molotovljev je napisao/la:
1. Šta znači - nije dobro opremljen stadion ? Šta nedostaje na Koševu ? BP je kao opremljen stadion bez obzira što gostujući
navijači imaju katastrofalne uslove? Atletska staza, akustika i sl. su nebuloze. Ko je bio na punom Koševu, složiće se samnom.
2. Čuj bezobrazluk prema zeničkoj publici?! Zar nije bezobrazluk naplatiti kartu 100 KM ? To je ucjena !
Druže, postoji nešto što se zove kompromis. Pa se recimo, u slučaju da igramo na Koševu, u Zenici pusti u prodaju 10.000 karata.
U Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Bihaću, po 5.000. I svi zadovljni zar ne ? Ovako ispada da je reprezentacija u privatnom vlasništvu.
3.Pričaš o Litvaniji, U21, tenisu itd. a ja pričam o utakmici gdje bi napunili Koševo, i na taj način znatno većem broju
Bosanaca i Hercegovaca priuštili da uživo gledaju Džeku, Pjanića, Begovića itd.
Nije dobro opremljen stadion znači da uopšte nije svemirski brod u odnosu na BP pa da se forsira dovodjene rep. na Koševo.
Jest bezobrazluk prema zeničkoj publici, punio se stadion kad su bile trećerazredne fudbalske reprezentacije, i kad treba biti spektakl, rep ode na Koševo. Naravno da je to bezobrazluk. A naravno da je bezobrazluk i karta od 100KM ali to se može riješiti jednostavnom stvari- da se nadogradi BP.
Pričam o svim ostalim mogućim utakmicama i mečevima bilo koje naše selekcije u Sarajevu. Naravno da bi se napunilo Koševo, ali bi meni strašno smetalo što se igra u gradu koji bi samo da ugosti A fudbalsku reprezentaciju i to samo kada igra protiv velikana. To kažem za sebe, ne znam za druge.
@invincible znam da u Zenici bude ogroman broj ljudi iz dijaspore i iz drugih gradova, ali ipak bude puno ljudi iz Zenice. Uostalom oni sve to i prolaze, dočekuju sve te ljude iz drugih gradova, dočekuju protivničke igrače, žive u tom navijačkom ludilu par dana što je svakako predivno doživiti i na to sam mislio kada sam napisao zenička publika.
A ne znam o kakvom kvazi patriotizmu pričaš u drugim gradovima. Nijednom nisam spomenuo da u Sarajevu nema patriota, nego iznosim činjenice sa svim ostalih sportova gdje imamo reprezentaciju. Dok su reprezentacije fantastično dočekane u drugim gradovima. Ne znam zbog čega ne dolazi niko na utakmice reprezentacije, nit me briga, nastojao sam da u postovima ne uvrijedim sarajlije nego da iznesem činjenice o posjetama.
Neko reče gore da se ne puni ni Bilino, ja sam siguran da bi protiv Irske napunili i stadion od 50.000 mjesta, samo što je većina raje svjesna da je gotovo nemoguće naći kartu za BP, pa uopšte ne razmišljaju o dolasku na utakmicu.
Nadograditi Bilino i završiti ovu diskusiju zauvijek. Koševu dati neku jaču prijateljsku jednom u 2-3god, a slabije prijateljske rotirati izmedju ostalih gradova i to je to (mada smatram da ne trebamo ni igrati slabije prijateljske, pogotovo ne kod kuće)