FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: RE: Re: FK Željezničar
Hodzurda je usao jer Enis vise nije mogao neka povreda nesto. lijepo drugo poluvrijeme, bitno je iz ove tekme izvuci pouku. Svidja mi se promjena pozicija tokom utakmice ko nije bio izradio se
Sent from my SM-T230 using Tapatalk
Sent from my SM-T230 using Tapatalk
Zadnja izmjena: blue sky, dana/u 25 okt 2015, 17:50, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
prvo poluvrijeme
drugo poluvrijeme
sljedeci stanica prijedor

drugo poluvrijeme

sljedeci stanica prijedor

17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
Vise je to prica zlih jezika Hodzurda uopste nije los kao izbor sa klupe na poziciji stopera, osim toga izdanak je nase skole fubala samo je kao jako mlad ostisao u Rumuniju sa Sipovicem.IvanOsim je napisao/la:Ja tacno mislim da je Edis namjerno ubacio Hodzurdzu jer se svi sprdaju cuj hodzurdza, a ovaj osjetio da nam ide sve, pa da momka digne psiholoski kad zatreba - jer nije los na stoperu uopste...mada je Uzelac bolji, naravno.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
-
- Kontakt:
Prvo poluvrijeme za zaborava kako na terenu tako i na tribinama.. Mi imali neku jalovu inicijativu a jedino vrijedno pomena su dvije nase greske, prvo Bogdanovica a zatim i Amira, nako cega je Celik imao dva mrtva zicera.. Sreca nas je spasila.. Naka me depresija bila pocela hvatati, Celik opasniji a i njihovi navijaci se samo cuju..
Vidim Mulalic kaze da u poluvremenu nista posebno nije rekao igracima.. Ja sam se pitao sta im je uradio u pauzi jer su na teren u drugom poluvremenu istrcali neki drugi momci, motivisani, borbeni, rastrcani.. Vec prvim golom smo, po meni, rijesili utakmicu.. Akcija kakvu rijetko vidjamo na nasim terenima: Amir do Tiaga na lijevu stranu, ovaj je malo povukao prema sredini i dodao Blagojevicu koji proslijedjuje Dadi; Dado odigrao dupli sa, cini mi se Djelmicem, povukao koji metar i idealno centrirao sigurnom Kokotu.. Veliko bravo za akciju i Dadu koji je najzasluzniji za izvedbu iste.. Natavili smo dominirati.. Celik odmah djelovao razbijen.. Tiago zabija dva, maherski pogotovo kod drugog gola.. Celik vise nije kako treba centra presao.. Malo me nervirao Edis jer sam ocekivao da ce ranije izvrsiti izmjene.. Mozda bi Mujagic i dva zabio da je imao vise vremena
..
Sve u svemu dva razlicita poluvremena i nasa dva lica.. Prvo koje govori da nas svak moze napatiti i drugo koje govori da mozemo do titule.. Igraci utakmice Tiago i Dado.. Dado sazrijeva i ako bude mogao postici kontinuitet ovakvih igara izrasce u super igraca.. Tiago pravo malo cudo.. Odavno mi jedan igrac nije ovako brzo prirastao srcu.. Djeluje da se i on zaljubio u nas klub i da uziva u svakom momentu provedenom na terenu.. Odavno nismo imali takvog igraca, brzog, tehnicki potkovanog, koji je stalna opasnost za protivnika..
Lijepo popodne u dolini.. Ko nije bio zezno se..
Vidim Mulalic kaze da u poluvremenu nista posebno nije rekao igracima.. Ja sam se pitao sta im je uradio u pauzi jer su na teren u drugom poluvremenu istrcali neki drugi momci, motivisani, borbeni, rastrcani.. Vec prvim golom smo, po meni, rijesili utakmicu.. Akcija kakvu rijetko vidjamo na nasim terenima: Amir do Tiaga na lijevu stranu, ovaj je malo povukao prema sredini i dodao Blagojevicu koji proslijedjuje Dadi; Dado odigrao dupli sa, cini mi se Djelmicem, povukao koji metar i idealno centrirao sigurnom Kokotu.. Veliko bravo za akciju i Dadu koji je najzasluzniji za izvedbu iste.. Natavili smo dominirati.. Celik odmah djelovao razbijen.. Tiago zabija dva, maherski pogotovo kod drugog gola.. Celik vise nije kako treba centra presao.. Malo me nervirao Edis jer sam ocekivao da ce ranije izvrsiti izmjene.. Mozda bi Mujagic i dva zabio da je imao vise vremena

Sve u svemu dva razlicita poluvremena i nasa dva lica.. Prvo koje govori da nas svak moze napatiti i drugo koje govori da mozemo do titule.. Igraci utakmice Tiago i Dado.. Dado sazrijeva i ako bude mogao postici kontinuitet ovakvih igara izrasce u super igraca.. Tiago pravo malo cudo.. Odavno mi jedan igrac nije ovako brzo prirastao srcu.. Djeluje da se i on zaljubio u nas klub i da uziva u svakom momentu provedenom na terenu.. Odavno nismo imali takvog igraca, brzog, tehnicki potkovanog, koji je stalna opasnost za protivnika..
Lijepo popodne u dolini.. Ko nije bio zezno se..
Zadnja izmjena: Hadzijalagic, dana/u 25 okt 2015, 19:44, ukupno mijenjano 2 puta.
BUDI ŽELJO !!!
- invincible1921
- Kontakt:
- themaniaks
- Kontakt:
velicanstveno nedeljno popodne,ko nije bio zajebo se pravo.Volim te ZEljooo ok ok ok
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili
- storm_raider
- Kontakt:
Ko nije bio, a mogao je - dobro se je zajebao...
Pozeli covjek taj stadio, taj osjecaj pripadnosti Zeljinoj familiji. Danas, maglovit dan, sunce onako zubato grije, sjever pod krovom hladan kao inace u ovo doba godine, jug neobicno prazan.
Prvo poluvrijeme, onako. Dvije smo im prilike poklonili, jednu stopostotnu, drugu sa 20tak metara iz koje je Vernes fantasticno sutirao i zamalo postigao eurogol. Sreca nas je spasila. Na drugoj strani, Djelmic imao jedan sut sa 25 metara, pola metra pored gola i dobra prilika Kokota glavom. I to je to. Raja nezadovoljna sudijom koji je pri napadu Zelje (lopta je bila 25 metara od gola kod Blagojevica) svirao kraj poluvremena. Hajde dobro. Blagojevic jedini odigrao dobro, ostali onako, nedovoljno rekao bih. Celik tvrd, nezgodan u odbrani, izbijaju dobro sve ubacaje, mi smo pokusavali, trudili se, ali je Benjo Colic zatvorio Thiaga fantasticno u par navrata. Sablja je rotirao, prvo je Thiago igrao napadaca, pa ga je prebacio lijevo krilo.
Drugo poluvrijeme, Sablja pravi promjenu, tako sto salje Thiaga na desno krilo. Odlican potez Mulalicu, vidi se da imas njuha. Od prve minute drugog poluvremena se vidjelo da trcimo mnogo bolje. Dado Sadikovic sa malim Amirom i Blagojevicem fantasticno drze sredinu, Enis Sadikovic odlicno igra Beka, a Thiago mijesa odbranu Celika. Kokot, pa dva puta Thiago, pa Mujagic, kojem je cijeli stadion skandirao "Mujaga, Mujaga
". Decko odlicno izgleda, visok je, dobro se krece i zna sacuvati loptu. "K'o Dzeko", sto bi se reklo. Takodjer bih pohvalio Hodzurdu, sve je ocistio sto je mogao, a i onako korpulentan bas djeluje autoritativno.
Drago mi je zbog Kokota, bravo majstore. Antolovic je u maloj krizi i treba to istrpiti. Malo ko je dobio ovacije kao danas Thiago, raja su ga izgrlila na sjeveru, a i vidi se da njemu godi. Nakon utakmice se prvo pozdravio sa Jugom, pa sa Sjeverom i na kraju sa Zapadom. Na Jugu onako spontano formirala neka grupica od 200 navijaca. Spontano, fino. Hajde valjda ce to biti bolje.
Pozitivna atmosfera, nema sta. Sablja je pravi vojnik.
Pozeli covjek taj stadio, taj osjecaj pripadnosti Zeljinoj familiji. Danas, maglovit dan, sunce onako zubato grije, sjever pod krovom hladan kao inace u ovo doba godine, jug neobicno prazan.
Prvo poluvrijeme, onako. Dvije smo im prilike poklonili, jednu stopostotnu, drugu sa 20tak metara iz koje je Vernes fantasticno sutirao i zamalo postigao eurogol. Sreca nas je spasila. Na drugoj strani, Djelmic imao jedan sut sa 25 metara, pola metra pored gola i dobra prilika Kokota glavom. I to je to. Raja nezadovoljna sudijom koji je pri napadu Zelje (lopta je bila 25 metara od gola kod Blagojevica) svirao kraj poluvremena. Hajde dobro. Blagojevic jedini odigrao dobro, ostali onako, nedovoljno rekao bih. Celik tvrd, nezgodan u odbrani, izbijaju dobro sve ubacaje, mi smo pokusavali, trudili se, ali je Benjo Colic zatvorio Thiaga fantasticno u par navrata. Sablja je rotirao, prvo je Thiago igrao napadaca, pa ga je prebacio lijevo krilo.
Drugo poluvrijeme, Sablja pravi promjenu, tako sto salje Thiaga na desno krilo. Odlican potez Mulalicu, vidi se da imas njuha. Od prve minute drugog poluvremena se vidjelo da trcimo mnogo bolje. Dado Sadikovic sa malim Amirom i Blagojevicem fantasticno drze sredinu, Enis Sadikovic odlicno igra Beka, a Thiago mijesa odbranu Celika. Kokot, pa dva puta Thiago, pa Mujagic, kojem je cijeli stadion skandirao "Mujaga, Mujaga

Drago mi je zbog Kokota, bravo majstore. Antolovic je u maloj krizi i treba to istrpiti. Malo ko je dobio ovacije kao danas Thiago, raja su ga izgrlila na sjeveru, a i vidi se da njemu godi. Nakon utakmice se prvo pozdravio sa Jugom, pa sa Sjeverom i na kraju sa Zapadom. Na Jugu onako spontano formirala neka grupica od 200 navijaca. Spontano, fino. Hajde valjda ce to biti bolje.
Sport je lijek za tijelo i duh.
Fino si to napisao samo ja sam misljenja da je sudija opet propustio dati Celiku par zutih kartona zbog grubih startova sjecam se onoga u prvom na Tijaga s ledja i udaranje lakstom s ledja Blagojevica u glavu oba cista ko suza. Koliko god liga bila losa sudije su ti koji su duplo gori.storm_raider je napisao/la:Ko nije bio, a mogao je - dobro se je zajebao...
Drugo poluvrijeme, Sablja pravi promjenu, tako sto salje Thiaga na desno krilo. Odlican potez Mulalicu, vidi se da imas njuha. Od prve minute drugog poluvremena se vidjelo da trcimo mnogo bolje. Dado Sadikovic sa malim Amirom i Blagojevicem fantasticno drze sredinu, Enis Sadikovic odlicno igra Beka, a Thiago mijesa odbranu Celika. Kokot, pa dva puta Thiago, pa Mujagic, kojem je cijeli stadion skandirao "Mujaga, Mujaga". Decko odlicno izgleda, visok je, dobro se krece i zna sacuvati loptu. "K'o Dzeko", sto bi se reklo. Takodjer bih pohvalio Hodzurdu, sve je ocistio sto je mogao, a i onako korpulentan bas djeluje autoritativno.
Sudija je debelo sr*ao pa u prvom poluvremenu čist korner za nas on svira aut 

Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
-
- Kontakt:
za_zivot_cijeli je napisao/la: Postao/la za_zivot_cijeli » 26 jun 2015, 13:20
evo ja cu danas napisati da poslije ne bude "svi su generali poslije bitke".
........na polusezoni svi ce svrsavati na Tiaga....

http://sportsport.ba/bh_fudbal/grbavica ... aca/174584
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!
- storm_raider
- Kontakt:
@pile,
Slazem se, napisao sam da nismo bili zadovoljni sudjenjem. Nisam sada detaljnije pisao, ali bilo je tih stvari, pogotovo u prvom poluvremenu koji su dosta zivce vadili raji. U drugom i da su htjeli nista nisu mogli da urade.
Slazem se, napisao sam da nismo bili zadovoljni sudjenjem. Nisam sada detaljnije pisao, ali bilo je tih stvari, pogotovo u prvom poluvremenu koji su dosta zivce vadili raji. U drugom i da su htjeli nista nisu mogli da urade.
E svaka cast jarane na takvoj prognozi.. tebe za sefa skautaza_zivot_cijeli je napisao/la:za_zivot_cijeli je napisao/la: Postao/la za_zivot_cijeli » 26 jun 2015, 13:20
evo ja cu danas napisati da poslije ne bude "svi su generali poslije bitke".
........na polusezoni svi ce svrsavati na Tiaga....![]()
![]()
http://sportsport.ba/bh_fudbal/grbavica ... aca/174584
Jeste li znali da je Zeljeznicar jedini tim koji je osvojio duplu krunu u BiH, i to je ucinio dva puta.
Vidi Amar je ima lijek za to zabijes dva gola hrmpaliju na spica pa jos jednog na zadnjeg veznog drzis loptu kontrolises igru.Mi moramo biti svijesni kada se namjestimo da ce nas pokrasti uzmes li u obzir da su nas osisali protiv sirkog a nama je nasa hajka na savez samo sputala noge i napravili smo sami sebi vise stete nego koristi ima recept za to bas taj Amarov nema nista od svadjanja sa NS. Edis vraca ekipu na kolosjek sto je najbitnije.storm_raider je napisao/la:@pile,
Dns sam prvi put odgledao Zelju i bilo je stvarno prelijepo jedino me cudilo sta je s manijacima ocekivo sam navijanje zestoko jer prvo poluvrijeme robijasi su **** i sarajevo i zelju a muk na tribinama sve u svemu solidno akBda i naredna utakmica kao i sad maxuzile dolazim iz Srebrenika da vas odgledam nisam pozalio ni najmanje
Bolje imat jedan nov BMW nego dva polovna Golfa 2
- storm_raider
- Kontakt:
Ma samo neka nastave ovako raditi, uz ovo zalaganje mora doci rezultat.
@KEC, dobrodosao u familiju.
@KEC, dobrodosao u familiju.

Blitzkrieg , za 10 minuta 3 gola i vozdra
Tiago
Doduše, što kaže Mulalić one greške iz prvog poluvremena (kada lopta preskoci stopera
) se ne smiju ponavljati
....dvije 100% šanse smo im poklonili svojim glupostima, sreca pa zenicani nisu znali kazniti.

Doduše, što kaže Mulalić one greške iz prvog poluvremena (kada lopta preskoci stopera

U drugom poluvremenu na teren izasla druga ekipa, nesto kao protiv Standarda u Belgiji. Celik razvaljen, sljedeci je Rudar i do kraja sezone ce se malo izjednacit stanje na tabeli. Steta zbog prosutih bodova u Mostaru, Boze moj.
-
- Kontakt:
nazalost obistinila se i jedna druga, koja nije tako lijepa.IvanOsim je napisao/la:
E svaka cast jarane na takvoj prognozi.. tebe za sefa skauta
Postao/la za_zivot_cijeli » 24 avg 2015, 10:02
bojim se da ce nam s Jocom biti kao i onomad s Pericom.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Re: Odg: FK Željezničar
Ja sam vazda pricao pozitivu za Dadu i branio ga kada bi ga ovdje neki prozivali da igra ko pica i da nije za Želje...a danas je momak izdominirao i hvala mu za to..da je danas sjedio kakav menadjer na zapadu odma bi se raspitao za njega(treba Maminju poslat snimak danasnjeg 2 poluvremena
).
Takodje i brat mu odigra odlicnu utakmicu a bio sam skeptik da ce on igrati beka kad sam ga vidio na terenu..
Tiago odlican igrac,gazela jednostavno i dokazao ono sto sam ja vazda govorio za ovu ligu da od svih prednosti najbolje ces proci ako imas brzinu..imam osjecaj da kad mu das u for loptu da ga nmg zaustaviti bez žutog kartona ili ce go zabiti..samo nastavi brazilinjo naš..
I Kokotu svaka cast,treba imati djaba onakvog "baju" u ekipi koji ce imat muda i je*at sudiji mater i priziti podrsku saigracima ili rukama podici publiku kod dobre šanse..
I ono na kraju utakmice scena kad idu vamo prema nama na sjeveru i koka gura Tiaga i pokazuje mu da ide prema nama a ovaj ga poslusa i šprint opali do zastave..
Mujaga procepio odma,ima mali šlifa itekako..nek trenira sa prvim timom do ove sezone i gurnut ga u prvu protiv goška dole..i onda ga povesti na pripreme sa prvim timom,mali moze biti ubica-joker u drugoj polusezoni vjerujte..
Ostali takodje solida samo mali Amir je malo pao u krizu jbg ja ga razumijem mlad je..al nesmije biti vise gresaka na sredini gdje ga mozemo popusit iz kontre..
Nezz Edis ima nekako poseban odnos sa njima,to je neki njegov šmek..izmedju autoriteta i jaranskog odnosa s druge strane..to je ta karizma koju posjeduje i hvala mu za sve..MANIJAK DO KRAJA!!!
Hvala ti Željo..Plava porodica

Takodje i brat mu odigra odlicnu utakmicu a bio sam skeptik da ce on igrati beka kad sam ga vidio na terenu..
Tiago odlican igrac,gazela jednostavno i dokazao ono sto sam ja vazda govorio za ovu ligu da od svih prednosti najbolje ces proci ako imas brzinu..imam osjecaj da kad mu das u for loptu da ga nmg zaustaviti bez žutog kartona ili ce go zabiti..samo nastavi brazilinjo naš..
I Kokotu svaka cast,treba imati djaba onakvog "baju" u ekipi koji ce imat muda i je*at sudiji mater i priziti podrsku saigracima ili rukama podici publiku kod dobre šanse..
I ono na kraju utakmice scena kad idu vamo prema nama na sjeveru i koka gura Tiaga i pokazuje mu da ide prema nama a ovaj ga poslusa i šprint opali do zastave..
Mujaga procepio odma,ima mali šlifa itekako..nek trenira sa prvim timom do ove sezone i gurnut ga u prvu protiv goška dole..i onda ga povesti na pripreme sa prvim timom,mali moze biti ubica-joker u drugoj polusezoni vjerujte..
Ostali takodje solida samo mali Amir je malo pao u krizu jbg ja ga razumijem mlad je..al nesmije biti vise gresaka na sredini gdje ga mozemo popusit iz kontre..
Nezz Edis ima nekako poseban odnos sa njima,to je neki njegov šmek..izmedju autoriteta i jaranskog odnosa s druge strane..to je ta karizma koju posjeduje i hvala mu za sve..MANIJAK DO KRAJA!!!
Hvala ti Željo..Plava porodica
19TM87
ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001
ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.