FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

SvePlavo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la SvePlavo » 25 okt 2015, 20:03

Ako neko zeli pogledati citavu utakmicu, trebao bi biti snimak veceras na BHT1 u 23:15h.

Ah sto je nesto divan dan :D

Okolele
Kontakt:

Post Postao/la Okolele » 25 okt 2015, 20:13

Okolele je napisao/la:Idemo danas lagano rijesiti ovo..
:kafa:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

RobertoBaggio
Kontakt:

Post Postao/la RobertoBaggio » 25 okt 2015, 20:16

Imali smo dosta problema u prvom poluvremenu. Čelik odigrao dobro, nisu došli da se brane, izlazili su poprilično visoko. Dobar primjer je ona situacija kad su prečku pogodili, pritisak na Hadžiahmetovića, a natjerali su slično i Kosorića i Bogdanovića nekoliko puta na greške. Nismo uspijevali da se nametnemo, tek nešto malo sredinom prvog poluvremena. Po prilikama, Čelik je zaslužio vodstvo prije pauze, puno sreće za nas u dvije situacije i jednom nas Antolović spasio.

Mulalić je odmah čim je vidio da ne ide pokušavao malo da mijenja: Tiago je počeo na špicu, ali ga je već poslije petnaestak minuta tu odmijenio Kokot a Tiago otišao lijevo. Bio je pritisak na Hadžiahmetovića i Blagojevića. I Blagojević je griješio, ali je ponešto uspijevao da uradi. Onda je Mulalić sredinom poluvremena malo zamijenio i mjesta Hadžiahmetoviću i Dadi Sadikoviću, da rastereti Amira.

U drugo poluvrijeme smo ušli sa Tiagom desno a Đelmićem lijevo. Vidim, dobro je onaj pitar što je komentarisao ovdje utakmicu primijetio kako je Čolić odlično zaustavio Tiaga u prvom poluvremenu. Tiago jeste bio bolji lijevo nego u špici, jer ono malo kao špic nije ni lopte primio kako treba, ali nije uspio ništa puno uraditi pored Čolića. U drugom je bio odličan. Utakmicu lomi fantastična akcija za prvi gol. Svaka čast i za Kokota i za Sadikovića, pogotovo za Dadu. Prvi minut nastavka, i sve se okreće na našu stranu.

Odlično drugo poluvijeme, ubjedljiva pobjeda, nezgodan protivnik koji te je natjerao da se dobro potrudiš ne bi li ga otvorio - sve zajedno daje optimizma za nastavak.
FK Željezničar 1921

Fustang
Kontakt:

Post Postao/la Fustang » 25 okt 2015, 20:19

Danas nisam nikako bio za gledati tekmu što zbog prehlade što zbog varljivih temperatura vani ali me par drugova uspjelo nagovoriti da pođem sa njima i nisam se pokajao ni sekunde.

Prvo poluvrijeme: Za zaborav.Sigurno jedno od najgorih i najidolentije odigranih u ovoj sezoni.Mnogo sreće po nas što Čelik svoje prilike nije uspio da realizira.To bi nam posao daleko više otežalo u drugom poluvremenu.

Drugo poluvrijeme: Totalna suprotnost prvom, odlična igra naprijed uz mnoštvo atraktivnih akcija i prilika, pohvalio bi igru braće Sadiković, posebno Enisa, odlično odrađen posao na bekovskoj poziciji.
Tiago ponovo pružio vrhunsku partiju, strašno mi je drago zbog njega, vidi se da je sretan u klubu i nadajmo se da će i ostati u ovakvoj formi i nastaviti da zabija.Treći gol je magija. :tokralju:

Kokot također solidan, primjetno je da daje sve od sebe i uprkos svojim godinama i činjenici da ulazi u godine u kojma većina igrača nije u stanju da odgovori zadatku.

I na kraju Mulalić. Ne znam na koji način ih je pripremio za drugo poluvrijeme jer ova izjava je potpuno kontradiktorna onome što smo pokazali na terenu, polazim od predpostavke da nije htio previše da otkriva medijima o planovima ali siguran sam da je on taj koji je imao odlučujuću ulogu u našem današnjem trijumfu.Kapa dole majstore.

Prvog nas očekuje teško gostovanje u Prijedoru gdje se nadam da ćemo nastaviti sa pobjedama.

Idemo dalje. :arrow:

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 25 okt 2015, 20:32

Ipee je napisao/la:[youtube][/youtube]
enis sadikovic na 4:10 :salut:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 25 okt 2015, 20:32

cikazubo je napisao/la:Tek na ovom videu od 1921 ekipe vidjeh koju je majstoriju izveo tiago kod treceg gola :bow:
Također :D

A de mi recite da li se meni čini ili je Mujagić bio u debelom ofsajdu kod gola. Bar koliko se na snimku igrača vidi ofsajd je bar metar...
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

BHDragons
Kontakt:

Post Postao/la BHDragons » 25 okt 2015, 20:33

Svaka čast Mujagiću na prvijencu, bit će on paklen igrač
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ!

djedovic01
Kontakt:

Post Postao/la djedovic01 » 25 okt 2015, 20:49

FaraonTM je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:Tek na ovom videu od 1921 ekipe vidjeh koju je majstoriju izveo tiago kod treceg gola :bow:
Također :D

A de mi recite da li se meni čini ili je Mujagić bio u debelom ofsajdu kod gola. Bar koliko se na snimku igrača vidi ofsajd je bar metar...
I meni se cini, al na Dnevniku kad su prikazivali bio je drugi ugao i izgleda da je linija bila, ne znam ni ja, tesko je procijeniti.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 25 okt 2015, 20:55

djedovic01 je napisao/la:
I meni se cini, al na Dnevniku kad su prikazivali bio je drugi ugao i izgleda da je linija bila, ne znam ni ja, tesko je procijeniti.
Vidjećemo na ovom pregledu večeras, valjda oni budu imali bolje uglove kamera :)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 25 okt 2015, 20:57

FKZ1921 je napisao/la:Kao i obicno,pretjerujemo...Ovaj put u pohvalama. Nije ovo bila velika predstava nas ekipe. Velika pobjeda svakako jeste. Velika i vazna. Ali,gledajuci razvoj situacije,gledajuci cijelu utakmicu,mozemo reci da nam se vratilo malo od izgubljenog u Mostaru. I realno je ocekivati da ti se pomalo vraca to sto si nezsluzeno izgubio.
Ova utakmica je bila puno bitnija za nas nego za Celik. I to se dobro vidjelo na otvaranju. Usli smo nervozno i bojazljivo,sto je rezultiralo onim dvijema dobrim sansama za Celik. Sta god da je Edis uradio na poluvremenu,dobro je uradio. Ispalo je perfektno za nas.
E sad,vazna je stvar sto smo jos jednom vidjeli da ova ekipa stvarno moze dosta dobro odigrati. Kljuc je u glavama. Kako te glave uciniti jacim?Nadam se da ce Edis to brzo pofatati i da nam ubuduce nece trebati cijelo poluvrijeme i vile da bi proigrali kako inace mozemo.
Pa sad 11 udaraca u okvir gola i posjed lopte od 65 % govori nesto. Nisam mrtvi ljubitelj statistike ali bili smo opasni u tih 11 udaraca i dosta bolje stajali na terenu nego je to bio slucaj u prethodnim utakmicama.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

blue sky
Kontakt:

Post Postao/la blue sky » 25 okt 2015, 21:05

Ma vidi se napredak evidentno vise zelje trke. Onakvu akciju za prvi go odavno nisam vidio kod nas... bice ovo jos bolje imam osjecaj. Pri tom ne smijemo zaboraviti da smo ove sezone u prvom timu imali zeru, sehu, dinu, hirosa, mujagica pored vec ustaljenih dade amira memije dzenisa vece, a I hodzurda je nas produkt. Moramo se malo vise ponositi tom cinjenicom...

Sent from my SM-T230 using Tapatalk

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 25 okt 2015, 21:18

Svi mi koji i dalje mislimo da ih je Mulalić dobro išamarao na poluvremenu, iako on kaze da im ništa specijalno nije rekao :D
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

milanribar
Kontakt:

Post Postao/la milanribar » 25 okt 2015, 21:20

Prvo poluvrijeme je bilo jako lose, na momente bezidejno. Izgubili smo par lopti na sredini i moglo nas je to skupo kostati, ali hvala Bogu nije.Drugo poluvrijeme gol na vrijeme a ostalo je historiju :mrgreen: Celik razbijen za 10 minuta a to je nesto sto nam je falilo a to smo dobili s Tiagom. Momak je brz, dobro se krece i nesto je novo u nasoj igri. Ako tu uzmemo opasnog Djelmica onda imamo ubojit napad. Malo me brine vezna linija, nekako kad gledam isto kao da imamo manje igraca. Prvo sto mi pada na pamet da bi nam trebao jedan igrac kao Bekric ali Bekric u formi. Ako bi dobili takvog igraca a ovo sve ostalo isto mislim da cemo vrlo lako izboriti evropu, a kupu bi mogli igrati s svakim dvije utakmice. Bravo zeljo :bih:

Edit: Antolovic je onom odbranom jedan na jedan dobro se pokenjao usta navijacima koji kazu da on nema pojma. Da su ga zabili Boga pitaj sta bi bilo.Svaka cast majstore ;)
Zadnja izmjena: milanribar, dana/u 25 okt 2015, 21:21, ukupno mijenjano 1 put.

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 25 okt 2015, 21:20

Do kraja prvog dijela sezone kući igramo protiv Slavije, Borca i Viteza, dok u goste idemo Rudaru i Radniku.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

Dolina
Kontakt:

Post Postao/la Dolina » 25 okt 2015, 21:43

Valjda je došlo vrijeme i da se tri pobjede uvežu, moraju se negdje vratiti promašaji iz Mostara i Širokog. Rudar nam je baš po mjeri da se priključimo vrhu.
Atmosfera u ekipi odavno nije bila bolja, napokon u svakoj tekmi imamo puno šuteva prema golu i puno šansi stvaramo, jbg sad ili nikad.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

prisutanod1964

Post Postao/la prisutanod1964 » 25 okt 2015, 21:44

Vrlo je jednostavno objašnjenje zašto smo dobili. U drugom poluvremenu smo stajali kao ekipa,
štoperi su izašli više ka centru,izmjena pozicija za par igrača,agresivno smo krenuli na njihovu zadnju liniju,
Amir,Dado i Blagojević su TRČALI,nismo im dozvolili da drže loptu i trkom ih natjerali da griješe i onemogučili
smo njihovu tranziciju.Kokot nikad više nije trčao,od tekme protiv jufkica.Taj pritisak uz borbu za svaku loptu,
Sadiković stariji,Tiago i Kokot pa i Amir je ključ pobjede.Ne smijem zaobići ni trenera koji je na vrijeme izvršio rokade
i zbunio igrače Čelika.
Nema puno mudrosti-samo trka i disciplina.Osvojili smo mnogo lopti na sredini prekidajući njihove pasove što
nam je dalo dosta prostora za naše brze igrače da stvore višak i budemo opasni.
Ako uspijemo zadržati ovaj španung sigurno je da imamo šansu da do pauze budemo u igri za titulu.
Hvala na lijepom popodnevu.

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 25 okt 2015, 22:01

sta je sa jugom
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

katakomba2
Kontakt:

Post Postao/la katakomba2 » 25 okt 2015, 22:04

old school je napisao/la:sta je sa jugom
zar je tesko zakljuciti ?
Željezničar za život cijeli !
94 godine ponosa !

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 25 okt 2015, 22:10

Ma SWRA :)
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

milanribar
Kontakt:

Post Postao/la milanribar » 25 okt 2015, 22:10

Aldin preuzeo tribinu :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.