Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Septerra
Kontakt:

Re: Manchester United FC

Post Postao/la Septerra » 25 okt 2015, 22:18

Ma kakav Mane daj nam Griezmana :D .

Mane... sjedio bi vise na klupi kod nas. Opcija C ako se ne dovede Mulla ili Grizzi. Vardy, Aubameyang... to bi bilo zanimljivo

Volio bih da u srijedu igramo bez Rooneya. I bilo bi zanimljivo da vidimo Martiala s nekim dobrim spicem kao partnerom, odnosno u sistemu 442, npr Vardy ili Aubameyang.

Nisam uvjeren da ce od Wilsona biti igrac kalibra Uniteda, kao ni za Blacketa i Januzaja. Bio bih najsretniji da me demantuju. Lingard, Pereira i McNair e to je vec druga prica. Steta sto Paddy nece konkurisati u srijedu a ova prva dva vjerovatno ocekujemo svi.

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 25 okt 2015, 22:30

Dragi moji, sada u miru doma svog pregledah ponovo meč i suma sumarum, moje skromno mišjenje je da se ovo trebalo, a bogami i moralo dobiti, naravno, ako nam je cilj napasti titulu, a ne samo loviti opet top 4 finish, jer mislim da smo to prerasli.

City je ovdje došao da ne nastrada bez dva ključna ofanzivca i svjesno su išli na nulu ili neku kontru ako mogne. Sa nikakvim Sterlingom, ostali su samo na KDB-u. Bony je prilično trom, njega i ne računam, tako da se moglo komotno ići se sa više rizika – moglo se.

Plus današnjeg dana je definitivno odbrana – kompaktno, komunikacija na najvišem nivou. Inače dominantni vezni red Citya nije mogao danas disati, Morgan i Basti su obavili sjajan posao i Yaya + ostatak ze su ostali bez dominacije na sredini. Rezultat toga svega je nijedna šansa za City i isfrustrirani Sterling koji lopte nije dobio, KDB-a je u džep strpao današnji MOTM Rojo. Znači sve 5 iako smo se dobro iskukali na tu odbranu. Doduše, ja sam i dalje za to da se dovede neki osigurač jer prvi kartoni, prva ozljeda, eto nam opet Blinda na štoperu.

Napad, s druge strane, i dalje ostavlja mnogo upitnika. I dalje se mučimo s ekipama koje nas ne napadaju, nego čekaju na 40 metara. Nema onog završnog pasa, nema promjene kretanja koja može razbiti formaciju protivnika, nego kruži s loptom pa šta bog da. LVG sistem uvijek je imao po nekoliko igrača koji se okrenu i idu direkt na protivnika sa brzom izmjenom kretanja (ala Robben), čime tjeraju odbranu unazad, vežu viška igrača i otvaraju rupu. Vidjelo se šta je Lingard napravio čim je ušao. Nažalost kod nas trenutno to može u kontinuitetu samo 19-godišnji francuz koji ovdje nije ni punih 100 dana. Veliko pojačanje iz PSV-a Memphis je trenutno u teškoj krizi, a odnedavno, čini mi se i u nemilosti šefa. Dakle, kada sve stane, onda ti ostaje samo plan B, a to je nabijaj na banderu Fellu, pa šta bude. Isto tako, nije mi jedno jasno, bile su 3-4 prilike da se opali sa 18, ali niko ništa. Taman misliš da će je tip zategnuti, o onda je on vrati nazad.

O Rooneyu, koji je u zlatno doba bio upravo taj tip „defence bustera“ više ne vrijedi ni trošiti riječi, čovjek je kalirao brutalno, a osim toga, njegova loša forma donosi nekoliko dodatnih upitnika u ekipu – očigledni dvostruki standardi kada je u pitanju tretman igrača, jer ovaj očito neće izletiti van sve i da na teren izađe u kupaćim gaćama, tamnim naočalama, peškirom i pivkom, te prilegne pored aut linije. To u konačnici može imati jako loš uticaj na svlačionicu, jer će i ostali igrači imati šta reći na ovu temu ako ovako nastavi. Drugo, zbog njega se Martial gura na neprirodnu poziciju iako bi sigurno puno više mogao dati kao centralni napadač.

Znači, moglo se ovo i trebalo je bolje. Bila bi to utakmica koja bi nas stavila na vrh i fina prilika da se ugazi City koji je danas bio dobar kandidat bez Kuna i Silve, ali eto ne desi se. Nadam se boljim igrama u dolazećem periodu, ali ima tu još itekako posla da se napravi prije nego što ovo dobije neke konture prave šampionske momčadi. Iskreno, nakon onih silnih para i pojačanja koja smo dovukli očekivao sam više.

Sorry na malo dužem postu, ali kad sam krenuo da pobacam sve što mi je bilo u glavi, oteglo se.

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 25 okt 2015, 22:42

Belmin6 je napisao/la:Nije jedini problem ove ekipe napadac koji stoji 30 metara daleko od protivnickog golmana.
Druže, više uopšte nije ni bitno gdje on stoji, jer je loš u svakom slučaju. Mislim, glupo je više i tražit izgovore za njega, imamo oči svi, jbg. Žalosno, ali je tako. Da se ne ponavljam sad, pis'o sam već detaljnije ranije.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 25 okt 2015, 23:03

Rooney vise ne moze primiti loptu kako treba,bezopasan je u napadu,vise od njega ne mozes ocekivati ni neki go iz nicega sto bi ga malo diglo u ocima navijaca..Inace sam citao u Fergusonovoj knjizi da ga je mislio prebaciti u vezu kad dodje u tridesete,znaci otprilike mu je sad vrijeme micati se iz napada,ali zbog tvrdoglavosti LVG i losih transfera(ostali smo bez ijednog opasnog krila) to nije moguce..Ne znam kako ce se sezona rezultatski zavrsiti,ali LVG vodi Manchester United,u svakoj utakmici treba zestoko ici na pobjedu!Frajer ide u Moskvu i hladno izjavi da je bod dobar,kao da igra protiv reprezentacije svijeta a ne nekog CSKA..Bas me zanimaju njegovi komentari na ovu utakmicu danas..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 25 okt 2015, 23:44

Slatinash_7 je napisao/la:Rooney vise ne moze primiti loptu kako treba,bezopasan je u napadu,vise od njega ne mozes ocekivati ni neki go iz nicega sto bi ga malo diglo u ocima navijaca..Inace sam citao u Fergusonovoj knjizi da ga je mislio prebaciti u vezu kad dodje u tridesete,znaci otprilike mu je sad vrijeme micati se iz napada,ali zbog tvrdoglavosti LVG i losih transfera(ostali smo bez ijednog opasnog krila) to nije moguce..Ne znam kako ce se sezona rezultatski zavrsiti,ali LVG vodi Manchester United,u svakoj utakmici treba zestoko ici na pobjedu!Frajer ide u Moskvu i hladno izjavi da je bod dobar,kao da igra protiv reprezentacije svijeta a ne nekog CSKA..Bas me zanimaju njegovi komentari na ovu utakmicu danas..

Svi treneri koji kalkulišu idu na bod u gostima u LP. I Wenger i Ferguson su to govorili, ništa strašno
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 26 okt 2015, 00:07

Wayne Rooney’s game by numbers vs. Man City:

55% pass accuracy
0 shots on target
0 chances created
0 take ons

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 26 okt 2015, 00:21

@al

To je u sustini to. Ali s Rooneyem i Matom koji nisu u formi je x nuzno zadovoljavajuci rezultat.

Jedini nacin da LvG ucini sta treba, tj da Rooneya preseli malo na klupu, je da izgubimo nekoliko utakmica.

Rjesenja se moraju traziti vec u januaru i to onakva kao sto je Martial. Rooneyu je buducnost u vezi. To ako Louis ne vidi onda nesto nije u redu s njim.

Devi1
Kontakt:

Post Postao/la Devi1 » 26 okt 2015, 00:48

Van Gaal se totalno pogubio u pokušaju traženja pozicija. Milion put rečeno, al hebem mu, skupi muda i ostavi Rooneya na klupi, faktički, 3,4 igrača trpe zbog njega. Dalje, Mata se strašno guši na krilu, koliko muči momka nije normalno. Stavi ga na desetku gdje je najbolji, daj mu jedan zadatak gdje je najbolji i dobit ćeš najbolje od njega. A ne, igra krilo, a glavni igrač u build up-u, važan u odbrani i milion još zadataka. Martial jeste dobar i na krilu, ali čovječe faktički trenutno najbolji igrač se žrtvuje zbog faktički najgoreg. Martial i Mata na krilu ne donose apsolutno ništa, sve što urade to je kad uđu u sredinu, jel teško skontat.

------------Wilson-------------
Memphis--Pereira--Lingard
------Morgan---Herrera------

Nek ide sa ovim u kupu, pa kasnije isto sa Martialom i Matom na svojim pozicijama, krilo nek igra i Valencia ebeš ga nek trči, ako ništa napravit će prostora brzinom, ebem ti fudbal bez krila koja imaju zadatak krila.

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 27 okt 2015, 17:53

Moje misljenje je da perreira mali zreba da igra ispred lingarda,decko je suho zlato.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zeljeznicar! 1921 !

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 27 okt 2015, 18:08

Wilsona mora mnogo vise forsirati. Msm o cemu se ovdje radi, pa taj decko vec ima oko 14 ligaskih nastupa, tehnicki odlican, prebrz, ali mu treba minutaze. Lingard je po meni solida, al def iza pomenutog Wilsona i Perreire.

Sada skripi u napadu, daj decku priliku, pa on i Martial, fantazija.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Devi1
Kontakt:

Post Postao/la Devi1 » 27 okt 2015, 21:43

Asteriks je napisao/la:Wilsona mora mnogo vise forsirati. Msm o cemu se ovdje radi, pa taj decko vec ima oko 14 ligaskih nastupa, tehnicki odlican, prebrz, ali mu treba minutaze. Lingard je po meni solida, al def iza pomenutog Wilsona i Perreire.

Sada skripi u napadu, daj decku priliku, pa on i Martial, fantazija.
Wilson i Martial u špic i da gledamo 4-4-2, jeebo lažne desetke i lažna krila :pray: :mrgreen:

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 27 okt 2015, 21:50

Daj bože da se obistine vaše predikcije da Wilson zaigra. Vrijeme je i da Pereira i Lindgard malo dobiju više prostora, pogotovo ovaj prvi. Sad gledam na goalu, Rooneyu prave testimonial 3. augusta naredne godine, kontaju da će dotad valjda prebaciti Lawa i Charltona... Od frajera se pravi opasan totem, a on nikad gori. Umjesto hlađenja koje je odavno zaslužio oni njemu spomenik "za života". Svašta

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 27 okt 2015, 23:05

al... je napisao/la:Daj bože da se obistine vaše predikcije da Wilson zaigra. Vrijeme je i da Pereira i Lindgard malo dobiju više prostora, pogotovo ovaj prvi. Sad gledam na goalu, Rooneyu prave testimonial 3. augusta naredne godine, kontaju da će dotad valjda prebaciti Lawa i Charltona... Od frajera se pravi opasan totem, a on nikad gori. Umjesto hlađenja koje je odavno zaslužio oni njemu spomenik "za života". Svašta
Paradoksalno zar ne? Englezi su takvi, ako je neko dosegao nivo legende idoliziraju ga bez obzira na to sta prikazuje u datom momentu. Nisu pragmaticni i pate od grandioznosti. Da nije englez znas da bi najavljivali testimonijal, aha bas. Poslali su i Cristianu poziv. Kako me raduje sto ce igrati na OT opet :).

LvG nagovijesti dvije stvar:
a) Pereira i Wilson su u prvih 18. Oni i Lingard bi trebali poceti ako mene pita.
b) Nije mu do COC narocito stalo. Kaze da su neki igraci u "crvenoj zoni" sto se fitnessa tice u da ne zna koga ce poslati na teren. To meni znaci izmjesan sastav i igranje bez izgaranja. Necu se cuditi ako ne prodjemo.

Strateski gledano bitnije su nam tekme u subotu i utorak. Ovo pisem i pod utiskom rezultata kupa od nocas :?

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 27 okt 2015, 23:35

Meni je malo nejasna ta situacija oko Wilsona. Prošle godine u konkurenciji RvP-a, Falcaoa i Rooneya im'o neočekivano veliku minutažu i bio sasvim solidan, a ove sezone je i Fellaini praktično (bio) opcija ispred njega. :?

Volio bih ga vidjet sutra od prve minute. Odmoriti Smallinga obavezno i još neke igrače i pobijediti sa izmiješanim sastavom, valjda to neće predstavljat veliki problem, ipak je i na domaćem terenu meč.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 28 okt 2015, 09:35

Wilson i Martial u špic i da gledamo 4-4-2, jeebo lažne desetke i lažna krila
Prije ce Fella zaigrati neg pomenuti.

Ma Lujo je nejasan u dosta toga, pocev od izjave da imamo dobru sirinu u spicu gdje je pored Wazze spomenuo Fellu, Adu i malog Wilsona.

Onda Adu salje na posudbu, skoro i Wilsona u Derby, ali msm da ga je ova uzasna forma kapitena ubacila u neke planove za siri sastav,...

Prosle sezone je rotirao 4 napadaca (Rooney, Tigar, RVP i Wilson), a ove nista od toga, tj. cekaj da Wazza nekad nesto pokaze.

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 28 okt 2015, 14:27

PROGNOZA

slika

mozda Fella umjesto Morgana
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 28 okt 2015, 15:12

Middlesbrough nije naivna ekipa i ako nam se ganja ovaj kup onda ćemo morati predano igrati i ići na pobjedu a to podrazumijeva umaranje.

Ekipa je 4. u Championshipu i u relativno je dobroj formi. Na strani su dobili puno više utakmica nego što su izgubili. Zadnju su tekmu pobijedili Wolverhampton koji je u lošoj formi, naročito od sredine mjeseca u zadnje tri utakmice.

Najopasniji igrač, po meni je Downing. Njega znam a ostale ne znam pa ne mogu ni komentarisati. Po učinku se ističu napadači Fabrini i Nugent. Neće im igrati Alex Baptiste. Mislim da nisu neka prijetnja našoj odbrani ali ako se čvrsto postave to neće biti dobro. Ja bih počeo s Depayem i Lingardom po stranama a u sredini Mata, naprijed Wilson. Pozadi Fella i Carick ili Carick i Ander.

Idealno bi bilo da im Martial i Depay razvlače bekove i dodaju u sredinu za Matu ili Andera koji bi šutali s distance + da sve završimo za 30 minuta.

Nešto mislim da će ova biti kao ona utakmica protiv Sunderlanda.

Uglavnom, GGMU!

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 28 okt 2015, 17:31

Imal prenos na Areni kojoj?

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 28 okt 2015, 17:33

Arena Sport 3.

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 28 okt 2015, 17:36

To brate :D

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.