RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Jucer su momci,imam osjecaj,odigrali u inat svim pricama i ostalim desavanjima a svakom se moze desit los dan a i protiv Zelje smo igrali dobro,stvorili 5-6 mrtvh zicera i izgubili.Mnogo srece smo imali protiv Sirokog i Sarajeva pa nam se po svim fudbalskim pravilima,sve vratilo protiv Zelje.Ko ce iz Veleza prodat Zrinjskom utakmicu???Otjerali nas sa stadiona,jebu nam majku i svasta rade kad se ide na utakmice a oni ko gospoda dolaze i odlaze???
Mislim da pricate gluposti da je prodano Zrinjskom a i Zelji.Niko nema dokaze a kad sve se zna sto ne kazete javno ko je prodao i ko je nepozeljan u klubu po vasem razmisljanju?Sve znate a nista ne znate ali tako je vazda u Mostaru.Da nas je dobio Siroki ili Sarajevo,rekli bi da je prodani jer se pricalo prije utakmica da je namjesteno pa dobije ih Velez.Umjesto da pricate sto ne znate nego vam reko neko na ulici,bolje vam je da svi zajedno idemo na utakmice i ako je nekih nesuglasica bilo,jucer su me razuvjerili igraci i mislim da treba da se prestane sa ovim bojkotom i da krenemo u zajednicko stvaranjue boljeg Veleza ali navijaci u granicama normale a uprava nek radi kako treba a mislim da Tana radi i da ima plan za buducnost Veleza ali trebamo i mi Velezu.
Ali evo,ako je i prodata utakmica,ta nece niko reci navijacima da je prodana tako da je suvisno pricat o tome
Mislim da pricate gluposti da je prodano Zrinjskom a i Zelji.Niko nema dokaze a kad sve se zna sto ne kazete javno ko je prodao i ko je nepozeljan u klubu po vasem razmisljanju?Sve znate a nista ne znate ali tako je vazda u Mostaru.Da nas je dobio Siroki ili Sarajevo,rekli bi da je prodani jer se pricalo prije utakmica da je namjesteno pa dobije ih Velez.Umjesto da pricate sto ne znate nego vam reko neko na ulici,bolje vam je da svi zajedno idemo na utakmice i ako je nekih nesuglasica bilo,jucer su me razuvjerili igraci i mislim da treba da se prestane sa ovim bojkotom i da krenemo u zajednicko stvaranjue boljeg Veleza ali navijaci u granicama normale a uprava nek radi kako treba a mislim da Tana radi i da ima plan za buducnost Veleza ali trebamo i mi Velezu.
Ali evo,ako je i prodata utakmica,ta nece niko reci navijacima da je prodana tako da je suvisno pricat o tome
- Neprilagodjen
- Kontakt:
jesi li ti naivan ili se samo pravis?
pa prodaja zelji ne bi ni imala nikakvog smisla da ste izgubili od borca,to je bila vezana premija od zuje da se pusti zelji a otkinu bodovi borcu,otuda i onolika radost igraca juce,sreca da RA nisu tako naivni kao ti

pa prodaja zelji ne bi ni imala nikakvog smisla da ste izgubili od borca,to je bila vezana premija od zuje da se pusti zelji a otkinu bodovi borcu,otuda i onolika radost igraca juce,sreca da RA nisu tako naivni kao ti
Posto se blizi kraj prvenstva,trebalo bi neki sastanak u klubu navijaca organizovat zajedno sa postojecom upravom kluba u vezi te skupstine i da se i navijaci,ali istinski navijaci,ukljuce u pomaganje klubu a ne nekakvim bojkotima i sl.Evo,utakmica sa Borcem je pokazala da se fudbal vratio i ako je neko sumnjo u igrace,upravu i sl.mislim da su sad razuvjerili sve koji su tako mislili.Red Army mora da se digne na vrijeme a ne da se ceka ljeto jer mozda bude prekasno.Velez je postao koliko-toliko,stabilan klub i malo na treba da se to podigne na veliki nivo i mi navijaci moramo na tome pomoci klubu i ja sam za da se odmah pocne razmisljat i smisljat sta i kako za iducu sezonu
ROĐENI BRATO...Bio i Osto
ROĐENI BRATO...Bio i Osto
- Adnan_TM87
- Kontakt:
HVALA VELEZU NA POBJEDI PROTIV BORCA........IPAK MI SMO NASI
.....POZZ IZ SARAJEVA 

ZELJEZNICAR ZA ZIVOT CIJELI
Haha, cuj nasi, podsjeti me na Behdzeta legendarnog
Bojkot nikada nece imati zeljeni efekat sve dok se jasno, glasno i bez predrasuda ne imenuju oni koji se bojkotuju. Ne bojkotujemo Upravu, nismo trenera, nismo igrace, koga smo? U nekoga se mora uprijeti prstom, da bi se neki rezultati dobili, jel? Ukoliko nakon jedne tekme nestane bojkota, a nece, to bi onda bio samo ispad, a ni b od bojkota, svakako.
Ja i nisam najbolje upoznat sa svim detaljima oko bojkota, stoga sam vjerovatno bio na tekmi u subotu, pa ako moze na privatnu poruku, ili nesto, bio bih zahvalan.

Bojkot nikada nece imati zeljeni efekat sve dok se jasno, glasno i bez predrasuda ne imenuju oni koji se bojkotuju. Ne bojkotujemo Upravu, nismo trenera, nismo igrace, koga smo? U nekoga se mora uprijeti prstom, da bi se neki rezultati dobili, jel? Ukoliko nakon jedne tekme nestane bojkota, a nece, to bi onda bio samo ispad, a ni b od bojkota, svakako.
Ja i nisam najbolje upoznat sa svim detaljima oko bojkota, stoga sam vjerovatno bio na tekmi u subotu, pa ako moze na privatnu poruku, ili nesto, bio bih zahvalan.
Support Velez, It's logical! ★
imali igdje golova da se pogledaju ,.,,.?????
OSTACE VELEZ ZA ONE STO GA VOLE
OSTACE VELEZ ZA ONE STO GA VOLE
- The_Target
- Kontakt:
Stvarno nastojim da se ne ukljucim u diskusiju al' više ne mogu da citam ove notorne gluposti, jest prodana, nije prodana, namještena, puštena, pobjeđena. Šta ste više dosadni, tražite ko je prodao utakmicu, zna se nema potrebe da se imenuje. Prodati gradski derby i derby je ispod svakog nivoa, a desilo se, zašto? Zato što i da smo pobijedili te utakmice, i da smo među prva tri ne bi imali licencu za nastup, kad je nema Koševo i Bilino polje kako će tek imati naš stadion, uzimajući u obzir i nečije lične interese. Politika je ušla u svaku poru našeg društva pa tako i u sport, nikome ne odgovara da Mostar ima dva kluba ( izuzev navijača, istinskih navijača sa obe strane Neretve, a ne ovih koji ovdje laprdaju gluposti po forumu, i iznose stvari koje trebaju ostati unutar navijačke grupe ). Kakav dokaz da je prodana, zar ti treba veći dokaz od rezultata ne mogu da vjerujem da su ljudi ili toliko glupi ili se prave glupi. Nije istina da je bilo pola raje sa navijačke tribine bilo na dedarskoj, ako je bilo par pojedinaca oni ne čine jezgro grupe ako uopšte znaju filozofi šta znači jezgro grupe.
Morao sam otići offtopic zbog "slanih mozgova" koji danima more na ovoj temi, stav grupe je jasan, i RA nije ni prva ni posljednja navijačka grupa koja je u bojkotu. Utakmica protiv Borca je pokazala da se može igrati pravi fudbal, u onom blatu i kisnom terenu, sa minimalnim uslovima za odigravanje utakmice, momci su izgarali. Nije potrebno mnogo pameti da se skontaju neke stvari tipa 2 + 2. Za ove što kažu da se Red Army treba dići ( "Red Army prestati neće nikada"), ne znam iz čega kad imamo kontinuitet, izuzev gradskog derbija kad dođe tona šabana i na našu i na gostijuću tribinu kako bi se hvalili da su bili na gradskom derbiju.
Rođeni brato!
Morao sam otići offtopic zbog "slanih mozgova" koji danima more na ovoj temi, stav grupe je jasan, i RA nije ni prva ni posljednja navijačka grupa koja je u bojkotu. Utakmica protiv Borca je pokazala da se može igrati pravi fudbal, u onom blatu i kisnom terenu, sa minimalnim uslovima za odigravanje utakmice, momci su izgarali. Nije potrebno mnogo pameti da se skontaju neke stvari tipa 2 + 2. Za ove što kažu da se Red Army treba dići ( "Red Army prestati neće nikada"), ne znam iz čega kad imamo kontinuitet, izuzev gradskog derbija kad dođe tona šabana i na našu i na gostijuću tribinu kako bi se hvalili da su bili na gradskom derbiju.
Rođeni brato!
Rođeni brato
Ja sam svojim ocima vidio ko je bio na dedarskoj tribini sa tribine iza gola i nemoj bezze govorit neke stvari ako ih nisi vidio.
I da li moze iko reci zbog cega onda bojkot kad svi govore da ne bojkotujemo upravi,igrace,trenere???
KOGA ONDA BOJKOTUJEMO???
Svi nesto pricaju a niko pojma nema.Ispade da Velez ne smije izgubit kuci jer ako se to slucajno desi,odmah je prodata utakmica a ako dobije u gostima onda je kupljena.
Ko ce bolan nama ugodit...
I da li moze iko reci zbog cega onda bojkot kad svi govore da ne bojkotujemo upravi,igrace,trenere???
KOGA ONDA BOJKOTUJEMO???
Svi nesto pricaju a niko pojma nema.Ispade da Velez ne smije izgubit kuci jer ako se to slucajno desi,odmah je prodata utakmica a ako dobije u gostima onda je kupljena.
Ko ce bolan nama ugodit...
Pozdrav mom omiljenom klubu uz Hajduk Veležu i Red Armyju. 

Najstarija organizirana navijačka skupina u Europi.NIKO KAO HAJDUK IZ SPLITA.th 1950.
Potpisan ugovor sa BH Telecomom
Fudbalski klub Velež danas je potpisao ugovor o sponzorstvu sa BH Telecomom, jednom od najjačih bosanskohercegovačkih kompanija. Ova renomirana kompanija sklapanjem ugovora postala je „Extra sponzor“ našeg kluba. Ugovor je sklopljen za sezonu 2010/2011.
Ne može čovjek biti pametan.
Fudbalski klub Velež danas je potpisao ugovor o sponzorstvu sa BH Telecomom, jednom od najjačih bosanskohercegovačkih kompanija. Ova renomirana kompanija sklapanjem ugovora postala je „Extra sponzor“ našeg kluba. Ugovor je sklopljen za sezonu 2010/2011.
Ne može čovjek biti pametan.
... mi ne biramo, mi smo izabrani...
Dobra vijest svaka cast upravi !!!!!!!!!!!!!!
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Evo citam da je uprava kluba potpisala,kako je napisano,EXTRA UGOVOR sa BH Telecom i ako je to istina onda svaka cast upravi i mislim a i napominjem da trebamo dati punu podrsku upravi na celu sa Tanom i pomoci klubu jos vise...Mislim da ce i iduca sezona da bude dobra i mislim da se klub polako,jos vise,stabilizuje nakon ovakvih vijesti.
BRAVO uprava...
BRAVO uprava...
Nisam htio komentarisati nista dva tri dana dok nisam saznao kako ce teci ovaj ugovor. To bi bio i odgovor na ove neke komentare na koje vise stvarno i nemam zivaca odgovarati. Ove koji su nezadovoljni 6 pozicijom ove godine i koji misle da Velez moze vise. U najmanju ruku, te komentare smatram bezobraznim, jer cini mi se da ih pisu ljudi negdje iz Bangladesa, a ne iz Mostara koji su iole upoznati sa mogucnostima Veleza i nazovi dijela Mostara. Malo cu otici offtopic, ali moram jer je povezano. Velez crpi finansije sa desetorostruko manjeg ekonomskog podrucja nego sto je to bilo prije rata. Na tom podrucju zive privatnici koji jedva sastavljaju kraj sa krajem i jace firme( Telecom, Elektro..) koje su pod punim patronatom vrha u Sarajevu. Lokalni "vrhovni ljudi" tih firmi ne mogu i da hoce napraviti nekakav jaci sponzorski ugovor prema Velezu bez pristanka ljudi iz Sarajeva. Zna se i da se ne mozes zaposliti u tim firmama bez veze u Sarajevu. Znaci, ovaj dio Mostara je samo jedno Juzno Sarajevo, ma kako god to neko negirao ili mislio drugacije. Trazili smo, izabrali smo te ljude i gledamo...Stvari stoje tako i to je gotovo. E, sad kao sto se da primjetiti Tana i uprava godinama vrse pritisak na lokalnu politiku, da nesto urade povodom toga. To svi vide, primjecuju ali niko nece to ni da registruje a kamoli da uzme u obzir kad pljuje po upravi i Velezu. Od **** najbolja pita koja se moze napraviti je ovo 6 mjesto, a ko hoce da zivi od proslosti, moze slobodno, ali nek ne prenosi zarazu na druge. Samo zahvaljuci ljubavi nase djece prema Velezu, opstajemo sve ove godine. Sada je uprava dobila nesto malo, kao laganu predizbornu injekciju, ugovor na pola godine oznacen kao EXTRA ugovor. Ugovor je daleko od extra, i to ne zaboravite. Cca 5000 mjesecno, nije egzistencija nego injekcija. Ipak hvala... Od koga je i previse je.E sad zamislite sa koliko nam para uprava raspolaze kad je taj ugovor oznacen kao EXTRA ugovor svih ovih godina. Taj cjelokupan polugodisnji EXTRA ugovor Telecoma nije ni 30% od naprimjer ugovora koji Siroki placa jednom igracu Hrgovicu. A dobili smo taj Siroki u Mostaru i da nisu kupovali na gostovanjima bili bi slabiji od nas na tabeli.
Sto se tice RA, u svojim postovima se ne plentam u vezi njih, ali molim da ne udaraju nekakvim nazivima, kao naprimjer "dedarska" tribina. Na toj dedarskoj tribini sjede ljudi koji su napravili taj RA, za cije je vrijeme RA bio jaci 10 puta nego sto je sad, i na koju ce i oni jednog dana doci da sjede.
Sto se tice RA, u svojim postovima se ne plentam u vezi njih, ali molim da ne udaraju nekakvim nazivima, kao naprimjer "dedarska" tribina. Na toj dedarskoj tribini sjede ljudi koji su napravili taj RA, za cije je vrijeme RA bio jaci 10 puta nego sto je sad, i na koju ce i oni jednog dana doci da sjede.
U svakom slucaju bravo za upravu. Jedan dobar korak prema stabilizaciji, a vjeruj mi Cunami da nismo puno duzni nikome. Pogledaj dugove Celika, Sarajeva, Zelje, Slobode, Jedinstva, KK Bosna ? Jos im savez renovira stadione Bilino polje, Kosevo, jos lova, jos sponzori, jos Brkovic, Sumani, Jelici....i odemo 20 bodova tom Celiku, i mi nezadovoljni????? Nevjerovatnocunami je napisao/la:Evo citam da je uprava kluba potpisala,kako je napisano,EXTRA UGOVOR sa BH Telecom i ako je to istina onda svaka cast upravi i mislim a i napominjem da trebamo dati punu podrsku upravi na celu sa Tanom i pomoci klubu jos vise...Mislim da ce i iduca sezona da bude dobra i mislim da se klub polako,jos vise,stabilizuje nakon ovakvih vijesti.
BRAVO uprava...

Kolika je god cifra ovog ugovora u pitanju nije nase da je komentarisemo ali sigurno je to da ce pomoc Velezu i uz par jos nekih sponzora mogu se mozda obezbjedit pare za redovne plate i ako tako bude onda se klub ubrzano stabilizira i to mi je drago a jos mi je draze sto uprava zeli da mostraska djeca,djeca Veleza vode glavnu ulogu u Velezu iduce sezone jer gledajuci sad kako se bore protiv Borca i neke druge utakmice,srce mi ko Hum bude majke mi.Ponavljam,Tanu zadrzat po svaku cjenu i pustit da rade kako znaju i zele.Gledam Tanu na tv i kaze kako je stav uprave bio da se prije kraja prvenstva obezbjedi opstanak za pocetak stabilizacije ali je Ibrak javno govorio evropa i samo evropa i sad mi razocarani.Velez je napravio dobar rezultat i samo nek ovako nastave ali i mi navijaci,moramo biti realni...
Neki ne znaju sta je stabilizacija kluba nakon ovog tmurnog vremena koji je bio zahvatio klub ali,ovi sto ne znaju,stabilizacija traje i po 3-4 godine a pojedinci bi da odmah Velez ide u Evropu.Treba prvo sredit stvari unutar kluba jer je sve zapusteno a to nije ni malo lako pa sve onda ostalo.Evo,npr.,kad se stabilizuje prihod novca u klub onda treba razmisljat kako i sta treba Velez da uradi da se pocne pravit novi stadion,pa da se reorganizuje omladinski pogon i sl.Ja bi volio da ne izadjemo jos 5 godina u Evropu ali da se vrate neke stvari na normalno mjesto i da se sve rjesava sistematski pa tek onda pravit ekipu za Evropu.Treba pocet prodavat nase igrace sto nesto vrijede da i tako pocne dolazi lova u klub a ne dase pustaju za sitnis.Znaci,treba jos mnogo godina da se stabilizuje klub jer da smo i izborili Evropu ne bi je mogli igrat jer nemamo stadion(to je najmanji problem)i ima puno duga prema igracima,osiguranju,drzavi a sve je to preduslov zajedno sa stadionom da se igra Evropa.
Kad se sve ovo uradi i dovede u red onda cemo svi zajedno da se borimo za izlazak u Evropu a do tad...mislim da je sve nerealno a ako se uradi nestp vise od ove sezone onda ce to biti pravi podvig...
MOSTAR U SRCU,VELEZ DO GROBA
Kad se sve ovo uradi i dovede u red onda cemo svi zajedno da se borimo za izlazak u Evropu a do tad...mislim da je sve nerealno a ako se uradi nestp vise od ove sezone onda ce to biti pravi podvig...
MOSTAR U SRCU,VELEZ DO GROBA
Nemamo sta komentarisati o iznosu. Toliko Telecom daje svima. Nekima daje jos nesto na druge nacine ali nije bitno. Slazem se da se mozemo bazirati na nasoj djeci, u svakom slucaju, ali ne trebamo se osloniti na igru protiv Borca. Iluzorno je ocekivati od te nase djece, da ce igrati citavu sezonu na tom nivou. Neophodni su iskusniji igraci u ekipi. Najbitnije je da uprava radi, a ovo je tek jedan korak. Nadam se da ce i dalje vrsiti pritisak na lokalne vlasti, pogotovo mislim da ce svoju ulogu odigrati i RA, mozda da ce napraviti i jedan ozbiljniji korak, jer nijedna institucija ne moze zatvoriti vrata kad se najavi jedno udruzenje gradjana, pogotovo udruzenje RA a znamo kroz papire koliko to udruzenje broji ljudi. Ono sto sad vidim je jedan novi RA, i vjerujem u njih 100 posto. U lovi je sve, a ona nece sama doci, treba je donijeti ma koliko je bilo. A sad kad vidim koliko drzava oprasta pojednim klubovima ove nase BiH, i gradnju stadiona vidim dosta realnom. Sa ovim parama sto su duzni neki klubovi mogli smo napraviti dva stadiona i skloniti djecu sa ulice, za razliku od njih koji su tu lovu spicili ko zna gdje i u koje djepove. Samo treba biti malo bezobrazan. Cilj opravdava sredstva...
Zdravo Rodjeni ma gdje bili.....
Zdravo Rodjeni ma gdje bili.....
evo velez - zeljo svima da pogledaju besplatno na fkvelezlive postavljena pa nabilajite onda 

Svaka čast ovoj upravi u kojoj je i Tana. Samo tako. Naredne sezone još jedan korak, pa će klub definitivno doživjeti svoju stabilizaciju. Ništa ne može preko noći, pa i ovo. Ovaj ugovor je samo postreg upravi da nastavi tako i dalje raditi. MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA.....
Zaboravih upitati kakvo je stanje sa Vrapčićima? Da li će se i ove godine raditi na stadionu kao i predhodne godine? I ako mi neko može odgovoriti gdje mogu naći Veležove rezultate iz bivše SFRJ. To me jako zanima.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.