FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Romariooo
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la Romariooo » 17 maj 2010, 16:23

No frks, eto vi ste pametniji, omalovazavate bekove koji su dio odbrane koja je primila najmanje golovova u svim jacim evropskim ligima, i igrace koji su u ofanzivnom smislu puno doprinijeli, a iznad njih dizete odbrambene igrace cija je odbrana puno vise naprimala se, ali vjerovatno vam ni to nije argument, niti je argument misljenje skoro cjelokupne fudbalske javnosti, statistika itd. Nije argument vjerovatno ni ova izjava samo Lahma od prije jedno dvije godine mislim kada su ga pitali o prelasku u Barcelonu:

'Prve dvije godine moje profesionalne karijere proveo sam igrajući za Stuttgart, a posljednje tri proveo sam u Bayernu, koji je nedvojbeno najbogatiji i najmoćniji njemački klub. Logično je da odlazeći iz njega ne kanim ići u neku slabiju sredinu, nego u jači klub kojemu ću koristiti i u kojemu ću i ja još napredovati. Nadam se da ću se već ovog ljeta oprostiti od navijača Bayerna i da ćemo se klub i ja prijateljski rastati.

Tako je govorio Philip Lahm svojevremeno, znam i za ove izjave sto secer prenosi, nikad nisam ni rekao da ce 100 posto doci, vjerujem da nece uopste doci jer Barca ima druge prioritete na tim pozicijama, ja bi volio da dodje bas Lahm jer mi je drag uvijek bio i moze igrati i lijevo i desno, od Alvesa nije bolji ni u snu, mogao bi biti tu mozda samo ispred Abidala lijevo, jer je ovaj vec u godinama i cesto je povrijedjen.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 17 maj 2010, 16:27

Opet on :roll:

Rekoh ti vec prosli put,kaze se cestitam vam na duploj kruni,smijem li navijati za vas u subotu?Ne moras ovako naokolo to najavljivati,primi cemo te k'o brata u klub sampiona nije frka,navijaj za Bayern budi hairli (sto bi rekao amerosm :mrgreen: )
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

HuX
Kontakt:

Post Postao/la HuX » 17 maj 2010, 16:28

Romariooo je napisao/la:No frks, eto vi ste pametniji, omalovazavate bekove koji su dio odbrane koja je primila najmanje golovova u svim jacim evropskim ligima, i igrace koji su u ofanzivnom smislu puno doprinijeli, a iznad njih dizete odbrambene igrace cija je odbrana puno vise naprimala se, ali vjerovatno vam ni to nije argument, niti je argument misljenje skoro cjelokupne fudbalske javnosti, statistika itd. Nije argument vjerovatno ni ova izjava samo Lahma od prije jedno dvije godine mislim kada su ga pitali o prelasku u Barcelonu:

'Prve dvije godine moje profesionalne karijere proveo sam igrajući za Stuttgart, a posljednje tri proveo sam u Bayernu, koji je nedvojbeno najbogatiji i najmoćniji njemački klub. Logično je da odlazeći iz njega ne kanim ići u neku slabiju sredinu, nego u jači klub kojemu ću koristiti i u kojemu ću i ja još napredovati. Nadam se da ću se već ovog ljeta oprostiti od navijača Bayerna i da ćemo se klub i ja prijateljski rastati.

Tako je govorio Philip Lahm svojevremeno, znam i za ove izjave sto secer prenosi, nikad nisam ni rekao da ce 100 posto doci, vjerujem da nece uopste doci jer Barca ima druge prioritete na tim pozicijama, ja bi volio da dodje bas Lahm jer mi je drag uvijek bio i moze igrati i lijevo i desno, od Alvesa nije bolji ni u snu, mogao bi biti tu mozda samo ispred Abidala lijevo, jer je ovaj vec u godinama i cesto je povrijedjen.
kad si vec tolko zapeo daj mi argumente po kojima su abidal i alves bolji od lahma?
Dok nam je predsjednik bio bravar,sva su nam vrata bila otvorena!
Bayern & Željo & Hajduk

Nasa najveca mana je sto smo muslimani!

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 17 maj 2010, 16:29

Romariooo je napisao/la:No frks, eto vi ste pametniji, omalovazavate bekove koji su dio odbrane koja je primila najmanje golovova u svim jacim evropskim ligima, i igrace koji su u ofanzivnom smislu puno doprinijeli, a iznad njih dizete odbrambene igrace cija je odbrana puno vise naprimala se, ali vjerovatno vam ni to nije argument, niti je argument misljenje skoro cjelokupne fudbalske javnosti, statistika itd. Nije argument vjerovatno ni ova izjava samo Lahma od prije jedno dvije godine mislim kada su ga pitali o prelasku u Barcelonu:

Obojica znamo zasto je Barcelona primila najmanje golova u ovoj sezoni,zato se ne provaljuj ;)
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 17 maj 2010, 16:31

znamo, zato sto ima daleko najbolju odbranu.

u spaniji naravno.

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 17 maj 2010, 16:53

Wolverine je napisao/la:znamo, zato sto ima daleko najbolju odbranu.

u spaniji naravno.
Prvo je bilo rijec o Lahmu i Alvesu, sad o odbrani to dokazuje da nema argumenata da je bolji Alves od Lahma pa se vadi na cijelu odbranu kako ste primili najmanje golova ..., izgleda da momka hvata pubertet u vrlo kasnim godinama, mozda je i godine slagao ko ce mu znati, jer se ponasa kao da ima jedva sesnest godina.Za sve ostalo tu je :

slika

Ovo B znaci naravno Bayern Kompleks

Imas mahanje.I uzivaj gledati Lahma u finalu ;)

S' ovim zavrsavam ovu raspravu nemam vremena gubiti vrijeme sa djecom.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 17 maj 2010, 16:55

Pa fino je covjek rekao da ne bi zelio u losiji klub preci. Pogledaj malo kakvo je stanje, Bayerna igra u finalu, a Barcelona nije. :lol: :P
To je bilo prije dvije godine, a ni izvor od kojeg to dolazi nisi pomenuo. Da je imao zelju otici, zar mislis da ne bi otisao.
Ja ni u jednom momentu nisam omalozavao Alvesa, ni Abidala. Mozda je omalozavanje njih dvojice ako kazemo da je Lahm bolji, ne znam. :? ZAr nisi razmisljao kako si omalozavao Lahma, kada si reko da se nadas da ce preci u Barcu kako bi sjedio na klupi. :o

Ima i Bayern najbolju odbranu u ligi, ali to nije to. Jedan igrac na boku moze biti svjetska klasa, a da odbrana prima golove kao na traci. Bayern pravi ove godine ogromne uspjehe, a Lahm je jeda od glavnih karika u toj ekipi. Zar to nije argument? :?
#divovi

HuX
Kontakt:

Post Postao/la HuX » 17 maj 2010, 17:05

cak je izjavio da je abidal kad je dolazio u barcu bio najbolji lijevi bek na svijetu, i da je lahm trenutno mozda bolji od njega samo zato sto je abidal ostario, a nije naveo da je taj isti lahm vec nekoliko godina u najboljoj 11-orki u izboru UEFE na mjestu lijevog beka, sto smao implicira na to da abidal i dok je bio mladji nije bio bolji od lahma.
kad vec pricas tolko u fudbalskoj javnosti, evo ti onda dokaz da abidal nije bolji od lahma
Dok nam je predsjednik bio bravar,sva su nam vrata bila otvorena!
Bayern & Željo & Hajduk

Nasa najveca mana je sto smo muslimani!

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 17 maj 2010, 17:10

FC BAYERN je napisao/la:
Wolverine je napisao/la:znamo, zato sto ima daleko najbolju odbranu.

u spaniji naravno.
Prvo je bilo rijec o Lahmu i Alvesu, sad o odbrani to dokazuje da nema argumenata da je bolji Alves od Lahma pa se vadi na cijelu odbranu kako ste primili najmanje golova ..., izgleda da momka hvata pubertet u vrlo kasnim godinama, mozda je i godine slagao ko ce mu znati, jer se ponasa kao da ima jedva sesnest godina.Za sve ostalo tu je :

slika

Ovo B znaci naravno Bayern Kompleks

Imas mahanje.I uzivaj gledati Lahma u finalu ;)

S' ovim zavrsavam ovu raspravu nemam vremena gubiti vrijeme sa djecom.
wtf? kazem da barca ima najbolju odbranu u spaniji, sta tu nije jasno. nisam ja spomenuop nikakvog lahma, nikakvog alvesa ni abidala.

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 17 maj 2010, 17:18

Mislio sam na Romaria.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 maj 2010, 17:21

prije svog produzenja ugovora lahm je imao ponudu barcelone, cak je razmisljao da predje na kraju se odlucio za bayern, prihvatio bayernovu ponudu i odbio barcinu, to je sto posto tacna informacija to sam tada jako dobro pratio u njemackim medijima ko sto i sad pratim sve vezano za bayern....

nasa ranija zvijezda torsten fink je osvojio duplu krunu u svicarskoj kao trener, nakon sto je prije para dana s baselom osvojio kup, jucer je osvojio i prvenstvo....drago mi je za finka koji je bio dio sjajne generacije koja je osvojila titulu LP 2001 i bio nekoliko godina clan bayerna
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 17 maj 2010, 17:24

Neka hvala, ja prije navijam za Barcu onako sikirly, nego za bilo koga hairly.

Ova izjava koju sam prenio je vjerodostojna naravno, mrsko mi je sad ponovo traziti i navoditi sve, mislim nisam ja neko ko bi tu podvaljivao poluistine ili neistine. Lahm i Alves su slican tip beka, niski, brzi, prodorni itd. Ono po cemu je za mene Alves jacu su sledece karakteristike. Fizicki je jaci, trci kao predator, non stop visi u napadu, ali stize i nazad zatvoriti. Ima sjajan udarac, sjajnu tehniku, kombinatoriku itd. Alves je bio igracina i u Sevilji, za njega se otimao i Celzi, Barca ga je dovela za cak 32 miliona eura, sto samo po sebi govori kakav je to igrac vec tada bio. Njegov problem jedini je centarsut, iako je imao nebrojeno puno asistencija na taj nacin, sjecam se njegovih centarsuta a la Ronaldinho, kad gleda u drugu stranu i opet perfektno centrira. Zna pocesto i frljoku neku uputiti, ali to je razumljivo, Barca i ne igra uopste taj stil igre na centarsut. Lahm je isto tako dobar, ali ne kao Dani, sve ove kvalitete ima i on, al u manjoj mjeri. Nije toliko fizicki jak, i njegove frljoke pamtim, pamtim i kako ga je Ćazim Ćazim vozao, Lahm je slabiji u odbrani,slabiji je i tehnicki jer je ipak nijemac a ne brazilac, u napadu je dobar mozda kao i Alves. Sto se tice Abidala, on je druga prica, to je covjek ko od betona, vise podsjeca na nekog sprintera na 100 metara nego na fudbalera, Fizicki je jaci od obojice ovih, defanzivno puno jaci, ali s loptom nije nesto bio, sad se dosta popravio i u tom napadackom segmentu. Da je samo mladji on vjerovatno ne bi ni bilo price o Lahmu.

NIsam htio pricati o odbrani generalno, ali ako govorimo o bekovima onda je broj primljenih golova vazana pokazatelj, jer su ono ipak pola odbrane. Neko rece znamo sto je Barca primila najmanje golova, da znamo, zbog napadacke igre i velikog posjeda lopte, ako neko misli da veliku ulogu u tome ne igraju i bekovi, onda nije nie gledao to na djelu. Xavi i Iniesta se ne dodaju samo izmedju sebe.

A sto se Baye generalno tice, cestitao sam titule naravno, dosta puta sam rekao kako mi je drago sto ponovo oni stari, a priznajem mislio sam bez pitanja navijati za Bayern u finalu, kao sto sam navijao i protiv Uniteda i Liona. Ako treba pitati, evo pitam sad?
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

zike

Post Postao/la zike » 17 maj 2010, 17:25

Bayern najbolja obrana lige,najbolji napad lige.Dupla kruna i finale LP.Dovoljno. :D
Najstarija organizirana navijačka skupina u Europi.NIKO KAO HAJDUK IZ SPLITA.th 1950.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 17 maj 2010, 17:46

Nisam bas siguran koliko je Alves jaci fizicki i prodorniji, jeer po konstituciji nije mnogo napredniji od Lahma, a uz to Lahm ima lavlje srce jer je Njemac. :D Ne znam sta si mislio pod kombinatorikom, ali ako se to odnosi na suradnju sa ostalim igracima, igranje na duple pasove i sl. onda moram reci da je Lahm u tom segmentu vrlo jak. Koliko je samo puta usao u kazneni prostor protivnika na osnovu kombinovanja sa saigracima, a uvjek mi ostaje u sjecanju onaj njegov gola, kojim je izbacio Turke sa Eura 2008.

Istina je da Alves ima odlican sut, koji do izrazaja dolazi samo kada izvodi slobodne udarce. Medjutim, sve je to djaba kad lose centrira.

Mislim da u ovome trenutku Alves jos uvijek trazi svoju pravu formu, u kojoj je bio prosle godine i dok je igrao u Sevilli. Na drugoj strani Lahm igra jednu od najboljih sezona. Alves u svom najbolje izdanju je vjerovatno bolji od Lahma. Medjutim, ponavljam, u ovom trenutku Lahm ostavlja bolji utisak na mene.

Ovo na kraju sa ovim pitanjima te nisam najbolje razumio? Kakvo navijanje bez pitanja?
#divovi

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 17 maj 2010, 17:47

Jel u 20:45 utakmica u subotu :?:

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 17 maj 2010, 17:55

Romariooo je napisao/la:Nije toliko fizicki jak, i njegove frljoke pamtim, pamtim i kako ga je Ćazim Ćazim vozao, Lahm je slabiji u odbrani,slabiji je i tehnicki jer je ipak nijemac a ne brazilac, u napadu je dobar mozda kao i Alves.
da ali kako se ja sjecam Lahm preokrenu tekmu ...

Joj ba on slabiji u odbrani od Alvesa hahahah xD ... nema sanse da je Alves bolji od Lahma u odbrani al ajd ti imas svoje i furaj to, a sanse da dovedete Lahma su iste ko da bi mi zelili dovesti Xavi-a il Iniestu ...

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 17 maj 2010, 18:25

Mustafa

Pa rece jedan bajernovac tu da bi ja trebo da pitam mogu li navijati za Bayern u finalu, ma bezveze. Sto se tice tvoje argumentacije, nije losa, ja nisam bas ni mislio sad trenutno ko je bolji, dobri su obojica, moguce i da je Lahm trenutno u boljoj formi, al gledavsi to u zadnjih nekoliko sezona, Alves je bio po mei definitivno bolji, a i Lahm je bio nesto oslabio jedno vrijeme sta ja znam. Uglavnom, tesko da ce doci do tog transfera, Barca ima vrhunsku odbranu kompletnu, jedino se spominjao Klisi kao moguce pojacanje u tom dijelu, za Lama su se vjerovatno prestali interesovati, vjerovatno ce Abidal tu biti glavni jos barem jednu sezonu, i sinoc j pokazao da je sjajan, kad je on zdrav i spreman ne vidim ja tu koga bi boljeg od njega mogli dovesti, a vjerujem da i Pep tako misli i puno mu vjeruje. Mi smo sad zaokupljeni transferima Vilje i Fabregasa, ne vjerujem da je bilo ko iz Bayerna interesantan vise.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 17 maj 2010, 18:45

Ribery definitivno otpada za finalnu utakmicu. CAS u Lausanni odbio Bayernov zahtjev. Ocekivano.

Van Bommel danas prekinuo trening zbog povrede, koju vuce vec neko vrijeme. Valjda ce biti spreman do subote.
Vom Jäger zum Gejagten

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 17 maj 2010, 18:49

Ja imam informaciju da je stigao u prostorije Međunarodnoga sportskog suda.
Mislim ad nas poglavica samo zeza...
Zadnja izmjena: JetSet_Hantraga, dana/u 17 maj 2010, 19:00, ukupno mijenjano 1 put.
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 17 maj 2010, 18:54

geronimo je napisao/la:Ribery definitivno otpada za finalnu utakmicu. CAS u Lausanni odbio Bayernov zahtjev. Ocekivano.

Van Bommel danas prekinuo trening zbog povrede, koju vuce vec neko vrijeme. Valjda ce biti spreman do subote.

KAko bolan kad sud zasjeda sutra 18.05.To neko doljeva ulje na vatru pred odluku suda.

http://sport.ba/tekst/16/20072
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.