Everton F.C.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Šta predviđate Evertonu u sljedećoj sezoni?

1. Borbu za evropska takmičenja
156
57%
2. Sredinu tabele (svi znamo kako loše ulaze u sezonu)
95
35%
3. Borbu za opstanak (upravo zbog lošeg starta sezone)
21
8%

Ukupno glasova: 272

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Re: Everton F.C.

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 17 okt 2015, 15:41

Hehehe...neznam, moj Rooney, neznam...nije da nebih voljeo isti-ali i 1-0 bi mi bilo super ;) (tri bobe i "clean sheet" )
Nego ,kad ti planiraš nazad "kuči" na Goodison!? ;) Za dvije sezone Rooney je "Karamela" ponovo-garant!
Za povrede i slično pročitati koji post niže -da se neponavljamo-pa nije ovo EPL topic.
Današnji sasatvi: http://www.premierleague.com/en-gb/matc ... vs-man-utd

COYB
It's A GrandOldTeam To Support
********COYB**********Everton FC********

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 17 okt 2015, 16:02

slika

Howard Kendall
R.I.P.

Hvala za sve!!!
Zadnja izmjena: obi-punk-kenobi, dana/u 23 okt 2015, 15:11, ukupno mijenjano 1 put.

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 17 okt 2015, 18:03

Mislim, rezultat ovaj je zaslužen-igra nikakva, a i ono malo šansi što smo imali, DDG je odbranio maestralno (kontam, šta taj metrosexualac ima protiv Evertona??!-nije da ima prvi put MOTM protiv nas! :evil: )
Mofao bih još o ovoj utakmici-ali mi se neda, jer ništa nismo pokazali...sljedeča sedmica če biti i više nego teška-Arsenal i gostovanje, ali koloko vidim, nam više sjedaju gostovanja nego kad smo domačini, pa...ko zna?! :hmmmmm:
Idemo dalje!!
COYB

MojGradMojKlub
Kontakt:

Post Postao/la MojGradMojKlub » 17 okt 2015, 18:33

Jel' to u tebe jarane ona slovenačka tastatura pa nemaš Ć nikako :rol:

112233445566778899
Kontakt:

Post Postao/la 112233445566778899 » 17 okt 2015, 23:58

Dobro smo prosli.

unhallowed
Kontakt:

Post Postao/la unhallowed » 18 okt 2015, 12:45

Ja ne znam kako al u nekim utakmicama tako bezvoljno i slowmotion izgledamo da je za ne povjerovati. :problem: :roll:

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 18 okt 2015, 15:11

MojGradMojKlub je napisao/la:Jel' to u tebe jarane ona slovenačka tastatura pa nemaš Ć nikako :rol:
Maaa da moj frende-aii nije slovenačka več švedska ;) (takav laptop dobijo) pa tamo gdje su ö ä su č ć pa nemam vremena da kontam koje je gdje pa prvo kojer je pod rukom a i lakše je č jer nikad nisam kontao niti znam čć jer sam nepismen :beba: ( nadam se da sam objasnio dobri moj !)
Da smo zaslužili i gori rezultat , nismo baš , no da smo nekeko bezvoljno izgledali i bezidejno-to stoji.
Neka to bude onak "pad u igri" pa od sad samo naprijed odavde-bod kod Arsenala bilo bi ko melem a sanjati o tri , zašto ne??
COYB

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 23 okt 2015, 15:32

Neznam...čitam nešto po EFC stranicama i blogovima...ni predsjednik Bill Kenwright nije baš najbolje-moglo bi se desiti da nakon legendarnog igrača i menadžera Howard Kendall-a budemo ponovo crni flor oko ruke nosili :shock: ...šuška se da je rak u pitanju i to več poodmakla faza :?
Eee **** ti više rak :x :evil: -prošle godine izgubio sam mamu, umrla je od raka trbušne duplje koji je metastazirao u roku mjesec dana :cry: :(
To govorim jer su se sve te priče oko prodaje kluba zakotrljale i više nezna čovjek šta je istina a što ne-a ovo bi lako moglo biti i "povod" tim špekulacijama. phhhff :hmmmmm: :think: :eh:
Ništa , sutra u predvečernjim satima sudar na Emiratsu-Arsenal koji nam je kao "rak-rana" (Fight back the big C!!!) -i naša potreba da se vratimo dobrim rezultatima nakon onog "sloma" na Goodisonu...nema novih povreda, a vračaju se i Cleverly, Oviedo i Pienaar. :thumbup:
samo naprijed
COYB

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 24 okt 2015, 20:32

Žali bože prilika za bod! Što znači imati dobrog golmana-uhh :oops: :?
Toliko!
U svakom zlu zrno dobrog-crveni Barry-u je zeleno svjetlo oporavljenome Bešiću-ako nebude igrao protiv Norwich-a (Liga Kup tekma), onda sljedeća hefta protiv Sunderlanda (kuči ,na Goodison Parku-prilika za tri boda koja tražimo od tekme sa lfc-om ) :think:
Mlitavo i loše u 80 minuta-a onda furiozno zadnjih 15 min. Nedovoljno!! :nene:
Idemo dalje.
COYB

112233445566778899
Kontakt:

Post Postao/la 112233445566778899 » 25 okt 2015, 20:07

Moramo igrati sa dva napadaca. Nemocni smo naprijed kad zatvore Lukakua a to moze svako jer nema Romelu nikakve pomoci.

unhallowed
Kontakt:

Post Postao/la unhallowed » 25 okt 2015, 20:19

Definitivno se mora Lukaku rasteretiti ili igrati direktno jačim dugim loptama s obzirom da je zaista imao nekoliko odličnih utrčavanja iza štopera Arsenala al nijedna lopta nije prošla pogotovo zbog konstantnog udvajanja Deulofeua. Sad slijedi ''lakših'' 9 mečeva u ligi s obzirom da smo sve najgore prošli pogotovo što većinu utakmica se igralo u gostima, decembar i januar će biti ključni i odlučujući mjeseci sezone, može se ganjati to 4. mjesto s obzirom na bodovnu razliku i timove ispred nas trenutno (sumnjam da mogu držati ovakvu formu do kraja sezone).

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 28 okt 2015, 00:04

Prošli u četvrt-finale Liga Kupa na guzove-i to zahvaljujuči isključivo jednome čovjeku: Joel Robles :bow: (Robertov jocker sa klupe!). Odbranio je nekoliko mrtvih šansi Norwich-ovih napadača i skinuo penal Hoolahan-u...vile su nas pronosale (i) ovaj put! :shifty: :hmmmmm:
Volio bih da Howard "dobije" malo dužu pauzu od dužnosti golmana-Robles bar gospodari svojim petercem, izlazi na loptu, na kornere i slično, dok Howard na liniji stoji k'o tramvaj za tračnice vezan!
Iz Liga kupa (zovite ga i Šiljo, Dambo, Minions ili Micky Mouse :yawn: ali to je JEDINI kup koji nemamo u svojim vitrinama -ok, i Lige Prvaka :urnebes: ) su ispračeni i neki "veliki klubovi"-Chealse + Arsenal, a sutra da li čemo vidjeti još kojeg velikana na "izlaznim vratima" ;)
Uglavnom, kotrlja se!
COYB

unhallowed
Kontakt:

Post Postao/la unhallowed » 28 okt 2015, 00:53

Guravo, guravo bas ono na guzove..
Mori veceras uz Roblesa igrac utakmice.
Deulofeu game changer totalni, nadao sam se Besicu al ga nema jos od celzija (otkako nam igra ide silaznom putanjom) vjerovatno hoce da totalno zalijeci povredu s pocetka sezone :s
Jagielka 8-9 sedmica van terena..

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 28 okt 2015, 10:04

Da, fakat, da nezaboravim i R. Funes Mori-a, bio je veoma dobar (upao je namjesto Jagsa, kojeg neče biti tih 8-9 sedmica, kako i ti reče) i odradio je odlično sve zadatke.
Neznam, vidim tebi je on dobar, ali meni je Deulofeu-uz Barkley-a i Mirallasa-igrači koji mi izvuku živce na slamčicu (i to onu najmanju-da duže traje) sa svojim nepotrebnim driblinzima, zadržavanjem lopte i sebičnošču (vidi onu zadnju šansu sinoč-da nije bekan odero onako sebično onu loptu nebu pod oblake i dodao u peterac-sve bi bilo riješeno i prije penala i one napetosti :crazy: )
Sve u svemu-idemo dalje. Večeras je izvlačenje parova nakon ove preostale četiri utakmice!
Nadajmo se do kraja da odemo ;)
COYB

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 29 okt 2015, 12:48

M'boro u 1/4 finalnoj utakmici Liga Kupa...ako prođemo ovu prepreku...sve je moguće ;)
COYB

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 29 okt 2015, 18:27

slika

Danas je sahranjen još jedan od legendi Everton FC
R.I.P.
COYB

BKwizard
Kontakt:

Post Postao/la BKwizard » 29 okt 2015, 18:42

NK Bratstvo Bosanska Krupa
Nottingham Forest FC

"Gudison Park jе njihova tvrđava, njihov dom. Nе trеba im vеći, jеr imaju ono što su nеki olako ispustili – osеćaj pripadnosti nеčеmu što trajе 122 godine. Trajaćе i daljе."

unhallowed
Kontakt:

Post Postao/la unhallowed » 01 nov 2015, 16:31

Apsolutno izdominiran Sunderland, het-trik Kone-a, Deulofeu, Lukaku i autogol Coates-a.

A Obi da ti pravo kažem i mene jako nervira Deulofeu sa nekim svojim višak potezima ono previše vegete ubaci totalno al da budemo realni bolje krilo nemamo (Mirallas daleko od ikakve forme)

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 02 nov 2015, 18:59

Iskreno, radujem se da smo pobjedili i da smo pobjedili sa tolikom gol razlikom-no, smetaju me ona dva gola-preeelako smo ih primili, prelako.
Ok, nije to ni bitno, dok god damo JEDAN gol više od protivnika, neka bude i 7:6 ako treba :D ( bar če utakmica biti kudi kamo zanimljivija)
Meni Deulofeu nije loš igrač ali ti neki fizovi i šemerike, ti neki teatralni padovi u šesnestercu protivničkom (pa i protiv Arsenala je nešto izvodio :roll: ) i ta sebičnost i ego triperaštvo ( a tu več "ubacujem" i Ross Brakleya i Mirallasa-kad oni uzmu loptu, oni pođu i svoje vezne driblati :shock: ) to mi razori nervni sustav. Žena saljeva strahu i sebi i psu nakon tekmi-jer čim neko od njih primi ja u vrisku "riješi je se trupac-imaš XY ljevo-desno!!!" kao da čuju :silent:
Maa ja sam ti onaj tip ljudi koji iznad svega cijeni "timski duh i takve igrače"- ovi soleri su mi kao šečer dijabetičaru. :sick:
Hmm, griješiš, pa imamo meni veoma dragog A. Lennona (radilica čista i odličan krilni!), Cleverly, može isto kao i Mirallas na ljevo se izvući-mislim, ok, Deulofeu-ali nadam se da če ga Martinez malo "protrljati po glavi!" i namjestiti ga da bude "timski" igrač.
Hammersi sljedeči-oni kuči kao da sa dvije ljeve igraju-nadam se da se neče ni do 07.11. pronači :)
COYB

112233445566778899
Kontakt:

Post Postao/la 112233445566778899 » 03 nov 2015, 01:52

Kone podsjeca na stare dane u ovoj sezoni. Demonstracija sile protiv crnih macaka.

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Venom i 9 gostiju.