Epidaurus je napisao/la:Od maja je ovdje prica da je svaka pobjeda Dubsa nezasluzena tako da ja znam o cemu pricam. Da su kojim slucajem SPursi uzeli titulu a protivnici im bili osakaceni povredama, na sva zvona bi branio titulu Spursa i nas koji bi bilo sta rekli protiv iste nazvao kompleksasima il necim slicnim. Mogu i ja sad slobodno potegnuti pretproslu sezonu gdje su Spursi imali itekako srece u finalu zapada ili u finalu NBA protiv OKC (povreda Ibake) i Miamia (potpuni raspad Wadea i istrosenost Jamesa) al zasto bi to radio kad su ljudi jednostavno najbolji bili. GSW je proslu sezonu bio predominantan i niko nije dosao ni blizu da ih izbaci.
Ja nisam pricao da je nezasluzena titula,ali imam pravo iznijeti cinjenice(koje su nepobitne) i kreirati svoje misljenje na osnovu toga.Ne uvlaci SA u igru,jer situacija nije ni priblizna iz milion razloga da ih sad ne nabrajam.Smijesno je sto pises za OKC,jer koliko se sjecam Ibaka se vratio(nakon povrede koja je zavrsila njegov PO

;mentalne igre OKC-a),igrao,izjednacili su seriju,a onda ih je Pop rijesio novom petorkom i sa njim.Ostale nebuloze necu ni da komentarisem.Uglavnom,svaka ekipa ima dozu srece da bi osvojila titulu,a ja cu ponoviti opet....GSW su imali nesto sto niko nikada nije imao kad su povrede protivnika u pitanju.Medjutim,oni nisu "krivi" za takvo nesto i ljudi su aktuelni sampioni!Ko pita ostale gdje su oni?Na njima je da pokazu u novoj sezoni,mogu li dobiti sampiona!?