BiH - Irska (Baraž)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Realne sanse za plasman na EURO?

Irci su blizi plasmanu, bojim se da smo svoju sansu prokockali u Zenici
145
36%
Sve je i dalje otvoreno, sanse su 50-50
117
29%
Uz pravilnu taktiku i pristup smo i dalje favoriti i blizi plasmanu
139
35%

Ukupno glasova: 401

molotovljev

Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la molotovljev » 05 nov 2015, 14:40

Elegant je napisao/la:U svakom slucaju je bolje nadogradit BP ili rekonstruisat Grbavicu, Kosevo = atletska staza sto puta receno.
Evo sad opet, atletska staza, haha... kakve veze ima atletska staza kada je stadion popunjen, kao što bi bio protiv Irske ?!
Druga je stvar kada je je stadion poluprazan, u tom slučaju bih se složio sa vama, ali te utakmice bi se igrale na BP. Jednostavno.
F.K.SARAJEVO

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 05 nov 2015, 14:54

@molotovljev ne pokusavaj mozgovima reci bilo sta...
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 05 nov 2015, 15:08

molotovljev je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Ne znam uopste zasto se vodi polemika o BP ili Kosevu. Vazno je sta reprezentativci zele, a to je Zenica. Fali jos 3 do 4.000 mjesta da bi se zaustavilo ovo svercanje kartama i slicno, sto se tice ostalog od atmosfere do travnjaka poprilicno dobro za nase uslove. Kosevo je najnepogodnije zbog one atletske staze, a i djelimicno travnjak, koji je na BP bolji. A i bolje igrati na punom stadionu kao sto je Bilino, nego na polupraznom Kosevu.

Volio bi i ja da repka igra u glavnom gradu, ali sve dok se ne rijese te neke spotne tacke repka treba igrati na BP.
Stvarno vas ne razumijem... Nije riječ o tome da se reprezentacija preseli u Sarajevo, već da se utakmice za koje vlada
veliko interesovanje, kao što je ova protiv Irske, igraju na Koševu samo zbog toga jer je tri puta veći kapacitet od BP.
Naravno, prije toga bi trebalo uraditi određene korekcije na Koševu, teren prije svega... Važno je šta publika želi, ne igrači !
U tom slučaju igralo bi se pred 35.000. Zar nije to bolje nego pred 10.000.
Druga stvar, ne bi se brukali sa smještajem gostujućih navijača. Ono je bruka gdje će biti smješteni irski navijači !
U Sarajevu ne treba da se igra iz 3 razloga:
1. Koševo uopšte nije predobro opremljen stadion, uz to ima atletsku stazu koja kvari ugodjaj i nije akustičan
2. Nema smisla da se sve manje utakmice igraju u Zenici pa kad dodje velika ode u Sarajevo. I tako svaki put. To je bezobrazluk prema zeničkoj publici i nema smisla da se to radi, baraž se treba igrati u gradu gdje su se igrale i ostale utakmice, jer je taj grad bio uz reprezentaciju i kad je dolazila Andora ili Kipar pa tako nema smisla da se domaćinstvo premjesti u Sarajevo kada bi atmosfera bila najpaklenija, kada bi se Zenica najviše naložila i kada bi ova utakmica baraža došla kao šlag na tortu Zenici koja je ispratila ove kvalifikacije.
3. Strašno bi mi smetalo da igramo u gradu koji nije u stanju ispuniti dvoranu kada se igra košarka, rukomet, tenis, u gradu gdje na U21 utakmice reprezentacije u fudbalu bude max. 500 ljudi, od toga veliki broj su prijatelji i rodbina igrača i u gradu koji uostalom ne bi ispunio ni Koševo kada bi se igrale manje utakmice kvalifikacija poput Litvanije, Latvije, Kipra i sl.
Logično da je vama Koševo najljepše, da bi volili da se igraju velike utakmice tu, i znam da vas većina piše to jer bi volili gledati reprezentaciju bez da čekate po 24h u redu ili bez da platite 200KM za jednu ulaznicu ali treba se forsirati nadogradnja BP a ne premještanje na Koševo.
Drago mi je da se ulaže u BP, nova trava, displej, sitnice oko svlačionica i ostalih stvari u vezi stadiona, trening kamp, čak ima i plan nadogradnje Bilinog tako da sam siguran da Koševo zadugo neće vidjeti kval. utakmicu fudbalske reprezentacije.
Nad tobom sunce najljepše sja

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 05 nov 2015, 15:12

Da te jeza uhvati... :(

slika

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 05 nov 2015, 15:19

Raja i dalje glasa :lol: :lol: :lol:
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 05 nov 2015, 15:20

Reprezentacija ce svoje utakmice igrati na Bilinom Polju jos dugo vremena, ako se nekada u buducnosti rekonstruise Grbavica onda zasto ne da se igra i u Sarajevu pa opet u Zenicu i tako se mjenjati svaku utakmicu. Bilo bi odlicno kad bi se realizovao ovaj plan povecanja kapaciteta Bilinog Polja.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Zuko
Kontakt:

Post Postao/la Zuko » 05 nov 2015, 15:22

Ono kad je bilo 28.000/38.000 gledaoci na Kosevo protiv Francuske a neki ovdje misle da bi bilo 38.000/38.000 pun stadion protiv Irske hahaha.
Cak i kad je pun stadion (sto se desi 1om u 10 godina) onda je jos uvijek losija atmosfera od Bilinog Polja + tesko gledati utakmica jedino ako imas binokular kod sebe zbog atletske staze + losiji travnjak.
The only thing constant in life is change, dark times are always temporary and we can always come back to the light.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 nov 2015, 15:30

SlevinKelevra je napisao/la:Da te jeza uhvati... :(

slika
Jeza :opaopa:

slika
slika
Zadnja izmjena: MortemHz, dana/u 05 nov 2015, 15:32, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 05 nov 2015, 15:31

pinoglavi je napisao/la:
molotovljev je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Ne znam uopste zasto se vodi polemika o BP ili Kosevu. Vazno je sta reprezentativci zele, a to je Zenica. Fali jos 3 do 4.000 mjesta da bi se zaustavilo ovo svercanje kartama i slicno, sto se tice ostalog od atmosfere do travnjaka poprilicno dobro za nase uslove. Kosevo je najnepogodnije zbog one atletske staze, a i djelimicno travnjak, koji je na BP bolji. A i bolje igrati na punom stadionu kao sto je Bilino, nego na polupraznom Kosevu.

Volio bi i ja da repka igra u glavnom gradu, ali sve dok se ne rijese te neke spotne tacke repka treba igrati na BP.
Stvarno vas ne razumijem... Nije riječ o tome da se reprezentacija preseli u Sarajevo, već da se utakmice za koje vlada
veliko interesovanje, kao što je ova protiv Irske, igraju na Koševu samo zbog toga jer je tri puta veći kapacitet od BP.
Naravno, prije toga bi trebalo uraditi određene korekcije na Koševu, teren prije svega... Važno je šta publika želi, ne igrači !
U tom slučaju igralo bi se pred 35.000. Zar nije to bolje nego pred 10.000.
Druga stvar, ne bi se brukali sa smještajem gostujućih navijača. Ono je bruka gdje će biti smješteni irski navijači !
U Sarajevu ne treba da se igra iz 3 razloga:
1. Koševo uopšte nije predobro opremljen stadion, uz to ima atletsku stazu koja kvari ugodjaj i nije akustičan
2. Nema smisla da se sve manje utakmice igraju u Zenici pa kad dodje velika ode u Sarajevo. I tako svaki put. To je bezobrazluk prema zeničkoj publici i nema smisla da se to radi, baraž se treba igrati u gradu gdje su se igrale i ostale utakmice, jer je taj grad bio uz reprezentaciju i kad je dolazila Andora ili Kipar pa tako nema smisla da se domaćinstvo premjesti u Sarajevo kada bi atmosfera bila najpaklenija, kada bi se Zenica najviše naložila i kada bi ova utakmica baraža došla kao šlag na tortu Zenici koja je ispratila ove kvalifikacije.
3. Strašno bi mi smetalo da igramo u gradu koji nije u stanju ispuniti dvoranu kada se igra košarka, rukomet, tenis, u gradu gdje na U21 utakmice reprezentacije u fudbalu bude max. 500 ljudi, od toga veliki broj su prijatelji i rodbina igrača i u gradu koji uostalom ne bi ispunio ni Koševo kada bi se igrale manje utakmice kvalifikacija poput Litvanije, Latvije, Kipra i sl.
Logično da je vama Koševo najljepše, da bi volili da se igraju velike utakmice tu, i znam da vas većina piše to jer bi volili gledati reprezentaciju bez da čekate po 24h u redu ili bez da platite 200KM za jednu ulaznicu ali treba se forsirati nadogradnja BP a ne premještanje na Koševo.
Drago mi je da se ulaže u BP, nova trava, displej, sitnice oko svlačionica i ostalih stvari u vezi stadiona, trening kamp, čak ima i plan nadogradnje Bilinog tako da sam siguran da Koševo zadugo neće vidjeti kval. utakmicu fudbalske reprezentacije.
1. Šta znači - nije dobro opremljen stadion ? Šta nedostaje na Koševu ? BP je kao opremljen stadion bez obzira što gostujući
navijači imaju katastrofalne uslove? Atletska staza, akustika i sl. su nebuloze. Ko je bio na punom Koševu, složiće se samnom.
2. Čuj bezobrazluk prema zeničkoj publici?! Zar nije bezobrazluk naplatiti kartu 100 KM ? To je ucjena !
Druže, postoji nešto što se zove kompromis. Pa se recimo, u slučaju da igramo na Koševu, u Zenici pusti u prodaju 10.000 karata.
U Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Bihaću, po 5.000. I svi zadovljni zar ne ? Ovako ispada da je reprezentacija u privatnom vlasništvu.
3.Pričaš o Litvaniji, U21, tenisu itd. a ja pričam o utakmici gdje bi napunili Koševo, i na taj način znatno većem broju
Bosanaca i Hercegovaca priuštili da uživo gledaju Džeku, Pjanića, Begovića itd.
F.K.SARAJEVO

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 05 nov 2015, 15:41

Ne mora se igrat na kosevu ali izneseno je more gluposti...

1. Cuj sarajlije pljuju....to svih 30 000 sto bi doslo na kosevo bilo bi iz Sarajeva? :lolno:

2. Nemojte mi prospipat suplju pricu u Zenici svaku vecu tekmu bude preko pola dijaspore....

3. U zenici se igra iskljucivo jer se moze manipulisat kartama...stadion ima 10tak hiljada a oni 5 daju nazifu gljivi i slicnim VIP :stop: Neka hvala...

4. Sto se mene tice koliko sam upoznat sa situacijom jedino u srajevu raju opcenito interesuje klupski fudbal u ostalim sredinama to je na nivou "ludjaka" i u Sarajevu raja nije zasljepljena nekakvim kvazi patriotizmom kao u drugim sredinama.

5. Ja kao prosjecan gradjanin ove drzave da bi gledo utakmicu u zenici moram dic sator tri dana prije prodaje karata ili platiti 200 za kartu...to je sasvim posteno po pojednim....

6. Tek bi se na kosevu vidjelo koliku su te BHF i slicne grupe ustvari male....
=\_1921_/=

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 05 nov 2015, 15:47

@MortemHZ, to je jedini derbi u zadnjih nekoliko godina sa kojeg si mogao postaviti slike a da te ne bude stid (a i mene kao navijaca jednog od tih klubova).
Jednostavno, Kosevo osim kapaciteta nema niti jednu prednost nad Bilinim, a sto se tice tog kapaciteta, mislim da smo u zabludi da bi punili Bilino kad bi bilo prosireno na recimo 20-22 hiljade. Pa i sa ovim kapacitetom redovno ima mjesta u 70% domacih tekmi. Bas je popunjeno samo u ovim 'jacim' mecevima. 15-18 000, fino ga popunimo da je oku ugodno i to je to.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 05 nov 2015, 15:50

I dalje ista tema? Nabijem i vas i stadion, jel se moze ovdje normalno procitat, nek igraju u Gabeli sto se mene tice samo nek prodju.
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 05 nov 2015, 16:03

molotovljev je napisao/la: 1. Šta znači - nije dobro opremljen stadion ? Šta nedostaje na Koševu ? BP je kao opremljen stadion bez obzira što gostujući
navijači imaju katastrofalne uslove? Atletska staza, akustika i sl. su nebuloze. Ko je bio na punom Koševu, složiće se samnom.
2. Čuj bezobrazluk prema zeničkoj publici?! Zar nije bezobrazluk naplatiti kartu 100 KM ? To je ucjena !
Druže, postoji nešto što se zove kompromis. Pa se recimo, u slučaju da igramo na Koševu, u Zenici pusti u prodaju 10.000 karata.
U Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Bihaću, po 5.000. I svi zadovljni zar ne ? Ovako ispada da je reprezentacija u privatnom vlasništvu.
3.Pričaš o Litvaniji, U21, tenisu itd. a ja pričam o utakmici gdje bi napunili Koševo, i na taj način znatno većem broju
Bosanaca i Hercegovaca priuštili da uživo gledaju Džeku, Pjanića, Begovića itd.
Nije dobro opremljen stadion znači da uopšte nije svemirski brod u odnosu na BP pa da se forsira dovodjene rep. na Koševo.
Jest bezobrazluk prema zeničkoj publici, punio se stadion kad su bile trećerazredne fudbalske reprezentacije, i kad treba biti spektakl, rep ode na Koševo. Naravno da je to bezobrazluk. A naravno da je bezobrazluk i karta od 100KM ali to se može riješiti jednostavnom stvari- da se nadogradi BP.
Pričam o svim ostalim mogućim utakmicama i mečevima bilo koje naše selekcije u Sarajevu. Naravno da bi se napunilo Koševo, ali bi meni strašno smetalo što se igra u gradu koji bi samo da ugosti A fudbalsku reprezentaciju i to samo kada igra protiv velikana. To kažem za sebe, ne znam za druge.

@invincible znam da u Zenici bude ogroman broj ljudi iz dijaspore i iz drugih gradova, ali ipak bude puno ljudi iz Zenice. Uostalom oni sve to i prolaze, dočekuju sve te ljude iz drugih gradova, dočekuju protivničke igrače, žive u tom navijačkom ludilu par dana što je svakako predivno doživiti i na to sam mislio kada sam napisao zenička publika.
A ne znam o kakvom kvazi patriotizmu pričaš u drugim gradovima. Nijednom nisam spomenuo da u Sarajevu nema patriota, nego iznosim činjenice sa svim ostalih sportova gdje imamo reprezentaciju. Dok su reprezentacije fantastično dočekane u drugim gradovima. Ne znam zbog čega ne dolazi niko na utakmice reprezentacije, nit me briga, nastojao sam da u postovima ne uvrijedim sarajlije nego da iznesem činjenice o posjetama.

Neko reče gore da se ne puni ni Bilino, ja sam siguran da bi protiv Irske napunili i stadion od 50.000 mjesta, samo što je većina raje svjesna da je gotovo nemoguće naći kartu za BP, pa uopšte ne razmišljaju o dolasku na utakmicu.
Nadograditi Bilino i završiti ovu diskusiju zauvijek. Koševu dati neku jaču prijateljsku jednom u 2-3god, a slabije prijateljske rotirati izmedju ostalih gradova i to je to (mada smatram da ne trebamo ni igrati slabije prijateljske, pogotovo ne kod kuće)
Nad tobom sunce najljepše sja

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 nov 2015, 16:13

invincible1921 je napisao/la:Ne mora se igrat na kosevu ali izneseno je more gluposti...

1. Cuj sarajlije pljuju....to svih 30 000 sto bi doslo na kosevo bilo bi iz Sarajeva? :lolno:

2. Nemojte mi prospipat suplju pricu u Zenici svaku vecu tekmu bude preko pola dijaspore....

3. U zenici se igra iskljucivo jer se moze manipulisat kartama...stadion ima 10tak hiljada a oni 5 daju nazifu gljivi i slicnim VIP :stop: Neka hvala...

4. Sto se mene tice koliko sam upoznat sa situacijom jedino u srajevu raju opcenito interesuje klupski fudbal u ostalim sredinama to je na nivou "ludjaka" i u Sarajevu raja nije zasljepljena nekakvim kvazi patriotizmom kao u drugim sredinama.

5. Ja kao prosjecan gradjanin ove drzave da bi gledo utakmicu u zenici moram dic sator tri dana prije prodaje karata ili platiti 200 za kartu...to je sasvim posteno po pojednim....

6. Tek bi se na kosevu vidjelo koliku su te BHF i slicne grupe ustvari male....
:tokralju: :tokralju: skoro sve je tacno samo sto bi dodao da sa dijasporom najvise navijaca ima iz Sarajeva kada BiH igra ali hajde najveci grad ovo ono pa je i logicno. Savezu je u interesu da igraju na vrlo malom stadionu kao sto je BP a da pritom ispunjava neke minimalne uslove zato sto 50% karti otpada na ''VIP'' lozu a mislim da svi znaju kome te karte idu. 5.500 ulaznica je pusteno u prodaju za normalnu raju da gleda svoju drzavu za baraz i bitku za Evropsko prvenstvo, to vama nije jadno? Zanemaricemo postove Zenicana koji tvrde da je BP jedan od najboljih stadiona na balkanu a ne mozes grupnu fazu igrati na njemu recimo kao sto ne mozes ni na Koševu ali ipak kazu da Koševo jedva zadovoljava uslove za PLBiH a ne kontaju da imaju isto zvjezdica sta li...cudan je to mozak, jedino sto je bas dobro je travnjak a ostalo je ispod prosjeka kao sto je i UEFA potvrdila. BP jeste modernije jer svi ulazu u njega malo po malo i nemam problem sa tim, samo neka se ulaze nebitno sta je ali meni je vaznije da moji Bosanci i Hercegovci imaju priliku pogledati utakmicu svoje drzave pred ogromnim stadionom tako da svi mogu kupiti kartu i uzivati a ne da puste 5.500 a ostale ce prodavati za 200 KM, da ne spominjemo jadne ljude koji moraju cekati od 5 do 10 sati da kupe kartu ''normalno''. Ja sam nabavio karte prvi dan a mogao sam koliko sam htio tako da ne pisem ovo sto mislim da necu moci uci.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 05 nov 2015, 16:15

invincible1921 je napisao/la:
Dakle, kad bi se sutra donijela odluka da je Kosevo ponovo glavni stadion, raja bi to masovno odobravala da se stane u kraj kriminalu sa kartama? :stop:

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 05 nov 2015, 16:18

Papa kad je bio tribini nisu bile ispunjene , da budu kad je neka utakmica . Jedino da dođe Barca il' Real
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 nov 2015, 16:21

Besic je napisao/la:Papa kad je bio tribini nisu bile ispunjene , da budu kad je neka utakmica . Jedino da dođe Barca il' Real
slika

:urnebes:

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 05 nov 2015, 16:23

MortemHz je napisao/la:
Besic je napisao/la:Papa kad je bio tribini nisu bile ispunjene , da budu kad je neka utakmica . Jedino da dođe Barca il' Real
slika

:urnebes:
Zapad nije bio pun :mrgreen:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 05 nov 2015, 16:25

Kakav bolan bezobrazluk, jesi svjestan ti šta pišeš... pa, čak ni oni, u vlastitom gradu, nisu u mogućnosti gledati reprezentaciju,
možda mali broj njih. Čak bi i sa ekonomskog aspekta bilo pogodnije gledati utakmicu u Sarajevu nego u Zenici.
I znači, jednostavnije je nadograditi BP, nego recimo igrati na Koševu. E svašta...
Mislim da su ipak neke druge stvari u pitanju, to se može pročitati između redova. Svim sredstvima se borite protiv Sarajeva
i Koševa. Umjesto da kažete, pa hajde ok dajte da Savez dio sredstava uloži o obnovu Koševa pa da imamo još jedan moderan
stadion... ma ne, ne i ne ! Prosto sam fasciniran činjenicom koliko ste ljubomorni i koliko mrzite Sarajevo. Nevjerovatno, zaista.
F.K.SARAJEVO

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 05 nov 2015, 16:29

Znala je i na Kosevu cesto biti odlicna atmosfera, nemojte pretjerivati.
Evo jedna prijateljska utakmica, preko 30k na tribinama...
[youtube][/youtube]

Nemojte me pogresno shvatiti, i BP je odlicno ali nesto ovako se tamo ne moze doziviti jer nije isto desetak hiljada i 30 hiljada.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: antisisoja1919, FerdinandF, HariTz, invincible1921, Proximic i 58 gostiju.