Džanan Musa

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Raul_64
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la Raul_64 » 23 okt 2015, 13:57

Radoncic nije uopste ista kategorija sa Doncicem i Musom(nije niko iz 99)odlican potencijal al ova dvojica su nesto drugo.
Najbolji potencijal iz 98 je Tadas npr. (uz Turcina)s kojim se Musa igrao prosle godine.

Samo Bender zbog svojih fizikalija(97)se moze poredit kao super talent(generacija 96 je jakooo tanka).Daleko su ispred svih ostalih.
Simanic je sinoc bio odlican i najvise mi se svidjao od kompletne juniorske ekipe Zvezde prosle godine svakako al cemo vidjeti,jedna tekma.

Ne bi se slozio s prvim mjestom al manje bitno :kafa:
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 25 okt 2015, 20:54

od ovih luzera kojim je okruzen, samo se nadam da nece primit njihov luzerski mentalitet.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 25 okt 2015, 21:16

Jedini večeras koji nije imao minutažu u Cedeviti.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 25 okt 2015, 21:20

Veljko Mrsic trener bez m.uda
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 25 okt 2015, 22:07

JohnCleese je napisao/la:Veljko Mrsic trener bez m.uda

Za 3,4 sedmice nece vise biti trener.

sigurnoable
Kontakt:

Post Postao/la sigurnoable » 25 okt 2015, 22:52

Ne vidim razlog zasto kreten toliko forsira onog White a i Zubcica, pa ljudi jednostavo ne mogu bazen pogoditi. Ne bi propao u zemlju da je probao malog Musu, ja sam siguran da bi vise zabio od oba igraca da je dobio prilika onoliko koliko su njih dvojica dobili. Stvarno se bojim za Musu, znam mlad je i ima vremena ali da ovako ignorises najboljeg kadeta Europe je malo reci neprofesionalno pa cak i bezobrazno. Ne znam je li trener ganja nekakav "nacionalni inat" ili stvarno ne zna voditi svoj posao!?

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 okt 2015, 08:48

sigurnoable je napisao/la:Ne vidim razlog zasto kreten toliko forsira onog White a i Zubcica, pa ljudi jednostavo ne mogu bazen pogoditi. Ne bi propao u zemlju da je probao malog Musu, ja sam siguran da bi vise zabio od oba igraca da je dobio prilika onoliko koliko su njih dvojica dobili. Stvarno se bojim za Musu, znam mlad je i ima vremena ali da ovako ignorises najboljeg kadeta Europe je malo reci neprofesionalno pa cak i bezobrazno. Ne znam je li trener ganja nekakav "nacionalni inat" ili stvarno ne zna voditi svoj posao!?

dobio je 2,3 prilike ove sezone..Mrsic se bori da sacuva posao,sigurno ga nece sada forsirati..

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 26 okt 2015, 16:01

Neodgovorno je traziti od Mrsica da igrac od 16 god ima ozbiljne minute. Mrsic je dosao u situaciju da sad mora spasavati svoje dupe na klupi i to smanjuje sansu Musi....a i realno Musi je bolje da ne dodje u neki jaci kontakt sa Sofom ili nekim drugim centrom, pa polomili bi ga ko cackalicu.

Jos jedna stvar James White je preiskusan igrac, bivsi NBA igrac....covjek koji igra za 400 hiljada eura po sezoni i sigurno da takvog igraca ne mozes i ne smijes ignorisati ako ga imas u timu. Mozes ga jedino otjeratii iz kluba na svoju stetu.

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 26 okt 2015, 16:12

white je bio samo prolaznik u NBA, nikakvu on karijeru tamo nema da bi je se isticalo
Luka Babic ne zna vodit loptu, nema sut...treba mu smanjit minutazu. Pilepicu takodjer.
Tu treba ubacivat Musu na 10-ak min. po mecu.
dogodine ce vjerovatno imat sigurnu minutazu rotacijskog igarca, nekih 15 min. po mecu

za njega ne strahujem ni najmanje,sve da nikako ne igrao, on ima dva eura (i svjetsko) pred sobom na kojima ce zadobit svu mogucu paznju nba javnosti.
sa 19-20 g. se prijavljuje na draft, ovisno kad procijeni da mu je bolje......i zbogom evropo

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 26 okt 2015, 16:58

White je igrac sa mozda i najboljim CV-om u citavoj ligi. Ne mozes tek tako izbacivati neke iskusne igrace da bi igralo dijete od 16 godina. Svi su oni ako nista iskusniji igraci od Muse.
Pa nasi u Sparsima ne mogu izbaciti Hodzica i jos neke da bi igro Gegic ili Campara...ili Cerkezovic u Slobodi, a vi ovdje pricati da se izbaci James White (ili da mu se smanji minutaza) u jednoj euroligaskoj ekipu (plus u inostranstvu) da bi Musa igrao 10 minuta po utakmici haha.

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 26 okt 2015, 17:15

White nije konkurencija Musi vec Babic i Pilepic koji su ocajni pogotovo ovaj drugi.Mislim da Musa zasluzuje 10min uz adekvatan plan igre tokom tih minuta kako ne bi doslo do povreda.Uvijek se moze ici na sut ili utrcavanje,ukoliko je prodor i kontakt riskantan.

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 26 okt 2015, 19:21

Na kraju ce i od Muse ispasti trojka s obzirom na visinu.
Ne moze Musa ni 10 min igrati, sa 16 godina nema sta traziti u seniorskoj kosarci i to u euroligaskoj ekipi.
10 min Cerkezovic i Campara ne mogu imati u nasoj ocajnoj ligi. Previse ocekujete, treba biti realan. Jedan jaci duel sa 16 godina i eto hronicne povrede ledja...ionako je kriv sav ko babin zub....trebo bi fkt neko poceti raditi na ispravljanju njegove kicme.

Babic i Pilepic se u krugu hrvatskih reprezentativaca...mozda nisu u formi trenutno, ali u Hrvatskoj i pogotovo u Cedeviti ocekuju puno od njih ...isto kao i mi od Muse, a normalno da ce forsirati svoje koji su uz to vec formirani igraci sa par vrlo dobrih sezona iza sebe.

Ko je pratio malo vise Cedevitu zna kakvu je proslu sezonu Pilepic imao kad je gadjao trojke kao od sale, istina da ga ove sezone za sad ne ide, ali krenut ce i njega.

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 26 okt 2015, 19:25

Dzaba su im svi whiteovi, pilepici, kad imaju tri poraza u katastrofalnoj Aba ligi

jes bas, pilepic i babic su nade hravstke. de ne zasmijavaj me...da si reko mazalin i arapovic, pa hajde

niko ne ocekuje da ima 10 minuta svaku utakmicu
visina nema veze s njegovom pozicijom, on je sg, sve ostalo je zlocin prema njemu

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 26 okt 2015, 19:30

Pa sigurno da su im nade u odnosu na Musu koji ne igra za Hrvatsku. To ce ti svako tamo reci. Babic ima samo 24 godine nadaju mu se jos uvijek da ce napraviti korak naprijed. Trenutno stagnira kao i svaki drugi igrac koji je u Cedeviti. Ali su obojica u krugu reprezentacije. Cak je i Zubcic nada njihova.
Vec godinama ocekuju i od njega pomak.
Na kraju krajeva prije ce forsirati svoje.

Pa eto vidis da ne moze imati ni 10. Odi na utakmice Sparsa pa tamo drobi kako Campara mora igrati, a ne ovdje smisljati teorije zavjere prema Musi i BiH.

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 26 okt 2015, 19:37

momak seres ko foka, sad ti se vec mora reci ono kako jeste

Musa je doveden, kao najbolji kadet Evrope, da se proda na isti nacin kao Nurkic, od kojeg su dobili milion odstete.
i ti sad ovdje naprdjujes da su Babic i Pilepic, Tedesijevi projekti od kojih misli namaknut lovu? :lol: :lol:
**** se Emilu za reprezentaijom, on gleda samo profit...a ova dvojica nikad nece ni prismrdit u nju, potovo jer dolaze puno bolji igraci

treca stvar, ja sma prvi ovdje rekao da se ne ocekuje minutaza od Muse i da dzaba raja prati

odi cijedit bubuljice

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 26 okt 2015, 19:40

i jos ovo,jedina teorija zavjere je ona koju si ti iznio: ne igra jer nije Hrvat :lol:

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 26 okt 2015, 19:50

Vidi se da si klasicni Bosanac...pratis Cedevitu zbog Muse i ocekujes da igra.
Ja ti opet kazem da dijete od 16 godina nema sta traziti u seniorskoj ozbiljnoj kosarci taman da mi je sin.
Govoris tu da bi se trebalo Babicu i Pilepicu smanjiti minutaza u korist Muse koji je dijete...pricas bezveze stvari.
Gore si napisao treba Musi dati 10 min po mecu, a dole ispod pises ne treba igrati svaki mec...daj odluci se...najzad necu da komentarisem sa djecurlijom...ocito pratis kosarku samo kad igraju ''nasi'' pa tako govoris o pojedinim kosarkasima koji su trenutno avion za Musu koliko god on bio talentiran.
i jos jedna stvar, Musa je najbolji kadet Evrope ? Ne treba lagati ovaj napaceni narod.

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 26 okt 2015, 19:58

da , najbolji je sve dok doncic ne dokaze suprotno. musa je jednu bosnu doveo na krov evrope, sta je uradio doncic? ima veci plafon od tog doncica, iako je ovaj zbog tjelesne gradje u ovim godinama, zreliji za seniorsku kosarku.

ti druskane pricas gluposti, jer toboze ti pratis, a ja jok. iako je stvar potpuno obratna, u sta ces se uvjerit ako cackao mecku.

ocekuejm minutazu kad igraju tri utakmice u 7-8 dana...

jel to zlocin? sta, nije mogao dobit jos 5 minuta u blowoutu od Olya? Nije mogao igrat protiv Zadra 5-10 min. kad ih nista nije islo?

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 26 okt 2015, 20:06

Eto da spustimo loptu, kulturno cu ti odgovoriti bez tog seres i slicno.

Ko ima kakav plafon ne znamo, cinjenica je da Doncic zbog gradje moze vec sad igrati seniorsku kosarku pa cak i za Real. To Musa nazalost ne moze zbog svoje krhke gradje. Bojim se da bi mogao imati problema zbog toga sto je ''iskrivljen'' i pogrbljen. Jedan jaci duel i eto ti povrede koju ces vuci citav zivot.
Zbog toga mu ne daju vecu minutazu u Cedeviti. On je u rosteru Cedevite samo zbog spleta okolnosti, inace ide on u Zabok ubrzo.
Start protiv Olya je bio samo da ih prcaju...klasicno ''in your face'' jer je Oly bio vruca musterija za Musu.
Dalje protiv Olya su dugo bili u egalu u zbog toga vjerovatno nije igrao vise, a i vidio si da je nabrzinu zaradio 2 licne...jednostavno mu je jos uvijek tesko braniti seniore bez da dobije licne greske.
Tesko je treneru kad se lomi tekma (a ti si ogromni favorit) dati priliku djetetu. To se nekad radilo u onom sistemu, danas to ozbiljne ekipe ne rade pa cak ni ove u nasoj jadnoj ligi.
To sto Cedevita ima 4-3 omjer je samo zbog loseg trenera, inace Babic i Pilepic (po kojima si ti toliko srao) su dobri igraci za ovaj nivo. Nisu njih dvojica problem Cedevite.

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 26 okt 2015, 20:10

Svakako da Cedevita nece smanjit minute Babicu,Pilepicu i drugima,problem je sto njihov sistem razvoja Muse nikako nije dobar barem ne dosada.Jednostavno rade pogresno pocevsi od Musine fizicke konstituicije gdje su davno trebali poceti sa pravilnim razvojem tijela i ispravljanjem ledja,jacenjem misica itd...pa sve do nacina da momak igra svoje minute bilo to u nekom hrvatskom prvoligasu "Zaboku".Ociti primjer pravilnog razvoja i napredaka mladih imas u slucaju Bendera koji je sa 16g igrao 2 Izraelsku ligu i dominiro a nije bas atleta.Takav recept cedevita treba prepisati jos nije kasno Musa ce sigurno dobiti neke minute u narednim mecevima.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: JHam, L-Train, StevieG8 i 44 gosta.