Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

sajo10
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la sajo10 » 25 okt 2015, 21:23

A sto ovog malog iz Vardara nema na spisku/spiskovima? Zar nije dovoljno veliki kvalitet cim igra u takvom klubu..
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 25 okt 2015, 21:28

esprit24 je napisao/la:Faruk ako bojkotuje onda je pravi seronja, Marka ga je forsirao dok je bio van forme i igrao za Vogscu, i meni je selektor poceo ici na qrac al brate ne igras za Marku nego za sveti grb
Pazi, ja sam napisao da je to moje mišljenje. Nisam nigdje čuo niti mi je neko rekao nešto u vezi toga. Al' zbog one nedavne izjave može se protumačiti kao bojkot iako ne mora da znači.

Faruk je uvijek bio potreban ovoj reprezentaciji i do prvenstva je bio jedan od najboljih ako ne i najbolji igrač reprezentacije. Možda je i njemu prekipilo ko će znati...
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 25 okt 2015, 21:37

edinjo-bih je napisao/la:ČELIK: Polić, Sirčo, Dervenčić 2, Martić, Hadžić, Mehić, Memić, Mujanović, Bajramović 3, Kadić 7, Begagić 6, Mehinović, Birdahić 3, Begović, Duvnjak 1, Buljugija 1. Trener: Senad Skopljak.

IZVIĐAČ: Tolić, Ivanković, Miličević 1, J. Ereš 5, Mandić 2, Marković, Čutura 1, Jarak 3, Šarac 2, A. Grbavac 3, J. Grbavac 1, M. Pavlek 5, A. Pavlek 2, Hrstić 4, I. Ereš, Rodin. Trener: Zdenko Grbavac.

eto desnog krila!
ako ste gledali danas Ereš je igrao i na beku ...odakle je zabio 2-3 gola , a jedno 2 kontre je zapucao u okvir gola ... ja lično bi prije pozvao Juniorskog Reprezentativca Kristijana Jarka , za ono malo vremena na terenu zabio je 3 lijepa gola ... inače pratio sam ga u Reprezentaciji kadetskoj/Juniorskoj i uvijek je bio na nivou ...iz naše lige poziv je davno zaslužio Osmanhodžić iz Gračanice jer redovno zabija 10+ golova ...zadnju je podbacio , postigao 7 :mrgreen:

@ Diablo55
Harmandić i Đozić su već u drugoligašima , Harmandić odavno nema mjesta više u Reprezentaciji dok bi Đozić možda mogao i biti od pomoći , ali dok je igrao u Balingenu pretežno je sjedio na klupi i zabijao poneki pogodak sa 7m , Edin Bašić se nije odazivao ni prije drugim selektorima , a pogotovo neće sada sa 36 godina ...

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 26 okt 2015, 13:46

sajo10 je napisao/la:A sto ovog malog iz Vardara nema na spisku/spiskovima? Zar nije dovoljno veliki kvalitet cim igra u takvom klubu..
kojeg :?:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 26 okt 2015, 14:00

legenda reala je napisao/la:
sajo10 je napisao/la:A sto ovog malog iz Vardara nema na spisku/spiskovima? Zar nije dovoljno veliki kvalitet cim igra u takvom klubu..
Možda misli na Igora Karačića?

On ti inače @sajo nastupa za Hrvatsku reprezentaciju a buraz Ivan za nas. A najmlađi brat Goran je fudbalski golman, brani za Zrinjski i našu mladu repku :D

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 26 okt 2015, 14:34

FaraonTM je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:
Možda misli na Igora Karačića?

On ti inače @sajo nastupa za Hrvatsku reprezentaciju a buraz Ivan za nas. A najmlađi brat Goran je fudbalski golman, brani za Zrinjski i našu mladu repku :D
Ma zna on to sve, vjerovatno je mislio na nekog drugog
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 26 okt 2015, 14:39

Vjerovatno je mislio na Kemala Fazlića (Metalurg).
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 26 okt 2015, 14:47, ukupno mijenjano 2 puta.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 26 okt 2015, 14:42

Imal kakve statistike kako mali Kemo igra?

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 26 okt 2015, 14:47

Ne znam zašto njega zvati u repku, ja što sam pratio Ligu Prvaka nijednom nije bio u rosteru Metalurga...

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 26 okt 2015, 14:53

Pada li Kosovo ?
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

gz234
Kontakt:

Post Postao/la gz234 » 26 okt 2015, 16:25

legenda reala je napisao/la:Imal kakve statistike kako mali Kemo igra?
Mislim da je povredjen vec duze vrijeme.

Diablo55
Kontakt:

Post Postao/la Diablo55 » 27 okt 2015, 10:12

no rules je napisao/la:
edinjo-bih je napisao/la:ČELIK: Polić, Sirčo, Dervenčić 2, Martić, Hadžić, Mehić, Memić, Mujanović, Bajramović 3, Kadić 7, Begagić 6, Mehinović, Birdahić 3, Begović, Duvnjak 1, Buljugija 1. Trener: Senad Skopljak.

IZVIĐAČ: Tolić, Ivanković, Miličević 1, J. Ereš 5, Mandić 2, Marković, Čutura 1, Jarak 3, Šarac 2, A. Grbavac 3, J. Grbavac 1, M. Pavlek 5, A. Pavlek 2, Hrstić 4, I. Ereš, Rodin. Trener: Zdenko Grbavac.

eto desnog krila!
ako ste gledali danas Ereš je igrao i na beku ...odakle je zabio 2-3 gola , a jedno 2 kontre je zapucao u okvir gola ... ja lično bi prije pozvao Juniorskog Reprezentativca Kristijana Jarka , za ono malo vremena na terenu zabio je 3 lijepa gola ... inače pratio sam ga u Reprezentaciji kadetskoj/Juniorskoj i uvijek je bio na nivou ...iz naše lige poziv je davno zaslužio Osmanhodžić iz Gračanice jer redovno zabija 10+ golova ...zadnju je podbacio , postigao 7 :mrgreen:

@ Diablo55
Harmandić i Đozić su već u drugoligašima , Harmandić odavno nema mjesta više u Reprezentaciji dok bi Đozić možda mogao i biti od pomoći , ali dok je igrao u Balingenu pretežno je sjedio na klupi i zabijao poneki pogodak sa 7m , Edin Bašić se nije odazivao ni prije drugim selektorima , a pogotovo neće sada sa 36 godina ...
Osmanhodžić po svojoj spremnosti i zalaganju na terenu odavno treba da je reprezentativac...Momak ima toliki osjećaj za gol..Procenat šuta mu je uvijek iznad 90% uspješnosti. Sad kad nema Faruka mislim da je idealna šansa za njega u repki...

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 27 okt 2015, 10:28

Od pouzdanog igraca sam cuo da jos neki reprezentativci planiraju otkazat marki dolazak, izmedju ostalih terzic
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

terra
Kontakt:

Post Postao/la terra » 27 okt 2015, 15:45

esprit24 je napisao/la:Od pouzdanog igraca sam cuo da jos neki reprezentativci planiraju otkazat marki dolazak, izmedju ostalih terzic
Nebi bilo iznenađenje.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 28 okt 2015, 02:57

Znaci kljuc u bravu
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 28 okt 2015, 08:24

U cemu je problem u ovom rukometnom sportu,nije on toliko nepopularan u svijetu pa da se od njega ne zaradjuje nista.
BosnaE

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 28 okt 2015, 11:12

Ma rukomet je na niskim granama i zbog finansija a i zbog toga sto sve manje i manje ljudi prati rukomet u BIH,prije samo 6 do 7 gdina taj sport je imao veoma svijetlu buducnost dok je Bosna igrala ligu prvaka,a ostali klubovi su radili koliko toliko ozbiljno dok danas se sve radi na amaterskom principu.
I sve je to dovelo do ovog Markovicevog spiska,i imenima na kojima je on uzeo desetine hiljada Km,jer zna da je sve manje rukometnih znalaca u nasoj zemlji i medju novinarima i medju navijacima,i sada mozete da shvatite zasto mu je tesko napustiti klupu repke.
Samo Sarajevo

terra
Kontakt:

Post Postao/la terra » 28 okt 2015, 15:24

FaraonTM je napisao/la:Slažem se sa @edinjom Josip sigurno zaslužuje mjesto u reprezentaciji pogotovo sad kad nema Vražalića.
Nema mjesta za igrače Izviđača dok je Marković selektor,navodno su za njegovu smjenu bili ,,glasno,, iz ovoga kluba.

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 29 okt 2015, 16:33

Svoj dolazak su otkazali Nebojša Grahovac, golman francuskog Chartresa i Faruk Vražalić, desno krilo njemačkog Fuchse Berlina.

Umjesto njih dvojice Marković je odlučio za prve dvije utakmice kvalifikacija pozvati iskusnog i provjerenog golmana rumunskog CSM Bucurestija Marija Blaževića i debitanta Anesa Bečića, desno krilo bh. premijerligaša Vogošće.

To nisu sve izmjene koje je selektor napravio u odnosu na prvobitni spisak od 18 igrača.

Priliku da po prvi put zaigra u dresu sa državnim grbom dobiće i Hariz Begić, iskusno lijevo krilo Konjuha iz Živinica koji je dobio prednost u odnosu na Mirka Mikića iz Borca.
- svakog dana u svakom pogledu sve više nazadujemo ... na krilima i Lijevom beku morao je nešto "izmisliti" kako bi ojačao Reprezentaciju , ovako neznam ...

Konačan spisak:

Golmani:
Mario Blažević (CSM Bucuresti)
Benjamin Burić (Gorenje, Slovenija)

Lijeva krila:
Alen Ovčina (Vogošća)
Hariz Begić (Konjuh)

Desna krila:
Anes Bečić (Vogošća)
Muhamed Zulfić (Dinamo Bukurešt, Rumunija)

Lijevi bekovi:
Nikola Prce (Azoty, Poljska)
Ivan Milas (Geardia, Poljska)
Mirsad Terzić (MVM Veszprem, Mađarska)

Srednji bekovi:
Ivan Karačić (Baia Mare, Rumunija)
Josip Perić (Qatar SC, Katar)
Marko Tarabochia (Wisla Plock, Poljska)
Goran Daničić (Prijedor);

Desni bekovi:
Dejan Malinović (Creteil, Francuska)
Kosta Savić (Selestat, Francuska)
Marko Panić (Chambery, Francuska);

Pivoti:
Senjamin Burić (Gorenje, Slovenija)
Vladimir Vranješ (Pick Szeged, Mađarska).

HDI
Kontakt:

Post Postao/la HDI » 29 okt 2015, 19:02

Trener Izviđača izjavio je da je prije 4 godine glasao za Markovića. Opet nije bilo Izviđača. Bio je Josip provjerio sam ali loša sreća sa Portugalom i nije ga više zvao. Tako da to glasanje protiv ništa ne znači.

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.