Mladi košarkaški talenti

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

elninho_resTO
Kontakt:

Re: MLADI TALENTI

Post Postao/la elninho_resTO » 09 maj 2010, 17:54

playerbobo je napisao/la:
playerbobo je napisao/la:upravo sam saznao da jeste...steta....tako ih unistavamo....ja mislim da bi trebali u savezu napraviti juniorsku ekipu(reprezentaciju) koja bi se takmicila u ligi 13 sa zasticenim statusom da ne moze ispasti...kao sto rade francuzi i australci....
Kao sto sam rekao prije par mjeseci za ove projekte...evo sad i dokaza..

http://www.kosarka.hr/main.asp?dir=news&newsid=33244 francuzi,pobjednici juniorskog final foura sad u parizu...

http://statistik.basketball-bundesliga. ... elplan.php australci,osvojili nesluzbeno prvenstvo svijeta za juniore

Smao treba iskopirati bolje od nas i djeci ponuditi sansu da se kod nas razviju...i onda nece odlaziti po susjednim i inim drzavama...
hvala za info...nmg da vjerujem da se u australiji igra kosarka(na nivou evrope)...a to za francuze necu me mnogo,igrao sam po turnirima gdje su igrlali francuzi,i momci su sjajni,,al litvanci su pomeni medj boljim(kadeti),turnir nakojem sam ja igro..nesh slicno kao olimpijada(dosta sportova,sve moguce kategorije)20 ekipa igralo kadetsko ligu u kosarci,litvanci prva dva mjesta,samo nas oni dobili.....a isto fmp je zadnjih godina bio prvak evrolige i u juniorskoj i kadetskoj,nezz sta je snjima ove godine-inace su ubjedljivo najbolja skola kosarke
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

albiongate
Kontakt:

Post Postao/la albiongate » 09 maj 2010, 18:53

playerbobo je napisao/la:upravo sam saznao da jeste...steta....tako ih unistavamo....ja mislim da bi trebali u savezu napraviti juniorsku ekipu(reprezentaciju) koja bi se takmicila u ligi 13 sa zasticenim statusom da ne moze ispasti...kao sto rade francuzi i australci....

http://www.kosarka.hr/main.asp?dir=news&newsid=33244 francuzi,pobjednici juniorskog final foura sad u parizu...

http://statistik.basketball-bundesliga. ... elplan.php australci,osvojili nesluzbeno prvenstvo svijeta za juniore

Smao treba iskopirati bolje od nas i djeci ponuditi sansu da se kod nas razviju...i onda nece odlaziti po susjednim i inim drzavama...
KSBIH nema ni para da salje kadete na EP. Kamoli za takav projekat koji bi kostao mnogo vise (tj. stipendije za igrace, plate za trenere, smestaj, skolovanje, putovanje, itd).

Da dodam da na tom "nezvanicnom prvenstvo sveta za juniore" (gde nisu ucestovali Srbi, Litvanci, Kanadjani) u reprezentaciji Australije igrao je sarajlija Igor Hadziomerovic (195, 1992).

PS : Pored Alen-a Omic-a (213, 1992, Zlatorog), drzavljanstvo Slovenije trebaju dobiti jos trojica igraca iz BIH : Simo Atanackovic (205, 1990, Zlatorog), Stefan Ilic (206, 1993, Slovan) i Jusuf Nurkic (1995, Zlatorog).

ŽeljkoB
Kontakt:

Re: Mladi košarkaški talenti

Post Postao/la ŽeljkoB » 10 maj 2010, 10:39

Zašto da se uzbuđujemo oko mladih kome oni još trebaju.. zar nam lige ne igraju matori igrači koji su došli sa strane i koji rade to na ispodprosečan način... prosek godina ekipa dovoljan pokazatelj.. a mladima ostaje da traže negde drugo svoje sunce pod obručevima.. a realno i gledano gde su ti naši mladi reprezentativci koji su igrali za kadete juniore gde su u seniorskoj košarci koji je to trener u bosni uveo nekog igrača iz omladinske košarke u seniorsku... to je ogroman prelaz ko je to uradio ako neko zna neka mi navede primer, ja ga nisam primetio u poslednje vreme... Stalno kritikujemo savez imamo razloga ali dok mi njih kritikujemo vreme prolazi a mi opet ne radimo ništa..
Svaki trening sa mladim igračima u svakoj sporskoj sali poligonu dvorani je bitan ima dosta njih koji rade i koji se bore protiv vetrenjača to nam je nada ali pomozimo im da idu dalje .. raspitajte se ko su ti ljudi koji to rade pomozite im na načim koji možete da imaju uslove i ne opterečujte ih rezultatima nego pomozite... sve manje je dece koja se igraju ispod obruča .. vratimo ih tamo gde smo bili dobri nekada...

albiongate
Kontakt:

Post Postao/la albiongate » 11 maj 2010, 11:02

Armin Mazic (198, 1993, Benetton Treviso). Hrvati ga svojataju ali je mali poreklom iz BIH.

http://www.facebook.com/profile.php?id= ... 352&ref=ts

Decko je clan fejsbuk grupa "I love Bosnia" i "1 000 000 bosanaca na face-u".

Njega morate obavezno pozvati.

edinjo-vg
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-vg » 11 maj 2010, 12:53

na hrvatskom kosarkaskom forumu sam procitao da mali kao treba da zaigra za cesku, a igrao je za kadetsku reprezentaciju hrvatske.. .

ŽeljkoB
Kontakt:

Post Postao/la ŽeljkoB » 11 maj 2010, 14:45

šta nudi ova država tim mladim ljudima da bi igrali za nju .... to je odgovor na sva pitanja vezana za mlade igrače koji igraju za druge zemlje iako su poreklom iz Bosne.. mi im ne nudimo ništa idu tamo gde mogu da žive normalno i normalno se razvijaju .. okanite se više patriotizma gde samo rođeni.. neka nešto ova zemlja učini za te momke pa neka onda nešto pričaju...

Bob Rock
Kontakt:

Post Postao/la Bob Rock » 11 maj 2010, 22:19

albiongate je napisao/la:

KSBIH nema ni para da salje kadete na EP. Kamoli za takav projekat koji bi kostao mnogo vise (tj. stipendije za igrace, plate za trenere, smestaj, skolovanje, putovanje, itd).

Da dodam da na tom "nezvanicnom prvenstvo sveta za juniore" (gde nisu ucestovali Srbi, Litvanci, Kanadjani) u reprezentaciji Australije igrao je sarajlija Igor Hadziomerovic (195, 1992).

PS : Pored Alen-a Omic-a (213, 1992, Zlatorog), drzavljanstvo Slovenije trebaju dobiti jos trojica igraca iz BIH : Simo Atanackovic (205, 1990, Zlatorog), Stefan Ilic (206, 1993, Slovan) i Jusuf Nurkic (1995, Zlatorog).
Ne moraju da rade to sto rade Francuzi ali svaka dva mjeseca mogu recimo da organizuju mini kampove 2-3 dana, od toliko gradova u BiH mogu sigurno naci 5-6 nacelnika koji bi im izasli u susret i organizovali smjestaj i termine u sali. Da malo tu djecu okupe, vrse testiranja, na kraju krajeva da se ti momci upoznaju ako ce vec nastupati na nekim prvenstvima. Siguran sam da ima puno toga sto bi se moglo uraditi uz malo vise truda i malo novca.
Pa oni uopste veze nemaju gdje ima talentovane djece, i kad vrse testiranja po gradovima recimo dodju u Banja Luku i od 7-8 skola kosarke pozovu 3-4... Jer im neki tamo laufer kaze "ma nemaju ovi drugi pojma, nema djece..." I onda samo jednog dana cujes da je neki Begic, Preldzic, Rizivc, Micic... iz Bosne otisao u SLoveniju. Sto je najgore ovaj savez se kao zali jer im drugi otimaju djecu! E pa ne otimaju im nego im pruzaju bolje uslove gdje se mogu normalno razvijati. Obezbijedi uslove pa ces da vidis kako stvari idu na bolje!
Bolje zivjeti sto godina kao milijunas nego sedam dana u bijedi!

Bob Rock
Kontakt:

Post Postao/la Bob Rock » 11 maj 2010, 22:22

elninho_resTO je napisao/la:

hvala za info...nmg da vjerujem da se u australiji igra kosarka(na nivou evrope)...a to za francuze necu me mnogo,igrao sam po turnirima gdje su igrlali francuzi,i momci su sjajni,,al litvanci su pomeni medj boljim(kadeti),turnir nakojem sam ja igro..nesh slicno kao olimpijada(dosta sportova,sve moguce kategorije)20 ekipa igralo kadetsko ligu u kosarci,litvanci prva dva mjesta,samo nas oni dobili.....a isto fmp je zadnjih godina bio prvak evrolige i u juniorskoj i kadetskoj,nezz sta je snjima ove godine-inace su ubjedljivo najbolja skola kosarke
Inace kvalitet Austrlijske seniorske lige je vrhunski! Samo sto nema para kao u Evropi i liga im se igra po kracem sistemu....
Sto se tice FMP-a cisto sumnjam da ce biti toliko dominantni. Iz prostog razloga jer nagomilavaju kvalitet i imaju ogromnu bazu iz koje ce izlaziti tek par igraca, samim tim oni koji budu zdravije razmisljali ice u neke druge sredine gdje ce imati realnije sanse da se probiju. NA kraju krajeva dovoljno je analizirati Covicevo ponasanje pa da ukapiras o kakvoj vrsti kluba se radi...
Zadnja izmjena: Bob Rock, dana/u 11 maj 2010, 22:30, ukupno mijenjano 1 put.
Bolje zivjeti sto godina kao milijunas nego sedam dana u bijedi!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 11 maj 2010, 22:25

albiongate je napisao/la:

Igor Hadziomerovic ima vrlo vjerovatno dil sa Partizanom iduce godine..potpisat ce na pet godina vjerovatno....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 11 maj 2010, 22:34

Inace ovo sto su francuzi uradili sa INSEPOM - ekipom koja je osvojila F4 u Parizu sada, pravi drzavni projekat....Dobili su u finalu FMP bez po muke, mada je FMP gore poslao generaciju mladju za jednu godinu, Miljenovic je cini mi se 93 godiste, samo je Bogdanovic koji je dosao iz Zitko basketa bio 92...to je pravi primjer kako i sta veliki rade...a za australsku kosarku koja je u velikom, ogromnom usponu...kosarka se itekako pocela igrati dole....samo nazalost nasi ne rade nista.....sto se armina tice, hrvati ce naravno sve zivo da svojataju, to nije nikakav problem, a onda ce da budu kriv slovenci/bugari/rusi/cia/kgb/fbi/osa zato sto smo mi ostali bez jos jednog u nizu bisera...decko je vrlo kvalitetan i perspektivan, odlicne utakmice imao u dresu benetona, koji je doduse bio los ovdje...ali to ne mora znaciti da decko nece izrasti u jednog vanserijskog igraca...inace na fb sam vidio jednog zajednickog prijatelja tako da od njega ocekujem da mi kaze nesto vise o ovom decku :D :D :D

Ostalo je samo ime.....

edinjo-vg
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-vg » 12 maj 2010, 01:54

statistika sve tri dosad odigrane tekme:

objektiv se baca na naseg petrovica ;)

Vse tekme Uniona Olimpije v Parizu:

Union Olimpija - INSEP 76:75 (23:20, 19:18, 14:25, 20:12)
Union Olimpija: Gabrovšek, Markus 5, Ličan, Mičić 12 (4 skoke, 3 podaje), Prepelič 5, Grum, Špan 11 (4 skoki, 5 podaj), Petrović 15, Bošnjak, Kastrati 7 (3 podaje), Radulović 21 (9 skokov, 3 blokade), Morina.

Union Olimpija - Žalgiris Kaunas 71:84 (19:18, 15:15, 16:23, 21:28)
Union Olimpija: Gabrovšek, Markus 8, Ličan, Mičić, Prepelič 6, Grum 4, Špan 19 (10 podaj), Petrović 19, Bošnjak 2, Kastrati, Radulović 13, Morina.

Cajasol - Union Olimpija 77:66 (15:10, 19:23, 19:14, 24:19)
Union Olimpija: Gabrovšek 13, Markus, Ličan, Mičić 6, Prepelič 15, Grum, Špan 7 (7 skokov, 6 podaj), Petrović 11, Bošnjak, Kastrati 2, Radulović 8 (6 skokov), Morina 4 (5 skokov, 2 podaji).

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 16 maj 2010, 01:28

albiongate je napisao/la:Armin Mazic (198, 1993, Benetton Treviso). Hrvati ga svojataju ali je mali poreklom iz BIH.

http://www.facebook.com/profile.php?id= ... 352&ref=ts

Decko je clan fejsbuk grupa "I love Bosnia" i "1 000 000 bosanaca na face-u".

Njega morate obavezno pozvati.
Samo da se nadovezem na ovo:
http://www.****/sport/kosarka/ ... uce-za-bih
BosnaE

albiongate
Kontakt:

Post Postao/la albiongate » 16 maj 2010, 14:54

Posle Alo.rs (Aleks Dragicevic), Sportsport.ba (BIH NCAA igraci), Kosarka.hr (Darko Planinic), B92.net (Marko Dujkovic) i Dnevni Avaz (Armin Mazic) je poceo koristi moje pisanje po forumima. :mrgreen:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 16 maj 2010, 15:18

albiongate je napisao/la:Posle Alo.rs (Aleks Dragicevic), Sportsport.ba (BIH NCAA igraci), Kosarka.hr (Darko Planinic), B92.net (Marko Dujkovic) i Dnevni Avaz (Armin Mazic) je poceo koristi moje pisanje po forumima. :mrgreen:
pa zar ti nije i cilj da tvoji pisanjima probudis zanimanje pa da mladi igraci sa ovih prostora ne igraju za repke dugih zemalja i naravno da ih sto vise zaigra za srbiju sto jeste tvoj najveci cilj? ;)

ali opet cjenim sto budis interes i za igrace koji nemogu zaigrati za srbiju
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

sandiegochargers
Kontakt:

Post Postao/la sandiegochargers » 17 maj 2010, 19:37

ima jedan mali u vogosci mislim da ga gušo zovu ima strasan sut za 3 poena i odraz ali je nesto stalno posvađan s trenerom i zbog toga ne dobija minute u seniorskoj kosarci. moglo bi biti nesto od njega ako sredi glavu

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 18 maj 2010, 10:26

@san diego, jesu to ona braća iz vogosce? ako jesu dobri su obojica. brat mu igra u kadetima, ja vecu koloniju debila u zivotu nisam vidio. on daje 25 poena po utakmici i ima sigurno 7-8 asista. jednu utakmicu nije igrao protiv kk impuls ekipa je dala 15 poena total.
SuperBowl Champions 2001, 2003, 2004, 2014

EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."

Posljednji put kada je Indianapolis pobijedio New England: 15. Novembar 2009.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 19 maj 2010, 16:46

evo kako mi rece covjek koji je zajednicki prijatelj izmedju mene i ovog malog mazica decko bi trebao da igra za nas ;) ;) ;) ;) ;)

Ostalo je samo ime.....

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 19 maj 2010, 21:52

neno#4 je napisao/la:evo kako mi rece covjek koji je zajednicki prijatelj izmedju mene i ovog malog mazica decko bi trebao da igra za nas ;) ;) ;) ;) ;)
;) Koji je mutual friend jer ga ja znam :) da nije Jasmin Hukic D:
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 19 maj 2010, 23:32

TaRgEt_ je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:evo kako mi rece covjek koji je zajednicki prijatelj izmedju mene i ovog malog mazica decko bi trebao da igra za nas ;) ;) ;) ;) ;)
;) Koji je mutual friend jer ga ja znam :) da nije Jasmin Hukic D:
ne druzim se ja s elitom kao ti ;) ;) ;) ;)

Ostalo je samo ime.....

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, BIHpatriota i 12 gostiju.