FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

dr.adnan
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la dr.adnan » 16 maj 2010, 23:39

I šta sada? Bayern demontirao odličnog Werdera u finalu kupa sa 4-0. Bayern koji za šest dana igra najveću utakmicu zadnjih deset godina, Bayern koji se kao trebao čuvati, protiv Werdera koji igra proljeće iz snova, odličnog Werdera, koji svakome zabije bar dva komada. Genijalno!

Da je ovo uradila Barcelona već bi se padalo u euforiju i govorilo o najboljem timu svih vremena, ali kad to uradi Bayern to je normalno. Sviđa mi se taj nivo razmišljanja.

Van Gaal je zaista uradio ogroman posao. Složio je ekipu koja djeluje organizovano, moćno, razigrano. Ekipu koja pobjeđuje. Bravo Luis!

Igrači su večeras svi bilo odlični, zaboraviću jedno izletanje Van Buytena, samo bih izdvojio kapetana Van Bommela, kao vođu, koji tu ulogu odrađuje fenomenalno. Njegov napredak u ovoj sezoni je strašan. S njim i Bastian djeluje svjetski, napokon.

Nadam se da će se ista slika ponoviti za tačno sedam dana!

I još jedan podatak, od 17. finala kupa, 15 smo ih uzeli :D :D :D
Sent from my Philips Smart TV.

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 16 maj 2010, 23:46

Evo jos jednog nacina:
slika slika slika
slika
slika Stern des Südens slika
Kopiras od @gere 8-)

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 16 maj 2010, 23:50

dr.adnan je napisao/la:Da je ovo uradila Barcelona već bi se padalo u euforiju i govorilo o najboljem timu svih vremena, ali kad to uradi Bayern to je normalno.
I pored svega dobroga sto je Bayern napravio, i nadam se titule lige prvaka, moras priznati druze da je Barca jos uvijek puno bolja i nije daleko od istine da je najbolji tim svih vremena. Nije to nikakva euforija.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 16 maj 2010, 23:56

Najbolji tim pravi najbolje rezultate. Nema tu mnogo filozofije. To sto ova Barca igra atraktivno, ne znaci da su najbolji, tacnije nisu 100%, jer im je to Inter dokazao.
Takodjer, ne vjerujem da je Barca mnogo jaca od Bayerna. Mozda jeste jaca, ali ne mnogo, jer nijedan tim trenutno nije MNOGO jaci od Bayerna.
#divovi

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 17 maj 2010, 00:11

Pravimo i rezultate, i to fenomenalne, a reci da je Inter bolji zato sto je prosao, to je apsurdno, u cetiri utakmice ove sezone, bolji je bio samo u nekih 30 minuta, al znamo svi da ne prolazi i osvaja uvijek bolji. Danas sam gledo Inter, osvojise i u Italiji, al opet nista fascinantno, povedu 1 0 i onda se brane protiv Siene koja je vec drugoligas, i opet price, Morinjo genijalac, ovo ono, a talijanska liga je takva da bi Inter trebao imati barem 15 bodova vise od konkurencije koja je u evropi ispadala od fulhama, panatanaikosa i sl. Isto vazi i za Bayern, da igra mocno ko Barca, osvojili bi bundes ligu barem 5 kola prije kraja. Nije isto ganjati se sa Salkeom i Realom. Ali Bayernu se i ne zamjeri, novi trener i dosta novih igraca, to je ekipa koja se uigravala kako je sezona odmicala, ako budete igrali sledece sezone ko ove imat cete 15 bodova vise od ostalih. U ligi prvaka ak naletite na Barcu koja ce vjerujem imati tu jos i Vilju i Fabregasa, bit cete izrazito slabiji, al naravno ne zelim reci da nemate bas nikakvu sansu.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 17 maj 2010, 00:22

Pa cijelu ovu sezonu smo mi ''slabiji'' od protivnika. Svi su ocekivali potop Bayerna protiv ManU-a, da ce Rooney popravljati statistiku na nama, da cemo jedva uputiti udarac prema golu. I onda ih prodjemo.
Niti protiv Lyona nismo bili favoriti (po tim ''strucnjacima''), a onda im odrzimo lekciju nogometa.
Prije svega ovoga je naravno bila slicna situacija protiv Juventusa koji je 3 dana prije utakmice s Bayernom pobijedio Inter. Svi znamo sta se desilo u Torinu.

Ja mislim da je dosta vise podcjenjivanja FC Hollywooda!
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 17 maj 2010, 00:30

JetSet_Hantraga je napisao/la: Ja mislim da je dosta vise podcjenjivanja FC Hollywooda!
Neka ba, jos ovu preostalu utakmicu nek' nas podcijene i mi zadovoljni. :D Sta's kad nam prija uloga autsajdera. Jedino smo protiv Viola bili favoriti, pa se umalo neslavno zavrsi.
fcbayern.de Du wirkst sehr zufrieden, mit Dir und der Gesamtsituation. Was fehlt jetzt noch zur Unterschrift unter einen neuen Vertrag?
Franck Ribéry: „Bayern ist ein großer Klub, eine große Familie. Ich hoffe, dass ich für mich und meine Familie die beste Entscheidung treffen werde.
Koliko jos cekati, ma ima da nas izludi sve odreda. :twisted:
Vom Jäger zum Gejagten

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 17 maj 2010, 00:45

Tako je uvijek smo mi autsajderi u LP a vidi dokle smo stigli, ali meni je to drago :mrgreen: Nema mi nista draze kad autsajderi izbace neke favorite kao sto je Manchester :lol: Moze pricati ko sta hoce da smo imali srece, da nas je sudija spasio itd itd ... Ali mi smo pokazali mnogo puta da imamo karakter i volju i da igramo dok sudija ne odsvira kraj, slazem se da je nekad i sreca predsudna ali to je samo u 5% utakmnica, nemoze sreca da vas odvede do finala :lol: Mnogo smo mrzak klub u Njemackoj ali mi izvlacimo BL inace bi bili i iza Francuza.Ali ko god da igra snama u ovom trenutnku nije favorit sigurno.

@ Romario Meni je veca gotiva kad je sve neizvjezno, i kad se boris do kraja za titulu ne bi mi bio merak gledati kako gazimo sve predsobom i bjezimo od drugo plasiranog 20 bodova, bilo bi mi dosadno to gledati, ali zato sto je ovako neizvjesno uzivam gledati BL.Nego nemojte i vi postati kao Real Villa i Fabregas uuu :lol:

@ Vidis billal zaboravio sam na taj nacin tj. najlaksi :mrgreen:

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 17 maj 2010, 01:12

Gdje cemo mi biti kao oni, na njihovim dresovima pise B win, na nasim UNICEF, nema sta dalje da se prica. Mi samo vracamo naseg nekadasnjeg juniora, a u slucaju Vilje, mijenjamo jednog velikog igraca koji je na odlasku, pa zamjena mora biti dostojna. Trazimo i beka jednog, vjerujem da ce se opet pricati o prelasku Lahma u Barcu ko svakog ljeta, moguce da se to i desi ako bude pristao da bude rezerva.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 17 maj 2010, 01:36

Romariooo je napisao/la:Gdje cemo mi biti kao oni, na njihovim dresovima pise B win, na nasim UNICEF, nema sta dalje da se prica. Mi samo vracamo naseg nekadasnjeg juniora, a u slucaju Vilje, mijenjamo jednog velikog igraca koji je na odlasku, pa zamjena mora biti dostojna. Trazimo i beka jednog, vjerujem da ce se opet pricati o prelasku Lahma u Barcu ko svakog ljeta, moguce da se to i desi ako bude pristao da bude rezerva.
Kralju ti stvarno imas smisla za humor.
Prvo, nema sanse da Lahm ode iz Bayerna, sto zbog kluba koji ga ne bi pustio, sto zbog njega samog koji ne bi htio otici.
Drugo, zar ti stvarno mislis da bi Lahm bio rezerva Alvesu??? :x Pa Lahm je duplo bolji igrac od njega, svjetska klasa. Ja sam siguran da imam bolji centarsut od onog uhonje. :)
Abidala i Maxwela necu ni komentarisati...
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 17 maj 2010, 02:09

Romariooo je napisao/la:Gdje cemo mi biti kao oni, na njihovim dresovima pise B win, na nasim UNICEF, nema sta dalje da se prica. Mi samo vracamo naseg nekadasnjeg juniora, a u slucaju Vilje, mijenjamo jednog velikog igraca koji je na odlasku, pa zamjena mora biti dostojna. Trazimo i beka jednog, vjerujem da ce se opet pricati o prelasku Lahma u Barcu ko svakog ljeta, moguce da se to i desi ako bude pristao da bude rezerva.
Mnogo si me razocarao ja kontam eo jednog normalnog za diskusiju, Lahm da bude rezerva :lol: Prvo Lahm dok je igrao lijevog bio je najbolji na svijetu na toj poziciji, a sad dok igra desnog jedino mu Maicon moze parirati, a ti spominjes Alvesa koji od deset centarsuteva bude jedan ispravan :roll: Vidim ne pratis Bayern dovoljno potrudi se pogledati finale i SP pa ces vidijeti o kakvom se kalibru radi, ovo su oni koji pogledaju par utakmnica Bayerna i kontaju da imamo samo Riberya i Robbena,a tu je jos dosta kvalitetnih igraca koji bi svi veliki klubovi zeljeli u svom timu kao sto su Lahm i Svajni svijetske klase.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 17 maj 2010, 08:28

Cuj Lahm da bude rezerva. Svasta covjek moze procitati na ovom forumu. :?
#divovi

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 17 maj 2010, 09:52

FC BAYERN je napisao/la:Meni je veca gotiva kad je sve neizvjezno
odi pa gledaj spansku ligu.
kod drugorazrednih se timova, kao sto su barsa i real, prvenstvo odlucuje u zadnjem kolu.
za razliku od takvih i slicnih nizerazrednih timova gledati bayern je prava dosada. :roll:
jbg., od pocetka sam znao da ce bayo razbiti nizerazrednog juventusa, dominirati slabasni mancester, unistiti liona..
bistriku i meni je utakmica protiv bremena bila pravo dosadna...
...tek jedan umorni osmijeh kada je riberi zabio za 3-0. :)
bayernu je trebao solidan trener koji zna posloziti ekipu i odmah je to klub koji melje sve pred sobom.
lion je nadigrao i zasluzeno izbacio pa i ponizio reala, dok je bremen zabio 4. komada slabasnoj valensiji.
a ta prcelona.. :lol: odgovorno tvrdim da su pustili interu samo da ne moraju igrati sa bayernom.
sjecaju se bavarci prosle godine kada ih je vodio trener-hazarder cijom zaslugom su i od wolfsa primali petice.
da su bavarci ove godine umjesto intera dobili barselonu unistili bi ih gore nego bremen.

ps
ignorisite ovog katalonca jer ocito se radi o pubertetliji kojeg deru hormoni pa ne zna sta prica.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 17 maj 2010, 11:30

Seceru, kad sam ja bio u pubertetu, davno je to bilo, to je bilo kad su u Bayernu igrali Ziege i Babel bekove. Ne znam sta vas je toliko zabolilo ovo oko Lahma, on je dobar igrac ja nikad nisam rekao da nije, a zato sto je i dobar volio bi ga vidjeti u Barci. Vi se vjerovatno ne sjecate, ili se ne zeliti sjetiti, da se mnogo pricalo o tom transferu u proslom i pretproslom prelaznom roku, ne zelite se sjetiti vjerovatno i njegovih izjava da bi zelio preci, al ja to razumijem, vi volite Bayern i to vam para uši, a ja samo govorim ono sto su cinjenice. Da je Lahm imao mjesta u Barci vjerovatno bi i presao. Sad ovo oko Alvesa, cijela fudbalska javnost u svijetu slaze se u tome da su dva najbolja desna bea svijeta upravo Alves i Maicon. Lahm je solidan na toj poziciji, al moje misljenje je da je njegova prirodna pozicija lijevi bek, prema tome svaka njemu cast, ali reci da je bolji od Alvesa je apsurdno. A na lijevom beku mi imamo Abidala, taj covjek je dosao u Barcu kao zvanicno najbolji lijevi bek svijeta, jos dok je u Lionu igrao. On je i danas bolji igrac od Lahma, pogotovo u defanzivnom dijelu igre gdje je Lahm prilicno i tanak. Lahm je mozda bolji u ofanzivi gdje je vjerovatno dosta prodorniji, ali sveukupno, svako normalan ce reci da je Abidal bolji igrac. Lahmov najveci kavalitet je sto moze igrati i lijevo i desno, Barci tu trebaju zamjene za bekove, prema tome mozda se odluce dovesto upravo Lahma, da jednim potezom dva problema rijesimo, Abidal ulazi vec u godine i sklon je postao povredama, iako je Lahm malo potanak u odbrambenim zadacima, to se u Barcinoj napadackoj igri ne bi ni osjetilo toliko i dobro bi se snasao. Ali imamo mi tu i druge opcije kao sto su Klisi i neki drugi.

Ovo je sasvim normalna diskusija, barem sa moje strane, ne znam sta se trzate, sagledajte malo objektivnije stvari pa cete vidjeti nikakve gluposti nisam rekao.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 17 maj 2010, 13:19

Svasta sam se nacitao. :lol: :lol: Od najboljih desnih bekova do najboljih lijevih bekova svijeta. :D

Ribery ceka kraj svjetskog prvenstva, pa tek onda donosi odluku. Jos mnogo cekanja.... :shock: :shock:

Ponovo je aktuelna prica oko Domenica Criscita. Trazi se lijevi bek, a Italijan je potencijalno rjesenje.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 17 maj 2010, 13:54

Romariooo je napisao/la:Pravimo i rezultate, i to fenomenalne, a reci da je Inter bolji zato sto je prosao, to je apsurdno, u cetiri utakmice ove sezone, bolji je bio samo u nekih 30 minuta, al znamo svi da ne prolazi i osvaja uvijek bolji. Danas sam gledo Inter, osvojise i u Italiji, al opet nista fascinantno, povedu 1 0 i onda se brane protiv Siene koja je vec drugoligas, i opet price, Morinjo genijalac, ovo ono, a talijanska liga je takva da bi Inter trebao imati barem 15 bodova vise od konkurencije koja je u evropi ispadala od fulhama, panatanaikosa i sl. Isto vazi i za Bayern, da igra mocno ko Barca, osvojili bi bundes ligu barem 5 kola prije kraja. Nije isto ganjati se sa Salkeom i Realom. Ali Bayernu se i ne zamjeri, novi trener i dosta novih igraca, to je ekipa koja se uigravala kako je sezona odmicala, ako budete igrali sledece sezone ko ove imat cete 15 bodova vise od ostalih. U ligi prvaka ak naletite na Barcu koja ce vjerujem imati tu jos i Vilju i Fabregasa, bit cete izrazito slabiji, al naravno ne zelim reci da nemate bas nikakvu sansu.
Isto kao sto prosle godine nije osvojio bolji a to je bio Chelski ko sto 2006 nije osvojio bolji Arsenal sa igracem manje zato sakrij se u misiju rupu i zahvali Uefi i sudcima sto je tvoj poluklub ista osvojio.

Alves nije ni medju 5 najboljih desnih bekova frajer je katastrofalan u defanzivi a ofanzivno nema upotrebljiv centarsut.
Dio Arsenala

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 17 maj 2010, 15:28

Mnogi veliki igraci se nisu naigrali kraj Abidala i Alvesa, ali eto ne razumijes ti to druze sudija, dzaba ja to tebi pricam
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

HuX
Kontakt:

Post Postao/la HuX » 17 maj 2010, 15:33

Romariooo je napisao/la:Mnogi veliki igraci se nisu naigrali kraj Abidala i Alvesa, ali eto ne razumijes ti to druze sudija, dzaba ja to tebi pricam
pored lahma se naigraju svaki put xD
kazes da je abidal bolji igrac od lahma, a lahm nekolko puta dok je igrao na lijevom beku, bio u idealnih 11 LP itd...
lupas jarane ko maksim po diviziji.
alves nema nikakav centarsut, u obdrani tak tak, u napadu cim se jace ide na njega izgubi se lik, al ima srecu da na njegovoj strani igra messi pa mu to umnogome olaksava posao na terenu, jer se sva protvcnika igra na lijevoj strani koncentrise na mesija
trenutno je od lahma samo bolji maicon
Dok nam je predsjednik bio bravar,sva su nam vrata bila otvorena!
Bayern & Željo & Hajduk

Nasa najveca mana je sto smo muslimani!

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 17 maj 2010, 15:33

Romariooo je napisao/la:Mnogi veliki igraci se nisu naigrali kraj Abidala i Alvesa, ali eto ne razumijes ti to druze sudija, dzaba ja to tebi pricam
Haj ti pasha moj otvori temu o Alvesu i Adibalu, spamas nam temu.
Pravilo broj 1

1. Ako nemaš šta pametno za reći, ne provaljuj se.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 17 maj 2010, 16:06

Romariooo je napisao/la:Seceru, kad sam ja bio u pubertetu, davno je to bilo, to je bilo kad su u Bayernu igrali Ziege i Babel bekove. Ne znam sta vas je toliko zabolilo ovo oko Lahma, on je dobar igrac ja nikad nisam rekao da nije, a zato sto je i dobar volio bi ga vidjeti u Barci. Vi se vjerovatno ne sjecate, ili se ne zeliti sjetiti, da se mnogo pricalo o tom transferu u proslom i pretproslom prelaznom roku, ne zelite se sjetiti vjerovatno i njegovih izjava da bi zelio preci, al ja to razumijem, vi volite Bayern i to vam para uši, a ja samo govorim ono sto su cinjenice. Da je Lahm imao mjesta u Barci vjerovatno bi i presao. Sad ovo oko Alvesa, cijela fudbalska javnost u svijetu slaze se u tome da su dva najbolja desna bea svijeta upravo Alves i Maicon. Lahm je solidan na toj poziciji, al moje misljenje je da je njegova prirodna pozicija lijevi bek, prema tome svaka njemu cast, ali reci da je bolji od Alvesa je apsurdno. A na lijevom beku mi imamo Abidala, taj covjek je dosao u Barcu kao zvanicno najbolji lijevi bek svijeta, jos dok je u Lionu igrao. On je i danas bolji igrac od Lahma, pogotovo u defanzivnom dijelu igre gdje je Lahm prilicno i tanak. Lahm je mozda bolji u ofanzivi gdje je vjerovatno dosta prodorniji, ali sveukupno, svako normalan ce reci da je Abidal bolji igrac. Lahmov najveci kavalitet je sto moze igrati i lijevo i desno, Barci tu trebaju zamjene za bekove, prema tome mozda se odluce dovesto upravo Lahma, da jednim potezom dva problema rijesimo, Abidal ulazi vec u godine i sklon je postao povredama, iako je Lahm malo potanak u odbrambenim zadacima, to se u Barcinoj napadackoj igri ne bi ni osjetilo toliko i dobro bi se snasao. Ali imamo mi tu i druge opcije kao sto su Klisi i neki drugi.

Ovo je sasvim normalna diskusija, barem sa moje strane, ne znam sta se trzate, sagledajte malo objektivnije stvari pa cete vidjeti nikakve gluposti nisam rekao.
Mi samo zelimo argumentovanu raspravu. Kada kazes da bi on zelio preci u Barcu, onda moras imati argumente za to. Ja ti iznosim odgovor na to pitanje iz onog famoznog intervjua za kojeg je Lahm platio kaznu 50 000 EUR.
N: Da li vam je žao što ste produžili ugovor sa Bayernom, te niste prešli u Barcelonu?

PL: Sigurno ne žalim, jer sam uvjeren da se Bayern može vratit na stare staze slave. I zašto bi otišao, kada tu imam sve što želim, tu mi je dom, Bayern je moj klub, tu sam odrastao? Ali naravno sada su tu problemi koji se trebaju analizirati, kritizirati i naravno riješiti.
Ovo je odgovorio kada je Bayern bio u jako losoj situaciji, odnosno kada se sezona prelomila. Zamisli koliko mu je ovaj stav sada cvrsci.

Moras da shvatis da bi se Lahm jako tesko odlucio za odlazak iz Bayerna, a kamoli jos da bude rezerva. To je ono sto bi zaparalo usi svakom normalanom, kako ti kazes, poznavaocu fudbala.

Prirodna pozicija Lahma je desna strana, zato sto je ljevak. To sto on moze igrati i na lijevom boku, to je samo dodatni plus za njega.

Sto se tice poredjenja Lahma i Alvesa ne zelim uopste ulaziti detaljnije. Samo zelim reci da je u ovom trenutku Lahm u mnogo boljoj formi. Ovako generalno gledajuci, slican su tip igraca.
#divovi

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.