BiH - Irska (Baraž)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Realne sanse za plasman na EURO?

Irci su blizi plasmanu, bojim se da smo svoju sansu prokockali u Zenici
145
36%
Sve je i dalje otvoreno, sanse su 50-50
117
29%
Uz pravilnu taktiku i pristup smo i dalje favoriti i blizi plasmanu
139
35%

Ukupno glasova: 401

BosnaSTL
Kontakt:

Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la BosnaSTL » 18 okt 2015, 18:06

Jos 25 dana yebo te.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 18 okt 2015, 18:07

BosnaSTL je napisao/la:Jos 25 dana yebo te.
Valja docekat, vec imam osjecaj ko da je sutra utakmica a ne za mjesec :crazy:
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 18 okt 2015, 18:10

Elegant je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:volio bih da Meša krene s dva napadača, u Zenici se mora pobjedit', pa makar uz primljeni pogodak
Niposto primiti gol. :nene:
Irska će doći i igrat' na nulu, posvetit' se prvo odbrani svog gola, jer takav je trener Martin O'Neill ;) sjećam ga se još dok je Aston Villu vodio! znači, doći će i odigrat' kao Wales, na nulu, a u napadu čekat' neku šansu, a kad uzmeš u obzir da smo i mi odigrali kao Wales, na nulu, a u napadu čekali šansu, koju smo na sreću i dočekali, onda moraš znat' da su takve tekme mač sa dvije oštrice, kad se sretnu dvije ekipe koje prvenstveno obraćaju pažnju na svoj gol, šanse su podjednake da tekme ode na obje strane, da l' je Meša spreman na taj rizik, vidjeti ćemo, znam da ja ne bih bio
Principatus je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:volio bih da Meša krene s dva napadača, u Zenici se mora pobjedit', pa makar uz primljeni pogodak
Upravo tako. Bitna je pobjeda, kakve gol razlike i detalji. Sjecam se informacije, da u barazu jos skoro pa niko, dakle veoma rijetko, uspio da preokrene rezultat iz prve utakmice. To znaci onaj koji izgubi prvi utakmicu je u vecini puta nahebao.
u Zenici se mora pobjedit' i tu nema šta da se priča!

nadam se i smatram da moramo igrat' s dva napadača, jer sam u tom slučaju ubjeđen u pobjedu i prednost pred revanš, da l' će to biti 1-0, 2-0, 2-1, 3-1, nebitno, pobjedit' se mora .. sigurniji sam u pobjedu s dva napadača, nego u kocku da igramo na nulu i čekamo šansu

ovo je baraž i vremena za ispravak grešaka neće biti, u grupi smo uspjeli, u baražu nećemo!

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 18 okt 2015, 18:10

ma jedva su nas u dablinu uzeli sa miks ekipom nase tako je bitno uzet u zenici bez primjenog gola dosta 1:0 a 2 i vise razlike proskli smo j3er ce nas princ svoje ucinit u dublinu kad se otvore jos ako besic bude igrao mjera
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

KpbKaka22
Kontakt:

Post Postao/la KpbKaka22 » 18 okt 2015, 18:10

Jedan decko je pitao ,a i mene to zanima prijenos Bih -Argentina sa Bht-a gdje se moze naci ?

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 18 okt 2015, 18:11

Treba citat ove formacije nagadjanja na forumu jos 25 dana pune negativnosti .DEPRESIVNO SKROZ

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 18 okt 2015, 18:13

Ajax je napisao/la:@Principatus

----------------- Begovic ------------------
Mujdza -- Spahic -- Sunjic -- Kolasinac
-------------- Zukanovic ------------------
------------ Pjanic -- Salihovic -----------
Ibisevic ------- Dzeko ------------ Lulic

Ovo bi po meni bilo dobro u prvoj utakmici. Samo je minus sto gubimo Salihovica za drugu utakmicu ( gdje je puno potrebniji ) tako ce vjerovatno poceti Medunjanin ili TSS prvu umjesto njega. Drugi minus je jer Zukanovica iz neznam kojeg razloga nije isprobao na zadnjem veznom protiv Kipra tako da je i to malo veca kocka nego sto bi trebala da bude. Treci minus je sto Vedo sada nece igrati barem dvije utakmice a bas njemu treba utakmica vise od ostalih. Ili da se kocka sa Hajrovicem :kafa:

I imam osjecaj da bi nam trebao neki brzi stoper od Sunjica. Jer bi mu Long mogao da stvara poprilicne probleme kao i stari lisac Keane.
Zaboravljate da Martin O'Neill je sve samo ne amater. On ce probati da iskoristi mane protivnika jer je dovoljno iskusan trener.
Medunjanin uopšte nije loše rješenje za tu drugu utakmicu barem prvih 60 minuta naravno u zavisnosti od rezultata u Zenici. Nije za cijelu utakmicu ali jedno poluvrijeme on moze jako dobro odigrati, sakriti loptu od protivnika,pokušati iskoristiti njegovu tehniku maksimalno.
Druga stvar ja bih rizikovao sa Hajrovicem u prvoj utakmici jer sam siguran da Mesa uopšte nema Vedu u planu na poziciji desnog krila, znaci dilema su mu Visca ili Hajrovic trećeg nema i onda je po meni bolje staviti tu Izeta jer se bojim da Eedin nije za ovakve utakmice te da bi jednostavno bio igrač manje na terenu.
Meni je lično Sunjic draži od Vranjesa međutim ovakav protivnik zahtjeva nesto bržeg stopera tako da bih se odlučio za Vranjesa.
Sto se tice desnog krila mislim da je Visca pogubno rješenje, drag mi je igrač ali najviše strahujem za tu poziciju pogotovo ako u obzir uzmemo da ni Mujdza nije na nivou poslednjih utakmica.
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

Ferdinand
Kontakt:

Post Postao/la Ferdinand » 18 okt 2015, 18:13

Stvarno ne razumijem da neko moze trpati na zadnjeg veznog Zukanovica, Kolasinca, sranjesa...i to kod kuce kada je pobjeda neophodna. Pa je li vi stvarno mislite da zadnji vezni mora SAMO stojati ispred dva centarhalfa ili zatvarati bekovske pozicije kada ovu krenu naprijed??? Doduse ako cemo igrati Mesinu takticku onda je SVEJEDNO ko je zadnji vezni, ali pogledajte malo danasnji fudbal, zadnji vezni je igrac koji mora pripomoci i naprijed, kreirati igru, dirigovati, biti okretan i hitar, imati dobru pas igru, i sanse cak stvarati pa se onda BRZOOOOO vracati nazad. Ne mogu da zamislim ovu trojicu SPORIIIH, neokretnih igraca na toj poziciji niti u bilo kakvoj formaciji osim totalne defanzive. I jos ovakve igrace staviti u sredinu u formaciji 4-4-2 kada se igra prakticno bez zadnjeg veznog nego dva igraca iz sredine pokrivaju cijeli teren???? Zukanovic, jeste dobar igrac ali samo na centarhalfu i eventualno lijevom beku i to da ne izlazi bas previse. Skoro pa isto vazi i za Kolasinca samo je obrnuto (lijevi bek pa centarhalf) i to su jedine opcije gdje ovi igracu mogu dati odgovarajuci doprinos, nikako ima na silu stvarati poziciju. Pa bolje je i taj Grahovac da zaigra ako nema druge opcije, bar decko zna povuci loptu, dodati.

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 18 okt 2015, 18:14

Jos da hoce neko promjeniti onaj poll bilo bi super .

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 18 okt 2015, 18:15

Želja mi se ostvarila. Irce dobivamo, Meša šalje O'Neilla tamo gdje mu je mjesto. Samo da budemo kompletni i nema frke. Što bi rekao Rorschach iz "Watchmena": "Nisam ja zatvoren sa vama nego vi sa mnom!" Tako i ovaj ždrijeb - nismo mi naletjeli na Irsku nego Irska na nas.

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 18 okt 2015, 18:19

Sto nema Mujdze nikako u sastavu danas?

DeepPurple
Kontakt:

Post Postao/la DeepPurple » 18 okt 2015, 18:20

Rule_hz je napisao/la:ma jedva su nas u dablinu uzeli sa miks ekipom nase tako je bitno uzet u zenici bez primjenog gola dosta 1:0 a 2 i vise razlike proskli smo j3er ce nas princ svoje ucinit u dublinu kad se otvore jos ako besic bude igrao mjera
Definitivno zamijenio tekmu. Ljudi nas ubili, stativa, precka, itd ....

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 okt 2015, 18:24

edoo3 je napisao/la:Medunjanin uopšte nije loše rješenje za tu drugu utakmicu barem prvih 60 minuta naravno u zavisnosti od rezultata u Zenici. Nije za cijelu utakmicu ali jedno poluvrijeme on moze jako dobro odigrati, sakriti loptu od protivnika,pokušati iskoristiti njegovu tehniku maksimalno.
Druga stvar ja bih rizikovao sa Hajrovicem u prvoj utakmici jer sam siguran da Mesa uopšte nema Vedu u planu na poziciji desnog krila, znaci dilema su mu Visca ili Hajrovic trećeg nema i onda je po meni bolje staviti tu Izeta jer se bojim da Eedin nije za ovakve utakmice te da bi jednostavno bio igrač manje na terenu.
Meni je lično Sunjic draži od Vranjesa međutim ovakav protivnik zahtjeva nesto bržeg stopera tako da bih se odlučio za Vranjesa.
Sto se tice desnog krila mislim da je Visca pogubno rješenje, drag mi je igrač ali najviše strahujem za tu poziciju pogotovo ako u obzir uzmemo da ni Mujdza nije na nivou poslednjih utakmica.
Medunjanin je potrebniji u prvoj utakmici. Jer tu ce se manje osjetiti to sto ne igra defanzivu. Manji teren, domaca atmosfera, malo defanzivnija taktika Iraca. To bi se puno vise osjetilo u revansu na njihovom vecem terenu i sa ofanzivnijim protivnikom. Nesto kao protiv Belgije. Tako da ako vec mora onda je bolje da pocne prvu utakmicu i to nikako kao centralni vezni nego kao desetka gdje bi Pjanic i zadnji vezni trcali za njega.

Sto se tice desnog krila to mislim da ni Mesa sam ne zna sada koga bi izabrao. Visca, Hajrovic ili Ibisevic.

Sunjic je dobar igrac samo protiv ovako brzih timova i iskusnih omalenih brzih napadaca bi bio bolji izbor neki pokretljiviji stoper. Spaha jos uvijek ima kvalitet da moze nekako da im parira. Samo nece ni on jos dugo moci.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 18 okt 2015, 18:26

Joj sto mrzim kad naši uđu na njihov forum i prosipaju neku silu.. Mi smo jači, imamo Dzeku, 3-0 Bosnia, you suck, da ne dolaze džaba :facepalm:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 18 okt 2015, 18:28

debili, misle da su smiješni i zanimljivi, da mi je znati šta je u glavi takvim čobanima

ako se već regaš na forum, budi normalan, lijepo diskutuj, informiši se i slično, a ne pravit' debil od sebe

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 18 okt 2015, 18:39

Pogotov ovaj Nedimko sto pise na bosanskom i sto postavljaju snimke nekih klipova i narodnjaka.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 18 okt 2015, 18:39

Meni su gori ovi što još uvijek glasaju da ćemo izvući Sloveniju, danas bilo 944, sad 951.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 18 okt 2015, 18:40

Goalgetter je napisao/la:3-0 u Zenici, da bi bili sigurni u Dublinu. :D
Malo je to :sick:
"We need to suffer. And we need to fight."

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 18 okt 2015, 18:40

Navijacki ili ne, jaci smo igracki od Irske i to je to. Medjutim,to nista neznaci,do sada se hiljadu puta desilo da jaci protivnik padne,tako da se netreba zalijecati.

Irci igraju tipican ostrvski nogomet...puno trke,napad preko krila i to je to. Cekaju prekide i tu su opasni jer imaju dobre skakace.

Nama je najbitnije neprimiti gol kod kuce u prvoj utkamici.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 18 okt 2015, 18:43

Sheyi je napisao/la:Meni su gori ovi što još uvijek glasaju da ćemo izvući Sloveniju, danas bilo 944, sad 951.
:facepalm:
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, CAGarfia, GG3, Google Adsense [Bot], JackW, zastitaIdentiteta i 45 gostiju.