Belmin6 je napisao/la:Tako ste govorili i protiv Evertona, znaci tako ce biti i protiv CP.EPL je napisao/la:Presica počinje, šta li Lujo ima sada reći?
Protiv CP bod kao kuća!
Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88
Re: Manchester United FC
SIR ALEX FERGUSON NAJVECI U HISTORIJI FUDBALA!
15 golova iz 11 meceva, strasno.
Samo corav covjek ne vidi gdje skripi i sta se mora mijenjati.
Takodjer se mora popraviti segment prekida i obavezno mijenjati izvodjaci.
Samo corav covjek ne vidi gdje skripi i sta se mora mijenjati.
Takodjer se mora popraviti segment prekida i obavezno mijenjati izvodjaci.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Danas dva potpuno različita pol, prvo solidno, čak i više od toga, a drugo dosta loše, ni blizu potrebnom nivou koji bi bio dovoljan da slavimo na Selhurstu, čak možemo biti i zadovoljni sa bodom obzirom na prikazano i prilike CP-a, a ono što je razlog za brigu i poražavajuća činjenica je taj ofanzivni dio i efikasnost tj da i 3 tekmu zaredom nismo zabili gola. Nešto se mora promijeniti u tom dijelu, pod hitno, ali Lujo očito tvrdoglavo odbija da se suoči sa činjenicom da Wazza nije onaj stari, pokazuje zaista slijepu vjeru u njega, ako ništa zaslužuje da mu da odmora ili ga vrati nazad kako bi oslobodio prostor za Martiala jer druge alternative i nemamo.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Moze pitanje jedno:Zasto svi velicate igra Bastijan,po meni jedan od krivaca zasto nam je igra toliko spora je i on,covjek dok se oslobodi lopte treba mu vise nego Mati,80%njegovih tacni pasova jest igracu do sebe,po meni fali taj explozivan vezni koji ce povuc loptu naprijed kroz sredinu sto mi nemamo,on i previse pegla tu loptu,sad cete svi drvlje i kamenje al svaka cast njemu za preciznost pasova no to nas kosta dosta jer puno razmislja i dosta igra nasigurno,pa nama x puta Smoling prenese loptu haman do 16 protivnickog zar to treba tako
Prema naprijed nema tih otvaranja pa tak djaba brza lopta iz dubine kada se posjed ne moze prenjeti na protivnicku polovinu i praviti kvalitetan presing, a onda kreairati napadi.
Razlog toga je bojazljiva filozofija koja se svodi na kontrolu sredine, sigrune pasove i individualni kvalitet napdaca ili krila.
Kada protivnik vrsi pritisak, skoro svaka lopta koja ide na vezne igrace se vraca unazad, a odbrana koja stoji visoko u takvim situacijama pokusava pronaci ofanzivni dio.
Naprosto Luj zeli taj siguran fudbal, sto je i vidljivo, defanzivno solidan ucinak, al ofanziva trpi. U ovoj postavi se pate kako Mata, tako i Bastian, Ander, pa i Martial koji je po meni mnogo korisniji kada je u spicu.
Da bi se ubrzala igra treba vise direktnosti, taktickih izmjena (prava krila) itd. Jedan / dva pa cak i vise kvalitetnih igraca to nece promijeniti dok je ove filozofije.
Razlog toga je bojazljiva filozofija koja se svodi na kontrolu sredine, sigrune pasove i individualni kvalitet napdaca ili krila.
Kada protivnik vrsi pritisak, skoro svaka lopta koja ide na vezne igrace se vraca unazad, a odbrana koja stoji visoko u takvim situacijama pokusava pronaci ofanzivni dio.
Naprosto Luj zeli taj siguran fudbal, sto je i vidljivo, defanzivno solidan ucinak, al ofanziva trpi. U ovoj postavi se pate kako Mata, tako i Bastian, Ander, pa i Martial koji je po meni mnogo korisniji kada je u spicu.
Da bi se ubrzala igra treba vise direktnosti, taktickih izmjena (prava krila) itd. Jedan / dva pa cak i vise kvalitetnih igraca to nece promijeniti dok je ove filozofije.
Ma znam da i njega gusi ova filozofija igre al brate kad imas igraca koji ce povuc kroz sredinu napravi se odmah visak,pa jedan Smoling cesto protrci sa loptom kroz sredinu i odmah se otvori al to je ono sto Smoling posle ne zna sta sa tom loptom naravno to i nije njegovo al samo navodim primjer,evo bas danas Basijan uze loptu dodje do 30 metara i vrati je skroz na nasu polovinu da ne bi rizikovao neki pas,znaci u prazno i trcao i visak napravio kad vrati loptu na pocetakAsteriks je napisao/la:Prema naprijed nema tih otvaranja pa tak djaba brza lopta iz dubine kada se posjed ne moze prenjeti na protivnicku polovinu i praviti kvalitetan presing, a onda kreairati napadi.
Ponavljam, skoro sve je do Lujine filozofije.
To kada Small povuce je razlog sto protivnik ne ocekuje da ce krenuti, a ovaj ima dug korak pa napravi par dobrih poteza.
To kada Small povuce je razlog sto protivnik ne ocekuje da ce krenuti, a ovaj ima dug korak pa napravi par dobrih poteza.
Evo vidis ti bolesnikove izjave da nismo imali dovoljno loptu pa nismo mogli stvoriti sanse za golove,jad jadniAsteriks je napisao/la:Ponavljam, skoro sve je do Lujine filozofije.
- MojGradMojKlub
- Kontakt:
Razumijem da neko ne misli da je Van Gall rješenje za klupu Uniteda, razumijem da neko ne voli njegov stil fudbala, razumijem da se neko ne slaže sa njegovim potezima, ali ne razumijem nazivanje čovjeka idiotom, bolesnikom, jadnom jadnim itd.
Inače, uvijek imate opciju da navijate za Chelsea, City ili pak Real, pa udrite. Kod takvih timova uočavam da njihovi simpatizeri navijaju protiv kluba kojeg simpatišu zato što im se ne sviđa trener, mada izgleda da ovde još nije došlo do te faze
Inače, uvijek imate opciju da navijate za Chelsea, City ili pak Real, pa udrite. Kod takvih timova uočavam da njihovi simpatizeri navijaju protiv kluba kojeg simpatišu zato što im se ne sviđa trener, mada izgleda da ovde još nije došlo do te faze

Ti ga ljubi i zovi ga svojim idolom mentola koji preferira ovakav jad od igre,ti treba da navijas za chelse jer i oni ovakvu igru preferiraju gdje bitan rezultat a kako ga ostvariti je nebitno,covjek koji je od kluba napravio to da se igra najdosadniji fudbal u Evropi,a da te podsjetim da su nas klub ljudi i koji ga ne vole gledali jer su uzivali u napadackom i zanimljivom nogometu,dok sad kad cujes komentare ne samo raje sa ulice vec ljudi koji su cjeli zivot igrali i zivili fudbal sve ti je jasno a ti ga voli i postuj eto ti gaMojGradMojKlub je napisao/la:Razumijem da neko ne misli da je Van Gall rješenje za klupu Uniteda, razumijem da neko ne voli njegov stil fudbala, razumijem da se neko ne slaže sa njegovim potezima, ali ne razumijem nazivanje čovjeka idiotom, bolesnikom, jadnom jadnim itd.
Zadnja izmjena: tajger, dana/u 31 okt 2015, 21:20, ukupno mijenjano 1 put.
- MojGradMojKlub
- Kontakt:
Niti je moj idol, niti volim njegov stil igre, ali ovde se pišu nebuloze već duže vrijeme. Konstantno kmečanje na maksimumu kuknjava kuknjava Joj mama samo smo 3 komada Sunderlandu uvalili
Joj mama ne sviđa mi se Lujina frizura
Joj mama neće Lujo da stavi mog omiljenog od početka
Joj mama kako ne možemo odma osvojiti ligu prvaka
Joj mama ovi se previše dodaju
kuknjava

Decko dobio je pare,potrosio i igra najduzniji fudbal u ligi,nije ovo Derby itd..
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zeljeznicar! 1921 !
Phu, odoh vani poslom na dva sata i svašta na forumu, ali dobro, očigledano nam je sad takav sastav na PDF-u. Utakmica, nažalost, kopirana indiferentna partija od sredine sedmice. S druge strane napaljeni igrači Palacea išli su „žestoko i na prvu“ i nisu se libili da idu u kost. Takve momčadi je teško dobiti na njihovom terenu, pogotovo kada je domaći teren i kada je sudija tipični englez – dakle, faulove ćeš teško dobiti. Ovo je nešto što je LVG morao da predvidi i to je njegova greška. Ovakve utakmice nećeš dobiti pokušavajući da igraš ono „gospodski“, igrajući šablon i čekajući da se otvori neka pukotina. Taktički je to bilo posloženo OK, ali igrači jednostavno nisu bili navijeni za taj tempo. Zato ih danas neću posebno spominjati, svi su se osim odbrane utopili u sivilo. LVG mora da se i sam prilagodi činjenici da pojam utakmice koju možeš jednostavno odraditi u Engleskoj ne postoji. Nije mu ovo Holandija gdje Feyenord izađe s rajom protiv Willema II-og i opet uzme 5:0. Iskreno, nakon nekoliko blijedih utakmica očekivao sam puno žešći odgovor, ali prevario sam se očigledno. Ovdje ima dosta krivice i do igrača. Ne sprječava te trener da uđeš tvrđe u duel.
Uglavnom sam do sada branio LVG-a, nalazio sam uvijek neki rezon iza poteza koje povlači, ali misteriozno obožavanje kapitana me ostavlja bez riječi i logičnog odgovora. Znam da ga gleda svaki dan po 8-10 sati po Carringtonu, da sigurno ima bolje podatke od nas, ali ovo je stvarno van svake pameti. Da li Rooney-ev ugovor ima neku klauzulu o tome da ovaj ne može biti izostavljen iz sastava, neka to obznane, pa da se ne nerviramo brate. Neko napisa da je teško igrati sa 10 igrača, ja kažem još je teže sa 7, ako dodaš da se Martial gura na krilo, Mata na drugo krilo, Herrera povlači, a sve da bi se kapitena ušuškalo i držalo sretnim. Ona dva idiotizma koje je napravio danas su samo podrcrtala njegovu katastrofalnu formu i ako LVG nastavi ovim putem, sebi pravi put ka otkazu.
Inače sebe smatram strpljivim čovjekom, dugo sam bio u sportu da ne znam da ništa ne dolazi preko noći, ali ako vala matori ovo ne pospremi kako treba do boxing daya, ja bih mu počeo tražiti zamjenu, pa na ljeto s novim. Sve je dobro, super si pospremio sastav, hvala na inovacijama u trening centru, sve pet, ali na terenu ne ide, hvala i prijatno. Nadam se da samo da board neće napraviti neku budalaštinu pet kola do kraja pa ostaviti ekipu obezglavljenom, pa onda navrat-nanos izmisliti nekog ublehaša koji će nam ukrasti još koju godinu. Ne treba ipak zaboraviti da sve što valja trenutno nije dostupno.
Uglavnom sam do sada branio LVG-a, nalazio sam uvijek neki rezon iza poteza koje povlači, ali misteriozno obožavanje kapitana me ostavlja bez riječi i logičnog odgovora. Znam da ga gleda svaki dan po 8-10 sati po Carringtonu, da sigurno ima bolje podatke od nas, ali ovo je stvarno van svake pameti. Da li Rooney-ev ugovor ima neku klauzulu o tome da ovaj ne može biti izostavljen iz sastava, neka to obznane, pa da se ne nerviramo brate. Neko napisa da je teško igrati sa 10 igrača, ja kažem još je teže sa 7, ako dodaš da se Martial gura na krilo, Mata na drugo krilo, Herrera povlači, a sve da bi se kapitena ušuškalo i držalo sretnim. Ona dva idiotizma koje je napravio danas su samo podrcrtala njegovu katastrofalnu formu i ako LVG nastavi ovim putem, sebi pravi put ka otkazu.
Inače sebe smatram strpljivim čovjekom, dugo sam bio u sportu da ne znam da ništa ne dolazi preko noći, ali ako vala matori ovo ne pospremi kako treba do boxing daya, ja bih mu počeo tražiti zamjenu, pa na ljeto s novim. Sve je dobro, super si pospremio sastav, hvala na inovacijama u trening centru, sve pet, ali na terenu ne ide, hvala i prijatno. Nadam se da samo da board neće napraviti neku budalaštinu pet kola do kraja pa ostaviti ekipu obezglavljenom, pa onda navrat-nanos izmisliti nekog ublehaša koji će nam ukrasti još koju godinu. Ne treba ipak zaboraviti da sve što valja trenutno nije dostupno.
@al - to je to majstore. U vezi drugog komentara sam na istoj putanji u zadnje vrijeme, ubrzo se na to vratim.
Prvo sam pogledao Inter - Roma pa sam procitao popodnevne i vecernje komentare na MU podforumu.
Ljubomoran sam na igru Intera i volio bih kada bismo i mi igrali onako. A znali smo igrati i mnogo bolje u ne tako davna ali mnogo ljepsa vremena. Najslicniji vecerasnjoj Interovoj igri igraju u EPL Arsenal pa S'hampton.
Nakon sto sam procitao neke komentare, od kojih izdvajam one EPL, rio ferdy, Asteriks i komentar iznad mog, razumio sam da je zaista trener taj ocito ne uspijeva da svoje zamisli ostvari na terenu, premda rezultati nisu katastrofalni i zbog toga imamo strpljenja.
Jednostavno ne ide. Mozda nemamo igrace. Mozda je EPL drugacija zvjerka od onog na sta je Van Gaal navikao
Kako god, jednostavno ne ide.
Ono sto mene baca u tihu depresiju je post-match izjava trenera da nista ne moze promijeniti sad za sad jer, zbog rasporeda igranja utakmica moze se samo "recover, not train". Drugim rijecima, jadna li nam majka.
Da ne duzim pricu jer su je drugi forumasi bolje od mene iznijeli na MU pdf threadovima: ili ce trener dobiti zahvalno pismo od Boarda ili ce ekipa, cudom nekim meni laiku neshvatljivim, prihvatiti Lujinu filozofiju onako kako je on zamislja.
Cijenim ga i jos mu vjerujem ali realnije mi izgleda prva opcija. Ne bi mu bilo prvi put. Kad se samo sjetim bijelih maramica na Nou Campu prije desetak godina...
Vec sam se poceo mentalno spremati za frustracije u naredne dvije utakmice. Ne ocekujem pomake mada se jos potajno nadam onom najboljem: da zaigramo kao sto smo protiv Evertona odigrali.
Prvo sam pogledao Inter - Roma pa sam procitao popodnevne i vecernje komentare na MU podforumu.
Ljubomoran sam na igru Intera i volio bih kada bismo i mi igrali onako. A znali smo igrati i mnogo bolje u ne tako davna ali mnogo ljepsa vremena. Najslicniji vecerasnjoj Interovoj igri igraju u EPL Arsenal pa S'hampton.
Nakon sto sam procitao neke komentare, od kojih izdvajam one EPL, rio ferdy, Asteriks i komentar iznad mog, razumio sam da je zaista trener taj ocito ne uspijeva da svoje zamisli ostvari na terenu, premda rezultati nisu katastrofalni i zbog toga imamo strpljenja.
Jednostavno ne ide. Mozda nemamo igrace. Mozda je EPL drugacija zvjerka od onog na sta je Van Gaal navikao
Kako god, jednostavno ne ide.
Ono sto mene baca u tihu depresiju je post-match izjava trenera da nista ne moze promijeniti sad za sad jer, zbog rasporeda igranja utakmica moze se samo "recover, not train". Drugim rijecima, jadna li nam majka.
Da ne duzim pricu jer su je drugi forumasi bolje od mene iznijeli na MU pdf threadovima: ili ce trener dobiti zahvalno pismo od Boarda ili ce ekipa, cudom nekim meni laiku neshvatljivim, prihvatiti Lujinu filozofiju onako kako je on zamislja.
Cijenim ga i jos mu vjerujem ali realnije mi izgleda prva opcija. Ne bi mu bilo prvi put. Kad se samo sjetim bijelih maramica na Nou Campu prije desetak godina...
Vec sam se poceo mentalno spremati za frustracije u naredne dvije utakmice. Ne ocekujem pomake mada se jos potajno nadam onom najboljem: da zaigramo kao sto smo protiv Evertona odigrali.
Koliko je Van Gaal lud pokazuje i činjenica da je Martiala sa pozicije koju je prije mjesec dana savršeno igrao i zabijao, dakle sa pozicije napadača, premjestio na krilo gdje je očigledno manje koristan u smislu opasnosti za gol, a sve rade Waynea, tj. da njemu nađe mjesto. Osim što ništa nije dobio sa Rooneyem napadačem jer, kako već rekoh, čovjek trenutno nije fudbaler, ograničava i Martiala.
Što vrijeme odmiče to me više nervira i zato sam pesimističan da ćemo u narednom periodu zaigrati bolje.Baader je napisao/la:Koliko je Van Gaal lud pokazuje i činjenica da je Martiala sa pozicije koju je prije mjesec dana savršeno igrao i zabijao, dakle sa pozicije napadača, premjestio na krilo gdje je očigledno manje koristan u smislu opasnosti za gol, a sve rade Waynea, tj. da njemu nađe mjesto. Osim što ništa nije dobio sa Rooneyem napadačem jer, kako već rekoh, čovjek trenutno nije fudbaler, ograničava i Martiala.
Šta ćeš više kad on u izjavi nakon utakmice spominje da je Herrera trebao iskoristiti svoju šansu. Pa trebao se Wazza bolje postavljati kad je Švajns tražio. Trebao je Wazza znati uštopati loptu i proslijediti pas kako treba a ne kako ne treba. Trebao je iskoristiti onu priliku što mu je Martial briljantno namjestio. Ne, ne - na veznjacima je da daju golove. CSKA je u naletu forme - otrest će nas. WBA - ne bi se čudio da izgubimo. Ali ako veznjaci krenu davati golove zaboravit će se faličnost njegove filozofije koja se gradi oko Wazze.
Većini vas je glavno opalit po Rooneyu, kako vam nije jasno da sa ovakvom igrom nijedan naš igrač nije u stanju pokazati maksimum. Istina, Wayne je van forme, ali izgleda najlakše je sve na njega svalit. Svaku utakmicu isti komentari. Ja i dalje smatram da LvG sigurno zna i može puno bolje sa Unitedom. Tekma protiv Evertona je odličan primjer kako može bolje i koliko malo treba Rooneyu da zabije čim se neke stvari poprave.
''Neka me mrze samo da me se boje''
Herrera mu je žrtveno janje i predmet maltretiranja. Ne sumnjam da će ga ostaviti narednu utakmicu na klupi zbog onog promašaja.Septerra je napisao/la:Što vrijeme odmiče to me više nervira i zato sam pesimističan da ćemo u narednom periodu zaigrati bolje.Baader je napisao/la:Koliko je Van Gaal lud pokazuje i činjenica da je Martiala sa pozicije koju je prije mjesec dana savršeno igrao i zabijao, dakle sa pozicije napadača, premjestio na krilo gdje je očigledno manje koristan u smislu opasnosti za gol, a sve rade Waynea, tj. da njemu nađe mjesto. Osim što ništa nije dobio sa Rooneyem napadačem jer, kako već rekoh, čovjek trenutno nije fudbaler, ograničava i Martiala.
Šta ćeš više kad on u izjavi nakon utakmice spominje da je Herrera trebao iskoristiti svoju šansu. Pa trebao se Wazza bolje postavljati kad je Švajns tražio. Trebao je Wazza znati uštopati loptu i proslijediti pas kako treba a ne kako ne treba. Trebao je iskoristiti onu priliku što mu je Martial briljantno namjestio. Ne, ne - na veznjacima je da daju golove. CSKA je u naletu forme - otrest će nas. WBA - ne bi se čudio da izgubimo. Ali ako veznjaci krenu davati golove zaboravit će se faličnost njegove filozofije koja se gradi oko Wazze.
Što se tiče prozivanja Rooneya, neću stati dok god je daleko najgori igrač kluba.Dakle daleko najgori igrač, niko ni blizu nije ovako loš. Ovako loš je npr. Bebe bio.
U ovoj formaciji, Rooney nikada za mene nece biti kriv. Covjek igra lafo nekog napadaca. Kakav je to napadac ako nije opasan na gol ?
Daj napravi napadacu dvije, tri šanse. Onda cemo reci da je klocina.
On jeste u lošoj formi, ali nije najveci problem u njemu.
Daj napravi napadacu dvije, tri šanse. Onda cemo reci da je klocina.
On jeste u lošoj formi, ali nije najveci problem u njemu.
Rooneya kritikujemo jer je los, kao sto Baader ( MoR?) kaze: uzasno los. I to je tendencija. Pocelo je prosle sezone s prvim simptomima kad je fasovao direktan crveni. Ocajna mu je pas igra i prijemi lopte. I zasluzeno se kritikuje jer je kapiten i najvazniji igrac.
I sada mu je umanjena konkurencija. Lujo za website izjavio da je Fella veznjak i da ce konkurisati za prvih 11 u veznom redu. Cak i famozni plan B ne umanjuje cinjenicu da je to njegova neprirodna pozicija. S druge strane to znaci da cemo definitivno zaganjati napadaca jer je sve do danas on vrijedio kao alternativa za 9ku.
I sada mu je umanjena konkurencija. Lujo za website izjavio da je Fella veznjak i da ce konkurisati za prvih 11 u veznom redu. Cak i famozni plan B ne umanjuje cinjenicu da je to njegova neprirodna pozicija. S druge strane to znaci da cemo definitivno zaganjati napadaca jer je sve do danas on vrijedio kao alternativa za 9ku.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.