FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: vlakanje
Re: FK Borac - Banja Luka
Inace,najbolji cevapi u istoriji su bili kod "Muje",ali ne ovaj sadasnji "Mujo" kod Kina Kozare,vec onaj stari preko puta Snack bara,to se vise nikad nigdje na svijetu nece ponoviti...Ne znam ko sad drzi ovu "Kod Muje",ali nisu ni slicni onim nekadasnjim,premasni su.....Ko nije probao stare mujine cevape,ne zna sta je propustio!
Kako ja ne uspijevam da otvorim ovu sliku, bnaš bih volio da vidim šta je cijenjeni kolega osmislio...EastStand je napisao/la:Своју " / ' % ¥ % % / & ' " на ово " $ $:
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
Tanak castel al u qrcu...
Uglavnom poredjenje banjaluckih i sarajevskih, je isto kao kuhano jaje i kajganu...skroz drugacije
Uglavnom poredjenje banjaluckih i sarajevskih, je isto kao kuhano jaje i kajganu...skroz drugacije

http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
Noc pred paljenje olimpiskoga plamena sjedili smo mufa kiki i ja i palamudili o cevapimaSeyo_TM je napisao/la:Tanak castel al u qrcu...

FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
kako ne mozes jbt?Kako ja ne uspijevam da otvorim ovu sliku, bnaš bih volio da vidim šta je cijenjeni kolega osmislio...
da ti nije u browseru koji koristis cekirano NO IMAGES?
Schlager je napisao/la:Inace,najbolji cevapi u istoriji su bili kod "Muje",ali ne ovaj sadasnji "Mujo" kod Kina Kozare,vec onaj stari preko puta Snack bara,to se vise nikad nigdje na svijetu nece ponoviti...Ne znam ko sad drzi ovu "Kod Muje",ali nisu ni slicni onim nekadasnjim,premasni su.....Ko nije probao stare mujine cevape,ne zna sta je propustio!

Cevapi kod Muje, kod Opstine, preko puta Snack bara - NEPROCJENJIVO!!!
Nije bila losa ni velika kombinacija kod Tofke u starom zanatskom...
Sorry za off...
I naprijed, i naprijed, i naprijed....
Sad sam onako ugrubo izracunao da ce utakmice izmedju Borca i Zeljeznicara ove sezone pogledati oko 50 000 gledalaca!
Toliko u hrvatskoj ligi ne bude za citavu sezonu na svim utakmicama
A da nema Zvezdinog Severa,u Srbiji bi bilo jos manje...
Toliko u hrvatskoj ligi ne bude za citavu sezonu na svim utakmicama

Schlager je napisao/la:Sad sam onako ugrubo izracunao da ce utakmice izmedju Borca i Zeljeznicara ove sezone pogledati oko 50 000 gledalaca!
Toliko u hrvatskoj ligi ne bude za citavu sezonu na svim utakmicama![]()
A da nema Zvezdinog Severa,u Srbiji bi bilo jos manje..
Da nema besplatnih karata...
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.
Biće iduće sezone još bolje, pa ćemo prešišati i CZ.Schlager je napisao/la:Sad sam onako ugrubo izracunao da ce utakmice izmedju Borca i Zeljeznicara ove sezone pogledati oko 50 000 gledalaca!
Toliko u hrvatskoj ligi ne bude za citavu sezonu na svim utakmicama![]()
Što se tiče ćevapa, u Bihaću preko puta kantonalne bolnice "Irfan Ljubijankić" sam pojeo najbolje ikad, somun natopljen,naparen, slađi od ćevapa. Banjalučki u Kastelu na Baščaršiji, a imaju i na Ilidži dobri kod onih šiptara.. Žestoki sam protivnik Želje i Mrkve, ondje samo turisti levati jedu (bez uvrede)

Sad odoh da jedem!
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden
evo sad procita da je trener Vojvodine podneo ostavku,idealna prilika da im vratimo njihovog "bisera"
Halo koji Mujo.Kod Nuneta su najbolji.Garant.A inace najbolji u BiH su gdje sam ja jeo u Travniku kod Ajle.Ja cevapa jest dobar.Nego Banjalucki ono po pet komada.Nesto me to asocira ali necu rec na sta.
- slavko njegus
- Kontakt:
Vidite kako smo slozni kada je guzica u pitanju... **** ti politiku.... ko je izmisli... A ja kao i vecina koji su ovdje na forumu zivim za sutrasnji dan. Evo i Dzeko je trenirao sa nasima veceras, dolazi Zec, pola reprezentacije kojima srce kuca za Zelju... Sutra na posao u plavom dresu...grad ce biti obojen u plavo. Lesinarima sretan put.
Došao je dan d. Raspodjela trofeja je započela i više nema popravnog. Prvi od njih jeste pehar namijenjen pobjedniku Kupa BiH. Poslije banjolučkih 90 minuta Borac i Željezničar na ravne časti podijelili su megdan (1:1), ali s takvim rezultatom i revanšom na "Grbavici" više razloga za optimizam imaju izabranici trenera, Amara Osima. Naruku im ide domaći teren, ali i sjajne partije u proljećnom dijelu sezone. S druge strane Zoran Marić muku muči, ali gura Borčev brod u Evropu. Njegov pomoćnik Stojan Malbašić ističe da je još uvijek daleko od toga čiji će kapiten prigrliti pehar, on se nada da bi to mogao biti Oliver Jandrić.
- Naravno da smo optimisti. Rezultat iz prvog meča daje "Želji" malu prednost, ali sve je moguće. Ovo je, ipak, Kup. U kratkom vremenskom periodu odigrali smo dvije utakmice sa ljutim rivalom i najvažnije od svega da smo uvidjeli da se možemo nositi s njima u svim segmentima igre. Još kada bi nas sreća malo pogledala imali bi čime da se nadamo na "Grbavici" - poručuje Malbašić, dodajući da Borac neće po svaku cijenu juriti rezultat, iako je i laiku jasno da ukoliko želi do trofeja Šehićeva mreža mora se zatresti.
- Bilo bi glupo da kažemo da ćemo srljati od prvog minuta. Rezultat je takav da nam otvara mogućnost da i u 90. minutu postignemo gol i slavimo. Ali da bi se to dogodilo potrebno je da sačuvamo i svoju mrežu. Stara poslovica kaže "Strpljen spasen". To bi mogao biti recept za revanš - dodao je Stojan Malbašić, koji je prije 22 ljeta kao igrač podigao pehar pobjednika Kupa, ali bivše Jugoslavije.
Banjolučani u ovom duelu pored već odavno opisanog Grahovca zbog povrede neće moći računati na usluge štopera Leonida Ćorića, a prava igranja u Kupu nemaju Puzigaća i Savić koji su u istom takmičenju nosili dres Čelika, odnosno Modriča Maksime.
Kapiten Oliver Jandrić poručuje da ekipa mora ostaviti srce na "Grbavici" ukoliko se želi donijeti pehar u grad na Vrbasu.
- Čeka nas drugo poluvrijeme finala i sasvim drugi scenario na terenu. "Željo" ima prednost, ali i domaći teren kao najveću prevagu u ovom dvoboju. S druge strane mi smo svjesni da više nema popravnog i da moramo izvući i posljednji atom snage da dođemo do pozitivnog ishoda. Ostaje žal za prvim mečom, jer iz jedne prilike i jedinog šuta na naš gol, ostvarili su aktivan rezultat koji im daje za pravo da se nadaju duploj kruni. Međutim, ova ekipa ima kapacitet, ali i znanje da pomrsi konce favoritu. Vidjećemo na zelenom terenu ko je bolji - poručio je Oliver Jandrić, fudbaler od koga mnogo toga zavisi u igri Banjolučana.
Utakmica na "Grbavici" igra se u terminu od 20.15 časova uz direktan prenos na BHT, a glavni sudija ovog meča jeste Dragan Skakić iz Gradiške.
"Lešinari" na "Grbavici"
Kao i tokom cijele sezone Borac će imati i ovaj put ogromnu podršku svojih najvjernijih navijača, popularnih "Lešinara". Iako je srijeda konvoj crveno-plavih pristalica s nekoliko autobusa krenuće u ranim jutarnjim satima iz Banje Luke put najvećeg grada BiH.
Trebalo bi podsijetiti da je u nedavnom prvenstvenom okršaju na "Grbavici" bilo prisutno oko 500 pristalica Borca, a da za vrijeme utakmice nije zabilježen niti najmanji incident. Neka tako bude i sada i neka pobijedi fudbal.
- Naravno da smo optimisti. Rezultat iz prvog meča daje "Želji" malu prednost, ali sve je moguće. Ovo je, ipak, Kup. U kratkom vremenskom periodu odigrali smo dvije utakmice sa ljutim rivalom i najvažnije od svega da smo uvidjeli da se možemo nositi s njima u svim segmentima igre. Još kada bi nas sreća malo pogledala imali bi čime da se nadamo na "Grbavici" - poručuje Malbašić, dodajući da Borac neće po svaku cijenu juriti rezultat, iako je i laiku jasno da ukoliko želi do trofeja Šehićeva mreža mora se zatresti.
- Bilo bi glupo da kažemo da ćemo srljati od prvog minuta. Rezultat je takav da nam otvara mogućnost da i u 90. minutu postignemo gol i slavimo. Ali da bi se to dogodilo potrebno je da sačuvamo i svoju mrežu. Stara poslovica kaže "Strpljen spasen". To bi mogao biti recept za revanš - dodao je Stojan Malbašić, koji je prije 22 ljeta kao igrač podigao pehar pobjednika Kupa, ali bivše Jugoslavije.
Banjolučani u ovom duelu pored već odavno opisanog Grahovca zbog povrede neće moći računati na usluge štopera Leonida Ćorića, a prava igranja u Kupu nemaju Puzigaća i Savić koji su u istom takmičenju nosili dres Čelika, odnosno Modriča Maksime.
Kapiten Oliver Jandrić poručuje da ekipa mora ostaviti srce na "Grbavici" ukoliko se želi donijeti pehar u grad na Vrbasu.
- Čeka nas drugo poluvrijeme finala i sasvim drugi scenario na terenu. "Željo" ima prednost, ali i domaći teren kao najveću prevagu u ovom dvoboju. S druge strane mi smo svjesni da više nema popravnog i da moramo izvući i posljednji atom snage da dođemo do pozitivnog ishoda. Ostaje žal za prvim mečom, jer iz jedne prilike i jedinog šuta na naš gol, ostvarili su aktivan rezultat koji im daje za pravo da se nadaju duploj kruni. Međutim, ova ekipa ima kapacitet, ali i znanje da pomrsi konce favoritu. Vidjećemo na zelenom terenu ko je bolji - poručio je Oliver Jandrić, fudbaler od koga mnogo toga zavisi u igri Banjolučana.
Utakmica na "Grbavici" igra se u terminu od 20.15 časova uz direktan prenos na BHT, a glavni sudija ovog meča jeste Dragan Skakić iz Gradiške.
"Lešinari" na "Grbavici"
Kao i tokom cijele sezone Borac će imati i ovaj put ogromnu podršku svojih najvjernijih navijača, popularnih "Lešinara". Iako je srijeda konvoj crveno-plavih pristalica s nekoliko autobusa krenuće u ranim jutarnjim satima iz Banje Luke put najvećeg grada BiH.
Trebalo bi podsijetiti da je u nedavnom prvenstvenom okršaju na "Grbavici" bilo prisutno oko 500 pristalica Borca, a da za vrijeme utakmice nije zabilježen niti najmanji incident. Neka tako bude i sada i neka pobijedi fudbal.
- ЛАЗАРЕВО 2 - БЛ
' & &, $ $, о " " ? ", све то & "
Прва & јутарња " " & ја " $, " " те ? " свега ? ? о ", %... % ?!!! $ ' ' " ? не ' " $ &...
subzero81 je napisao/la:Došao je dan d. Raspodjela trofeja je započela i više nema popravnog. Prvi od njih jeste pehar namijenjen pobjedniku Kupa BiH. Poslije banjolučkih 90 minuta Borac i Željezničar na ravne časti podijelili su megdan (1:1), ali s takvim rezultatom i revanšom na "Grbavici" više razloga za optimizam imaju izabranici trenera, Amara Osima. Naruku im ide domaći teren, ali i sjajne partije u proljećnom dijelu sezone. S druge strane Zoran Marić muku muči, ali gura Borčev brod u Evropu. Njegov pomoćnik Stojan Malbašić ističe da je još uvijek daleko od toga čiji će kapiten prigrliti pehar, on se nada da bi to mogao biti Oliver Jandrić.
"Lešinari" na "Grbavici"
Slazem se!!!
I naprijed, i naprijed, i naprijed....
- ЛАЗАРЕВО 2 - БЛ
Pogledaj Ćeline priče pa i on se zarazio Marićevim virusom - Bunker.
Прва & јутарња " " & ја " $, " " те ? " свега ? ? о ", %... % ?!!! $ ' ' " ? не ' " $ &...
Posto mi je Milvol upravo dao drugi gol cime mi je prosao tiket,mogu nastaviti da s.erem ovdje
Evo jedan scenario za sutra koji mi se mota po glavi....Utakmica pocinje u fenomenalnoj atmosferi,uraganskim napadima Zeljeznicara,nasi prilicno pogubljeni,pogotovo golman Knezevic koji brani prvu ozbiljnu utakmicu u zivotu.Noseni tom atmosferom igraci Zeljeznicara stvaraju sanse,promasuju,ali ipak negdje oko 20.tog minuta dolaze u vodjstvo
...Maric sjedi kao mrtav konj,i nastavlja se ista slika na terenu do kraja prvog poluvremena ali vise srecom nego znanjem ne primamo drugi gol i na pauzu se odlazi sa 1-0.
Drugo poluvrijeme ista slika,i negdje oko 60 minuta Zeljeznicar povecava vodjstvo uz erupciju odusevljenja na stadionu. Igra se nastavlja,domacin spusta loptu na zemlju,a Maric i dalje sjedi. Osim iskazuje klasicnu boljku svih ex-yu strucnjaka koji ne znaju dotuci grogiranog protivnika i odlucuje "zatvoriti" utakmicu tako sto izvodi napadaca i uvodi veznjaka. Na stadionu euforija,medjutim oko 75.minuta iz nekog prekida malo iza centra ide centarsut i glavom smanjujemo na 2-1,to nam je najjace oruzje. Igracima Zeljeznicara ulazi voda u usi,navijaci Zeljeznicara,kao i svi balkanci,kad najvise treba navijati-sute,drhte i gledaju na sat kad ce kraj,samo se sa juga cuje sporadicna pjesma koju nasi Lesinari nadglasavaju. Igraci Zeljeznicara pocinju da odugovlace,valjaju se po terenu i cekaju kraj,maricu neko od asistenata kaze "sefe,mozda bi trebali nesto promjeniti" i on kaze"Ta,mani...ima vremena"...Negdje 3 minuta prije kraja ubacuje Bojica da bunari i docekuje visoke lopte pred Sehicem....Sudija produzuje utakmicu 2 minuta,iako je trebalo 7.i nakon sto je igrac Zeljeznicara bio u ofsajdu,slobodan udarac sa nase polovine izvodi nas golman Knezevic,a igraci obe ekipe su u sesnaestercu Zeljeznicara...Neki odbijanac dolazi do Jandrica na ivici sesnaesterca,sut,lopta dodiruje jednog igraca Zeljeznicara i GOOOOOOOOOOOLLLLLLLLL!!!!!!!
Na Grbavici-MUK
Nasi uzimaju taj pehar,Maric postaje trofejni trener i nase muke sa njim se nastavljaju

Evo jedan scenario za sutra koji mi se mota po glavi....Utakmica pocinje u fenomenalnoj atmosferi,uraganskim napadima Zeljeznicara,nasi prilicno pogubljeni,pogotovo golman Knezevic koji brani prvu ozbiljnu utakmicu u zivotu.Noseni tom atmosferom igraci Zeljeznicara stvaraju sanse,promasuju,ali ipak negdje oko 20.tog minuta dolaze u vodjstvo

Drugo poluvrijeme ista slika,i negdje oko 60 minuta Zeljeznicar povecava vodjstvo uz erupciju odusevljenja na stadionu. Igra se nastavlja,domacin spusta loptu na zemlju,a Maric i dalje sjedi. Osim iskazuje klasicnu boljku svih ex-yu strucnjaka koji ne znaju dotuci grogiranog protivnika i odlucuje "zatvoriti" utakmicu tako sto izvodi napadaca i uvodi veznjaka. Na stadionu euforija,medjutim oko 75.minuta iz nekog prekida malo iza centra ide centarsut i glavom smanjujemo na 2-1,to nam je najjace oruzje. Igracima Zeljeznicara ulazi voda u usi,navijaci Zeljeznicara,kao i svi balkanci,kad najvise treba navijati-sute,drhte i gledaju na sat kad ce kraj,samo se sa juga cuje sporadicna pjesma koju nasi Lesinari nadglasavaju. Igraci Zeljeznicara pocinju da odugovlace,valjaju se po terenu i cekaju kraj,maricu neko od asistenata kaze "sefe,mozda bi trebali nesto promjeniti" i on kaze"Ta,mani...ima vremena"...Negdje 3 minuta prije kraja ubacuje Bojica da bunari i docekuje visoke lopte pred Sehicem....Sudija produzuje utakmicu 2 minuta,iako je trebalo 7.i nakon sto je igrac Zeljeznicara bio u ofsajdu,slobodan udarac sa nase polovine izvodi nas golman Knezevic,a igraci obe ekipe su u sesnaestercu Zeljeznicara...Neki odbijanac dolazi do Jandrica na ivici sesnaesterca,sut,lopta dodiruje jednog igraca Zeljeznicara i GOOOOOOOOOOOLLLLLLLLL!!!!!!!
Na Grbavici-MUK
Nasi uzimaju taj pehar,Maric postaje trofejni trener i nase muke sa njim se nastavljaju

Ma sve slike otvaram bez problema ali ovu ne mogu, a pravo pitanje je sada, dal je bolje uzeti kup ili otjerati Marića, eto razbibrige za navijače borca, recimo da je to mala anketa, treba li nam neki pehar ili zalog za budućnost...
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
Bajke su na srednjoj polici:Schlager je napisao/la:Posto mi je Milvol upravo dao drugi gol cime mi je prosao tiket,mogu nastaviti da s.erem ovdje![]()
Evo jedan scenario za sutra koji mi se mota po glavi....Utakmica pocinje u fenomenalnoj atmosferi,uraganskim napadima Zeljeznicara,nasi prilicno pogubljeni,pogotovo golman Knezevic koji brani prvu ozbiljnu utakmicu u zivotu.Noseni tom atmosferom igraci Zeljeznicara stvaraju sanse,promasuju,ali ipak negdje oko 20.tog minuta dolaze u vodjstvo...Maric sjedi kao mrtav konj,i nastavlja se ista slika na terenu do kraja prvog poluvremena ali vise srecom nego znanjem ne primamo drugi gol i na pauzu se odlazi sa 1-0.
Na Grbavici-MUK
Nasi uzimaju taj pehar,Maric postaje trofejni trener i nase muke sa njim se nastavljaju![]()

FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner
Šlager ,svako ima pravo da mašta i sanjari (to sam vec pisao ovdje) ali sutra ce se pjevati "Pet komada to je naša nada" 

"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.