BiH - Irska (Baraž)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Realne sanse za plasman na EURO?

Irci su blizi plasmanu, bojim se da smo svoju sansu prokockali u Zenici
145
36%
Sve je i dalje otvoreno, sanse su 50-50
117
29%
Uz pravilnu taktiku i pristup smo i dalje favoriti i blizi plasmanu
139
35%

Ukupno glasova: 401

FliX
Kontakt:

Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la FliX » 06 nov 2015, 00:16

SIIIIIIITNOOOOOOO

007
:mrgreen:

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 06 nov 2015, 00:59

FliX je napisao/la:SIIIIIIITNOOOOOOO

slika :mrgreen:
Ispravio sam ti post :kafa: :mrgreen:

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 06 nov 2015, 01:14

Dobro je MIralem ce se odmoriti ima crveni tako da bice ekstra spreman za baraz jedino me brine Dzeko,a LUlic je pauziro Europa ligu

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 06 nov 2015, 06:19

Nasi domaci trolovi ubise puru po ovim Euro forumima, stvarno zalim one irce zbog toga.

Ova prica o stadionu je škakljiva jbga trenutno mislim da se repka udomacila na BP.
Kosevo je peh stadion ozbiljno nije da nesto zbog pitara pokusavam tisra nego uklet stadion.
100% se slazem da repka treba igrati u glavnon gradu.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

AndreWilliams
Kontakt:

Post Postao/la AndreWilliams » 06 nov 2015, 06:48

Kako trese, lupa, udara ova baraz groznica.
Gledajuci zadnje dvije utakmice Irske (Njemacka i Poljska) moze se primjetiti da kad se drze prvobitnog plana da ih je tesko poraziti, jer se dizu kako utakmica odmice, kao protiv Njemacke (mada su Svabe trebale rijesiti utakmicu u prvom poluvremenu), ali nemaju plan B, kad im treba pobjeda kao protiv Poljske. Prema tome, mozda je dobro sto igramo prvu kod kuce i teba nam pozitivan rezultat, vjerovatno vec u prvih dvadeset minuta. Igrace sa dvojicom novajlija kojima ce trebati neko vrijeme da se oslobode pritiska.
Isto tako, Walters je jako bitan igrac za njihovu okomitu igru, jer je jedini koji zna sacuvati loptu, sacekati krila i gurnuti pas iza ledja odbrani, gdje onda njihova brza krila dolaze do izrazaja. Medjutim on u prvoj ne igra i to treba iskoristiti, jer nisam siguran da imaju adekvatnu zamjenu. Vjerovatno ce Keane da igra, a on je daleko od vrhunske forme i pitanje je da li ce izdrzati svih 90 minuta.
John O'Shea je komadant odbrane, a akvizicije, likovi iz Chempinshipa, ima da drhte prvih pola sata. Zato treba stvoriti pritisak od prve minute i traziti brzi pogodak koji bi ih vjerovatno razbucao na sve strane. Otprilike ovo je postava koju mozemo da ocekujemo u Zenici:
Randolph (West Ham, malo utakmica ove i zadnjih cetiri sezone i svega cetiri utakmice za Irsku)
Coleman (Everton, jedan od dvojice koji bi mogli igrati u nasih prvih jedanaest, na poziciji desnog beka)
Clark (Aston Villa, desni stoper, relativno pouzdan, igrao u porazu od Hotspura, ali predhodnih sest kola nije bio u prvih jedanaest)
Keogh (Derby County, nasa sansa, treba flastera staviti na Clark-a i pustiti njemu da zapocinje napade Irske, prodavace nam lopte "samo tako")
Brady (Norwich City, jedan od boljih oduzimaca lopti u BPL-u, kako ce se Visca snaci?? Brady je jedan od onih sto moze igrati i u sredini, nesto kao Lulic kod nas, pa je pitanje na kojoj poziciji da ga ocekujemo, ali sigurnih 11)
McClean (WBA, desno krilo, brz i za*eban igrac, kojeg WBA navijaci ne vole jer okretao ledja himni VB. I to nesto govori o njegovom karakteru i drskosti koju posjeduje. To moze biti i pozitivno, ali i negativno. Besic je najbolji primjer.)
Whelan ( Stoke City, iskusan zadnji vezni, ali i jedan od onih zbog kojeg Irska igra fudbal napucavanja lopte sto dalje od gola. Irci ga najvise kritikuju, jer misle da zbog njega igraju negativan fudbal, ali trener ocigledno ne dijeli njihovo misljenje, pa je on gotovo siguran starter. Jedan od garanta naseg veceg posijeda lopte i stalnog atakovanja.)
McCarthy (Everton, jedan od dvojice koje ne bi imao nista protiv da usvojimo, promjenimo fifine zakone i kaparisemo za SP2018 :crazy: Njihov najbolji igrac i kreativac, ali pitanje kako ce njegovu kreativnost koristiti. Vrlo lako bi mogao biti zaduzen za cuvanje Pjanica, ali moze li ga i zadrzati?? Mozda samo periodicno, ali nikako svih 180 minuta. Zanimljivo je da i jednog i drugog zuti karton dijeli od suspenzije na Avivi. Za nadati se da ce to ipak biti McC, koji ce grubo da nasrce na malog princa.)
Hendrick (Derby County, chempionship igrac, po mjeri za nasu "cvajtu" na desnom beku)
Hoolahan (Norwich City, njihova desetka, iskusan igrac koji cijelu svoju karijeru proveo u timovima CShipa ili donji dio tabele BPL. Vec mu je 33 i pored svog talenta, kojeg nesumnjivo posjeduje, Misketu moze kopacke cistiti)
Keane (LA Galaxy, drag lik, ali do nedavno sam mislio da je zavrsio karijeru, kad eto ga u Zenicu po cevape i burek. Mislim da ce imati momente klasnog napadaca koji dobro otvara prostor, prima loptu, odigrava i tako to, ali u sansu tesko da ce uci ako ga nasi stisnu od prve minute, jer ce pasti nakon dvadeset i nece se vidjeti ostatak utakmice. Opet, mozda se Long oporavi i zaigra u Zenici, ali to je manje vjerovatno jer ce ga sacuvati za Dublin.)
Bilo kako bilo, mi moramo ici svim silama po pobjedu u prvoj utakmici i ne vaditi dok sudija ne odsvira kraj, a do tad nadam se barem 2:0 :bih: Volim te Bosno (i Hercegovino)!!!!

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 06 nov 2015, 09:23

Joooj jedva cekam tekmu
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 06 nov 2015, 10:20

Sad ce proletiti ovih 7 dana...odgledat poraz Lazia u nedjelju uz makar 1 pogodak Dzeksona i zdravlje obojice nasih derbijanera i onda mozemo polahko da razmisljamo samo o barazu i igramo se uloge selektora kada budemo znali ko je spreman dosao na okupljanje.
Moze biti gutavo, ali moglo bi mozda i procepiti :D doimaju mi se poprilicno limitirani u igri prema naprijed, pogotovo ako ne bude tog Longa kojeg toliko spominjete...

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 06 nov 2015, 10:21

Jos malo pa po karte, gotiva ce da bude. :bih:
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 06 nov 2015, 10:34

jao momci sto bi volio vidjeti ove irske navijace, nekako ih pored ovi skotski najvise gotivim :).....blago se vama na stadionu koji ste!!!!

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 06 nov 2015, 11:17

Reprezentacija treba da igra na adekvatnom stadionu,a gdje je on to je manje (u našem slučaju više )bitno.Koševo na žalost nije adekvatno.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

dell21
Kontakt:

Post Postao/la dell21 » 06 nov 2015, 11:42

Kad bi se mogla ocekivati rekonstrukcija BP, ne vjerujem da bi puno kostalo dizanje sjevera i juga. Imaju mokri cvorovi prilazi samo treba beton i stolice :mrgreen: :mrgreen:

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 06 nov 2015, 11:44

daj ba momci, pustite se vise tih stadiona....pa ja......mene zanima, da li kod vas ima atmosfere kao pred prvi baraz protiv portugala, ili kao pred litvaniju prije dvije godine?!?!?!..... :hmmmmm:

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 06 nov 2015, 11:45

Begovic
Bicakcic Sunjic Spahic Kolasinac
Zukanovic Pjanic
Mujdza Medunjanin Lulic
Dzeko

Volio bih ovo vidjeti u prvoj utakmici, Kolasinac ce sigurno na beka u tom slucaju Zukanovic ispada i po meni je bolje da on igra tu poziciju zadnjeg veznog nego Hadzic, s druge strane imamo kriticnu tu poziciju desnog krila ustvari cijele desne strane pa bih ja pokusao sa Bicom na deku a Mensura isturiti na krilo,Visca nije za ovakve utakmice i to ce se vidjeti ukoliko on bude u prvoj postavi.
Salihovica bih ostavio za drugu utakmicu da pocne sa Besom i Pjanom jer svakako on i Medunjanin ne mogu izdrzati dvije utakmice ali bitno je da su obojica zdravi pa jednu nek pocne jedan drugu drugi i to je to.
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 06 nov 2015, 12:45

AndreWilliams je napisao/la:Kako trese, lupa, udara ova baraz groznica.
Gledajuci zadnje dvije utakmice Irske (Njemacka i Poljska) moze se primjetiti da kad se drze prvobitnog plana da ih je tesko poraziti, jer se dizu kako utakmica odmice, kao protiv Njemacke (mada su Svabe trebale rijesiti utakmicu u prvom poluvremenu), ali nemaju plan B, kad im treba pobjeda kao protiv Poljske. Prema tome, mozda je dobro sto igramo prvu kod kuce i teba nam pozitivan rezultat, vjerovatno vec u prvih dvadeset minuta. Igrace sa dvojicom novajlija kojima ce trebati neko vrijeme da se oslobode pritiska.
Isto tako, Walters je jako bitan igrac za njihovu okomitu igru, jer je jedini koji zna sacuvati loptu, sacekati krila i gurnuti pas iza ledja odbrani, gdje onda njihova brza krila dolaze do izrazaja. Medjutim on u prvoj ne igra i to treba iskoristiti, jer nisam siguran da imaju adekvatnu zamjenu. Vjerovatno ce Keane da igra, a on je daleko od vrhunske forme i pitanje je da li ce izdrzati svih 90 minuta.
John O'Shea je komadant odbrane, a akvizicije, likovi iz Chempinshipa, ima da drhte prvih pola sata. Zato treba stvoriti pritisak od prve minute i traziti brzi pogodak koji bi ih vjerovatno razbucao na sve strane. Otprilike ovo je postava koju mozemo da ocekujemo u Zenici:
Randolph (West Ham, malo utakmica ove i zadnjih cetiri sezone i svega cetiri utakmice za Irsku)
Coleman (Everton, jedan od dvojice koji bi mogli igrati u nasih prvih jedanaest, na poziciji desnog beka)
Clark (Aston Villa, desni stoper, relativno pouzdan, igrao u porazu od Hotspura, ali predhodnih sest kola nije bio u prvih jedanaest)
Keogh (Derby County, nasa sansa, treba flastera staviti na Clark-a i pustiti njemu da zapocinje napade Irske, prodavace nam lopte "samo tako")
Brady (Norwich City, jedan od boljih oduzimaca lopti u BPL-u, kako ce se Visca snaci?? Brady je jedan od onih sto moze igrati i u sredini, nesto kao Lulic kod nas, pa je pitanje na kojoj poziciji da ga ocekujemo, ali sigurnih 11)
McClean (WBA, desno krilo, brz i za*eban igrac, kojeg WBA navijaci ne vole jer okretao ledja himni VB. I to nesto govori o njegovom karakteru i drskosti koju posjeduje. To moze biti i pozitivno, ali i negativno. Besic je najbolji primjer.)
Whelan ( Stoke City, iskusan zadnji vezni, ali i jedan od onih zbog kojeg Irska igra fudbal napucavanja lopte sto dalje od gola. Irci ga najvise kritikuju, jer misle da zbog njega igraju negativan fudbal, ali trener ocigledno ne dijeli njihovo misljenje, pa je on gotovo siguran starter. Jedan od garanta naseg veceg posijeda lopte i stalnog atakovanja.)
McCarthy (Everton, jedan od dvojice koje ne bi imao nista protiv da usvojimo, promjenimo fifine zakone i kaparisemo za SP2018 :crazy: Njihov najbolji igrac i kreativac, ali pitanje kako ce njegovu kreativnost koristiti. Vrlo lako bi mogao biti zaduzen za cuvanje Pjanica, ali moze li ga i zadrzati?? Mozda samo periodicno, ali nikako svih 180 minuta. Zanimljivo je da i jednog i drugog zuti karton dijeli od suspenzije na Avivi. Za nadati se da ce to ipak biti McC, koji ce grubo da nasrce na malog princa.)
Hendrick (Derby County, chempionship igrac, po mjeri za nasu "cvajtu" na desnom beku)
Hoolahan (Norwich City, njihova desetka, iskusan igrac koji cijelu svoju karijeru proveo u timovima CShipa ili donji dio tabele BPL. Vec mu je 33 i pored svog talenta, kojeg nesumnjivo posjeduje, Misketu moze kopacke cistiti)
Keane (LA Galaxy, drag lik, ali do nedavno sam mislio da je zavrsio karijeru, kad eto ga u Zenicu po cevape i burek. Mislim da ce imati momente klasnog napadaca koji dobro otvara prostor, prima loptu, odigrava i tako to, ali u sansu tesko da ce uci ako ga nasi stisnu od prve minute, jer ce pasti nakon dvadeset i nece se vidjeti ostatak utakmice. Opet, mozda se Long oporavi i zaigra u Zenici, ali to je manje vjerovatno jer ce ga sacuvati za Dublin.)
Bilo kako bilo, mi moramo ici svim silama po pobjedu u prvoj utakmici i ne vaditi dok sudija ne odsvira kraj, a do tad nadam se barem 2:0 :bih: Volim te Bosno (i Hercegovino)!!!!
Savjet, obrisi bar ovo za Keanea, sigurno da je nekim ljudima neugodno citati takve gluposti.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

JFH9
Kontakt:

Re: RE: Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la JFH9 » 06 nov 2015, 13:27

gringonjaOnajDrugi je napisao/la:daj ba momci, pustite se vise tih stadiona....pa ja......mene zanima, da li kod vas ima atmosfere kao pred prvi baraz protiv portugala, ili kao pred litvaniju prije dvije godine?!?!?!..... :hmmmmm:
Kod mene je jos veca atmosfera zato sto idem u Zenicu. :D Nekako mi se cini da je najveca euforija bila za Litvaniju, tad su trgovi bili krcati, narod nenormalno slavio. Sad i ako se plasiramo ne vjerujem da ce toliko raje docekati reprezentativce u Sarajevu. Nadam se da se varam. ;)
"Najbolji sinovi Krajine, mi danas pišemo historiju Bosne"

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 06 nov 2015, 13:44

ja sam nekako daleko manje euforican nego prije, valjda sto smo konacno docekali i otisli na to veliko takmicenje, pa ti poslije skoro pa svejedno. :mrgreen:
dobro, ne mogu bas reci ni da mi je svejedno, ali puno drugacije i sa manje emocija sve to dozivljavam.

i naravno da bi volio da odemo na euro, ali da budem iskren, necu dozivjeti kao tragediju ni ako zijanimo (sto je skroz suprotno onoj utakmici sa litvanijom).
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 06 nov 2015, 13:48

Sastav za ocekivati:

-------------------------Begovic-------------------------

Vranjes-------Sunjic---------Spahic-------Zukanovic

---------------Hadzic----------Salhovic----------------

--------Pjanic-------Medunjanin----------Lulic-------

-------------------------Dzeko--------------------------

4-2-3-1 formacija (u obliku 4-5-1)
Agresivni bekovi koji ce igrati na noz da neutralisu njihova krila i skakacki zatvaraju zadnju liniju sa centarhalfovima.

Zadnji vezni Hadzic i Salihovic da neutraliziraju njihov napadacki vezni red i da drze sredinu.
Pjanic-Medunjanin-Lulic prednji vezni red koji ce vrsiti presing na njihovu zadnju liniju, s tim da ce Pjanic kao u Romi - vise po desnoj strani ordinirati.
U napadu sam Dzeko koji ce na sebe konstatno vezivati dvojicu i otvarati prostor Lulicu po lijevoj strani da se ubacuje kao drugi napadac, kao i Pjanicu i Medunjaninu za dalekometne suteve.

Ovdje bi Meša trebao da preusmjeri igru na sredini terena gdje ce se voditi najjaca rovovska bitka. Nece tu biti nekog umiranja u ljepoti, ali dvije-tri greske protivnika ce biti sasvim dovoljne da se zabije 1-2 gola a ne primi ni jedan.
Zadnja izmjena: hz1987, dana/u 06 nov 2015, 13:50, ukupno mijenjano 1 put.

SELK
Kontakt:

Post Postao/la SELK » 06 nov 2015, 13:50

Raja može pitanje
Gdje bi trebali biti naši navijači u irskoj, mislim na kojoj tribini?

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 06 nov 2015, 13:50

hz1987 je napisao/la:Sastav za ocekivati:

Agresivni bekovi koji ce igrati na noz da neutralisu njihova krila i skakacki zatvaraju zadnju liniju sa centarhalfovima.

Zadnji vezni Hadzic i Salihovic da neutraliziraju njihov napadacki vezni red i da drze sredinu.
Pjanic-Medunjanin-Lulic prednji vezni red koji ce vrsiti presing na njihovu zadnju liniju, s tim da ce Pjanic kao u Romi - vise po desnoj strani ordinirati.
U napadu sam Dzeko koji ce na sebe konstatno vezivati dvojicu i otvarati prostor Lulicu po lijevoj strani da se ubacuje kao drugi napadac, kao i Pjanicu i Medunjaninu za dalekometne suteve.
Teoretskih šansi nema da se ovo desi, ni promil.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

Djedo10
Kontakt:

Post Postao/la Djedo10 » 06 nov 2015, 13:51

hz1987 je napisao/la:Sastav za ocekivati:

Vranjes / Hadzic pa cak i Salihovic su veliki promasaj, prvih 11? dajjjj ba...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”