2015/2016 NBA Sezona

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

JHam
Kontakt:

Re: 2015/2016 NBA Sezona

Post Postao/la JHam » 26 okt 2015, 20:42

tuzlak1987 je napisao/la:Pa kad se malo ohladi glava Cavsi su favoriti, prosle sezone im je izmakla titula. Imaju Jamesa.. Zar vise treba, kada dodje PO na istoku nema ekipe koja ih moze 4 puta pobjediti u 7.
Al zato na zapadu imaju 4, koje ih mogu pobijediti u manje od 7...

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 26 okt 2015, 20:43

Kawhi je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:Ovdje ko spomene da Golden State nije u top 4 zapada treba automatski ban dobiti.

Kakve neboluze citam ovdje svaki dan.

TOP 4 : GSW, SAS, HOU, OKC

Na istoku : Cavsi, Bullsi, Raptorsi, Wizardsi
Slažem se s tobom da je nebuloza da Warriorsi nisu top 4 zapada. Ali nebuloza je i ovo što si ti napisao. Top 4 istoka bez Heata i Hawksa.
Zasto tako lako mijenjas misljenje? Drzi do svog stava.

Cavsi imaju Jamesa i Irvinga. GSW nema igraca njihove klase.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 26 okt 2015, 20:44

Titula u NBA ne moze biti slucajnost. Pogotovo ne ako ekipa koja ju je osvojila ima ubjedljivo najbolji score lige, ekipa kojoj je u toku sezone net rating bio +10,2 i ekipa koja je citavu sezonu igrala jednostavno najbolje i za korak ispred ostalih.

Irving bolji igrac od Curryja ? Pa ovo postaje urnebesno :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 26 okt 2015, 20:44

Boston ulazi u PO. Dallas ne.
Epidaurus je napisao/la:Titula u NBA ne moze biti slucajnost. Pogotovo ne ako ekipa koja ju je osvojila ima ubjedljivo najbolji score lige, ekipa kojoj je u toku sezone net rating bio +10,2 i ekipa koja je citavu sezonu igrala jednostavno najbolje i za korak ispred ostalih.
Slazem se. Uostalom kako traziti srecu u 82 utakmice plus PO :shock:
Zadnja izmjena: BernardBarnjak, dana/u 26 okt 2015, 20:48, ukupno mijenjano 1 put.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 26 okt 2015, 20:45

JHam je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Pa kad se malo ohladi glava Cavsi su favoriti, prosle sezone im je izmakla titula. Imaju Jamesa.. Zar vise treba, kada dodje PO na istoku nema ekipe koja ih moze 4 puta pobjediti u 7.
Al zato na zapadu imaju 4, koje ih mogu pobijediti u manje od 7...
Ali je za ocekivati da ce se poklati do Finala :D a Cavsi dvije runde imaju pride da odrade rutinski na istoku..

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 26 okt 2015, 20:46

Epidaurus je napisao/la:Ekipa koja je citavu sezonu bila prva odbrana lige i drugi napad lige i uz to igrala perverzno lijepu kosarku slucajno osvolija titulu i slucajno imala score 67-15 i nije superjaka ekipa. Doooooobro. Opet cu ponovit da sam siguran da bi Cavsi jednako prosli protiv njih cak i da su kompletni bili, ofanzivno su jednako mocni a defanzivno su Warriorsi rang iznad. Ron Adams je cudo napravio sa shemom preuzimanja svega i svacega, al uostalom to i nije tako tesko kad imas 4 dugonje poput Greena, Iggyja, Klaya i Barnesa plus jos imas Boguta iza ledja koji je strasan zastitnik reketa i obruca. U ovoj sezoni bi po meni taj match upbio 50-50 jer su Cavsi uigraniji puno i jer su u PO pronasli i taj svoj grind mentalitet. Bas me zanima sta ce neki ovdje pricat u slucaju da GSW odbrani titulu sto po meni nije nerealno al ne vidim ih kao favorite prije svih pored Thundera. Sa SAS i CLE su po meni 50-50 serije.
Super jaki osigurac iza ledja Bogut je u finalnoj seriji bio na klupi i nikakav faktor osim udarca Jamesa u glavu. Sto se tice preuzimanja, lako je preuzimati ekipu koja u playoffu igra sa 8 igraca u rotaciji jer im fale 2 strasne napadacke opcije. Ja bih bio presretan da se ponovi finale da vidimo ko je u pravu ali na moju zalost GSW nece ni drugi krug playoffa proci jer bismo s njima puno lakse igrali nego sa SAS ili OKC.

@aleme, ako bude GSW odbrani titulu, ja cu reci da je to najbolja ekipa sto je ikada bila na okupu :D .
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 26 okt 2015, 20:49

Epidaurus je napisao/la: Irving bolji igrac od Curryja ? Pa ovo postaje urnebesno :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
Dovoljno je pogledati utakmicu protiv Spursa iz prosle sezone. Momak je masina. Steta sto ga povrede sputavaju.
BernardBarnjak je napisao/la:Boston ulazi u PO. Dallas ne.
Je li Isaiah spreman za pocetak sezone? Bio je nesto povrijedjen. Ocekujem nekoliko triple-doublove ove sezone od njega.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 26 okt 2015, 20:54

Epidaurus je napisao/la:
Irving bolji igrac od Curryja ? Pa ovo postaje urnebesno :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
Zar je išta od Greivisa više urnebesno, nismo li se već svi navikli na ovo ? :)
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 26 okt 2015, 20:56

Dobro shvatili smo. GSW je najsretnija ekipa ikad koja je sretno pobijedila u 67 utakmica ove sezone i onda jos u 16 utakmica u PO i samo pukom srecom osvojila titulu. Curry je obicni cirkusant koji ima srece sto mu sutevi upadaju onakvim procentima dok su Brada, Kyrie, Tristan, LMA i svi ostali mega igracine koje Bog ne voli i namjerno im ne da da osvoje titulu. GSW odbrambenim shemama preuzimanja nije nimalo promijenio pogled na kosarku i dogodine nece ni u PO uci, kakav prolazak i jedno jedinog kruga. Adriano tebi vise nemam zelje replicirat ni na sta, nisam u zivotu vidio da neko tako tvrdoglav moze biti i suditi na racun jedne serije. Po toj seriji u finalu bi npr mogli zakljucit i da je Delly vrhunski lockdown defanzivac, Iggy vrhunski suter za 3 jer je ipak imao 40% trice itd itd ... Bogut je dokazano jedan od najboljih defanzivnih centara u ligi, to je dokazao kroz zadnjih par sezona i dokazat ce i ove godine.

@Grevis Dovoljno je pogledat i uporeit proslu sezonu Curryja i IRvinga. Pametan ce vidjet o kolikoj se tu ustvari razlici radi.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 okt 2015, 20:57

Epidaurus je napisao/la:Titula u NBA ne moze biti slucajnost. Pogotovo ne ako ekipa koja ju je osvojila ima ubjedljivo najbolji score lige, ekipa kojoj je u toku sezone net rating bio +10,2 i ekipa koja je citavu sezonu igrala jednostavno najbolje i za korak ispred ostalih.

A dobro kad se kaze slucajnost vise se misli na splet okolnosti i srecu, normalno da ne mos uzet slucajno titulu NBA lige mislim ono, ne mos uzet slucajno Ligu Prvaka ali da se ekipa X sastala sa sta ja znam sa Juventusom i 1/8 finala kojim fali nekoliko kljucnih igraca, pa sa Dortmundom kojim fali par kljucnih igraca, pa sa PSG kojim fali par kljucnih igraca, pa u finalu s Bayernom kojim fali nekoliko kljucnih igraca pa na sve to izbjeci Real/Barcu itd. skroz pa dokle Panticu dokle, ostavlja ti legitiman upitnik.
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 26 okt 2015, 20:58, ukupno mijenjano 1 put.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 26 okt 2015, 20:57

BernardBarnjak je napisao/la:Boston ulazi u PO. Dallas ne.
Je li Isaiah spreman za pocetak sezone? Bio je nesto povrijedjen. Ocekujem nekoliko triple-doublove ove sezone od njega.

Navodno bi trebao igrati, negdje sam procitao ali je rumor tako da... nadam se da ces aktivniji biti na celtics pf :mrgreen:
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 okt 2015, 21:11

Zasto se u prici o GSW,sreci i njihovoj tituli poteze njihov rekord iz RS-a? To,po meni,apsolutno nije bitno,jer se zna kad i gdje se uzima titula!Cinjenica je da su ljudi igrali fantasticno,ali je isto tako cinjenica da su im svi protivnici od 1. runde pa sve do finala imali probleme sa povredama svojih kljucnih igraca.Ja otkako pratim NBA,to jos nisam vidio,a sumnjam da ce iko i vidjeti takvo nesto u narednih 20 godina. Najmanje.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 26 okt 2015, 21:13, ukupno mijenjano 1 put.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 okt 2015, 21:13

NEZALAGANJE je napisao/la:Zasto se u prici o GSW,sreci i njihovoj tituli poteze njihov rekord iz RS-a? To,po meni,apsolutno nije bitno,jer se zna kad i gdje se uzima titula!Cinjenica je da su ljudi igrali fantasticno,ali je isto tako cinjenica da su im svi protivnici od 2. runde pa sve do finala imali probleme sa povredama svojih kljucnih igraca.Ja otkako pratim NBA,to jos nisam vidio,a sumnjam da ce iko i vidjeti takvo nesto u narednih 20 godina. Najmanje.
I New Orleans je imao 2-3 povrede. A sve su im tekme skoro bile egal, bez obzira sto je bila metla. :kafa:

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 26 okt 2015, 21:13

A šta onda reći za istok i probleme s povredama "ostalih" timova zadnje 2-3 godine ?

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 okt 2015, 21:14

alemsa je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Zasto se u prici o GSW,sreci i njihovoj tituli poteze njihov rekord iz RS-a? To,po meni,apsolutno nije bitno,jer se zna kad i gdje se uzima titula!Cinjenica je da su ljudi igrali fantasticno,ali je isto tako cinjenica da su im svi protivnici od 2. runde pa sve do finala imali probleme sa povredama svojih kljucnih igraca.Ja otkako pratim NBA,to jos nisam vidio,a sumnjam da ce iko i vidjeti takvo nesto u narednih 20 godina. Najmanje.
I New Orleans je imao 2-3 povrede. A sve su im tekme skoro bile egal, bez obzira sto je bila metla. :kafa:
Ispravio sam post.Umjesto broja 2,trebala je stajati jedinica. ;)

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 okt 2015, 21:15

NeverGiveUp je napisao/la:A šta onda reći za istok i probleme s povredama "ostalih" timova zadnje 2-3 godine ?
istok ne moze izbaciti Jamesa da se svi skupe, tako da je to ne bitno :mrgreen:

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 26 okt 2015, 21:16

Koliko mržnje prema šampionima :rol: :rol: legendarno :rol:

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 26 okt 2015, 21:17

alemsa je napisao/la:
NeverGiveUp je napisao/la:A šta onda reći za istok i probleme s povredama "ostalih" timova zadnje 2-3 godine ?
istok ne moze izbaciti Jamesa da se svi skupe, tako da je to ne bitno :mrgreen:

Nisam ja nigdje ni tvrdio da može ili ne može, samo iznosim činjenice, a to su povrede igrača u nekoliko timova koje imaju šta za reći u ovoj ligi. Pretpostavke me ne zanimaju.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 26 okt 2015, 21:20

@NEZALAGANJE to je brate neosporiva cinjenica da su im svi protivnici bili bez jednog ili vise jako bitnih igraca ali ocigledno to neki ne kontaju jbg.
@tito jesi svjestan da su Cavsi cijeli playoff bili nekompletni osim u prve 3 utakmice protiv Bostona?
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 26 okt 2015, 21:21

Lijepo napisah, zadnje 2-3 godine.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.