Evil Genius II je napisao/la:@Virtu4l - oduzmi mu ova 4 slobodnjaka i dobices pjanica o kome smo pisali sve vrijeme jer ovo sto je recimo radio protiv fiorentine u nedjelju to je radio i ranije kada su sensei i ekipa koje si nerijetko bio dio pisali kako je igrac manje i sta vec. takodje, mi ostali smo pisali kako mu trebaju nesto bolji saigraci da njegove asistencije ne propadaju i sta se desilo? roma se pojacala i broj sistencija miralema pjanica odmah je skocio po deafultu. dalje, zaboravljas na 'malu' cinjenicu da je ljajic otisao iz kluba, a totti skoro nikako ne igra sto zbog povrede sto iz tehnickih razloga pa je sav kreativni teret spao na miralemova ledja sto definitivno doprinosi njegovoj nesto slobodnijoj ulozi ove sezone.
Sve je on to radio i ranije, ali ne u ovoj mjeri, dakle nije imao kontinuitet, npr. nikad nije trčao kao sad, nikad nije osvajao lopte kao sad, itd... Znači desi se Fiorentina, pa ga nema pet utakmica. Slobodnjaci me ne zanimaju, u njih nikad nisam ni sumnjao, ali i ti slobodnjaci su rezultat samopouzdanja koje je poraslo zbog dobrih igara. Sad vjeruje u sebe, nema respekta i svjestan je da može. Recimo prošle sezone je sebi dozvolio luksuz da je skoro tri mjeseca bio neprimjetan na terenu. Sad je uvijek tu oko lopte, konstantno se otvara, dobar je defanzivno i još bolji ofanzivno.
Evil Genius II je napisao/la:eh sad, da ne bude kako je on isti igrac kakav je bio kada je dosao u romu dozvoli da priznam kako momak napreduje iz sezone u sezonu i kako lagano postaje najbitniji kotacic rudijeve masinerije, ali ako se ne varam i to je nesto sto smo recimo rios, claus i ja pisali jos davno.
Pisalo se mnogo toga, ali se i mnogo pretjerivalo. Ja sam uvijek pisao samo jedno, da me zanima Pjanić koji rješava utakmice i nikada neću biti zadovoljan njegovom utakmicom ako ne namjesti gol ili bar ne započne akciju, poprilično jednostavno. Zašto? Zato što znam da može i da je on ipak igrač 'od golova i asistencija'.
Evil Genius II je napisao/la:sto se tice reprezentacije, to sto se preko noci promijenilo je njegova uloga koja je za razliku od pocetka kvalifikacija dosta slicnija njegovoj u romi. nema tu neke kvantne fizike i pretjeranog razmisljanja.
Uloga je ista, ali sad ne vraća loptu nazad, nego je odmah opali iz prve za Lulića, a ovaj namjesti gol Medunjaninu.