FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

marseille_unique
Kontakt:

FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la marseille_unique » 18 okt 2015, 23:53

solinas je napisao/la:
marseille_unique je napisao/la:
ImageUploadedByForum SportSport.ba1445204784.578640.jpg
Prvi smo brate pa
Malo da i ja se ku...m, imam i sa cim,

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postavi sliku kako treba brate nemoze se otvoriti :)
slika

Joj sranja u pm

https://imageshack.us/i/p5HEMm1qp
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa

solinas
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la solinas » 18 okt 2015, 23:57

solinas je napisao/la:
ImageUploadedByForum SportSport.ba1445204784.578640.jpg
Prvi smo brate pa
Malo da i ja se ku...m, imam i sa cim,

Postavi sliku kako treba brate nemoze se otvoriti :)
slika

Joj sranja u pm

https://imageshack.us/i/p5HEMm1qp
:clap:
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 18 okt 2015, 23:59

Sinoc prolazim pored onog LCD-a preko puta Slatine kad na njemu raspored Slobodinih utakmica u naredne 4 domace utakmice.

Nevjerovatno koliko je Sloboda postala popularna u gradu, na svakom koraku je Slobodin grb, ne mozes a da ne skontas da se stvara velikan nad velikanima. :cool:

PS: moze li mi iko ovdje postaviti link sa youtubea da pogledam golove iz Zvornika a jos bi bolje bilo ako neko ima pregled sa BHT-a?
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 19 okt 2015, 00:01

Dal je raja za to da se FK Sloboda prosiri po regiji nasoj i postane nesto kao Hajduk Split, ili da ostane vise manje Tuzlanska raja i Tuzlanski klub sa Tuzlanskom publikom, kakav je puls nasih navijaca o tome, vidio sam da se bilo angsziralo sa tim dijeljenjem karti po okolnim mjestima, volio bih cuti razmisljanja i tome, za ili protiv, jer bi se pokusao i ja licno ukljuciti u izradu majica Fukara, nesto kao Fukare pa ispod Zivinice, ili Gracanica, Kalesija i ako nije skupo dijelio bih ih dzaba

Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 19 okt 2015, 00:09

To bi bilo dobro,ali tesko da ce Sloboda na TK-u imati podrsku kao sto ima Hajduk u Dalmaciji..pod jedan kada ljudi iz Dalmacije dodju na mec Hajduka,sigurno ih splicani ne caste nazivom da su seljaci itd.. kao sto je slucaj kod nas,drugo sumnjam da ce tesko Lukavac,Zivinice poceti navijati za Slobodu,ne kazem da nema ljudi tamo da navija za nas klub,ali oni su vise okrenuti sarajevskim klubovima..da bi Sloboda na TK-u postala sto je Hajduk u Dalmaciji,morace poradit na marketingu i privlacenje navijaca sa ostalih opstina naseg kantona,sto ce biti veoma tesko,nije neuspjesno,ali morali bi se nacekati par godina da se ljudi uvjere da su dobrodosli na Tusanj..
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 19 okt 2015, 00:13

marseille_unique je napisao/la:Dal je raja za to da se FK Sloboda prosiri po regiji nasoj i postane nesto kao Hajduk Split, ili da ostane vise manje Tuzlanska raja i Tuzlanski klub sa Tuzlanskom publikom, kakav je puls nasih navijaca o tome, vidio sam da se bilo angsziralo sa tim dijeljenjem karti po okolnim mjestima, volio bih cuti razmisljanja i tome, za ili protiv, jer bi se pokusao i ja licno ukljuciti u izradu majica Fukara, nesto kao Fukare pa ispod Zivinice, ili Gracanica, Kalesija i ako nije skupo dijelio bih ih dzaba

Mislim da je to sve super, al mi prvo trebamo pocet od svoje sto bi se reklo avlije, treba da djeca umjesto ronalda i mesija nosaju dres slobode, majicu slobode, eto ima sad i na pijaci se dres uzet, jbt grad nam je isaran mi imamo samo par grafita slobode, ti bas spominjes hajduk pa ja kad odem u split iza svakog coska na mene skacu oni grbovi hajduka iscrtani...

Da se razumijemo i ovo se popravilo u zadnje pola godine i vise ako ne racunamo onaj "ciro efekat" koji je bio i otiso sa cirom, al prvo treba carsija da zivi slobodu, isto ko sto azmir organizaciono u klubu ide stepenicu po stepenicu tako mi grad (gradjani-navijaci) treba da ga prati, ne treba odma pokusavat pravit neku armiju navijaca i simpatizera kad je nasa realnost da trenutno ne mozemo napunit tusanj od nekih 8000 ljudi.

Ovom igrom i rezultatima cemo sigurno poboljsat sve to, jer evo do juce smo bili mesari, niko nas nije volio, sad sve vise navijaca drugih klubova priznaje da igramo najljepse, da smo zasluzeno tu, da nije nista nazor i poklonjeno, tako da nece bit lako drzat ovu konstantu i vjerovatno cemo u nekom trenutku i past ali vjerujem da za 5 godina ako sve bude islo po planu bar ce tuzla zivit za slobodu bukvalno, a tek onda se moze pucat na nesto vise, TK i sire.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 19 okt 2015, 00:19

marseille_unique je napisao/la:Dal je raja za to da se FK Sloboda prosiri po regiji nasoj i postane nesto kao Hajduk Split, ili da ostane vise manje Tuzlanska raja i Tuzlanski klub sa Tuzlanskom publikom, kakav je puls nasih navijaca o tome, vidio sam da se bilo angsziralo sa tim dijeljenjem karti po okolnim mjestima, volio bih cuti razmisljanja i tome, za ili protiv, jer bi se pokusao i ja licno ukljuciti u izradu majica Fukara, nesto kao Fukare pa ispod Zivinice, ili Gracanica, Kalesija i ako nije skupo dijelio bih ih dzaba

Sloboda nije nikad bila cisto tuzlanski klub pa ne znam sto bi i sada....uvijek je bilo svijeta iz regije sjeveroistocne Bosne koji su gledali Slobodu i navijali za nju...poslije rata i pojavom ultrasa i podgrupa postalo je pomodarstvo da se oznacava ko je odakle....to je presmjesna prica i pitanje mada su se do skoro malte ne batinama tjerali momci sa navijacke tribine iz drugih mjesta...tome se HVALA DRAGOM BOGU stalo u kraj i ko god voli crveno-crne i FKR, moj je brat na tribini i uvijek cu stat u njegovu zastitu...i na Tusnju i na gostovanju i u zimbabveu..to sto smo dijelili ljude i gurali ih od nas skupo nas je kostalo i skoro dovelo do gasenja....lopovi u upravama,frakcije,carcija,seljaci,legende...milion nekih podijela umjesto da smo svi stali u odbranu kluba i radili za njegov boljitak..pa makar kupovinom te j e b e n e karte...inace,Sloboda nikada nece izrasti u evropski klub ako iza nje bude stao samo grad...bas kao i taj Velodrom koji nosis na avataru da je ugoscavao samo ljde iz marseja k u r ci n u bi ikad maknuo u evropi
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 19 okt 2015, 00:23

Forza Lazio

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 19 okt 2015, 01:00

Moj argument je da nas kanton, znaci samo kanton ima vise stanovnika nego Dalmacij, ako ne vise sigurno isto, mada mislim da ima vise, ne racunajuci Semberce i Brcko distrikt te i Zvornicku eriju i Vlasenicu iz kojih je regija dosta njih zivjelo u Tuzli poslije rata,
Ja sam mislio da se nekako omladina iz tih sredina proba zarazit Slobodom, neka djeca koja izlaze iz osnovnih skola ili su u srednjoj skoli, pokusat njih nekako zarazit marketingom i onda bi to za nekoliko godina izgledak kao jedan bum, a ovi sto su stariji gradani tih okolnih mjesta oni su vec odavno otrovani nazalost, znaci moja nada je ta omladina na kraju osnovne i pocetku srednje skole,
Kad bi mi poceli neku novu politiku naseg odnosa prema tim sredinama siguran sam da bi ta omladina iz okolnih mjesta za nekoliko godina bila oslonac nase posjete te bi privukli dosta jos neke raje, plus predsjednik nam je podrinjac, i on tu moze dosta da prinese sa tom cinjenicom, mada cudna smo mi bagra ova nasa Tuzlanska garda
, ne znam ne mogu biti pametan

Tuzlanski_Malisa

DoeTz
Kontakt:

Post Postao/la DoeTz » 19 okt 2015, 01:17

Chinaglia je napisao/la:Forza Lazio
:plac: :zviz:
Znam te glumce jer mi smo kaskaderi.

Sloboda Tuzla !

⚒ WHU ! COYI !

AFCA !

HZ1407
Kontakt:

Post Postao/la HZ1407 » 19 okt 2015, 03:58

marseille_unique je napisao/la:Moj argument je da nas kanton, znaci samo kanton ima vise stanovnika nego Dalmacij, ako ne vise sigurno isto, mada mislim da ima vise, ne racunajuci Semberce i Brcko distrikt te i Zvornicku eriju i Vlasenicu iz kojih je regija dosta njih zivjelo u Tuzli poslije rata,
Ja sam mislio da se nekako omladina iz tih sredina proba zarazit Slobodom, neka djeca koja izlaze iz osnovnih skola ili su u srednjoj skoli, pokusat njih nekako zarazit marketingom i onda bi to za nekoliko godina izgledak kao jedan bum, a ovi sto su stariji gradani tih okolnih mjesta oni su vec odavno otrovani nazalost, znaci moja nada je ta omladina na kraju osnovne i pocetku srednje skole,
Kad bi mi poceli neku novu politiku naseg odnosa prema tim sredinama siguran sam da bi ta omladina iz okolnih mjesta za nekoliko godina bila oslonac nase posjete te bi privukli dosta jos neke raje, plus predsjednik nam je podrinjac, i on tu moze dosta da prinese sa tom cinjenicom, mada cudna smo mi bagra ova nasa Tuzlanska garda

Hahaha, Podrinje je i ostat ce BORDO BIJELO!

marseille_unique
Kontakt:

FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la marseille_unique » 19 okt 2015, 04:56

HZ1407 je napisao/la:
marseille_unique je napisao/la:Moj argument je da nas kanton, znaci samo kanton ima vise stanovnika nego Dalmacij, ako ne vise sigurno isto, mada mislim da ima vise, ne racunajuci Semberce i Brcko distrikt te i Zvornicku eriju i Vlasenicu iz kojih je regija dosta njih zivjelo u Tuzli poslije rata,

Hahaha, Podrinje je i ostat ce BORDO BIJELO!
Nije ti mrsko da nam pratis temu, ili te deru kompleksi, papane...

Tuzlanski_Malisa

s4mke1987
Kontakt:

Post Postao/la s4mke1987 » 19 okt 2015, 09:46

staragarda je napisao/la:

Sloboda nije nikad bila cisto tuzlanski klub pa ne znam sto bi i sada....uvijek je bilo svijeta iz regije sjeveroistocne Bosne koji su gledali Slobodu i navijali za nju...poslije rata i pojavom ultrasa i podgrupa postalo je pomodarstvo da se oznacava ko je odakle....to je presmjesna prica i pitanje mada su se do skoro malte ne batinama tjerali momci sa navijacke tribine iz drugih mjesta...tome se HVALA DRAGOM BOGU stalo u kraj i ko god voli crveno-crne i FKR, moj je brat na tribini i uvijek cu stat u njegovu zastitu...i na Tusnju i na gostovanju i u zimbabveu..to sto smo dijelili ljude i gurali ih od nas skupo nas je kostalo i skoro dovelo do gasenja....lopovi u upravama,frakcije,carcija,seljaci,legende...milion nekih podijela umjesto da smo svi stali u odbranu kluba i radili za njegov boljitak..pa makar kupovinom te j e b e n e karte...inace,Sloboda nikada nece izrasti u evropski klub ako iza nje bude stao samo grad...bas kao i taj Velodrom koji nosis na avataru da je ugoscavao samo ljde iz marseja k u r ci n u bi ikad maknuo u evropi
Ja sam sa podrucja Gracanice i navijam za Slobodu od malih nogu, bio sam i na par utakmica dok smo igrali u 1. federalnoj, dolazio bih i sad cesce ali jbg kao srednjoskolac mi je puno 7km za ulaznicu i jos moram prevoz naci, tako da cu na proljece vjerovatno na derbije dolazit :D

fkslatina1976
Kontakt:

Post Postao/la fkslatina1976 » 19 okt 2015, 10:04

prije rata su ljudi navijali za slobodu iz okoline tuzle sasvim normalno dolazili na tusanj niko ih nije sprecavao, pa ni danas ih ne sprecava pogotovo na zapadu jer ljudi kupe kartu i dođu...ali sloboda kada igra lose nema ni tuzlaka na stadionu a kamoli da dođe neko sa strane da navija za slobodu ali evo konacno smo krenuli sampionski sa husrefom i azmirom vratice se publika na tusanj do kraja sezone..
ono sto ja znam, za ljude sa strane koji vole slobodu pricali su mi ljudi iz banovica kad smo igrali protiv jedinstva ljudi koji idu na fakultet nisu mogli uci u autobuse iz banovica? svi su isli na tusanj? a..prije godinu dana sam rokao sa nekom rajom u banovicima pilo do zore i..neki koji me neznaju kad su culi da sam iz tuzle odma su prisli zagrlili me i poceli pjevati pjesme fukara? i to komplet pjesme? sve znaju?...
a i davno prije rata su dok je sloboda u prvoj ligi juge na istoku su dolazili navijaci bubucnosti u dresovima buducnosti sa rudarskom sirenom i navijali za slobodu i dizali atmosferu? hahah dobri su bili
a..ono isto sto znam kad je sloboda iza rata igrala u inter toto kupu dolazili su navijaci bratstva i navijali za slobodu
bivseg sefa navijaca bratstva znam...on i danas dolazi na tusanj i navija za slobodu i par puta mi je rekao da bi on mogao dovesti bar 20 ljudi na sjever kad su tekme ali..kaze..neznam da li bi nam dali?
ali..mislim da ce vremenom to sve leci na svoje mjesto vratice azmir slobodu gdje je bila pa ce doci i navijaci iz kantona **** ih sarajevo..
NIKO NIKO SAMO SLOBODA!

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 19 okt 2015, 10:06

slika
Jedan grad, jedna ljubav!

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 19 okt 2015, 10:44

Ako Sloboda zeli biti veliki klub, onda mora bjezati od te primitivne politike da su samo gradjani Tuzle dostojni da se zovu navijacima. To je notorna glupost po meni i nesto najodvratnije je kada ljudi sebi pripisuju neke zasluge samo na osnovu mjesta gdje su rodjeni.

Za mene je jedini kriterijum po kojem mjerim ljude karakter i ono sto je covjek svojim rukama postigao. Po meni bi svima koji vole Slobodu, neovisno o mjestu rodjenja ili lokaciji zivljenja, trebala biti sirom vrata otvorena i ne bih nikakve segregacije pravio kada su u pitanju navijaci.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 19 okt 2015, 11:06

Svejedno je odakle si.treba sve da nas veze sloboda.
Sve nas.carsija fazoni otjerali su raju sa tribine,
Ali bice to sve dobro,i ti momci kako vidimo idu nekim novim pravcem,

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 19 okt 2015, 12:09

Koliko se sjecam bile su ekipe Fukara Zivinice, Brcko, Doboj sa transovima. Mislim da u svakom gradu TK osim Lukavca mozemo imat finu bazu
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 19 okt 2015, 12:13

Treba se prije svega animirat da se digne Tuzla i bliza okolina.trenutno nismo ni na 30 posto tog kapaciteta,a o siroj regiji da ne govorimo.
I opet i takvi,sa ovakvim cijenama ulaznica,u vrhu po posjeti.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 19 okt 2015, 12:39

Kao sto @solinas rece treba prvo nas grad da se animira,da nas sve vise i visd bude na Tusnju..

Azmir,Husref i igraci za sad odradjuju svoj posao zbog cega su dosli u Slobodu,a navijaci slabo,jer svi znamo kako mozemo napunit Tusanj..imamo igrace,predsjednika,trenera najboljeg u BiH,rezultate,sta nam treba jos pa da zagrmi sa punog sjevera ili zapada?
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.