90% Srba i glavni igraci su bili Srbi. Kod fudbaelra je Savicevic 'izraziti' Crnogorac, dok je Pedja Mijatovic mnogo blizi Beogradu nego Podgorici. Sto se tice vaterpola i rukometa tu je najcesce odnos bio 11 Srba i 3 Crnogorca, s tim sto su u vaterpolu Crnogorci popunjavali broj a Srbi Vujas, Daca, Savic, Jelenic, Zimonjic, Sostar, Sefik, Sapic, Ciric, Udovicic donosili medalje i titule.
znaci slazemo se da se svaka drzava nasljednica bivse jugoslavije ima pravo da "prisvaja" uspjehe prije 1992. 8-)
cak i slovenci ili makedonci koji osim izuzetaka nisu imali neke dobre fudbalere prije rata...

ok, ispravicu onda tamo, da je to trece ucesce... ;)

a to za bajevica, pa jest on srbin, ali je iz bosne, i racuna se kao bh fudbaler... ;) nema tu puno polemike...

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 18 maj 2010, 18:20

tm84 je napisao/la:
Bijeljinac je napisao/la:Moje misljenje je da bi to bilo 1. ucesce Bosne na jednom velikom takmicenju. Ali i tu bi se moralo govoriti u kontekstu jugo-nasledja, prije svega na generacije iz 1968 (Mirsad Fazalgic, Musemic, Idriz Hosic, Ivica Osim), 1974 (Enver Maric, Hadziabdic, Skija Katalinski), 1976 (ekipa iz 1974 + Vaha Halilhodzic), 1982 i 1984 (Halilhodzic, Pape Susic, Mesa Bazdarevic, Predrag Pasic) i 1990 (Susic, Hadzibegic, Sabanadzovic, rezervni golman Omerovic), vjerovatno sam nekoga i zaboravio iz tih generacija (Bajevica sigurno ne, jer se i sam izjasnjava srpskim strucnjakom, iako je i simpatizent BiH-reprezentacije). Kada je u pitanju Hrvatska, takodje vazi sve od 1996. a Srbija sve od 1998. pa na ovamo. Dakle za SFRJ imam apsolutno razumijevanja (logicno je) da se gleda kao bivsa drzava. Kada je u pitanju SRJ i SCG izuzev u vaterpolu i ponekad rukometu tu je skor uvijek bilo preko 90% Srba i glavni igraci su bili Srbi. Kod fudbaelra je Savicevic 'izraziti' Crnogorac, dok je Pedja Mijatovic mnogo blizi Beogradu nego Podgorici. Sto se tice vaterpola i rukometa tu je najcesce odnos bio 11 Srba i 3 Crnogorca, s tim sto su u vaterpolu Crnogorci popunjavali broj a Srbi Vujas, Daca, Savic, Jelenic, Zimonjic, Sostar, Sefik, Sapic, Ciric, Udovicic donosili medalje i titule.
znaci slazemo se da se svaka drzava nasljednica bivse jugoslavije ima pravo da "prisvaja" uspjehe prije 1992. 8-)
cak i slovenci ili makedonci koji osim izuzetaka nisu imali neke dobre fudbalere prije rata...

ok, ispravicu onda tamo, da je to trece ucesce... ;)

a to za bajevica, pa jest on srbin, ali je iz bosne, i racuna se kao bh fudbaler... ;) nema tu puno polemike...
Sto se tice Bajevica racuna se samo onako kako se on osjeca i kako se izjasnjava, a on je jedini vlasnik svog zivota, a samim tim i prava uvrstavanja u neciju fudbalsku antologiju kada je njegova karijera u pitanju. Mogu i ja da kazem je Terzic srpski rukometas jer je rodjen u Srbiji, ali nije on igra za Bosnu i izjasnjava se Bosancem (ima dosta takvih primjera svugdje a i u Evropi, zivimo u modernom dobu, a ne u srednjem vijeku, dakle pravo izbora kao jedno od osnovnih ljudskih prava nase civilizacije).
Kada se tice od Vardara pa do Triglava, ne mogu Makedonci i Slovenci participirati kao Srbi ili Hrvati u jugoslovenskim uspjesima, nelogicno je. Makedoncima je Pancev nasledje bez daljnjeg, Slovencima i Oblak i Katanec, to niko ne spori, ali gro jugoslovenskih uspjeha su ponijeli srpski i hrvatski fudbaleri koji su cinili 90% igrackog kadra. Oni su uvijek ispred ostalih kada je fudbalska tradicija u pitanju i poimanje neke nacije kao fudbalske. Njima se ni pod razno ne moze oduzimati jugoslovensko nasledje. Najjaca ekipa svih vremena u istoriji yu-fudbala se smatra olimpijska ekipa iz Helsinkija iz 1952. Taj tim je bio nepromjenjiv, igrala su uvije ista 11 i svi su bili Srbi ili Hrvati. Takav je slucaj i sa vecinom ostalih fudbalskih turnira, ali naravno u nacionalnom kontekstu uvijek se moraju pominjati znacajne uloge Susica, Katalinskog, Marica, Bazdarevica, Katanca, Oblaka, Popivode, Panceva i ostalih majstora fudbala u bivsoj drzavi.
SVAKO ima pravo da kaze nasa bivsa jugoslovenska reprezentacija, ali Srbima ili Hrvatima oduzimati nasledje u reprezentaciji u kojoj su dominirali je besmisleno.
Da, samo sto pricamo o velikom broju srba i hrvata iz Bosne i Hercegovine, a to ne dodje isto kao i srbi i hrvati iz Srbije ili Hrvatske kako ti zelis predstaviti... ;)
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 18 maj 2010, 22:33

Ne bih se baš složio da je reprezentacija bivše nam države ležala na plećima Srbije i Hrvatske, imali smo mi tu i dosta Bosanaca. Uzmi primjer SP u Italiji 1990, od 22 igrača 5 je bilo porijeklom iz BiH + selektor Ivica Osim. Maltene, to je 25% reprezentacije, nisu Srbija i Hrvatska imali puno više od nas. Ne znam kakva je situacija bila ranije a mrsko mi je da istražujem.

Tražimo da se i nama pripiše 25% uspjeha bivše države, neuspjehe ostavljamo da rasporede Srbija i Hrvatska međusobno :mrgreen:
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 18 maj 2010, 22:38

Evo 7 stranica na ovoj temi, a najmanje je se pise o Grupi D.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 18 maj 2010, 22:47

Cartman je napisao/la:Evo 7 stranica na ovoj temi, a najmanje je se pise o Grupi D.
To je zato sto nema ankete na pocetku...

HOCEMO ANKETU!!!
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 19 maj 2010, 00:45

Gdje je anketa za ovu grupu?
Srbija i Gana.Koliko god zvucalo nejvjerovatno.
BosnaE

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 19 maj 2010, 00:52

tm84 je napisao/la:
Bijeljinac je napisao/la:U potpunosti se slazemo sto se tice 'administracije'! Ne govorim o prisvajanju, nema govora, ali nema govora o prvom nastupu, mislim da je neprikladno tako govoriti o toj fdbalskoj reprezentaciji. Ima, ali samo oficijelno kada je naziv reprezentacije u pitanju. Kada su Srbija u Hrvatska u pitanju, tu uvijek mora da ide u kontekstu jugoslovensko nasledje, a ono je fudbalski bogato i ne bi trebalo otuda da se zaobilazi. E' sada drugo je pitanje interpretacije svega toga danas u Srbiji i Hrvatskoj. U Hrvatskoj su se nazalost tih rezultata odricali 90-ih, nadam se da se to mijenja, i da ce to uzeti kao dio vlastite fudbalske tastine u buducnosti, u Srbiji pak nisu, pa zato se stekao utisak da Srbi 'prisvajaju' te rezultate. Fakat je da se Srbi nikada nisu odricali nijednog rezultata iz proslosti a u kojem su ucestvovali i u koji su ugradjeni. Mislim da to nije nista lose.
korektno... ali da li ce onda biti price, recimo bosna se plasira 2012. na EP, kako je to njihovo prvo ucesce ili pak 5? ;)
Moje misljenje je da bi to bilo 1. ucesce Bosne na jednom velikom takmicenju. Ali i tu bi se moralo govoriti u kontekstu jugo-nasledja, prije svega na generacije iz 1968 (Mirsad Fazalgic, Musemic, Idriz Hosic, Ivica Osim), 1974 (Enver Maric, Hadziabdic, Skija Katalinski), 1976 (ekipa iz 1974 + Vaha Halilhodzic), 1982 i 1984 (Halilhodzic, Pape Susic, Mesa Bazdarevic, Predrag Pasic) i 1990 (Susic, Hadzibegic, Sabanadzovic, rezervni golman Omerovic), vjerovatno sam nekoga i zaboravio iz tih generacija (Bajevica sigurno ne, jer se i sam izjasnjava srpskim strucnjakom, iako je i simpatizent BiH-reprezentacije). Kada je u pitanju Hrvatska, takodje vazi sve od 1996. a Srbija sve od 1998. pa na ovamo. Dakle za SFRJ imam apsolutno razumijevanja (logicno je) da se gleda kao bivsa drzava. Kada je u pitanju SRJ i SCG izuzev u vaterpolu i ponekad rukometu tu je skor uvijek bilo preko 90% Srba i glavni igraci su bili Srbi. Kod fudbaelra je Savicevic 'izraziti' Crnogorac, dok je Pedja Mijatovic mnogo blizi Beogradu nego Podgorici. Sto se tice vaterpola i rukometa tu je najcesce odnos bio 11 Srba i 3 Crnogorca, s tim sto su u vaterpolu Crnogorci popunjavali broj a Srbi Vujas, Daca, Savic, Jelenic, Zimonjic, Sostar, Sefik, Sapic, Ciric, Udovicic donosili medalje i titule.
+ Davor Jozic i Mirsad Baljic.
BosnaE

fixator
Kontakt:

Post Postao/la fixator » 19 maj 2010, 12:50

1. Švabe
2. Gana

realno je ovako, a vidjet cemo, inace navijam za Ganu u ovoj grupi :mrgreen:
Semper Fidelis

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 19 maj 2010, 13:01

Jesu ludi ovi Nijemci....
[youtube][/youtube]

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 19 maj 2010, 13:24

Haha tekst pjesme je strasan, kao :

Portugizani imaju najbolje igrace,
Brazilci su najbrzi,
Spanci nisu 3 godine izgubili....ali...
mi imamo najljepsi Hotel. :D

Ronaldinho ima najbolju tehniku,
Ronaldo ima divnu figuru,
David Beckham ima stopalo od celika....ali....
Jögi Löw ima najljepsu frizuru.

Francuzi imaju dobrog covjeka na golu....ali...
mi imamo najveci bus.

Danci se jacaju bjelancivenima,
Srbi se muce sa treningom do polusmrti (tesko je prevesti ovaj dio doslovice "rackern sich halbtot", kao ubise se na treningu)
Argentinci se muce u dzungli-kampu,
ali samo Löw igra sa Nutella-kruhom. (sponzor Njemacke reprezentacije)

Kako su Lahma stavili na malu stolicu, Grci svi u golu, Schweinsteiger i Podolski drze ruke, pa Delling i Netzer vjecni Yin i Yang, Schumacher, Papa i Merkel. :D

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 19 maj 2010, 13:35

eto i ankete.

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 19 maj 2010, 14:08

zasto samo 1 opcija :?

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.