BiH - Irska (Baraž)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- JackTheStripper
- Kontakt:
Re: BiH - Irska (Baraž)
Kakav Zec, kakvi bakraci... Totalno neupotrebljiv igrac.
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.
Termini
Crveno-Crna i Blaugrana!
"You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football club!"
"You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football club!"
DragonGirl je napisao/la:Ili baciti Bičakčića na desnog beka a Mujdžu na krilo, on ionako ima odličan centaršut. Kad je bal nek je maskenbal.

Jbt zar ima ista ljepse dopisivati se i razmjenjivati misljenja putem interneta sa nekim ko je hiljadama kilometara daleko? Velsani su nam ocitali lekciju i pokazali kakva su gospoda,hajmo i mi tim putem jer zvizdanje himnoj,vrijedjanje i paljenje baklji ne steti pojedincu nego citavoj drzavi.Kaljanje ugleda drzave je gore od nepriznavanje iste!!!!
Btw.desno krilo nam je veliki problem,moramo izabrati manje zlo
Btw.desno krilo nam je veliki problem,moramo izabrati manje zlo

Mislim da ce Mesa ako su svi zdravi igrati nesto slicno ko sa Kiprom.
----------------Begovic-------------
---------Bicakcic Spahic Zukanovic
Mujdza Kolasinac
--------------- Medo Pjanic Besic------------
------------Dzeko------------Lulic
Na to da Bico pokriva Mujdzu dok on napada po Krilima a isto za Zuku i Seu.
----------------Begovic-------------
---------Bicakcic Spahic Zukanovic
Mujdza Kolasinac
--------------- Medo Pjanic Besic------------
------------Dzeko------------Lulic
Na to da Bico pokriva Mujdzu dok on napada po Krilima a isto za Zuku i Seu.
....Manchester United fan since 1993....
The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali
The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali
- JackTheStripper
- Kontakt:
Biti cemo vise provaljeni od chmara malezijske qurve na sredini bude li Medunjanin igrao... A tek Bicakcic....
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
Ja se samo nadam da neće stavit medu na zadnjeg veznog, ako ce vec igrati nek igra bliže golu gdje se neće zahtjevati toliko defanzivne igre od njega.
U suprotnom klupa a na zadnjem veznog nekog drugog, u tom slučaju će Mire ponovo na desetku.
U suprotnom klupa a na zadnjem veznog nekog drugog, u tom slučaju će Mire ponovo na desetku.
#15.10.2013 !!!
#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!
#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.
#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!
#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.
Nema glupljeg naroda.SlevinKelevra je napisao/la:Yebo majku, umjesto da moze covjek na miru prelistati Irski forum, da vidim sta ljudi misle o nama, koliko vjeruju u svoj prolaz, sta misle o nama kao zemlji.... Moram citati postove nasih besposlicara i gluposti koje pisu....
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Samo je desno krilo problem...ali vjerujem Meshi da ce nesto skontati.
Semper Fidelis
Nezaposlenost I internet dosupan svakom dovodi do ovog.Dok rotielji placaju skolovanje I zrtvuju se za iste oni po netu trolaju IRCE.
- Goalgetter
- Kontakt:
Cocalic na poziciji zadnjeg veznog. Why not. 

Nesto kontam moze li Armin Hodzic igrati desno krilo...sad u zadnjem kolu je igro krilo protiv zagreba i zabio gol...nije idealno al mozda neku charlamu skontati.
Semper Fidelis
Biće vraški teško, njih sam najmanje priželjkivao baš zbog agresije na sredini i krilima a i zbog naše slabe forme. Jest da se ona može i mora popraviti do tad...
Kartonirani igrači su nam također ogroman problem, njih šestorica... niko nije nezamjenjiv ali kad bi Džeko, Spaha i Pjana dobili drugog žutalja to bi bilo katastrofa.
Kako protiv Iraca?
Spustiti loptu i kombinatoriku, okretati ih i lagano gušiti, ne smijemo primiti gol i trebamo biti smireni te staloženi.
Zbog kartona i pritiska prva je tekma mač nad glavom.
Begović
Mujdža Šunjić Spahić Zukanović
Pjanić Hadić Salihović
Višća Lulić
Džeko
(4-2-3-1)
Ili
Begović
Bičakčić Šunjić Cocalić Zukanović
Pjanić Kolašinac
Hajrović Medunjanin Lulić
Džeko
... može biti varijacija sa Višćom desno ili čak i Zecom, Coca na zadnjem veznom i Seo na lijevom beku...
Problem je što naši ne igraju dobar dio njih u klubovima kao i Begovićeva nenadana nersigurnost... jedna ispuštena lopta i halali huso materi...
Moramo kontrolisati loptu i ne upuštati se u trku sa njima.

Kartonirani igrači su nam također ogroman problem, njih šestorica... niko nije nezamjenjiv ali kad bi Džeko, Spaha i Pjana dobili drugog žutalja to bi bilo katastrofa.
Kako protiv Iraca?
Spustiti loptu i kombinatoriku, okretati ih i lagano gušiti, ne smijemo primiti gol i trebamo biti smireni te staloženi.
Zbog kartona i pritiska prva je tekma mač nad glavom.
Begović
Mujdža Šunjić Spahić Zukanović
Pjanić Hadić Salihović
Višća Lulić
Džeko
(4-2-3-1)
Ili
Begović
Bičakčić Šunjić Cocalić Zukanović
Pjanić Kolašinac
Hajrović Medunjanin Lulić
Džeko
... može biti varijacija sa Višćom desno ili čak i Zecom, Coca na zadnjem veznom i Seo na lijevom beku...
Problem je što naši ne igraju dobar dio njih u klubovima kao i Begovićeva nenadana nersigurnost... jedna ispuštena lopta i halali huso materi...
Moramo kontrolisati loptu i ne upuštati se u trku sa njima.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
fixator je napisao/la:Samo je desno krilo problem...ali vjerujem Meshi da ce nesto skontati.
Problem je i zadnji vezni ne samo desno krilo a i taj treci igrac u sredini Medunjanin/Salihovic nije najidealnije rijesenje. Posto jedan ne igra za klub a drugi ne moze odigrati dvije takve utakmice u tri dana. Mislim da Hodzic moze solidno zatvoriti lijevo krilo samo nisam bas najsigurniji da to moze protiv trkacke momcadi kao sto je Irska. Njih treba slomiti u sredini terena ( gdje smo mi jaci bar kad smo kompletni i u igri od noge do noge - kratki pasovi ) i Dzeko u napadu. A po krilima ce biti trke i trke 90 minuta. On ce rotirati i ubacivat ce svijeza krila i Kolasinac i Mujdza ce imati pune ruke posla. Jako zajebana utakmica nas ceka moze se vec sada kazati.fixator je napisao/la:Nesto kontam moze li Armin Hodzic igrati desno krilo...sad u zadnjem kolu je igro krilo protiv zagreba i zabio gol...nije idealno al mozda neku charlamu skontati.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 18 okt 2015, 20:45, ukupno mijenjano 1 put.
Mesu bi trebo neko zamjenit sa foruma .
Trazi mu se na silu mjesto kao sto se trazilo i TSS-u...fixator je napisao/la:Nesto kontam moze li Armin Hodzic igrati desno krilo...sad u zadnjem kolu je igro krilo protiv zagreba i zabio gol...nije idealno al mozda neku charlamu skontati.
Samo primjecujem

Porediti Armina i TSSautogol je napisao/la:Trazi mu se na silu mjesto kao sto se trazilo i TSS-u...fixator je napisao/la:Nesto kontam moze li Armin Hodzic igrati desno krilo...sad u zadnjem kolu je igro krilo protiv zagreba i zabio gol...nije idealno al mozda neku charlamu skontati.
Samo primjecujem

Neki dan sam napisao da bih najmanje volio Irce, zbog njihove borbenosti, zara, trke...a najvise zbog Martina O'neilla koji je zasigurno najbolji selektor od svih u barazu...
Medjutim realno je i da smo mi favoriti u ovom dvomecu, bez obzira na dosadasnju bezidejnu igru
, moje prognoze su 55:45...pa i vise ako budu svi igraci zdravi...ne brine me toliko DM, moze Salihovic, pa i Hadzic...drugu tekmu Besic akoBogda (bas kada ce i biti najpotrebnije)...vise me brine desno krilo, posto Hajrovic haman nece zaigrati, radije bih gledao Ibisevica na poluspicu kao u vrijeme Safeta nego Viscu koji je za mene beskoristan...ili eventualno pojacati sredinu terena s nekim veznjakom koji ce biti vise orijentisan desno a kako bismo imali veci posjed lopte, npr:
..................Hadzic(Coca, neko)......Salihovic.............
.............Pjanic..............Medunjanin...............Lulic
.................................Dzeko.............................
Naravno, ne mora to biti ova petorka na terenu u veznom redu...
Mislim da bi nasa snaga trebala biti u posjedu lopte i tako i treba pripremiti utakmicu, kljuc je dobiti bitku na sredini terena...
Mozda i nije toliko lose sto igramo prvu kod kuce, jer se vrlo lahko moze desiti da ako rano povedemo da dobijemo i 3:0, mada nas zasigurno ocekuje teska tekma, pa da u goste idemo koliko toliko rastereceno...
Prerano je za bilo kakve kombinacije, vidjet cemo ko ce doci zdrav na pripreme...do tada chaos.
I da, nema sanse da Hodzic krene u prvih 11 makar do baraza dao jos 8 golova, popustite malo...jedino ako bi i Edin i Vedo bili povrijedjeni (ne daj Boze)...
Medjutim realno je i da smo mi favoriti u ovom dvomecu, bez obzira na dosadasnju bezidejnu igru

..................Hadzic(Coca, neko)......Salihovic.............
.............Pjanic..............Medunjanin...............Lulic
.................................Dzeko.............................
Naravno, ne mora to biti ova petorka na terenu u veznom redu...
Mislim da bi nasa snaga trebala biti u posjedu lopte i tako i treba pripremiti utakmicu, kljuc je dobiti bitku na sredini terena...
Mozda i nije toliko lose sto igramo prvu kod kuce, jer se vrlo lahko moze desiti da ako rano povedemo da dobijemo i 3:0, mada nas zasigurno ocekuje teska tekma, pa da u goste idemo koliko toliko rastereceno...
Prerano je za bilo kakve kombinacije, vidjet cemo ko ce doci zdrav na pripreme...do tada chaos.
I da, nema sanse da Hodzic krene u prvih 11 makar do baraza dao jos 8 golova, popustite malo...jedino ako bi i Edin i Vedo bili povrijedjeni (ne daj Boze)...
- DragonGirl
- Kontakt:
Ma onako konstatujem jer se sjećam da je Bičakčić nekad znao i tu odigrati, mislim da mu to nije strana pozicija, a toliko mi je žao što, pogotovo u ovakvoj situaciji kada smo loši sa krilima nemamo još jednog dobrog desnog beka da Mujdžu možemo staviti na krilo, gdje mislim da bi bio itekako iskoristiv i osloboditi ga koliko-toliko tih defanzivnih zadataka kad je već evidentno da polahko počinje popuštati u tom segmentu. Međutim, to su sve neke zamisli ovako u glavi, pitanje je kako bi to izgledalo na terenu, a smatram da će Meša nastojati izbjeći svaku vrstu rizika i neprovjerenih kombinacija što je i razumljivo s obzirom na važnost ovih utakmica.Ajax je napisao/la:DragonGirl je napisao/la:Ili baciti Bičakčića na desnog beka a Mujdžu na krilo, on ionako ima odličan centaršut. Kad je bal nek je maskenbal.![]()
- Ponos Torina
- Kontakt:
Ono sto me najvise raduje da ce Salihovic i Pjanic imati slobodnjaka koliko hoce,Irci su borbeni i pregrubi i sigurno ce praviti masu prekrsaja...
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 13 gostiju.