Rooney88 je napisao/la:1. Rekao sam da je CSKA dobra ekipa sa slabom odbranom te da treba biti oprezan, mnogo ih nahvalih u pm.
2. Sinoc su bili dosta LOSIJI nego inace, sto bi znao da si ih ove sezone ijednom gledao, i to je ono sto nije bilo OCEKIVANO. Protivnik se lose brani i bez neke dobre organizacije nazad ali ofanzivno su takodjer bili losi, sto nisam ocekivao. Neki igraci su imali sasvim drugacije uloge nego inace sto je rezultiralo slabijom ofanzivnom produktivnoscu. Prvenstveno tu mislim na Musu i Tosica, Dzagoev je znao ono sinoc raditi i protiv Lokomotiva ili Zenita i ranije.
3. Martial jeste igrao lijevo krilo ali je sinoc ulaskom Depaya prebacen na desnu stranu, to je bilo yebevanje o kojem ja govorim.
4. Wenger izvlaci maksimum iz svojih igraca, kakve to veze ima sa njihovom pozicijom cak i da je pogresna?
@Rio
Prvi dio OK, slazem.
Drugi dio je bitniji. To treba iskoristiti. Sam kazes da konkurenti ne briljiraju a mi umjesto da im pobjegnemo i napravimo razliku uklapamo se u sivilo zajedno s njima. Ali ja opet vjerujem da City i Arsenal mogu imati jacu konstantu dobrih igara kroz sezonu nego mi sto im dugorocno daje prednost u borbi za titulu. Liverpool ima boljeg trenera i oni ce sigurno biti izuzetno opasni u nastavku sezone. Steta ali tako je. Mrzim njega navoditi kao primjer ali sada jednostavno moram. Ferguson bi ove sezone uzeo ligu bez ikakvih problema sa bar 10 bodova prednosti nad konkurentima a razliku bi kroz sezonu odrzavao rutinski.
1. Nije u pitanju samo CSKA, pred svaku utakmicu pišeš isto.
2. Nije bilo očekivano zato što su igrali protiv Uniteda, podredili su kako ti kažeš tu svoju ''prejaku ofanzivu'' da se brane do smrti. Nisam mazohist da gledam rusku ligu, niti CSKA koji je wow neporažen u njoj već 10+ kola.
3. Ne možeš me uvjeriti da bilo kojeg igrača igranje na pogrešnoj poziciji od 20 minuta može izjebati. Pitaj nekog sa klupe da li bi igrao, rekao bi da je spreman i braniti (tipa Young što je znao izjaviti).
4. Stvarno? Kako neko krilo može pružiti max na centralnoj poziciji, ili centralni vezni kao bek npr. itd...?
Kad LvG to uradi i izvlači ''maksimum'' iz Blinda na poziciji stopera, prvi si koji kmeči o tome. Kad Wenger to radi, to je super i vrhunski.
Uostalom nismo toliko nisko pali da se sa Wengerom treba porediti bilo šta u Unitedu.
Dao je evo Depay 4 gola, ali se osipa po momku drvlje i kamenje. Samo postoji jedna bitna stvar, kad je Ronaldo došao u United, klub je imao vrhunska krila i dobijao je šanse polako i onako kako treba. Ako šta zajebe, koga briga mlad je i treba se tek dokazati. A znao je zajebati puno, puno više od Depaya.
Depay jadnik je došao i trebao preuzeti ulogu glavnog krila, izbacio iz sastava Younga sa odličnom sezonom iza sebe. I kad pogriješi preko njegovih leđa ide sve, a to ne bi trebalo biti tako jer on ne smije biti glavna karika Uniteda, makar ne još 2 godine.
To niko ne uzima u obzir već hajmo kenjati i kmečati, Depay smotan, spor bla bla. Suviše razmažena navijačka ekipa jbg.