FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

adnan6595
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la adnan6595 » 26 okt 2015, 20:40

FaraonTM je napisao/la:
adnan6595 je napisao/la:Ima li nekih bivsih igraca Zelje da su pri kraju karije a da bi mogli nas pojacati.Spominjao sam vec Sanela Jahica.Uvijek je glavno pitanje finansije i plata igraca.Ocekujem da ce dovesti Bekrica.Zanima me zasto je Zeba otisao u Slobodu a ne u Zelju,sumnjam da imaju vise para od nas.Volio bi jos da dovedu Bevaba iz Zagreba(lijevi bek) i Fajica u napadu
Jahić već ima inostrani angažman, Bekrić se spominje koliko i Joco (nadam se da neće završiti kao dotični), Zeba je već prežvakana priča. Fajić ti je igrač Viteza a Bevab je za nas nerealan, zapravo sve što moramo platiti da bi doveli je za nas nerealno :)
A ''nerealno'' je da Vitez,Mladost..dovode ''bolje'' igrace'' nego mi.Svaka cast tim klubovima,ali realno svi ocekujemo kvalitetan tim,jer smo uvijek u borbi za titule,ne daj boze povreda ili suspenzija mi smo u problemu,ko bi npr. Mladenovica ili Livaju zamjenio
The Maniacs 1987
FK Željezničar

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 26 okt 2015, 20:54

Dosta vise o igracima ba pa znamo svi o cemu se radi,bice bolje aBd .
Napokon sutevi izvan 16 metara.
Mi kad primimo gol igramo bolje, kad zabijemo onda se opustimo I kontamo eh sad ima da ih trpamo I onda popusti koncetracija I kazna kao protiv Zrinjskog.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

Rios

Post Postao/la Rios » 26 okt 2015, 22:04

jovanmaksimovic je napisao/la:
Rios je napisao/la:Nedavno je izasao clanak o Pjanicu kao sefu Rome iz sjene,ja bih taj epitet ove sezone dodjelio Dadi Sadikovicu u Zelji. :mrgreen: Ne znam da li se moze negdje naci podatak o asistecijama Dadinim ove sezone? Mislim da ih je skupio dosad poprilicno :)
Jucer stvarno odlicna partija,donio kljucnu prevagu i kreaciju na sredini terena koja nam je falila u prvom poluvremenu.Samo nastavi tako Dado :clap:
4 asistencije dade ove sezone, prvi na listi sto se tice zeljeznicara
Mislio sam da ima jednu vise,ali i to je sasvim solidan ucinak dosad,samo nek nastavi tako :thumbup:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Okolele
Kontakt:

Post Postao/la Okolele » 26 okt 2015, 22:11

Sta imas dovoditi novog Jocu-klocu..Mujagu gurati od sad u vrhu..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 26 okt 2015, 22:27

adnan6595 je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:
adnan6595 je napisao/la:Ima li nekih bivsih igraca Zelje da su pri kraju karije a da bi mogli nas pojacati.Spominjao sam vec Sanela Jahica.Uvijek je glavno pitanje finansije i plata igraca.Ocekujem da ce dovesti Bekrica.Zanima me zasto je Zeba otisao u Slobodu a ne u Zelju,sumnjam da imaju vise para od nas.Volio bi jos da dovedu Bevaba iz Zagreba(lijevi bek) i Fajica u napadu
Jahić već ima inostrani angažman, Bekrić se spominje koliko i Joco (nadam se da neće završiti kao dotični), Zeba je već prežvakana priča. Fajić ti je igrač Viteza a Bevab je za nas nerealan, zapravo sve što moramo platiti da bi doveli je za nas nerealno :)
A ''nerealno'' je da Vitez,Mladost..dovode ''bolje'' igrace'' nego mi.Svaka cast tim klubovima,ali realno svi ocekujemo kvalitetan tim,jer smo uvijek u borbi za titule,ne daj boze povreda ili suspenzija mi smo u problemu,ko bi npr. Mladenovica ili Livaju zamjenio
Pa sumnjam da su i oni doveli ijednog igrača a da su platili nešto, većinom su to bili slobodni igrači kao i Fajić npr. Ja ti govorim o tome, a drugi par cipela je plata koju bi trebali imati igrači...
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 26 okt 2015, 22:34

Do kada Midžić ostaje na posudbi u Goraždu, je li do kraja sezone ili se vraća kod nas na pauzi? I da.. šta ćemo sa Hadžovićem i Alihodžićem, hoće li se momci poslati negdje na posudbu u ovom drugom dijelu ili ostaju ovdje?
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

HomoSapiens
Kontakt:

Post Postao/la HomoSapiens » 26 okt 2015, 22:53

Rios je napisao/la:
jovanmaksimovic je napisao/la:
Rios je napisao/la:Nedavno je izasao clanak o Pjanicu kao sefu Rome iz sjene,ja bih taj epitet ove sezone dodjelio Dadi Sadikovicu u Zelji. :mrgreen: Ne znam da li se moze negdje naci podatak o asistecijama Dadinim ove sezone? Mislim da ih je skupio dosad poprilicno :)
Jucer stvarno odlicna partija,donio kljucnu prevagu i kreaciju na sredini terena koja nam je falila u prvom poluvremenu.Samo nastavi tako Dado :clap:
4 asistencije dade ove sezone, prvi na listi sto se tice zeljeznicara
Mislio sam da ima jednu vise,ali i to je sasvim solidan ucinak dosad,samo nek nastavi tako :thumbup:

On je i prosle sezone po ucinku bio jedan od boljih iako zbog povrede nije bio najstandardniji. Uveliko se popravila i njegova igra u polju, igra bez lopte, dueli, borbenost. Trenutno jedan od najkompletnijih igraca u nasem timu.

JovanMaksimovic@ baci nam i stats od prosle sez ako imas. Hv ;)
Jer si jedan jedini...

milanribar
Kontakt:

Post Postao/la milanribar » 26 okt 2015, 22:58

Dado je dosta napredovao i sad je pravo vrijeme da ga prodamo. Bio je period kad je lose igrao ali je to sve normalno za mladog igraca. Dao nam je dosta bitnih golova, dosta je vremena tu i trebao bi ici dalje da napreduje a mi da uzmemo neke fine pare.

Citam kakav Joco imamo Mujagica, ne moze to tako ljudi dragi. Ovi momci mogu ulaziti kad vodimo par golova razlike a mi moramo imati iskusne igrace i napraviti dobru ekipu za buducnost a to nije moguce od nase djece. Pa Ajax s najboljom skolom fudbala to ne moze a ne da mi mozemo. Naravno ako ne mislimo imati rezultate nego samo prodavati igraci to je ok, ali to kod nas nije moguce. Ozbiljno se na zimu pojacati, probati osvojiti kup a u ligi ako budemo medu prve tri ekipe bice odlican rezultat.

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 26 okt 2015, 23:01

Kad već lupetamo o pojačanjima šta je s onom krampom Stevanovićem,igra li gdje,jel smanjio potraživanja !? :D
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 26 okt 2015, 23:05

Druga grčka liga.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

RobertoBaggio
Kontakt:

Post Postao/la RobertoBaggio » 26 okt 2015, 23:06

MuhamedTM je napisao/la:Mi kad primimo gol igramo bolje, kad zabijemo onda se opustimo I kontamo eh sad ima da ih trpamo I onda popusti koncetracija I kazna kao protiv Zrinjskog.
Imali smo tih problema sa Odovićem i Čapljićem: povedeš protiv Radnika i kontaš to je to, pa onda zijaniš u zadnjih 10 minuta; isto i protiv Veleža, umjesto da ih dokrajčiš, čekaš da ti oni daju gol ne bi li ti opet krenuo napadati; Drini dozvoliš da se vrati poslije 2:0 na Grbavici. Ili primjeri gdje čekaš da primiš gol, pa onda da počneš igrati: protiv Mladosti, Travnika, pa i Borca u prvom kolu. I jeste da smo mi tad igrali bolje nakon primljenih golova, ali je zanimljivo da smo zijanili sve tri te utakmice u kojima smo prvi primili gol.

Ove četiri utakmice sa Mulalićem su ipak drugačije. To je ono što je on dobro govorio na jednoj od prvih press-konferencija, moramo znati šta igramo u kojem trenutku utakmice, kad se branimo a kad napadamo, zašto se u tom trenutku branimo ili zašto napadamo. Meni to dosad u ove četiri njegove utakmice izgleda dobro.

Još uvijek mi je baš žao one utakmice protiv Zrinjskog, jer se fakat ne sjećam kad smo mi na taj način odigrali u gostima Zrinjskom, Širokom ili pitarima. Mi smo tu u drugo poluvrijeme krenuli još ofanzivnije nego u prvom. Umjesto da se branimo i čekamo eventualno kontru, kao sa Odovićem prošle sezone u Mostaru, ovdje smo krenuli žestoko po drugi gol, da riješimo utakmicu. Napravili smo tri zicera, ali ga ne dadosmo. I protiv Sarajeva smo slično išli po drugi gol. Protiv Goška nismo prestajali napadati sve do kraja. Čelik nam "nije sjeo" u prvom, ali smo ih zato nagrdili u drugom poluvremenu.

Zasad mi se sviđa Mulalićev uticaj. Nije to samo borbenost i bolji pristup. Možeš ti kao lud bez plana trčati cijelu utakmicu za loptom, pa da nikakve fajde od toga ne bude. Mulalić fakat pokušava to što je najavio: postavi igru i onda prati šta se dešava na terenu; ako treba, pravi izmjenu i poslije 20 minuta, kao protiv Goška; ili rotira igrače čim osjeti da nešto ne ide kako je zamislio; ima hrabrosti da napadne onda kada bi se većina branila...
Zadnja izmjena: RobertoBaggio, dana/u 26 okt 2015, 23:55, ukupno mijenjano 1 put.
FK Željezničar 1921

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 26 okt 2015, 23:27

slika
pročepiće Joco protiv GOŠK-a :opaopa: :opaopa:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 26 okt 2015, 23:28

fedeltafrotta je napisao/la:
slika
pročepiće Joco protiv GOŠK-a :opaopa: :opaopa:
Po ovom što vidimo il' ga Mulalić kažnjava il' je Joco bivši..
Sad kad nam Lazu dovedu :opaopa:
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 26 okt 2015, 23:32

ooooo hajde Joco zabij gooo... Joco i Lazo u vrhu napada :guz: :zzz: :beba:

backup nedo turkovic i Branko Šešlija :kafa:

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 26 okt 2015, 23:42

Nedo jos bio i dobar
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

Astren
Kontakt:

Post Postao/la Astren » 26 okt 2015, 23:52

Ili recimo Feđa Dudić, on je isto ostavio veliki trag

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 26 okt 2015, 23:59

Ma bit će pojacanja, mora. I to prije priprema.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 26 okt 2015, 23:59

Astren je napisao/la:Ili recimo Feđa Dudić, on je isto ostavio veliki trag
Fatmir Bajramovic i Mujkanovic,tandem kakav niko nije imao niti ce...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 27 okt 2015, 00:00

a bajro haubica ? :D

Astren
Kontakt:

Post Postao/la Astren » 27 okt 2015, 00:02

bistrikboy je napisao/la:
Astren je napisao/la:Ili recimo Feđa Dudić, on je isto ostavio veliki trag
Fatmir Bajramovic i Mujkanovic,tandem kakav niko nije imao niti ce...
Mujkanovic :D gdje se njega sjeti, on se imao neku opasnu vezu ...A u globalu igrači koji su dovedeni nakon odlaska Štilića i Bube su bili cream della cream, čast pojedinim.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cuspajz i 19 gostiju.