BiH - Irska (Baraž)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Realne sanse za plasman na EURO?

Irci su blizi plasmanu, bojim se da smo svoju sansu prokockali u Zenici
145
36%
Sve je i dalje otvoreno, sanse su 50-50
117
29%
Uz pravilnu taktiku i pristup smo i dalje favoriti i blizi plasmanu
139
35%

Ukupno glasova: 401

FrancescoTotti
Kontakt:

Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la FrancescoTotti » 05 nov 2015, 18:28

Ne raspravljam s djecurlijom. Fino sam napisao 4 razloga iznad! To sto ti ne znas da citas ili ne razumijes kad citas tvoj problem.
A uostalom, eto vec u drugom navratu govoris svoje misljenje, a to je i misljenje kolega ti koje ne 'begenisu' kosevo. Vi zapravo ne begenisete to sto je to pitarski stadion! Al to je vec drugi par opanaka.

Necemo vise o ovoj temi, stvarno smo pretjerali .
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 05 nov 2015, 18:29

FrancescoTotti je napisao/la:
FliX je napisao/la:
Hajde evo ja te pozivam na argumentaciju..

Bilino Polje 1 - 0 Kosevo (slozili smo se oko kvaliteta terena) ...

Hajd sad iznosi dalje argumentaciju, pa cemo se realno obojica slozit ako je tako, ovo prvo smo se slozili.. evo jos dva (za pocetak) moja argumenta:
1) Vise natkrivenih mjesta.
2) Bolji semafor.

P.S Slozi se da upisem 3-0
3-0.

1. Veci kapacitet!
2. Manje prostora za manipulisanje kartama i nabijanje cijena koje sad imas! Otidji na pik pa biraj pasice
3. Svako ko bi htio mogao bi pogledat tekmu! A ima nas dosta koji hocemo a NE MOZEMO
4. Sa punim stadionom i organizovanim navijanjem bilino polje se NE MOZE POREDIT sa kosevon bez obzira na atletsku i te gluposti koje vi pominjete! Suprotno ce rec samo neko ko nikad u zivotu koseva nije vidio nit je prisustovao tekmi kad je stadion pun !!
3-1 veci kapacitet
2. Je zapravo posljedica kapaciteta stadiona.. te lopovluka u savezu i centrotursu.. stadion nije kriv za pik... jest zbog kapaciteta al je iznesen na 3-1
3. I ova ti je za kapacitet..
4. Koje organizovano? Sjever i Jug jedan drugog ne cuju..
Da ne mislis da te poklapam za kapacitet, nisam ni ja pojedinacno argumentovao: drenazu, grijanje, i ostalo vec sam sve grupiso pod "teren"

hercegovina
Kontakt:

Post Postao/la hercegovina » 05 nov 2015, 18:36

hajde kompleksasi razgulite s teme. utakmica ce se igrati na bilinom polju, nasem najboljem stadionu trenutno, a cilj je da se pobjedi a ne da bude vise gledalaca.

ocekivao sam neke informacije o sastavu irske s obzirom na njihove brojne izostanke

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 05 nov 2015, 18:38

FrancescoTotti je napisao/la:Ne raspravljam s djecurlijom. Fino sam napisao 4 razloga iznad! To sto ti ne znas da citas ili ne razumijes kad citas tvoj problem.
A uostalom, eto vec u drugom navratu govoris svoje misljenje, a to je i misljenje kolega ti koje ne 'begenisu' kosevo. Vi zapravo ne begenisete to sto je to pitarski stadion! Al to je vec drugi par opanaka.

Nakon ovog tvog posta uvjeren sam da je Kosevo bolji stadion. Cestitam na argumentaciji. :thumbup:

btw. slazem se da smo pretjerali.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 05 nov 2015, 19:19

Ma nemam problem da se igra i u Orasju...da neko ne pomisli da je moj post sad da ja natezem u srajevo jer eto kao gl tamo vamo mada i to bi se dalo diskutovat, ali zaboravlja se kljucni problem. Taman da sve zanemarimo i atmosferu, navijanje, stazu, teren ku.rce palce...opet ostaje ono da ja, ti ovaj onaj odnosno velika vecina drzave ne moze otic da pogleda utakmicu svoje reprezentacije...jel to vama normalno?

Eo recimo ja bi prvi otisao sad rado da gledam protiv Irske...al kako da odem? Dizat satorsko naselje necu, a 100,200 za kartu nemam...a i da imam previse je....

Eto branite i dalje savez i njegove odluke i uzivajte u igrama repke pored malih ekrana, a vip "gospoda" i dublji dzepovi dijasporaca ce gledat uzivo ;)

EDIT: Cuj pusteno 5500 u prodaju :lol: :lol: :lol: pa jeb.o te prosle godine je na zeljinim tekmama u PL znalo bit vise karti :crazy:
=\_1921_/=

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 05 nov 2015, 19:26

FrancescoTotti je napisao/la:Ne raspravljam s djecurlijom. Fino sam napisao 4 razloga iznad! To sto ti ne znas da citas ili ne razumijes kad citas tvoj problem.

Izvini je li moj hotel ako platim da prespavam u njemu ???
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 05 nov 2015, 19:29

Shane Long jos nije potpuno spreman i mozda propusti utakmicu !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 05 nov 2015, 19:31

Elegant je napisao/la:Shane Long jos nije potpuno spreman i mozda propusti utakmicu !
Nije jos na 100% kaze trener Southamptona, trenirao je sa timom, ali vrlo moguce da bude za sedmicu dana spreman, do utakmice.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 05 nov 2015, 19:36

-----------------------------------------------------Begovic--------------------------------------------------------------
---------Mujdza------------------Sunjic----------------------------Spahic-----------------Kolasinac----------------
----------------------------------------------------Zukanovic-------------------------------------------------------------
----------------------------Pjanic---------------Medunjanin---------------Lulic---------------------------------------
--------------------------------------Djuric------------------------Dzeko-------------------------------------------------

Razmisljam o nasim igracima i dodjem do zakljucka da je ova formacija najefikasnija. Viscu i Hajrovica ne vidim kao opciju za prvu utakmicu, Hajra ne igra nikako te je vjerovatno potpuno van forme, a Visca ce tesko moci proci bekove Iraca, tako da bi radije prepustio prostor igracima koji mogu doprinjeti vise nego spomenuta dvojica.

Uzeci u obzir da su Irci fizicki izuzetno jaka reprezentacija (jaca od nas), koja ce najvjerovatnije igrati na kontre i nama prepustiti sredinu terena (htjeli ili ne htjeli, to ce se desiti), ima li bi prostora i za defanzivno slabog Medunjanina, pod uslovom da postavimo kvalitetnog osiguraca, sto opet vidim u Zukanovicu.

Koliko god on (Medunjanin) spor bio, u ovoj utakmici moze njegov sut ili dodavanje u dubinu biti o velikog znacaja, pogotovo ako se Irci duboko postave. Medunjanin moze pomoci Pjanicu u kreiranju napada i drzanja sredine terena pod nasom kontrolom, sto se tice kratkog dodavanja na centru terena, tesko da nam tu mogu parirati i daleko veca imena od Irske.

Lulic treba igrati ofanzivno, zato mu Seo treba cuvati ledja. Kao osiguraca bih najradije zelio vidjeti Zukanovica, iz razloga sto on zna igrati tu poziciju i sto nijedan drugi igrac nije dovoljno kvalitetan, Vranjes mi cak nije ni opcija niti mogu da razumijem da se on gurao na defanzivnog veznog u prosloj utakmici. Ako ne Zukanovic, onda nazalost Hadzic bez prstiju.

Djurica bi stavio uz Dzeku, bojim se da se Ibisevic ne bi najbolje snasao u zracnim duelima, kojih ce biti sigurno dosta. Djuric bi Dzeki mogao stvoriti dodatan prostor, zna dobro spustiti i smiriti visoku loptu i proslijediti je dalje tako da bi bilo interesantno vidjeti kako bi se Irci nosili sa dva velika napadaca u svom sesnaestercu, odbijenice bi mogli docekati Pjanic i Medunjanin a bogami i Zukanovic.

Sa ovom formacijom bi bili ponajvise opasni kroz sredinu terena i lijevu stranu, svaki centarsut, pod uslovom da bude pravi centarsut, bi bio velika opasnost, svaka odbijenica takodjer, tako da sa ovim igracima vidim najvecu sansu za dobar rezultat, uzeci u obzir da ne smijemo primiti gol :mrgreen: [Elegant].
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 05 nov 2015, 20:01

DonCorleone je napisao/la:-----------------------------------------------------Begovic--------------------------------------------------------------
---------Mujdza------------------Sunjic----------------------------Spahic-----------------Kolasinac----------------
----------------------------------------------------Zukanovic-------------------------------------------------------------
----------------------------Pjanic---------------Medunjanin---------------Lulic---------------------------------------
--------------------------------------Djuric------------------------Dzeko-------------------------------------------------

Razmisljam o nasim igracima i dodjem do zakljucka da je ova formacija najefikasnija. Viscu i Hajrovica ne vidim kao opciju za prvu utakmicu, Hajra ne igra nikako te je vjerovatno potpuno van forme, a Visca ce tesko moci proci bekove Iraca, tako da bi radije prepustio prostor igracima koji mogu doprinjeti vise nego spomenuta dvojica.

Uzeci u obzir da su Irci fizicki izuzetno jaka reprezentacija (jaca od nas), koja ce najvjerovatnije igrati na kontre i nama prepustiti sredinu terena (htjeli ili ne htjeli, to ce se desiti), ima li bi prostora i za defanzivno slabog Medunjanina, pod uslovom da postavimo kvalitetnog osiguraca, sto opet vidim u Zukanovicu.

Koliko god on (Medunjanin) spor bio, u ovoj utakmici moze njegov sut ili dodavanje u dubinu biti o velikog znacaja, pogotovo ako se Irci duboko postave. Medunjanin moze pomoci Pjanicu u kreiranju napada i drzanja sredine terena pod nasom kontrolom, sto se tice kratkog dodavanja na centru terena, tesko da nam tu mogu parirati i daleko veca imena od Irske.

Lulic treba igrati ofanzivno, zato mu Seo treba cuvati ledja. Kao osiguraca bih najradije zelio vidjeti Zukanovica, iz razloga sto on zna igrati tu poziciju i sto nijedan drugi igrac nije dovoljno kvalitetan, Vranjes mi cak nije ni opcija niti mogu da razumijem da se on gurao na defanzivnog veznog u prosloj utakmici. Ako ne Zukanovic, onda nazalost Hadzic bez prstiju.

Djurica bi stavio uz Dzeku, bojim se da se Ibisevic ne bi najbolje snasao u zracnim duelima, kojih ce biti sigurno dosta. Djuric bi Dzeki mogao stvoriti dodatan prostor, zna dobro spustiti i smiriti visoku loptu i proslijediti je dalje tako da bi bilo interesantno vidjeti kako bi se Irci nosili sa dva velika napadaca u svom sesnaestercu, odbijenice bi mogli docekati Pjanic i Medunjanin a bogami i Zukanovic.

Sa ovom formacijom bi bili ponajvise opasni kroz sredinu terena i lijevu stranu, svaki centarsut, pod uslovom da bude pravi centarsut, bi bio velika opasnost, svaka odbijenica takodjer, tako da sa ovim igracima vidim najvecu sansu za dobar rezultat, uzeci u obzir da ne smijemo primiti gol :mrgreen: [Elegant].

Tesko da ce Mesa izvesti ovako nesto, znas i sam da se on vodi prvo jakom defanzivom, da je Pape mozda bih i mogli ocekivati ovako nesto (naravno Vedo umjesto Djurica jer Boga pitaj da li bi Djuric do dana danasnjeg uopste i dobio poziv :D )

Mada se slazem sa tobom po pitanju odbrane,i tog zadnjeg veznog jer i ja mislim da bi Zuka mogao pristojno odigrati tu poziciju , mnogo bolje od Hadzica sigurno.Volio bih da Medo odigra bar neku minutazu protiv Levantea sutra jer malo je nerealno stavljati ga u prvih jedanaest sa ovakom formom (al' osigurao nam je momak baraz red je da igra u njemu :D ) mada mislim da bi on mogao ciniti ubojit napad sa dzekom, gdje bi Edin spustao lopte a hare nekim dalekometnim sutem zabio :D InsAllah :D
ili nesto ovako :
[youtube][/youtube]

Sad ta pozicija pjanica na koju si ga ti stavio mi nije najbolje rjesenje jer svi znamo gdje on pruza svoj maksimum a to je na zadnjem veznom dakle u ovom slucaju u paru sa Zukom a Medo istureniji u odnosu na njih ili Medo klupa a Djuric/Hodzic/Ibisevic u tandemu sa Dzekom.
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 05 nov 2015, 20:14

JohnCleese je napisao/la:Ibrahim mora braniti protiv Irske

slika

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 05 nov 2015, 20:19

PerryFred je napisao/la:
JohnCleese je napisao/la:Ibrahim mora braniti protiv Irske

slika
YBG, morat ce Jasmin medju stative :cool:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Kvota
Kontakt:

Post Postao/la Kvota » 05 nov 2015, 20:39

molotovljev je napisao/la:
Kvota je napisao/la:Kakvo crno Kosevo :facepalm: ! Zadnji stadion na kojem bi trebala igrati repka, i to ti je vec dosta puta dokazano!
Ništa vi meni niste dokazali, osim što plasirate lažne informacije u javnost. Jedina prednost BP u odnosu na Koševo je teren,
sve ostalo je na strani Koševa. Ružan stadion nije nikakav argument, to je stvar ukusa, a o tome se ne raspravlja.
Kada vas uhvatim u laži i postavim konkretno pitanje, šutite...
Bio sam, i na jednom,i na drugom stadionu i kao neutralan iznosim svoje misljenje!
Kad svi navijaci, i reprezentativci osim, pojedinih Sarajlija kaze da bolje Bilino Polje bolje u svakom segmentu osim kapaciteta, onda je valjda tako majka mu stara!

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 05 nov 2015, 20:45

Husika je napisao/la: Izvini je li moj hotel ako platim da prespavam u njemu ???
Mi u to hotelu spavamo otkako je napravljen! Tako da smo se nekako udomacili ;)

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 05 nov 2015, 20:50

Husika je napisao/la: Izvini je li moj hotel ako platim da prespavam u njemu ???
Ma suosjecam se ja sa beskucnicima-podstanarima ;)
Ne treba nikome na muku pristajati, svako bi volio imati svoju kucu...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 05 nov 2015, 20:54

@don kakva katastrofalna formacija :facepalm:
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 05 nov 2015, 20:58

Nemoj ga sad kajlat..

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 05 nov 2015, 21:13

Husika je napisao/la:
Ma suosjecam se ja sa beskucnicima-podstanarima ;)
Ne treba nikome na muku pristajati, svako bi volio imati svoju kucu...
Eto vidis, Bog nas sve razlicite stvorio, i hvala Mu na tome. Nekome je dovoljno da ima tu kucu, pa bilo kakvu,makar bila najvece ruglo u mahali. Dok niko nije opterecen tim ;)

Pozdrav iz hotela, vratimo se temi

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 05 nov 2015, 21:26

Dodje covjek da nesto pametno procita oko formacija i ostalog a ova dvojica se oko stadiona prepiru :facepalm:

Necemo igrati tj startati sa 2 napadaca, to zaboravite :nene:
27.10.2020

JFH9
Kontakt:

Re: RE: Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la JFH9 » 05 nov 2015, 21:41

leorey je napisao/la:Dodje covjek da nesto pametno procita oko formacija i ostalog a ova dvojica se oko stadiona prepiru :facepalm:

Necemo igrati tj startati sa 2 napadaca, to zaboravite :nene:
E necea ovdje nista pametno procitati. Ili ce biti ove glupe rasprave za stadion ili pljuvanje po Hadzicu, Pjanicu, Medunjaninu...
"Najbolji sinovi Krajine, mi danas pišemo historiju Bosne"

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: nerkolfc i 12 gostiju.