BiH - Irska (Baraž)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Realne sanse za plasman na EURO?

Irci su blizi plasmanu, bojim se da smo svoju sansu prokockali u Zenici
145
36%
Sve je i dalje otvoreno, sanse su 50-50
117
29%
Uz pravilnu taktiku i pristup smo i dalje favoriti i blizi plasmanu
139
35%

Ukupno glasova: 401

Donnie Darko
Kontakt:

Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la Donnie Darko » 19 okt 2015, 15:39

SlevinKelevra je napisao/la:Irska u gostima u zadnje 3 godine.... Na Bilinom je nasa sansa.

slika
Heh, Irska sila.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 19 okt 2015, 15:40

Ko Grcka u svoje vrijeme, daju vise od dva gola cudo bude !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

EDIX
Kontakt:

Post Postao/la EDIX » 19 okt 2015, 15:41

bilo bi dobro kad bi mesa pozvao zahirovica za prvu utakmicu ako je vec standardan u svom klubu,mada nije neki kvalitet lige ali bolje i to nego da u nekom vecem klubu sjedi na klupi ili u najgorem slucaju na tribinama,treba nam sto vise igraca koji su standardni u svojim klubovima valja se ganjat sa ovim ircima 180 min. a bar meni je on uvijek pruzao solidne partije dok je igro za repku
Zadnja izmjena: EDIX, dana/u 19 okt 2015, 15:54, ukupno mijenjano 1 put.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 19 okt 2015, 15:43

Ja ne mogu vjerovati koliko se ovdje forumasa uplasilo nekakvog Longa, k'o da je Messi jadna ti majka :urnebes:

tip ionako izgleda nece igrati, zvanicna prognoza je oko 4 hefte van terena :kafa:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 19 okt 2015, 15:47

Chinaglia je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:Zahirovic i Besic je previše defanzivno, a svakako Zahirovic nema kvalitet da bude u startnih 11.
nema, volio bih i ja Busquetsa, al' ne može, štaš

imamo Bešića, Hadžića i Zahirovića, a s obzirom da je prvi suspendovan, onda se logičnim nameće da će igrat' jedan od preostale dvojice, a moje lično mišljenje je da je drugi bolji .. naravno, postoji opcija i da igramo bez defanzivnog veznog, koliko je pametno, neka svako procjeni .. Zahirović nikad nije razočarao i uvijek je odigrao korektno
Najbolje solucija je Zukanovic na zadnjeg veznog, Seo na beka.

MysticAladin
Kontakt:

Post Postao/la MysticAladin » 19 okt 2015, 15:58

Niko nema razloga da se plaši nekog njihovog pojedinca. Njihova odlika je timska igra, ratobornost i trka koju mi nemamo. Ovi gore rezultati u gostima nisu uopšte loši. Imaš remi sa Njemačkom, Italijom, Poljskom, Engleskom, Švedskom...porazi nisu strašni, osim onog sa Portugalom i očigledno je da ih nećemo rasut 3-0 kao što neki predvidjaju. To je uspjelo samo Portugalu i Njemačkoj, a znamo koliko smo mi jaki u odnosu na njih.

0-0 kući bih uvijek uzeo u egal dvomeču. Međutim, pošto nećemo imati nikakvu podršku gore, moramo ih ovdje dobit. 1-0 je idealno, samo da ne primimo gol i mi smo na konju. Ne mogu oni nas dobit dva razlike
I krv svoju za Bosnu moju i život svoj za Juve moj!!!

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 19 okt 2015, 16:03

Taj neki Long u zadnjih 50 utakmica jedva 10 golova ima. Ali igra u EPL-u a tamo su svi terminatori i obavezno ga markirati sa tri igraca.

robben
Kontakt:

Post Postao/la robben » 19 okt 2015, 16:06

ne znam zbog cega ne bi igrao grahovac na poziciji zadnjeg veznog momak je standardan u ekipi koja je sahtar drzala na konopcimai odigrao bez greske ,mislim da bi on bio bolje rjesenje od hadjica ili medunjanina na zadnjem veznom
joj hamo vidi mu glave

SafetSajo
Kontakt:

Post Postao/la SafetSajo » 19 okt 2015, 16:11

kad ce biti karte pustene ?
.....::::::::::::::::iHala Madrid…y nada más::::::::::::::::.....

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: RE: Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la Goalgetter » 19 okt 2015, 16:13

rope11 je napisao/la:Ja ne mogu vjerovati koliko se ovdje forumasa uplasilo nekakvog Longa, k'o da je Messi jadna ti majka :urnebes:

tip ionako izgleda nece igrati, zvanicna prognoza je oko 4 hefte van terena :kafa:
2 do 4 sedmice je prognoza. Vratice se i ranije najvjerovatnije.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 19 okt 2015, 16:15

Shane Long :mrgreen:

Džeko je za njega, Zlatan Ibrahimović, lično!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 19 okt 2015, 16:25

Zvanicno stoji 4 sedmice. A sve i da se ranije oporavi, opet je velika mogucnost da nece biti fit za tekmu ili ce u najmanju ruku igrati rovit. Ionako prosjecan igrac i uz to rovit, ne vidim mjesta strahu. :kafa:

Njihov najjaci adut je kolektivna igra i tome se mora stati u kraj, a ne nekakvom Longu.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 19 okt 2015, 16:36

Evil Genius II je napisao/la:
da bi iskoristili njihove tehnicke i takticke mane potrebno je da nas vezni red odigra skoro pa savrsenu utakmicu u smislu predaje lopte napadu i na krila. necemo bas imati prostora da razvijamo neku pas igru tako da je svako dodavanje zlata vrijedno, a najmanja greska ili pogresan pas moze biti kobno za rezultat. u defanzivnom segmentu cemo morati puno trcati, pokrivati i ganjati jer nisu neki znalci sa loptom tako da bi iole veci pritisak mogao zavrsiti izbijanjem lopte u aut ili nazad u nas posjed. krenuo sam od veznog reda jer ce bitka na sredini terena biti kljucna za prolazak dalje odnosno ostanak kuci i shodno tome mene da se pita ubacio bih cocalica na defanzivnog veznog, a pjanica i salihovica ispred njega u jednoj solidnoj kombinaciji snage, trke i tehnike. hadzic je korektan igrac, ali defanzivcu koji ne uklize niti jednom, a koji se precesto lose postavlja u situacijama 1 na 1 jednostavno ne vjerujem. daj boze da grijesim jer vjerujem da ce ga selektor ubaciti u prvih 11. s druge strane cocalic i njegov no-nonsense pristup me za ono poluvrijeme protiv velsa jednostavno odusevio, a ako se ne varam dobar dio karijere je igrao na toj poziciji DM-a i ja bih ga licno iskoristio jer vjerujem da nece razocarati. ostalu dvojicu nema potrebe komentarisati jer znamo sta donose na teren.
Mislim da je Salihovic potrebniji u revansu nego u prvoj utakmici. A nisam najsigurniji da moze zapoceti obadvije utakmice u tri dana. A ako ostanemo bez Salihovica u revansu pretrcat ce nas ljudi u sredini terena samo tako. A Medunjanin ako ikako moze da igra onda je to 60 minuta u prvoj utakmici gdje ce oni manje napadati i gde ce biti potrebno manje da se trci.

komax
Kontakt:

Post Postao/la komax » 19 okt 2015, 16:37

Ja bih bio jako zadovoljan i sa 1:0 u Zenici, mislim da im mozemo dati gol u Irskoj tako da me vise plasi domaca utakmica.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 19 okt 2015, 16:50

Grijesite oni koji govorite da je Walters opasniji od Longa. Long je neugodniji i brzi igrac od njega sto nama ne odgovora. Naprimjer Sunjic bi puno lakse zaustavio Waltersa koji je sporiji i snazniji nego Longa. I Keane iako star on je preiskuan igrac i brz. I mogao bi stvarati probleme u tih zadnjih 20-30 minuta ako zaigra odmoran a posebno dobro igra utakmice baraza a ovo mu je i zadnje potencijalno prvenstvo,

Irce ne treba precjeniti samo sigurno ne i podcijeniti kao sto neki radite. Nesto kao sigurno nam ne mogu nista i slicno jer to nije tacno. To se nije moglo kazati za jedan Kipar a kamoli da se moze za Irsku u barazu. Sta god ko mislio odlucivat ce nijanse na kraju.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 19 okt 2015, 17:23, ukupno mijenjano 1 put.

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 19 okt 2015, 17:22

Dokle god oni sto inace za sve govore,ma kakvi mi,sumnjaju u nas,nas potcjenjuju a njih za nekoliko puta precjenjuju,to je siguran znak da glat prolazimo.
Ovdje na forumu prije Velsa nije bilo ukupno pet ljudi koji su pisali da cemo ih pobijediti.To je onaj dio nas,ne samo ovdje nego opcenito koji je uvijek autodestruktivan,koji ima minimalisticke ambicije i ciljeve,koji je u pravilu poltronski itd.Zbog njih i stojimo tu gdje stojimo.

Svako onaj ko bilo kako stavlja u ravan reprezentaciju Irske i BiH najednostavnije receno laze,i iako mozda i nesvjesno,radi na nasu stetu.
Treba mi jedan,j e d a n,realan,mjerljivi parametar,jedna cinjenica, u kojoj je reprezentacija Irske na nivou reprezentacije Bosne i Hercegovine.Ovo moze slobodno bilo ko ko misli da je Irska nas rang.

Jedno je pozivati na oprez i respektovati protivnika a sasvim drugo praviti od njega nesto sto ni priblizno nije,pretjerivati i lagati jer pretjeran respekt nije dobar,on umnogome moze otezati posao.Pretjeran respekt recimo moze dovesti do toga da povedemo 1:0 i budemo zadovoljni time,povucemo se,eventualno primimo gol i ispadnemo,umjesto da ih nakantamo onoliko za koliko smo ustvari kvalitetniji i odmah u prvoj utakmici ubijemo im svaku nadu ako je imaju.

Irska u dvije utakmice ima vrlo male,da ne kazem nikakve sanse,da izbaci Bosnu i Hercegovinu.Da je jedna utakmica pa nekako nekakvo iznenadjenje ali dvije,nema govora.

Oprez da,respekt da ali u granicama stvarnog kvaliteta,nikakva pretjerivanja i pre.eravanja.

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 19 okt 2015, 17:31

Fidelis je napisao/la:Dokle god oni sto inace za sve govore,ma kakvi mi,sumnjaju u nas,nas potcjenjuju a njih za nekoliko puta precjenjuju,to je siguran znak da glat prolazimo.
Ovdje na forumu prije Velsa nije bilo ukupno pet ljudi koji su pisali da cemo ih pobijediti.To je onaj dio nas,ne samo ovdje nego opcenito koji je uvijek autodestruktivan,koji ima minimalisticke ambicije i ciljeve,koji je u pravilu poltronski itd.Zbog njih i stojimo tu gdje stojimo.

Svako onaj ko bilo kako stavlja u ravan reprezentaciju Irske i BiH najednostavnije receno laze,i iako mozda i nesvjesno,radi na nasu stetu.
Treba mi jedan,j e d a n,realan,mjerljivi parametar,jedna cinjenica, u kojoj je reprezentacija Irske na nivou reprezentacije Bosne i Hercegovine.Ovo moze slobodno bilo ko ko misli da je Irska nas rang.

Jedno je pozivati na oprez i respektovati protivnika a sasvim drugo praviti od njega nesto sto ni priblizno nije,pretjerivati i lagati jer pretjeran respekt nije dobar,on umnogome moze otezati posao.Pretjeran respekt recimo moze dovesti do toga da povedemo 1:0 i budemo zadovoljni time,povucemo se,eventualno primimo gol i ispadnemo,umjesto da ih nakantamo onoliko za koliko smo ustvari kvalitetniji i odmah u prvoj utakmici ubijemo im svaku nadu ako je imaju.

Irska u dvije utakmice ima vrlo male,da ne kazem nikakve sanse,da izbaci Bosnu i Hercegovinu.Da je jedna utakmica pa nekako nekakvo iznenadjenje ali dvije,nema govora.

Oprez da,respekt da ali u granicama stvarnog kvaliteta,nikakva pretjerivanja i pre.eravanja.
Isto tako mislim :) dok sam citao sve o Irskoj kao nekom bauku u glavi mi je bilo ( WTF ? ) :D
Ne treba nikog potcijeniti ali ni precijeniti, oni posjeduju kvalitet - inace ne bi ni bili u barazu, ali BiH je jaca i sve sam prolaza BiH, za mene je iznenadjenje :)
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 19 okt 2015, 18:35

Dublin ce da bude drugi Kaunas. :P

hroni
Kontakt:

Post Postao/la hroni » 19 okt 2015, 18:51

Fidelis je napisao/la:Dokle god oni sto inace za sve govore,ma kakvi mi,sumnjaju u nas,nas potcjenjuju a njih za nekoliko puta precjenjuju,to je siguran znak da glat prolazimo.

:thumbup: :thumbup:

hakkaDunne
Kontakt:

Post Postao/la hakkaDunne » 19 okt 2015, 18:53

Svako ko u bilo kakve kombinacije ubacuje Ibiševića ili je previše fanatičan ili je budala teška. Pa sjetite se jednog njegovog dobrog meča za repku. Rupa živa, rupa. Zahvalit se na igranju i doviđenja.
High jump is not just a sport. It's way of life. TRACK AND FIELD!

Bosnian all the way!1921!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Kaunas, MrPink, Sheyi i 54 gosta.