BiH - Irska (Baraž)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Realne sanse za plasman na EURO?

Irci su blizi plasmanu, bojim se da smo svoju sansu prokockali u Zenici
145
36%
Sve je i dalje otvoreno, sanse su 50-50
117
29%
Uz pravilnu taktiku i pristup smo i dalje favoriti i blizi plasmanu
139
35%

Ukupno glasova: 401

JackTheStripper
Kontakt:

Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la JackTheStripper » 18 okt 2015, 19:44

Kakav Zec, kakvi bakraci... Totalno neupotrebljiv igrac.
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

FA7
Kontakt:

Post Postao/la FA7 » 18 okt 2015, 19:44

Termini
slika
slika
Crveno-Crna i Blaugrana!
"You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football club!"

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 okt 2015, 19:46

DragonGirl je napisao/la:Ili baciti Bičakčića na desnog beka a Mujdžu na krilo, on ionako ima odličan centaršut. Kad je bal nek je maskenbal. :D
:hmmmmm: :kafa:

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 18 okt 2015, 19:46

Jbt zar ima ista ljepse dopisivati se i razmjenjivati misljenja putem interneta sa nekim ko je hiljadama kilometara daleko? Velsani su nam ocitali lekciju i pokazali kakva su gospoda,hajmo i mi tim putem jer zvizdanje himnoj,vrijedjanje i paljenje baklji ne steti pojedincu nego citavoj drzavi.Kaljanje ugleda drzave je gore od nepriznavanje iste!!!!

Btw.desno krilo nam je veliki problem,moramo izabrati manje zlo :thumbdown:

Adnan89
Kontakt:

Post Postao/la Adnan89 » 18 okt 2015, 20:03

Mislim da ce Mesa ako su svi zdravi igrati nesto slicno ko sa Kiprom.

----------------Begovic-------------
---------Bicakcic Spahic Zukanovic
Mujdza Kolasinac
--------------- Medo Pjanic Besic------------
------------Dzeko------------Lulic

Na to da Bico pokriva Mujdzu dok on napada po Krilima a isto za Zuku i Seu.
....Manchester United fan since 1993....

The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 18 okt 2015, 20:04

Biti cemo vise provaljeni od chmara malezijske qurve na sredini bude li Medunjanin igrao... A tek Bicakcic....
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 18 okt 2015, 20:10

Ja se samo nadam da neće stavit medu na zadnjeg veznog, ako ce vec igrati nek igra bliže golu gdje se neće zahtjevati toliko defanzivne igre od njega.
U suprotnom klupa a na zadnjem veznog nekog drugog, u tom slučaju će Mire ponovo na desetku.
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 18 okt 2015, 20:14

SlevinKelevra je napisao/la:Yebo majku, umjesto da moze covjek na miru prelistati Irski forum, da vidim sta ljudi misle o nama, koliko vjeruju u svoj prolaz, sta misle o nama kao zemlji.... Moram citati postove nasih besposlicara i gluposti koje pisu.... :roll:
Nema glupljeg naroda.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

fixator
Kontakt:

Post Postao/la fixator » 18 okt 2015, 20:16

Samo je desno krilo problem...ali vjerujem Meshi da ce nesto skontati.
Semper Fidelis

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 18 okt 2015, 20:19

Nezaposlenost I internet dosupan svakom dovodi do ovog.Dok rotielji placaju skolovanje I zrtvuju se za iste oni po netu trolaju IRCE.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 18 okt 2015, 20:21

Cocalic na poziciji zadnjeg veznog. Why not. :hmmmmm:

fixator
Kontakt:

Post Postao/la fixator » 18 okt 2015, 20:33

Nesto kontam moze li Armin Hodzic igrati desno krilo...sad u zadnjem kolu je igro krilo protiv zagreba i zabio gol...nije idealno al mozda neku charlamu skontati.
Semper Fidelis

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 18 okt 2015, 20:35

Biće vraški teško, njih sam najmanje priželjkivao baš zbog agresije na sredini i krilima a i zbog naše slabe forme. Jest da se ona može i mora popraviti do tad... :hmmmmm:

Kartonirani igrači su nam također ogroman problem, njih šestorica... niko nije nezamjenjiv ali kad bi Džeko, Spaha i Pjana dobili drugog žutalja to bi bilo katastrofa.

Kako protiv Iraca?

Spustiti loptu i kombinatoriku, okretati ih i lagano gušiti, ne smijemo primiti gol i trebamo biti smireni te staloženi.

Zbog kartona i pritiska prva je tekma mač nad glavom.

Begović

Mujdža Šunjić Spahić Zukanović

Pjanić Hadić Salihović

Višća Lulić

Džeko

(4-2-3-1)

Ili

Begović

Bičakčić Šunjić Cocalić Zukanović

Pjanić Kolašinac

Hajrović Medunjanin Lulić

Džeko

... može biti varijacija sa Višćom desno ili čak i Zecom, Coca na zadnjem veznom i Seo na lijevom beku...

Problem je što naši ne igraju dobar dio njih u klubovima kao i Begovićeva nenadana nersigurnost... jedna ispuštena lopta i halali huso materi...

Moramo kontrolisati loptu i ne upuštati se u trku sa njima.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 okt 2015, 20:42

fixator je napisao/la:Samo je desno krilo problem...ali vjerujem Meshi da ce nesto skontati.
fixator je napisao/la:Nesto kontam moze li Armin Hodzic igrati desno krilo...sad u zadnjem kolu je igro krilo protiv zagreba i zabio gol...nije idealno al mozda neku charlamu skontati.
Problem je i zadnji vezni ne samo desno krilo a i taj treci igrac u sredini Medunjanin/Salihovic nije najidealnije rijesenje. Posto jedan ne igra za klub a drugi ne moze odigrati dvije takve utakmice u tri dana. Mislim da Hodzic moze solidno zatvoriti lijevo krilo samo nisam bas najsigurniji da to moze protiv trkacke momcadi kao sto je Irska. Njih treba slomiti u sredini terena ( gdje smo mi jaci bar kad smo kompletni i u igri od noge do noge - kratki pasovi ) i Dzeko u napadu. A po krilima ce biti trke i trke 90 minuta. On ce rotirati i ubacivat ce svijeza krila i Kolasinac i Mujdza ce imati pune ruke posla. Jako zajebana utakmica nas ceka moze se vec sada kazati.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 18 okt 2015, 20:45, ukupno mijenjano 1 put.

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 18 okt 2015, 20:43

Mesu bi trebo neko zamjenit sa foruma .

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 18 okt 2015, 20:56

fixator je napisao/la:Nesto kontam moze li Armin Hodzic igrati desno krilo...sad u zadnjem kolu je igro krilo protiv zagreba i zabio gol...nije idealno al mozda neku charlamu skontati.
Trazi mu se na silu mjesto kao sto se trazilo i TSS-u...
Samo primjecujem :kafa:

Olympique
Kontakt:

Post Postao/la Olympique » 18 okt 2015, 21:05

autogol je napisao/la:
Trazi mu se na silu mjesto kao sto se trazilo i TSS-u...
Samo primjecujem :kafa:
Porediti Armina i TSS :tokralju: :tokralju:

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 18 okt 2015, 21:13

Neki dan sam napisao da bih najmanje volio Irce, zbog njihove borbenosti, zara, trke...a najvise zbog Martina O'neilla koji je zasigurno najbolji selektor od svih u barazu...
Medjutim realno je i da smo mi favoriti u ovom dvomecu, bez obzira na dosadasnju bezidejnu igru :D , moje prognoze su 55:45...pa i vise ako budu svi igraci zdravi...ne brine me toliko DM, moze Salihovic, pa i Hadzic...drugu tekmu Besic akoBogda (bas kada ce i biti najpotrebnije)...vise me brine desno krilo, posto Hajrovic haman nece zaigrati, radije bih gledao Ibisevica na poluspicu kao u vrijeme Safeta nego Viscu koji je za mene beskoristan...ili eventualno pojacati sredinu terena s nekim veznjakom koji ce biti vise orijentisan desno a kako bismo imali veci posjed lopte, npr:

..................Hadzic(Coca, neko)......Salihovic.............

.............Pjanic..............Medunjanin...............Lulic

.................................Dzeko.............................

Naravno, ne mora to biti ova petorka na terenu u veznom redu...
Mislim da bi nasa snaga trebala biti u posjedu lopte i tako i treba pripremiti utakmicu, kljuc je dobiti bitku na sredini terena...
Mozda i nije toliko lose sto igramo prvu kod kuce, jer se vrlo lahko moze desiti da ako rano povedemo da dobijemo i 3:0, mada nas zasigurno ocekuje teska tekma, pa da u goste idemo koliko toliko rastereceno...

Prerano je za bilo kakve kombinacije, vidjet cemo ko ce doci zdrav na pripreme...do tada chaos.

I da, nema sanse da Hodzic krene u prvih 11 makar do baraza dao jos 8 golova, popustite malo...jedino ako bi i Edin i Vedo bili povrijedjeni (ne daj Boze)...

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 18 okt 2015, 21:18

Ajax je napisao/la:
DragonGirl je napisao/la:Ili baciti Bičakčića na desnog beka a Mujdžu na krilo, on ionako ima odličan centaršut. Kad je bal nek je maskenbal. :D
:hmmmmm: :kafa:
Ma onako konstatujem jer se sjećam da je Bičakčić nekad znao i tu odigrati, mislim da mu to nije strana pozicija, a toliko mi je žao što, pogotovo u ovakvoj situaciji kada smo loši sa krilima nemamo još jednog dobrog desnog beka da Mujdžu možemo staviti na krilo, gdje mislim da bi bio itekako iskoristiv i osloboditi ga koliko-toliko tih defanzivnih zadataka kad je već evidentno da polahko počinje popuštati u tom segmentu. Međutim, to su sve neke zamisli ovako u glavi, pitanje je kako bi to izgledalo na terenu, a smatram da će Meša nastojati izbjeći svaku vrstu rizika i neprovjerenih kombinacija što je i razumljivo s obzirom na važnost ovih utakmica.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 18 okt 2015, 21:26

Ono sto me najvise raduje da ce Salihovic i Pjanic imati slobodnjaka koliko hoce,Irci su borbeni i pregrubi i sigurno ce praviti masu prekrsaja...
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 12 gostiju.