Svemir i svemirske stvari

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Saurman
Kontakt:

Re: Svemir i svemirske stvari

Post Postao/la Saurman » 06 nov 2015, 00:08

Donnie Darko je napisao/la: 1. Ako pod skeptici u ovom slučaju misliš racionalni ljudi, slažem se.
2. Ah da, nije to nikakva teorija zavjere, ali nasa cenzuriše svaku informaciju i skrivaju piramide na marsu. aha
1.Ako su to isti oni "racionalni" ljudi koji za 11.09 vjeruju u zvanični izkaz vlade SAD-a, a koji je pobijen od mnogih stručnjaka onda u redu.
2.Ma NASA sve pušta u javnost, da nađu bilo kakav oblik života odmah bi objavili gdje bi oni skrivali nešto.

muamerc je napisao/la:
Stijene, Sarumane, stijene. I na Zemlji ima svakavih oblika i opet nisu nešto strano, to su stijene...Lava i erozija prave razne oblike.

Lava i erozije ne mogu praviti oblike po ravnim uglovima pobogu.Jasno se vidi petostrana građevina koja liči na piramidu.Na zemlji ima različitih oblika al' ne onih koji liče na petostrane gigantske piramide.Ove po dimenzijama u mnogom nadmašuju egipatske.

Donnie Darko je napisao/la:
U središte? Pronašli su vodu pobogu, rekao bih da rade poprilično uspješan posao gore.
Pa naravno da će pronaći kad se na ranijim snimcima površine Marsa mogu vidjeti kanali i da je voda postojala na Marsu i u dalekoj prošlosti prije udara asteroida.Oslobođa se preko ljeta tj ostavlja tragove soli.
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 06 nov 2015, 00:17, ukupno mijenjano 1 put.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 06 nov 2015, 00:15

Saurman je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la: 1. Ako pod skeptici u ovom slučaju misliš racionalni ljudi, slažem se.
2. Ah da, nije to nikakva teorija zavjere, ali nasa cenzuriše svaku informaciju i skrivaju piramide na marsu. aha
1.Ako su to isti oni "racionalni" ljudi koji za 11.09 vjeruju u zvanični izkaz vlade SAD-a, a koji je pobijen od mnogih stručnjaka onda u redu.
2.Ma NASA sve pušta u javnost, da nađu bilo kakav oblik života odmah bi objavili gdje bi oni skrivali nešto.
Napisao sam "u ovom slučaju", isljučivo da bih se ogradio od tvog potencijalnog generalizovanja i trpanja svih u isti koš, ali izgleda da ni to ne pomaže. Evo boldirao sam, podvukao, i stavio veliki font, možda sada primjetiš. Uostalom, svaka čast na analogiji, mars i 11. septembar :tokralju: :tokralju: :tokralju: Uostalom ovo je tema o svemiru, ako ćeš se potezati takvih poređenja slobodne me citiraj na temi o misterijama.

Ako bi iko profitirao eventualnim piramidama i životom na marsu, to je nasa, kojoj trebaju pare a tako bi ih sigurno sebi osigurali. Ali eto, ipak je njima veća korist da i dalje šetaju rovera po marsu ne bil slučajno nabasao na kakvu bakteriju a da prešute piramide. Moš mislit.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 06 nov 2015, 00:28

NASA-u kontroliše vlada SAD-a i oni ne mogu otkrivati stvari koje moraju ostati skrivene.Pa dovoljno je poslušati razgovor između misije i baze gdje astronauti spominju nepoznati objekat u blizini šatla i NASA momentalno prelazi na kriptovan kanal.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 06 nov 2015, 00:36

Vidim niko nije spomenuo da su objavili danas da je Mars nekad imao atmosferu i tako te gluposti. Uglavnom potvrdili ono što su i očekivali
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 06 nov 2015, 05:48

Epidaurus je napisao/la:Mozda nema neke direktne veze sa svemirom (mada kad se malo bolje prokonta, ove reakcije se odvijaju samo u svemiru tj u nastajanju zvijezda jer samo one imaju dovoljnu temperaturu) al je ovo nesto sto me je danas tako impresioniralo, nadam se da se vecina s teme razumije u ovo :D

http://www.jutarnji.hr/njemacka-na-kora ... e/1451321/

Stvarno je fascinatno sta se tamo sve radi, eto i taj clanak sto si ti postavio dosta govori o njima. Sto je ovaj jedan rekao kad smo bili u institutu u Mainz-u, "Mozemo se hvaliti da smo bili sa najpametnijim ljudima u Njemackoj." :lol:

Meni je SNL isto super. Radili smo sa njima prije par godina. Ovo nije nista novo, ali meni je bilo fascinantno prvi put kad sam cuo o ovome http://www.sandia.gov/z-machine/

Odoh u off topic sad. Hvala za clanak.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 06 nov 2015, 14:48

Tema je krepala, a bar bi svemir trebao biti beskonačan. No ajde Doni neku drugu anketu. Bila je jednom emisija top 10 najopasnijih stvari u svemiru. Ono asteroid, pa komete pa eksplozija gama zraka, super nova, itd. Mislim da rekoše da je eksplozija gama zraka najrazornija. Npr u trenu kad bi je opazili par trenutaka kasnije uništila bi zemlju
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

AndreWilliams
Kontakt:

Post Postao/la AndreWilliams » 06 nov 2015, 15:46

Malo muzike, a da ne bude off topic :zviz: Za sve one kojima je kosmos u srcu.
[youtube][/youtube]

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 19 nov 2015, 00:12

slika

supermasivna crna rupa doing its thing :ljepota:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 nov 2015, 00:41

ovo me podsjeti na galaktiku
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 19 nov 2015, 00:51

DANTES je napisao/la:ovo me podsjeti na galaktiku
Mene na usisivač.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 nov 2015, 01:35

muamerc je napisao/la:
Mene na usisivač.
pa zar nije? :mrgreen:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 19 nov 2015, 01:44

DANTES je napisao/la:
muamerc je napisao/la:
Mene na usisivač.
pa zar nije? :mrgreen:
Jeste ali koji ne mozes ocistiti. :-) da li je i sad na snazi ona hipoteza da sve sto upadne u crnu rupu nalazi se na njenoj povrsini? Kako se ono strucno naziva? Horizont dogadjaja? Zanimljive su ove crne rupe.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 nov 2015, 10:40

Naravno da su zanimljive pogotovo jer ih je nemoguće istražiti i ko zna hoće li biti ikad. horizont događaja zar to nije ulaz u crvotočinu?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 19 nov 2015, 11:09

DANTES je napisao/la:Naravno da su zanimljive pogotovo jer ih je nemoguće istražiti i ko zna hoće li biti ikad. horizont događaja zar to nije ulaz u crvotočinu?
Ne znam da li se taj termin koristi u crvotocinama ali znam da se koristi u crnim rupama. To je "mjesto" ili granica gdje cak ni svjetlost ne moze da prodje vec se samo vrti unutar tog horizonta. To je ustvari povrsina crne rupe. Ako tu upadnes nema te stele koja cete izvuci vani izuzev dok ne krahira crna rupa. :-)

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 nov 2015, 13:47

zar ona može krahirati?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 19 nov 2015, 14:14

DANTES je napisao/la:zar ona može krahirati?
Ma u domenu spekulacija može a u stvarnosti sumnjam... samo hoću da kažem da kad tamo upadneš: Karriereende.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 24 nov 2015, 00:59

simulacija sudara dvije planete :ljepota:

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 20 jan 2016, 19:14

Planet X May Be Real - Evidence Mounting For 9th Planet

http://www.space.com/31667-planet-x-may ... video.html
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 22 jan 2016, 00:46

Nove studije ukazuju na to da aliena nema ( "nema" :mrgreen: )jednostavno zato što su svi izumrli već.

Mi smo baš posebna vrsta :D

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 22 jan 2016, 00:54

Meni nije jasno zasto opet ne odu na mjesec, ameri, rusi ili japanci, sad imaju dobru tehnologiju da ucine neka nova istrazivanja tamo a imaju sigurno nesto novo da saznaju.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.