FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ovo izgleda jako lijepo. I da ovako se radi sa mladim igracima. Zadovoljan. Tiago, prvi put kad sam ga vidio znao sam o kakvom igracu je rijec.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...
Najviše mi je drago za Mujagu, prije nekoliko dana sam i pisao da mu je vrijeme da se priključi prvom timu jer je bilo evidentno da je kod njega došlo do malog zasićenja sto je normalno. Nisam ni znao da je na klupi kada ga je spiker najavio. Baš me je prijatno iznenadio. Sablji i Adžemu kapa do poda.
Tiago... fakat ne znam šta da napišem.
Tiago... fakat ne znam šta da napišem.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
moze li mi neko reci, koji broj ima mujagic i ko je zapravo asistent kod treceg gola?! kokot ili djelmic?
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
Jesi vidio kakvo dedo ima oko za igracatm8782 je napisao/la:Ovo izgleda jako lijepo. I da ovako se radi sa mladim igracima. Zadovoljan. Tiago, prvi put kad sam ga vidio znao sam o kakvom igracu je rijec.

FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
- pride_of_merseyside
- Kontakt:
Masallah

Tiaga sam gledao na pomoćnom kada je tek stigao onako neošišan, sitan, majke mi bilo ga je sevap nahraniti, kao iz nekog Kustinog filma i nije mi na prvu ulivao neko povjerenje osim što je evidentno imao tewhniku za razliku od drugih.tm8782 je napisao/la:Ovo izgleda jako lijepo. I da ovako se radi sa mladim igracima. Zadovoljan. Tiago, prvi put kad sam ga vidio znao sam o kakvom igracu je rijec.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".
petom treći gol, i to se vidjelo sa juga da je namjerno a ne slučajno. jako rijetko viđeno kod nas.

I oni meni u inat ovako odigraju.
Dobro je Đelmić nije dobio karton, treba ovo potvrditi iduće kolo. Neka odmara protiv Slavije, ako baš mora.
-
- Kontakt:
Strasnih 15-ak minuta i rijesen posao. Ostatak utakmice onako lagano, Celiku smo poklonili dvije 100% sanse, srecom nisu zabili i onda lagano utrpali na vrijeme 3 komada. Svaka cast za debi Mujagica i njemu cestitke na golu.
Ako Dado moze odigrati cijelu utakmicu kao od 45. do 70. minute treba ga odmah u Barselonu poslat. Nevjerovatno kako je odigrao i sigurno njegova najbolja utakmica u karijeri. Nadam se da ce mu ovo biti prekretnica jer je pokazao danas sve ono sto mu je nedostajalo. Bravo Dado. Takodjer i Enisu veliko bravo, pokazao kako se bori za Zelju, bio je medju najboljim. Tiago klasa za ovu ligu i to je definitivno, onakva brzina kao da igra s djecom ispred zgrade, uvijek na pravom mjestu i jos malo da se uklopi s ekipom i nauci jezik bice jos bolji.
Amir i Jovan prvo poluvrijeme jako lose, ali su onda odigrali kako treba i uz rotaciju Tiago-Djelmic prelomili utakmicu. Nevjerovatno je koliko obojica mogu donjeti, ali isto tako i usrati situaciju. Bespotrebno gubljenje lopti na nasoj polovini, ali valjda i to bude bolje. Djeluju mi jako slicni igraci i mozda treba igrati samo s jednim od njih, ili jednog natjerati da samo igra osiguraca ovom drugom, jer je nedopustivo da obojica idu puno naprijed i da se kockamo.
Mislim da su nam se u ovoj utakmici vratili promasaji iz Mostara i da smo svaku pravu sansu pretvorili u gol. Idemo dalje, gol za golom, po pobjedu u Prijedor za prikljucenje samom vrhu tabele.
Ako Dado moze odigrati cijelu utakmicu kao od 45. do 70. minute treba ga odmah u Barselonu poslat. Nevjerovatno kako je odigrao i sigurno njegova najbolja utakmica u karijeri. Nadam se da ce mu ovo biti prekretnica jer je pokazao danas sve ono sto mu je nedostajalo. Bravo Dado. Takodjer i Enisu veliko bravo, pokazao kako se bori za Zelju, bio je medju najboljim. Tiago klasa za ovu ligu i to je definitivno, onakva brzina kao da igra s djecom ispred zgrade, uvijek na pravom mjestu i jos malo da se uklopi s ekipom i nauci jezik bice jos bolji.
Amir i Jovan prvo poluvrijeme jako lose, ali su onda odigrali kako treba i uz rotaciju Tiago-Djelmic prelomili utakmicu. Nevjerovatno je koliko obojica mogu donjeti, ali isto tako i usrati situaciju. Bespotrebno gubljenje lopti na nasoj polovini, ali valjda i to bude bolje. Djeluju mi jako slicni igraci i mozda treba igrati samo s jednim od njih, ili jednog natjerati da samo igra osiguraca ovom drugom, jer je nedopustivo da obojica idu puno naprijed i da se kockamo.
Mislim da su nam se u ovoj utakmici vratili promasaji iz Mostara i da smo svaku pravu sansu pretvorili u gol. Idemo dalje, gol za golom, po pobjedu u Prijedor za prikljucenje samom vrhu tabele.
da može već bi bio negdje bar u belgiji ako ne i u ligi petice. ali nažalost znamo da (još) ne može. on će negdje biti veliki igrač, samo je veliko pitanje hoće li kod nas imati strpljenja da to bude kod nas...
-
- Kontakt:
Prvo poluvrijeme kako rece Edis, nismo ispostovali ono sto je trebalo i losim reakcijama smo njima dali sanse, sreca po nas pa nisu iskoristili. Po mom nekom vidjenju u prvom pol. smo stojali dosta siroko, nismo mogli da odradimo par dodavanja i da dodjemo do njihovog gola. Amir i Blagoje dosta dolazili u odbranu po loptu i dodaju naprijed jedan pas i vracamo odmah u odbranu. Nije bilo ni neke trke velike i agresivnosti. Djelmic je imao jedan dobar pokusaj koji je otisao kraj stative bas blizu. Kokot je bio mnogo nervozan, opet njegovo neko valjanje i pricanje sa drugim igracima. Sudija ga je opomenuo jednom prilikom, jer bezveze je stvarao nervozu i ljutio se za svaku odluku.
Drugo poluvrijeme je bilo predobro za nas. Odmah smo pritisnuli i to se isplatilo. Dobra odluka Edisa je da rotira Djelmica i Tiaga, zbunili smo njihovu odbranu i napravili im dosta problema. Dado je najzasluzniji za onaj 1. gol, dobar dupli pas sa Kokotom i onda ga pogadja u glavu i Kokotu nije bilo tesko. Onda se vidjelo da smo pustili kocnicu i dokrajcili ih do kraja, sto u nekim tekmama nismo uradili i kostalo nas. Bas me raduje to da nismo stali kad smo osjetili da ih mozemo razbiti i zavrsiti posao. Ostala 2 gola su dosla iz prekida ali ne direktno. Tiago se nasao na pravom mjestu u obje situacije i hvala mu na nova 2 gola. Postat ce pravi miljenik navijaca, samo da nastavi da se bori ovako. Edis Mulalic zna kako se radi sa djecom i to je pokazao danas kad je Mujagicu dao priliku u ovakvoj situaciji pa je i on uspio postici pogodak. Vidjet cemo je li mali dobar igrac i hoce li imati neki kontinuitet.
Danas Mladenovic i Enis na bekovima su bilo stvarno dobri, Enis je bas ginuo i borio se, jer on samo borbom moze da nadomjesti neke svoje nedostatke. Stoperi su u 2. pol. sve ocistili kako treba i bili su dosta sigurniji nego u 1. pol. Dado je u 2. poluvremenu imao 2 poteza koja su odlucila tekmu, tacnije jedan njegov dobar kod pogotka, a drugi kad je izbacio Kokota a ovaj se spetljao.
Sve u svemu, dobra nasa predstava, zaostatak na tabeli nije strasan i aBd pobijediti sljedecu i ovjeriti ovaj rezultat danas i jos samnjiti razliku.
Drugo poluvrijeme je bilo predobro za nas. Odmah smo pritisnuli i to se isplatilo. Dobra odluka Edisa je da rotira Djelmica i Tiaga, zbunili smo njihovu odbranu i napravili im dosta problema. Dado je najzasluzniji za onaj 1. gol, dobar dupli pas sa Kokotom i onda ga pogadja u glavu i Kokotu nije bilo tesko. Onda se vidjelo da smo pustili kocnicu i dokrajcili ih do kraja, sto u nekim tekmama nismo uradili i kostalo nas. Bas me raduje to da nismo stali kad smo osjetili da ih mozemo razbiti i zavrsiti posao. Ostala 2 gola su dosla iz prekida ali ne direktno. Tiago se nasao na pravom mjestu u obje situacije i hvala mu na nova 2 gola. Postat ce pravi miljenik navijaca, samo da nastavi da se bori ovako. Edis Mulalic zna kako se radi sa djecom i to je pokazao danas kad je Mujagicu dao priliku u ovakvoj situaciji pa je i on uspio postici pogodak. Vidjet cemo je li mali dobar igrac i hoce li imati neki kontinuitet.
Danas Mladenovic i Enis na bekovima su bilo stvarno dobri, Enis je bas ginuo i borio se, jer on samo borbom moze da nadomjesti neke svoje nedostatke. Stoperi su u 2. pol. sve ocistili kako treba i bili su dosta sigurniji nego u 1. pol. Dado je u 2. poluvremenu imao 2 poteza koja su odlucila tekmu, tacnije jedan njegov dobar kod pogotka, a drugi kad je izbacio Kokota a ovaj se spetljao.
Sve u svemu, dobra nasa predstava, zaostatak na tabeli nije strasan i aBd pobijediti sljedecu i ovjeriti ovaj rezultat danas i jos samnjiti razliku.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
-
- Kontakt:
Ma ne znam sad kako gledati na tu situaciju, ali ako se baziramo na staz u Zelji ispade da je Dado odigrao ponajvice utakmica za nas klub od svih igraca kojima raspolazemo. Debitovao je jos tamo protiv Plzena ako se ne varam. Vrijeme je da i on skonta da vise nije djecak kao Mujagic recimo, i da treba vjerovati u svoje mogucnosti, a onaj pas za Kokota je nemoguce nauciti, jednostavno moras biti rodjen s tim osjecajem za igru, ili cijela akcija kod prvog gola. Treba mu reci da se postavi kao nosioc igre Zelje, kao pravi vodja i diregent na terenu jer je pokzao da moze.ChWilla je napisao/la:da može već bi bio negdje bar u belgiji ako ne i u ligi petice. ali nažalost znamo da (još) ne može. on će negdje biti veliki igrač, samo je veliko pitanje hoće li kod nas imati strpljenja da to bude kod nas...
Ja cu ga od sada jos vise prozivati i ocekivati od njega jer se vidi da moze, e sad ne se ne smije dopustiti da zbog nekog straha ili cega vec propadne njegov talenat. Dado mora jos vise i jos jace, ako ne zbog nas i Zelje, onda zbog sebe.
Samo nek neko nešto još kaže za Hodžurdu, momak kako je ušao počistio je sve živo, i igrače i loptu 

Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
Da da. Ima dedo oko.pile87 je napisao/la:Jesi vidio kakvo dedo ima oko za igracatm8782 je napisao/la:Ovo izgleda jako lijepo. I da ovako se radi sa mladim igracima. Zadovoljan. Tiago, prvi put kad sam ga vidio znao sam o kakvom igracu je rijec.

hodžurda je i protiv slobode bio korektan u utakmici koju su gotovo svi loše odigrali. a dado upravo ima problem u glavi. on kad igra igra, al' kad loše krene ne zna se trznuti i potone skroz. nekad će on to riješiti, samo je pitanje da li kod nas. previše umije ovih stvari koje se ne uče da nekad negdje ne bi uspio.
Sto mi je nesto neobicno na temi. Nema nekih dobro "poznatih" nick-ova. Ljepota...
haha, euro Zeljo, jos nas Edin Visca dvostruki strijelac danas protiv Konyaspora 

Ja tacno mislim da je Edis namjerno ubacio Hodzurdzu jer se svi sprdaju cuj hodzurdza, a ovaj osjetio da nam ide sve, pa da momka digne psiholoski kad zatreba - jer nije los na stoperu uopste...mada je Uzelac bolji, naravno.
Jeste li znali da je Zeljeznicar jedini tim koji je osvojio duplu krunu u BiH, i to je ucinio dva puta.
Pohvale za Enisa, Dadu i Tiaga.. Ostali korektni... Sreca pa sam bio na utakmici pa sam vidio ljepotu od golova, jer po izvvjestaju pojedinih medija, rekao bih da su golovi bili neke odbice bezveze, dok su neki dan jednu drugu ekipu i njihove "akcije" , boldirali i stavili velikim slovima 

Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987