AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

FaraonTM
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la FaraonTM » 20 okt 2015, 22:47

A yebem mu majku gledam ovo već x puta od strane Rome, kako ovako psihološki od očaja do sjaja i nazad :roll:

Uglavnom još uvijek šanse postoje, al' naredna dva meča na Olimpicu protiv Leverkusena i BATE-a se jednostavno moraju dobiti!
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 20 okt 2015, 22:48

Kakva trauma od kluba.To je Roma

Pa yebem vam sve smotano.Pa ne mogu da vjerujem da smo ovo prokockali.Kontam evo napokon pobjeda na gostujucem terenu u Ligi Sampiona i onda ovo se desi.Ista stvar ko prosle godine protiv Cska.Zbog ovog boda ubjedjen sam da ne idemo dalje a i ne treba da idemo jer nije ovo takmicenje za Romu.Neka nama Italijanske Lige jer svake godine traume iz tekme u tekmu sto se tice Lige Sampiona.

Garsija napokon postavi dobru formaciju al ne bi on bio doktor kad ne bi nesto usrao.Pa yebo ga mrtvi Rudiger.Lik nikako ne igra u ligi i onda dodje Liga Sampiona i mora igrati.Pa kako.Za dva gola lik kriv.Odbrana presmjesna a sa takvom odbranom se ne osvaja liga Italije a kamoli da se nesto uradi u najacem takmicenju.Povukli se kod 2:4 i naravno dodje kazna.Torosidis i Rudiger nas zaklali.Pjanic i Radja nek idu obavezno da se ne yebu sa ovim klubom.Citavu historiju smo gubitnici i to je to.

Nista valja sad na nafuranu Fioru a igraci istraumirani.Predvidjam poraz.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 20 okt 2015, 22:51

Nedopustivo...
...voditi 6 minuta prije kraja u ovako vaznoj utakmici i primiti 2 gola...naravno, Garcia nikakve izmjene ne pravi a kamoli da razmislja o zatvaranju utakmice...
Imali su sve u svojim rukama, a sada su pod imperativom pobjede u Rimu protiv iste ekipe, i uz to se moraju nadati da ce Barcelona korektno odraditi utakmicu 6.kola protiv Bayera u Leverkusenu...hmmm...pu pu pu.
Mislim da je Dzeko trebao ranije uci u igru kako bi smirio strasti na terenu...zadrzavanje lopte i te karafeke...

Moj Garcia :facepalm: koji je ovo put da zakasnis na voz zbog zakasnjelih reakcija?

Utakmica je bila fenomenalna, podsjeca me na onu:

Hamburg vs. Juventus 4:4

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 20 okt 2015, 22:54

Ma haj, jest frustrirajuce sto je ovako zavrsilo, ali ovo je ustvari kiks Leverkuzena koji je prokockao bodove na svom terenu gdje su morali osvojiti 3 boda.
Vama je uzeti 6 bodova protiv Bayera i Bate (u sta ne dvojim), valjda ce biti dovoljno za prolaz. :problem:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Rios

Post Postao/la Rios » 20 okt 2015, 22:55

Kad ekipa postigne 4 gola a na kraju ne pobjedi samo je jedan komentar - katastrofalna odbrana.
Neka me neko ispravi,ali mislim da samo u jendnoj utakmici Roma nije primila gol.Primjerice u LP je postignuto 7 golova u 3 utakmice a bodovni saldo je 2 boda..Opet samo jedan komentar nazalost.
Pojacanja u napadu vec daju rezultat,Roma igra efikasnije nego prosle sezone,uz to Dzeko tek treba da pocne zabijati.Imperativ je dovesti stopera i desnog beka u januaru inace se bojim da ce Roma igrati sjajnu sezonu koja nece biti krunsana trofejima.
Veceras mozda i mala fula Garsije - ta rokada sa Torosidisom i Florenzijem.Dva gola se dovode u vezi sa prvim a drugi mi je djelovo poprilicno izgubljeno na krilu izuzev one propustene sanse.
Sve u svemu,sanse za prolaz dalje jos postoje,ali bukvalno se moraju upisati pobjede protiv Bayera i Bate-a,plus da Bayer ne iznenadi Barsu.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 20 okt 2015, 22:59

Igramo prelijepo al kad ne znas zatvoriti kod 2:4 cemu da se onda covjek nada.Garsija umjesto da povuce napadace i postavi bedem on cuva dvije izmjene za zadnje dvije minute.Odbrana ocajna a za to su najvise krivi Sabatini i Pallota koji nije dao pare da se dovede neki dobar stoper nego je samo bitno da se zaradi svaki rok i to je to.

GabrielBatistuta
Kontakt:

Post Postao/la GabrielBatistuta » 20 okt 2015, 23:27

Kakvi luzeri jbt....
E moj Pjanke dje ti igras.
Spaha,pratiš li me ?

Fuck Society

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 20 okt 2015, 23:36

Nemam snage da pisem neku dublju analizu. Valjda su nama navijacima Rome sudjeni ovakvi tragicni scenariji. Odmah nakon tekme mi je naumpalo bezbroj ovakvih šok utak.u prošlosti. Sve receno vec. Nedostatak kvalitete u odbrani I rudi glavni krivci. Za rudija vise nemam rijeci,davno je trebao otici. :x :twisted: :evil: Jah, vidim Digne se ne spominje. Lik je kriminalno odigrao. Drugi go bayera amaterski je izgubio loptu nakon cega smo primili go. Naredni go pade s njegove strane nije blokiro sut na vrijeme. I zadnji go isto njegov igrac zabi dok digne u cudu stoji I gleda a postavka mu je 0. Cisto da ne bude da su samo torosidis I rudiger krivci. Digne je najgori bio.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 21 okt 2015, 00:06

Hajde @Evile baci taj komentar

georgiev
Kontakt:

Post Postao/la georgiev » 21 okt 2015, 00:19

kako samo naingolan pada oko sesnesterca protivnika ne bi li se izborio slobodan udarac, pjanica koriste maksimalno. prvi put asistencija za de rossija, drugi put direktan gol. ne bi bilo lose da se to radi i u reprezentaciji cesce, pogotovo sad u barazu. mada kakav je baksuz ne bi mi imali puno fajde od toga cini mi se.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 21 okt 2015, 08:01

hurem je napisao/la:Hajde @Evile baci taj komentar
jutro je pametnije od veceri :D

garcia je pogrijesio sa rudigerom koji je ionako igrac sumnjive koncentracije i odgovornosti, te je trebao ubaciti castana od prve minute i taj par castan - manolas zapravo MORA igrati sve dok ih povrede ili suspenzije ne razdvoje. nema tu nikakvog mjesta za kalkulacije i rotiranje jer odbrana je odbrana i ona se mora uigrati. shvatam ja da leandro nije 100% fit i da mu treba vremena, ali isto tako on nece postati 100% fit tako sto trckara po treninzima evo vec pola godine i gleda utakmice sa klupe. dakle, bez takmicarskih utakmica covjek nece ni vratiti staru formu tako da sto ga prije integrise u prvih 11 to bolje za sve nas. sto se tice bekova, digne je odigrao fenomenalnu sezonu, ali uzasnu utakmicu - vjerovatno najgoru otkad je tu. no, momak je mlad, pokleknuo je pod pritiskom i nadam se da ce nauciti iz svojih gresaka kojih je sinoc bilo na pretek. ono sto trener treba da uradi jeste da svede neka njegova kretanja na minimum, kao i igru sa loptom jer bekovi, kao ni stoperi, nemaju apsolutno nikakve potrebe driblati i komplikovati jednostavne situacije kada imamo genijalan vezni red koji bez njihove pomoci moze iznijeti loptu i prebaciti teziste igre na polovinu protivnika. torosidisa ne bih komentarisao jer covjek ne moze bolje tako da je pisati o njegovim nedostatcima prilican gubitak vremena i trosenje rijeci.

sto se tice veznog reda pjanic i de rossi su odigrali simultanku. ovaj prvi je bio u nekom beast modeu, ne samo ofanzivno, nego i u defanzivnom segmentu jer ganjao je loptu kao lud do zadnje minute i konstantno vrsio presing. sve to je krunisao slobodnjakom, asistencijom i sa jos par korisnih pasova koji su nas pokretali naprijed. ddr se potrosio za cetiri covjeka, vodio ekipu i nije se stedio ni sekunde. neocekivani heroj jer je zabio 2 gola, ali ocekivano najpozrtvovaniji igrac na terenu. vidno razocaran saigracima sinoc nije davao izjave nakon tekme i iskreno se nadam da se svlacionica nece raspasti jer nekim cudom jos smo u igri u LP i pogotovo u ligi . radja je vec par utakmica katastrofalan i to je problem koji treba adresirati. mislim, nije da se radi o losem igracu odnosno flopu jer pokazao je kakav je kada je u formi, ali sada su od te forme ostali samo tragovi i to se svakako osjeti na nasoj igri i rezultatima. godilo bi mu jedno hladjenje jer florenzi je u ovom trenutku mozda i bolja opcija za sredinu.

kada sam vec kod njega lagano cu preci na nas napad. dakle, florenzi je sinoc odigrao ispod svoj prosjeka jer kod zadnjeg gola je pogrijesio sa preranim i preagresivnim izlijetanjem, te je imao jednu situaciju kod 2:3 kada nije dodao loptu bolje postavljenom igracu nego pokusao sam zavrsiti akciju. mislim da ovo konstantno saltanje po pozicijama lagano uzima danak i kako napisah prije par sedmica rizikujemo da momak postane solidan na sve tri, a odlican ni na jednoj poziciji. gervinho je bio gervinho. odlicni prolazi i utrcavanja i kriminalna zavrsnica. uzasan pred golom sve do asistencije, uzasan u odbrani do izlaska iz igre sto je donekle i uticalo da digne dobije vise posla nego je spreman odraditi. mrzim ovo sto moram napisati, ali 'rekao sam vam'. sto se tice salaha on uvijek odradi svoju rolu i jedino sto mu zapravo mogu uzeti za zlo je preslaba desna noga jer u par situacija je pokusao ubaciti u sredinu, ali to je bilo totalno mlako i bezopasno. sve ostalo je odradio korektno, barem po meni. iskren da budem mnogo mi je drago sto je nas igrac i u narednim godinama jer se radi o golemom kvalitetu koji ce doci do izrazaja ako ikada izgradimo kompletan roster.

izmjene osim falquea nisu donijele nista novo jer su ponovo bile kasno odradjene. mislim, ubacivati dva igraca 5 minuta prije kraja je cisto preseravanje koje moze samo nekom ludom srecom donijeti rezultat. to je jos jedna greska koja se moze pripisati garciji, kao i cinjenica da smo se prerano povukli i prepustili leverkusenu inicijativu kada je bilo ocigledno da smo kvalitetnija ekipa i da kada god smo krenuli naprijed doveli smo svabe u probleme. da li se ekipa nesvjesno povukla ili je to djelo trenera ne znam, ali da nas je izmedju ostalog i kostalo pobjede jeste. isto tako vec po ko zna koji put ulazimo katastrofalno u utakmice i kao sto pjanic rece nema smisla da cekamo da gubimo s par golova razlike pa da pocnemo igrati :roll:

takodje, osim garcije dobar dio krivice nosi i sam mentalitet rome jer slicni kiksevi se desavaju evo vec 10ak godina tj davno prije nego je francuz dosao u klub. jednostavno se pogubimo u 'biti li ne biti' situacijama jer smo mali u glavi, imamo totalno pogresan pristup protivnicima koji je ili previse potcjenjivacki ili sa previse respekta, nikada zdrav balans ta dva, a to cesto zna biti kobno. rijetki su treneri koji se znali izboriti sa tim mentalitetom, a zadnji takav je don fabio. kvalitet rostera je takodje upitan, pogotovo u odbrani jer ukoliko se znalo da ce castan ovoliko pauzirati onda se morao dovesti jos jedan stoper, pogotovo jer je rudiger takodje doveden povrijedjen. dalje, ako se racunalo na florenzija kao desnog beka onda su trebali istrajati u toj ideji jer na torosidisa se ne smije ozbiljno racunati, kao ni na maicona sa kime pojma nemam u cemu je fazon :hmmmmm:

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 21 okt 2015, 12:03

Hvala @Evile na iscrpnom komentaru.
Ne mogu ti opisati kako sam se sinoc bezveze osjecao, isto kao da smo izgubili od Nigerije :mrgreen: odavno mi jedan poraz (ja onaj remi dozivljavam kao poraz) Rome nije tako tesko pao.
U jednom trenutku imas sve, maltene vrlo blizu plasmana u drugi krug (vjerovatno bi ih u onakvoj situaciji gotovo sigurno i u Rimu uzeli), a sada si u situaciji da si u svakoj utakmici do kraja pod imperativom pobjede, igras pod velikim pritiskom i da se uzdas u korektan pristup Barcelone u 6.kolu u Leverkusenu.
Nadam se da ce 8 bodova biti dovoljno za plasman (pobjede protiv Bayera i Borisova) i da Leverkusen nece osvojiti vise od 4 do kraja sto je realno za ocekivati. Isto tako smatram da Roma moze odigrati dobru utakmicu na Camp Nou.

Jednostavno, zelim da Romu gledam makar u 1/4 f.ovog takmicenja, mislim da ne trazim puno :D
Rudi, pamet u glavu.

Rios

Post Postao/la Rios » 21 okt 2015, 13:44

Da se malo referisem i ja na @Evilovu jako dobru analizu s kojom se ne slazem bas do kraja,evo u kojim djelovima

Mozda i grijesim,ali meni je Ridiger sinoc mozda i po najmanje kriv za golove.Evo krenimo redom:
- prvi gol penal - napravio ga Torosidis
- drugi gol - loptu izgubio Digne,u nastavku pas Cakanoglua za Cicarita prolazi pored Manolasa kao na terminu,covjek potpuno dekoncentrisan u tim trenutcima
- treci gol - majstorija cista,ako ce se eventualno traziti neki krivac ( mada po meni ne treba ) tu su bili Pjanic i jos par igraca koji su mozda trebali jace uci u duel
- cetvrti gol - u zacetku akcije Florenzi ispada amaterski i ostavlja brisan prostor,probija se strana Torosidisa i centarsut,kasni Digne da zatvori drugu stativu i igraca na njoj
Ne branim Ridigera,sinoc odbrana u kompletu zasluzuje slabu ocjenu,samo se ne slazem da je on bio najslabiji.

Sto se Radje tice cinjenica je da ne igra na nivou iz prosle sezone,posebno iz njenog prvog dijela,ali zbog Pjanica on mora biti na terenu dok je god u nekoj optimalnoj formi.Primjetio sam da Mire ima puno vise slobode kad je uz njega na terenu Radja,igra dosta sigurnije jer zna da ga Radja prati pomno i spreman je priskociti mu u pomoc kad god zatreba.Vjerovatno je i to njihovo prijateljstvo van terena doprinijelo tome da postanu odlican tandem na sredini.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 21 okt 2015, 16:46

Istina je da Radja nije u nekoj formi ali grehota bi bilo da ne igraju on i Pjanic zajedno kad se toliko razumiju i ispravljaju greske jednog ili drugog.Moze se pokusati sa Florencijem umjesto Radje ili sa Keitom ili pak Ucanom al to ne bi bilo i ne vjerujem da bi igrali ovako dobro u sredini da nije tu Nainggolan i samo zato njih dvojica igraju svaku vaznu tekmu od pocetka.

Sad treba dici ekipu jer je tekma sa Fiorentinom vrlo vazna jer bi eventualnom pobjedom otisli na prvo mjesto i zadrzali odlicnu prednost nad Juventusom jer ja Juve i dalje vidim kao glavnog konkurenta za titulu i ako Napoli i Fiore igraju odlicno.Inter jos nije ekipa koje se trebamo plasiti.Nema sanse da se oni ukljuce u borbu za skudeto.Ako zijanimo od Fiore zakomplikovat cemo dodatno stvari al ako nekako pobjedimo zasjest cemo na prvo mjesto gdje cemo i ostati do kraja sezone :mrgreen:

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 21 okt 2015, 17:10

Vuk dlaku mijenja, al ćud nikad. To mi vrlo dobro pokazujemo. Ne zna čovjek ni kako da nas više opiše, istu knjigu 100x čitamo, historija nas ništa ne uči i td :twisted:

Svaka čast @Evile :tokralju:

Meni je još prije početka sezone bilo krivo što smo ostavili Torosidisa i Maicona te doveli Gyombera, Palmieria, Falquea i sl. Istina, u vezi Iaga sam dobro pogriješio. Al ne kontam šta će ozb ekipi lelemudi koji su završili sa ozbiljnim fudbalom ili su operirani od istog i gle još dobiju šansu na najvišem nivou. Zar u toj primaveri se ne mogu napravii tri mlada igrača za klupe ybmu, da se ne mora svake godine gledati Torosidis i sl. Ne znam, valjda uprava konačno dođe pameti i pročisti klub, imamo dobru bazu za velike stvari. Sad držati korak sa Napoliem i prednost nad Juventusom koliko je god moguće, grupa u lp se može proći i ovako.
Ako se ne varam sad idu dvije tekme kući, što znači da Bayer- Barca igraju u 5om kolu što je bolje, dvije pobjede ostvarit, ako ne, nemamo za čim žaliti.
Za vikend već yeba, Viola je živa ekipa i Pepito se vratio, opasni Kalinić, Bernadeschi, Borja Valero i naša odbrana, show zagarantovan. :crazy:
embrace the chaos

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 21 okt 2015, 17:17

E to mi nikako nije jasno da smo doveli nekog Gyombera samo da bi popunili roster a lik nije i nece dobiti sansu.I zasto onda ne dadnu sansu igracima iz primavere umjesto da igraju neki starci ili neki igraci koji im je vrh karijere igranje za jednu Cataniu.Uprava nema povjerenja u mladje igrace i to je najveci problem poslije naseg mentaliteta.

A sto se tice Fiore ako uzmemo bod ja prezadovoljan jer nekako mi najbolje djeluju kao ekipa od svih ekipa u Italiji.Tacno znaju sta hoce a i imaju fenomenalnog trenera.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 21 okt 2015, 17:24

Pa to je sve do politike kluba i valjda WSa, koji zna da uradi fenomenalan posao, al i loš(neshvatljivo). Iako u zadnje vrijeme branim Rudija i za njegov ostanak sam i dalje, sinoć je i on izgubio utakmicu isto koliko Toro i Ridiger. Szczesny isto je pao totalno nakon one povrede.

Ma bit će spektakl na Franchiu, ima da pršti. Navijački pm2.

I da dodam @Evil je 100% ubo ono sa odbranom, treba Manolas-Castan stalno da igraju.
embrace the chaos

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 21 okt 2015, 17:28

Yebes tu politiku kluba.Svaki klub na osnovu svojih mladjih igraca napravi odlican plus na transferima a kod nas se moraju dovesti talenti iz Juzne Amerike pa ako se pokazu prodaju se da i tako sve u krug a mogu hladno dati sansu igracima iz primavere jer znam da ima dobrih igraca.Eno juce Ponce zabio a kod Garsije nece dobiti priliku nema sanse a odlican napadac.Gurnes igrace iz primavere u vatru,ako se pokazu odlicno i za klub i za momka a ako ne barem nisi spiskao par miliona za talente.

Rudiger sinoc nije smio da igra i to je to.Castan kakav god da je bolji je od njega.Na desnom beku je trebao igrati Ale i nema sanse da ih ne bi dobili al eto Garsija uvijek mora nesto usrati.I jos uvijek ne vjerujem da je Rudi cuvao dvije izmjene za zadnje dvije minute.

Protiv Fiore se ocekuje golijada.Daj Boze da ne zijanimo.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 21 okt 2015, 17:35

Bit će šta bude, živce gubit ne vrijedi.

U lp ipak ide raspored Bayer, Barca, Bate. I nisu nam neke šanse za prolaz iako dobijemo utakmice kući.
embrace the chaos

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 21 okt 2015, 17:38

Ma kakav prolaz.Sinoc smo mi prokockali svoju sansu.Da je pokusati nekako uzeti ligu a sto se tice Lige Sampiona nije to za nas samo se ofiramo.Uvijek nesto malo fali.

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Biscione i 3 gosta.