hurem je napisao/la:Hajde @Evile baci taj komentar
jutro je pametnije od veceri
garcia je pogrijesio sa rudigerom koji je ionako igrac sumnjive koncentracije i odgovornosti, te je trebao ubaciti castana od prve minute i taj par castan - manolas zapravo MORA igrati sve dok ih povrede ili suspenzije ne razdvoje. nema tu nikakvog mjesta za kalkulacije i rotiranje jer odbrana je odbrana i ona se mora uigrati. shvatam ja da leandro nije 100% fit i da mu treba vremena, ali isto tako on nece postati 100% fit tako sto trckara po treninzima evo vec pola godine i gleda utakmice sa klupe. dakle, bez takmicarskih utakmica covjek nece ni vratiti staru formu tako da sto ga prije integrise u prvih 11 to bolje za sve nas. sto se tice bekova, digne je odigrao fenomenalnu sezonu, ali uzasnu utakmicu - vjerovatno najgoru otkad je tu. no, momak je mlad, pokleknuo je pod pritiskom i nadam se da ce nauciti iz svojih gresaka kojih je sinoc bilo na pretek. ono sto trener treba da uradi jeste da svede neka njegova kretanja na minimum, kao i igru sa loptom jer bekovi, kao ni stoperi, nemaju apsolutno nikakve potrebe driblati i komplikovati jednostavne situacije kada imamo genijalan vezni red koji bez njihove pomoci moze iznijeti loptu i prebaciti teziste igre na polovinu protivnika. torosidisa ne bih komentarisao jer covjek ne moze bolje tako da je pisati o njegovim nedostatcima prilican gubitak vremena i trosenje rijeci.
sto se tice veznog reda pjanic i de rossi su odigrali simultanku. ovaj prvi je bio u nekom beast modeu, ne samo ofanzivno, nego i u defanzivnom segmentu jer ganjao je loptu kao lud do zadnje minute i konstantno vrsio presing. sve to je krunisao slobodnjakom, asistencijom i sa jos par korisnih pasova koji su nas pokretali naprijed. ddr se potrosio za cetiri covjeka, vodio ekipu i nije se stedio ni sekunde. neocekivani heroj jer je zabio 2 gola, ali ocekivano najpozrtvovaniji igrac na terenu. vidno razocaran saigracima sinoc nije davao izjave nakon tekme i iskreno se nadam da se svlacionica nece raspasti jer nekim cudom jos smo u igri u LP i pogotovo u ligi . radja je vec par utakmica katastrofalan i to je problem koji treba adresirati. mislim, nije da se radi o losem igracu odnosno flopu jer pokazao je kakav je kada je u formi, ali sada su od te forme ostali samo tragovi i to se svakako osjeti na nasoj igri i rezultatima. godilo bi mu jedno hladjenje jer florenzi je u ovom trenutku mozda i bolja opcija za sredinu.
kada sam vec kod njega lagano cu preci na nas napad. dakle, florenzi je sinoc odigrao ispod svoj prosjeka jer kod zadnjeg gola je pogrijesio sa preranim i preagresivnim izlijetanjem, te je imao jednu situaciju kod 2:3 kada nije dodao loptu bolje postavljenom igracu nego pokusao sam zavrsiti akciju. mislim da ovo konstantno saltanje po pozicijama lagano uzima danak i kako napisah prije par sedmica rizikujemo da momak postane solidan na sve tri, a odlican ni na jednoj poziciji. gervinho je bio gervinho. odlicni prolazi i utrcavanja i kriminalna zavrsnica. uzasan pred golom sve do asistencije, uzasan u odbrani do izlaska iz igre sto je donekle i uticalo da digne dobije vise posla nego je spreman odraditi. mrzim ovo sto moram napisati, ali 'rekao sam vam'. sto se tice salaha on uvijek odradi svoju rolu i jedino sto mu zapravo mogu uzeti za zlo je preslaba desna noga jer u par situacija je pokusao ubaciti u sredinu, ali to je bilo totalno mlako i bezopasno. sve ostalo je odradio korektno, barem po meni. iskren da budem mnogo mi je drago sto je nas igrac i u narednim godinama jer se radi o golemom kvalitetu koji ce doci do izrazaja ako ikada izgradimo kompletan roster.
izmjene osim falquea nisu donijele nista novo jer su ponovo bile kasno odradjene. mislim, ubacivati dva igraca 5 minuta prije kraja je cisto preseravanje koje moze samo nekom ludom srecom donijeti rezultat. to je jos jedna greska koja se moze pripisati garciji, kao i cinjenica da smo se prerano povukli i prepustili leverkusenu inicijativu kada je bilo ocigledno da smo kvalitetnija ekipa i da kada god smo krenuli naprijed doveli smo svabe u probleme. da li se ekipa nesvjesno povukla ili je to djelo trenera ne znam, ali da nas je izmedju ostalog i kostalo pobjede jeste. isto tako vec po ko zna koji put ulazimo katastrofalno u utakmice i kao sto pjanic rece nema smisla da cekamo da gubimo s par golova razlike pa da pocnemo igrati
takodje, osim garcije dobar dio krivice nosi i sam mentalitet rome jer slicni kiksevi se desavaju evo vec 10ak godina tj davno prije nego je francuz dosao u klub. jednostavno se pogubimo u 'biti li ne biti' situacijama jer smo mali u glavi, imamo totalno pogresan pristup protivnicima koji je ili previse potcjenjivacki ili sa previse respekta, nikada zdrav balans ta dva, a to cesto zna biti kobno. rijetki su treneri koji se znali izboriti sa tim mentalitetom, a zadnji takav je don fabio. kvalitet rostera je takodje upitan, pogotovo u odbrani jer ukoliko se znalo da ce castan ovoliko pauzirati onda se morao dovesti jos jedan stoper, pogotovo jer je rudiger takodje doveden povrijedjen. dalje, ako se racunalo na florenzija kao desnog beka onda su trebali istrajati u toj ideji jer na torosidisa se ne smije ozbiljno racunati, kao ni na maicona sa kime pojma nemam u cemu je fazon