Pivopija je napisao/la:Kao kod svih otocana, najjace oruzje, dobri su iz kontri, imaju brze igrace, i fizicki su jaki, agresivni i izdrzljivi. U Zenici, s obzirom da ce biti oslabljeni, ce vjerovatno igrati bunker (ali ne onaj teski, jer vjerovatno ni mi necemo srljati pa me ne bi iznenadilo da irci budu imali vise lopte u posjedu, nesto slicno kao protiv Velsa i Kipra), pokusat ce sacuvati svoj gol, a prema naprijed ce igrati dugim loptama i probati nesto napraviti iz kontri. Obje utakmice ce biti tvrde, bez puno prilika i golova.Elegant je napisao/la:Kakva je Irska skok igra ?
Vrlo dobar pregled situacije. A takav razvoj situacije nam ide u prilog. Evo ja bih nekako volio da bude 0:0 nego 2:1. Jer kad bi imali 2:1, Irci bi nas stisnuli u Dublinu od pocetka, a na takve izazove slabo odgovaramo. Sa 0:0 bi bilo otaljavanje do pred kraj utakmice, a onda smo tu psiholoski jaci. Jedna polukontra i idemo u Francusku.
Iako se nadam da Mesa moze sastaviti ofanzivnu ekipu jer nam se vracaju povrijedjeni reprezentativci, pa cemo biti mozda dominantniji u posjedu i kreativnosti.