Fudbalska reprezentacija Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

marconato
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la marconato » 25 jan 2009, 18:11

Sutra se najverovatnije odlucuje sudbina Baneta Ivanovica u Chelseau! Navodno Chelsea je odredio cifru za njegovu slobodu, koja iznosi 18 mil evra! :shock: Jedini koji mogu to da ispostuju jesu nove gazde Man. Citya i ukoliko Scolari ne bude pravio probleme, transfer bi mogao da bude realizovan vec naredne sedmice!
Mislim da je sam prelazak Ivanovica u Chelsea bio ako ne i najgluplji moguci potez! Njega trazili(a i danas dan ga traze) Milan, Inter, Juve...a on predje u Chelsea! Ne znam samo sta je ocekivao pored Terrya, Carvalha, pa i Alexa(mada licno mislim da je trenutno slabiji samo od Terrya)! ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 25 jan 2009, 20:27

Ma Bane je ljudina
Voleo bih da ode iz Londona, bolje za sve
- " $...

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 29 jan 2009, 23:12

29. januar 2009. | Izvor: B92
B92: Milijaš u Volfzburgu

Kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš nalazi se u Nemačkoj gde vodi završne pregovore sa ekipom Volfzburga, saznaje B92.

Odlazak Milijaša sada je gotovo izvestan, pošto je nemačka ekipa koju sa klupe vodi iskusni Feliks Magat pristala na obeštećenje koje crveno-belima u potunosti odgovara. Suma za sada nije poznata, ali podsetimo da se u medijima spekulisalo o sumi izmedju 2,5 i 3 miliona eura.

Da je transfer blizu, govori i podatak da će Milijaš pored pregovora upoznati i saigrače u gradu „Volksvagena“.

Povratak Milijaša u Beograd očekuje se u petak, kada će biti finaliziran dogovor, a Milijaš će se priključiti novom timu odmah, pošto već tokom vikenda počinje drugi deo sezone u Bundesligi.
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 30 jan 2009, 16:44

Najvjerovatnije da prelazi.
Strašan igrač, teko će ga neko zamjeniti u Zvezdi
- " $...

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 01 feb 2009, 18:41

Kosorić:„Sanjam da igram za Srbiju“

Jedno od januarskih pojačanja Partizana, Aleksandar Kosirić, izjavio je da je živeo za poziv Partizana i da priželjkuje poziv i reprezentacije Srbije.

„Spremio sam papire za srpsko državljanstvo. Igrao sam za mladu reprezentaciju BiH, ali ako bi stigao poziv za selekciju Srbije, rado bih ga prihvatio! Štaviše, o tome sanjam. Izlazno sam godište za mladu reprezentaciju i znam da za ostvarenje ovog sna ne smem da odigram nijedan meč za ’A’ tim BiH“.

Kosorić je prvi meč u dresu Partizana odigrao protiv austrijskog Red Bul Salcburga i obeležio ga pobedom. Mladi štoper je siguran u uspešnu sezonu sa „crno-belim“ timom, a nada se da će mu zvanični debi u dresu Partizana biti u ’večitom’ derbiju 21. februara.

„Bilo bi divno da debitujem u derbiju. Nadam se da će prvi zvanični meč proteći kao i meč sa Salcburgom koji smo dobili. I sa Slavijom sam se borio za dva trofeja pa mi situacija nije nepoznata. Ubeđen sam da ću sa Partizanom stići do duple krune, a onda sledi juriš na Ligu šampiona“.

Nekadašnji član sarajevske Slavije imaće težak zadatak ukoliko želi da izbori poziciju standardnog prvotimca.

„Nikad se neću pomiriti sa klupom. Uvek ću dati sve od sebe da ubedim trenera da zaslužujem da igram, ali sam svestan da su Nenad Đorđević i Goran Gavrančić u velikoj prednosti. Nenad je kapiten, iskusan i sjajan fudbaler koji zaslužuje da igra, baš kao što je i Goran igrač velikog kalibra. Verujem, ipak, da ću se izboriti za šansu“, izjavio je Kosorić.
B92
- " $...

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 06 feb 2009, 13:32

Antić na Kipar vodi 23 igrača
06.02.09. 12:35
Radomir Antić, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, saopštio je u petak spisak sa imenima igrača na koje računa za predstojeći turnir na Kipru na kojem uz našu reprezentaciju učestvuju i selekcije domaćina, Slovačke i Ukrajine.

Antić je prilikom saopštavanja spiska istakao i da je među odabranima trebalo da bude i Marko Pantelić, ali napadač Herte zbog povrede nije mogao da se odazove pozivu.

Put Kipra će krenuti sledeći fudbaleri:

Golmani: Vladimir Stojković, Vladimir Dišljenković i Bojan Isailović

Odbrana: Branislav Ivanović, Nemanja Vidić, Ivica Dragutinović, Neven Subotić, Aleksandar Luković, Antonio Rukavina, Igor Đurić i Ivan Obradović

Sredina terena: Dejan Stanković, Zdravko Kuzmanović, Nenad Milijaš, Miljan Mutavdžić, Miloš Krasić, Boško Janković, Zoran Tošić, Nemanja Matić i Milan Jovanović

Napad: Nikola Žigić, Danko Lazović i Miralem Sulejmani

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 06 feb 2009, 13:54

Dobar tim, još kad se oporave Pantelić i Kačar.............
Drago mi je zbog Matića i Mutavdžića što su pozvani. Zaslužili su
- " $...

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 06 feb 2009, 15:05

Ne slazem se za Mutavdzica! Gledao sam ga sad zadnju vs Poljske, bio je jedan od losijih! Ocito je u pitanju jos jedan u nizu menadzerskih igraca koji mora da se negdje proda! Jbt, nema mjesta za Bisevca, Kolarova, Ergica, Ninkovica...ali je zato tu Mutavdzic koji zari i pali po Javoru itd ! :(

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 06 feb 2009, 16:59

Kolarov i Biševac zaslužuju da igraju u reprezentaciji ali mislim da nema mjesta pored onakvih igraca.Ima vremena biće i oni na spisku.
Pantelić, Ninković,Kačar su povređeni kao i još neki igrači i kako kaže Antara ne bi da rizikuje.
Mutavdžić je dobar mlad igrač(23)godine , zaslužuje šansu na ovim prijateljskim utakmicama, nije ga Antić tek tako pozvao.Ono protiv Poljaka je bila trema ipak je to bila prva utakmica u crvenom dresu.
- " $...

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 06 feb 2009, 21:24

slika
Vidić igrač meseca u Engleskoj

Nemanja Vidić i Aleks Ferguson proglašeni su najboljeg igrača i trenera u januaru u Premijer ligi, saopšteno je na zvaničnom sajtu lige.

Mančester Junajted je imao savršen početak godine u kome je ekipa postavila rekord u broju ligaških utakmica bez primljenog gola, a jedan od najzaslužnijih za to je srpski reprezentativac. ’’Crveni đavoli’’ su počeli 2009. godinu ubedljivom pobedom nad Čelsijem od 3:0. Vidić je bio strelac prvog pogotka.

Samo tri dana kasnije gol Vejna Runija bio je dovoljan za trijumf nad Viganom. Dimitar Berbatov osigurao je nova tri boda na Ribok Stadionu protiv Boltona. Najubedljiviju pobedu Junajted je zabeležio protiv Vest Bromviča 5:0, a srpski reprezentativac ponovo je bio strelac. Duel sa Evertonom ekipa Aleksa Fergusona dobila je minimalnim rezultatom 1:0.

Mreža golmana Edvina van der Sara nije se zatresla na prethodnih 12 prvenstvenih utakmica, odnosno više od 1.100 minuta. Poslednji gol Mančester Junajtedu dao je Arsenal, koji je 8. novembra na stadionu Emirati trijumfovao rezultatom 2:1.

Aleks Ferguson je proglašen menadžerom meseca po 22. put u karijeri, dok je Vidiću nagrada najboljeg igrača meseca pripala prvi put.

IMA LI KO BOLJI?
BRAVO MAJSTORE
- " $...

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 07 feb 2009, 12:29

Ma Vidic je car, trenutno najjaci stoper na svijetu ! Bio sam prije 3-4 mjeseca s njim u Kovilovu! Extra lik! ;)

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 09 feb 2009, 20:29

Za turnir na Kipru otpao je Žigić, Antić je pozvao Kolarova
- " $...

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 10 feb 2009, 20:22

10. februar 2009. | Izvor: B92
Srbija - Kipar 2:0

Fudbaleri Srbije plasirali su se u finale međunarodnog turnira na Kipru, pošto su u polufinalu savladali selekciju domaćina sa 2:0.

Golove za tim Radomira Anića postigli su Milan Jovanović u 25. i Danko Lazović u 42. minutu susreta. Protivnik naše selekcije u finalu u sredu biće reprezentacija Ukrajine koja je u drugom polufinalu pobedila Slovačku sa 3:2.

Selektor Srbije Radomir Antić na Kipru ne može da računa na Marka Pantelića i Nikolu Žigića, pa je duel sa Kiprom počela sledeća postava:

Srbija: Stojković, Ivanović, Vidić, Dragutinović, Obradović, Stanković, Sulejmani, Janković, Milijaš, Jovanović, Lazović.

Pre početka utakmice predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić uručio je Nemanji Vidiću nagradu za najboljeg fudbalera zemlje u protekloj godini. Vidić je nagradu opravdao još jednom odličnom partijom u kojoj Srbija nije primila gol.

Srbija tokom duela sa Kiprom nije igrala najbolje što može, ali je i pored toga kontrolisala igru sve vreme i zasluženo je slavila.

Dobra partija, a posebno bih izdvojio Jovanovica mashinu! :) Najjaca scena je bila na kraju utakmice kada je sudija trazio dres od Vidica! :D

partizan in heart
Kontakt:

Post Postao/la partizan in heart » 10 feb 2009, 20:44

marconato je napisao/la:10. februar 2009. | Izvor: B92
Srbija - Kipar 2:0

Fudbaleri Srbije plasirali su se u finale međunarodnog turnira na Kipru, pošto su u polufinalu savladali selekciju domaćina sa 2:0.

Golove za tim Radomira Anića postigli su Milan Jovanović u 25. i Danko Lazović u 42. minutu susreta. Protivnik naše selekcije u finalu u sredu biće reprezentacija Ukrajine koja je u drugom polufinalu pobedila Slovačku sa 3:2.

Selektor Srbije Radomir Antić na Kipru ne može da računa na Marka Pantelića i Nikolu Žigića, pa je duel sa Kiprom počela sledeća postava:

Srbija: Stojković, Ivanović, Vidić, Dragutinović, Obradović, Stanković, Sulejmani, Janković, Milijaš, Jovanović, Lazović.

Pre početka utakmice predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić uručio je Nemanji Vidiću nagradu za najboljeg fudbalera zemlje u protekloj godini. Vidić je nagradu opravdao još jednom odličnom partijom u kojoj Srbija nije primila gol.

Srbija tokom duela sa Kiprom nije igrala najbolje što može, ali je i pored toga kontrolisala igru sve vreme i zasluženo je slavila.

Dobra partija, a posebno bih izdvojio Jovanovica mashinu! :) Najjaca scena je bila na kraju utakmice kada je sudija trazio dres od Vidica! :D
Vide Ante ,,Grobara" i Partizanske ekipe.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 10 feb 2009, 21:05

Najjači je bio sudija kad je tražio Vidićev dres.
Što se utakmice tiče zaslužena, rutinska pobjeda, isprobani skoro svi igrači.
Stvaramo veoma jaku ekipu

Sutra finale sa Ukrajinom
- " $...

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 12 feb 2009, 14:59

Mislim da se konacno stvorio kostur tima u vidu Vidica, Ivanovica, Stankovica i Jovanovica i da su oni teze zamjenjivi od ostalih! ;) Recimo u odnosu na lijevo krilo koje suvereno drzi "Lane" Jovanovic, na desnom u zavisnosti od forme cini mi se podjednako mogu da odgovore Krasic i Jankovic! Isto vazi i za desni bek gdje Bane Ivanovic iako je extra igrac, ruku na srce i nema neku konkurenciju, za razliku od lijevog beka, gdje po meni prednost ima Lukovic u odnosu na recimo Obradovica ili Kolarova! Mislim da ce na stoperskoj poziciji sa Vidicem biti Subotic u odnosu na Dragutinovica, koji i nije tako standardan u Sevilli! Na centralnoj veznoj poziciji uz Dekija malu prednost ima Milijas u odnosu na Kuzmanovica ili Kacara(koji je opet veliki univerzalac). Od napadaca ni jedan ne iskace toliko, pa ce i tu biti dosta rotacija( Zigic, Lazovic, Pantelic, pa i Sulejmani, iako je on vise krilni napadac)! Jedini "problem" po meni je sto nemamo golmana koji je standardan u svojoj ekipi i koji je superioran u odnosu na druge, ali opet i Stojke i Vlada dobro obavljaju posao za reprezentaciju! ;)
Takodje se juce lijepo vidilo da dosta slabije igramo u 4-5-1 formaciji(tj. da skoro i ne mozemo igrati taj sistem), ali to je vise bilo prinudno u nedostatku napadaca i zbog umora! ;)

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 12 feb 2009, 17:33

Tesko je igrati dve utakmice u dva dana.
Jbg Ukrajinci dadose srecan gol i pobjedise.Nismo razocarali.
Sto kaze Antic vazno je da smo se vidjeli, druzili
Jos jednom tvrdim da stvaramo mocan tim
- " $...

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 17 feb 2009, 20:29

Antić u Banjaluci dočekan ovacijama

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić nema odmora. Posle turnira na Kipru vratio se u Beograd, pa ga je put u utorak najpre odveo u Kragujevac, a zatim i u Republiku Srpsku, odnosno Banjaluku.

Na poziv čelnih ljudi FS RS održao je predavanje trenerima tamošnjih klubova. Iz Banjaluke, Antić odlazi pun pozitivnih utisaka, a rekao je da ne bi imao ništa protiv da se organizuje meč reprezentacija Srbije i RS.

"Ja sam prezadovoljan (boravkom u Banjaluci). Mi smo prepoznali dobru ideju i želimo svojim prisustvom da podignemo atmosferu koja vlada u fudbalu. Siguran sam da su ovi ljudi...otišli kući zadovoljni. Ja odlazim zadovoljan, jer sam sa njima podelio nešto što volim", rekao je Antić, čije je predavanje pratio rekordan broj trenera.

Novinare je zanimao i Antićev stav o tome kada će reprezentacija Srbije gostovati u Banjaluci.

"Taj deo ostavljam ljudima koji vode saveze. Ja nemam te ingerencije. Mogu samo da kažem da nemam ništa protiv. S moje pozicije ja sam prepoznao dobro raspoloženje i dobar odnos prema reprezentaciji. Ne vidim ništa loše u tome da dođemo“.

Poslednjih dana sve više se ponovo priča o organizovanju regionalne lige, koja bi po mnogima bila spas za klubove sa prostora bivše Jugoslavije.

"Ja ne bih rekao da je to izlaz, ali kada vidimo ukupno stanje u tim ligama navodi na analizu. Kako sam čovek koji svaku situaciju analizira iz svih uglova mislim da je dobro što se o tome priča, a da li će doći do nekog rešenja zavisi od interesa. Da bi bio konkurentan sa ostalim zemljama fudbal na ovom prostoru definitivno mora da traži izlaz iz ove situacije“, smatra Antić.

Selektor je rekao i kako je prezadovoljan kvalitetima rođenog Banjalučanina Nevena Subotića u čije se sposobnosti uverio već na prvi pogled. Antić je Subotića gledao na pripremama Borusije u Marbelji i kako kaže odmah mu je bilo jasno da je reč o vrhunskom igraču.

Još da je uspeo da privoli Bojana Krkića iz Barselone, koji je odlučio da igra za špansku reprezentaciju...

"Krkić nije napravio dobar potez. Nije dobro izračunao. On sad igra za mladu reprezentaciju i neki dan je igrao protiv Danske čini mi se. U ovom trenutku Španija je najbolja reprezentacija na svetu. Na njegovom mestu igra pet igrača u najboljim godinama, gde sigurno za pet sledećih godina će teško doći do prilike da igra. Govorim o Vilji, Silvi, Guizi, Ljorenteu i Kazorli. Prema tome on je mlad, a teško da će imati strpljenja da čeka pet godina da dobije šansu. U fudbalu se ne zna šta će biti za mesec dana, a kamoli za pet godina. Profil je igrača, koji bi nam doneo dodatni kvalitet“, žali za mladim fudbalerom Barselone Antić.

U nastavku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010. godine Srbija prvi meč igra protiv Rumunije. Mnogi su taj meč proglasili odlučujućim za sudbinu obe reprezentacije.

Antić tako ne smatra, već veruje da Srbija drži sudbinu u svojim rukama i da će presudne biti utakmice koje budu igrala na svom bunjištu.

"Jeste da joj se daje epitet ključne, ali dosadašnji rezultati su nam stvorili most za povratak na koji ja hoću da računam iz prostog razloga što smo stvorili uslove da rešavamo pitanje pobednika na utakmicama u Beogradu. Tako da sam mišljenja da se u Južnu Afriku ide preko Beograda, a to znači pun stadion i da narod dođe i uloži u nas, a mi ćemo im to vratiti na najbolji mogući način“, poručio je Antić.
- " $...

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 22 feb 2009, 18:17

Serija A:Kolarov i Janković strelci

U 25. kolu Serije A Milan je zabeležio minimalnu pobedu na San Siru, Fiorentina je do tri boda stigla u 94. minutu, a Janković je doneo pobedu Đenovi.

Strelac je bio i Aleksandar Kolarov koji je postigao drugi gol u pobedi Lacija u Lećeu (2:0). Milan je do pobede došao golom Sedorfa, a Fiorentina je preokrenula vođstvo Kjeva u 94. minutu (2:1). Katanija je bila sigurna protiv Ređine (2:0), dok su Sampdorija i Torino identičnim rezultatom (1:0) savladali Atalantu i Udineze.
- " $...

reprezentacija.rs
Kontakt:

Post Postao/la reprezentacija.rs » 14 mar 2009, 00:13

Sve o fudbalskoj reprezentaciji Srbije možete naci na :
slika
http://www.reprezentacija.rs

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.