BiH - Irska (Baraž)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Realne sanse za plasman na EURO?

Irci su blizi plasmanu, bojim se da smo svoju sansu prokockali u Zenici
145
36%
Sve je i dalje otvoreno, sanse su 50-50
117
29%
Uz pravilnu taktiku i pristup smo i dalje favoriti i blizi plasmanu
139
35%

Ukupno glasova: 401

BosnaSTL
Kontakt:

Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la BosnaSTL » 18 okt 2015, 16:47

Kolasinac je bek .Nevidim ga nikako u ulozi zadnjeg veznog.

EPL
Kontakt:

Post Postao/la EPL » 18 okt 2015, 16:47

JackTheStripper je napisao/la:Može li link na kakav irski forum? Da pročitam šta pišu i kakve su im projekcije. :D
https://www.facebook.com/BBCMOTD?fref=nf
imaš temu malo niže od BBC-a komentari na facebooko, oni većinom uvjereni.. što se nadam da će svi biti.
Uglavnom Irska se može dobiti na obe utakmice, pametnom i smirenom igrom, taktički najbitnije.
Ne može samo da trke bude previše, tada bi nas satrali.
Njemačku su dobili iz kontre, i mi ne trebamo letiti, pa da ga ne popušimo.
Shay Long je out, po meni najbolji igrac Irske, zbog kartona.
SIR ALEX FERGUSON NAJVECI U HISTORIJI FUDBALA!

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 18 okt 2015, 16:56

bodi123 je napisao/la:
:urnebes:

Hajde burazeru za Ramseya, al ako ti je Allen kreativan igrac onda ne znam fakat sta ti gledas, covjek osim prvom do sebe i to pretezno unazad ne zna nista da osmisli. Najbolje znaju navijaci Liverpoola. :D
To je pitanje sistema. ;) Sta mislis, kako bi Xavi izgledao u engleskoj ligi ili u bilo kojem sistemu osim Barcinom? Allen nije los igrac, bez obzira sta se o njemu pisalo.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 18 okt 2015, 16:56

saberi - oduzmi...imamo itekako tezak zadatak.
kad se malo spusti euforija izvlacenja, definitivno smo izvukli najtezeg protivnika:
3 stvari nam ne idu na ruku:
1. prvo sto smo izvukli najjaceg protivnika u barazu
2. prvu igramo kod kuce
3. daleka i neatraktivna destinacija da imamo adekvatnu podrsku od 5000-6000 navijaca

3 stvati koje nam idu na ruku:
1. imamo bazdarevica za selektora i irci imaju problema sa kartonima u prvoj tekmi
2. imamo dzeku, pjanica i begovica - top klasu igrace
3. imamo iskustva igranja baraza i svjetskog prvenstva

uglavno irci imaju prvih 11 iz premiershipa, sto je za velikog respekta.
slika

ako su ih mogli poljaci preskociti, tako se i mi mozemo i trebamo postaviti. ocito je da su mentalitetom vrlo slicni nama i da igraju bolje protiv velikih nego malih. posto za njih nismo zvucna repka, a ulog je veliki, definitivno nece biti na nivou kao protiv njemacke ili engleske u prijateljskoj.
Zadnja izmjena: hz1987, dana/u 18 okt 2015, 16:57, ukupno mijenjano 1 put.

KenoRob
Kontakt:

Re: AW: RE: Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la KenoRob » 18 okt 2015, 16:56

Goalgetter je napisao/la:
KenoRob je napisao/la:ako ne prodjemo Irsku onda nismo zasluzili da budemo u Francuskoj! do sad radi ovaj trik :)

Ne, ozbiljno meni su Irci bila druga opcija poslije Slovenije...zadovoljan sam plus im fali 2 vazna igraca prvu utakmicu. Ne smijemo primit gol prvu utakmicu. Ocekujem cudnu utakmicu u Zenici iz razloga sto moramo paziti gol. Znaci moramo biti koncentrisani 90 minuta plus nadoknada. Nadam se da ce Mesa to utuvit igracima u glavu...
Znaci Njemci ne zasluzuju Euro jer ih nisu mogli pobjediti :D
Njemci su prosli Irce itekako prvi u grupi... ;)

Adnan89
Kontakt:

Post Postao/la Adnan89 » 18 okt 2015, 17:03

Citam dosta na foruma da misle da smo losi sto smo jedva Kipar pobjedli a neznaju da smo igrali bez dosta kljucni igraca...mozda je dobro sto misle da smo toliko losi i neznaju kakav je djuric igrac..nadam se da se zalete i da ih pobjedimo...ova utakmica se treba u Zenici odmah rijesti a najvaznije da neprimimo gola kod kuce
....Manchester United fan since 1993....

The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali

Ferdinand
Kontakt:

Post Postao/la Ferdinand » 18 okt 2015, 17:07

Mi smo u PRVOJ jakasnoj skupini, Irci u DRUGOJ, ako sastavis sve igrace i nase i njihove i biras, mislim da bi 7 prvih mjesta bilo nase. Dzeko, Pjanic, Spahic, Begovic, Zukanovic, Besic, Kolasinac - bolji od svih Iraca. Ako se useremo izgubicemo!

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 18 okt 2015, 17:07

Što se mene tiče , i igrača s kojim bih krenuo protiv Irske , to bi bilo nekako ovako :
GK-Begović
CB-Šunjić i Zukanović
RB-Mujdža
LB-Kolašinac
DMF- Salihović/Bešić
CMF- Pjanić i Grahovac/Salihović
LMF- Lulić
RMF-Hajrović
CF- Džeko

Rios

Post Postao/la Rios » 18 okt 2015, 17:11

Da i ja napisem koju..
U ovom barazu koga god da smo dobili imali bi bar 50% sanse da prodjemo dalje,sto je sasvim dovoljno da budemo optimisti.Mi,prije svega,moramo voditi racuna o sebi,da slozimo najboljih 11,da pripremimo dobru taktiku,da motivacija i pristup bude na najvecem mogucem nivou i da tu ne napravimo neku gresku.
Reprezentacija Irske je meni licno nepoznanica.Gledao sam ih samo kad su igrali onda protiv nas u prijateljskoj sto ne moze biti mjerilo jer ovaj mec sad nosi daleko vecu rezultatsku i takmicarsku vaznost.Onako po imenima,pa i po rezultatima nekim u zadnjim ciklusima nisu maciji kasalj,naprotiv.Vidim da i ce im faliti neki bitni igraci sto ce se svakako osjetiti jer ni oni,kao i mi,nemaju sirok krug kvalitetnih igraca koji bi mogli bez problema zamjeniti te najbolje igrace i to treba iskoristiti maximalno.Mi smo u ovom ciklusu igrali protiv repke koji gaji slican ili isti stil igre,i koja je pokazala i bolju formu od Irske na kraju krajeva,i odigrali dosta dobro,tako da i to daje dodatni optimizam.
U ovakvim dvomecima je kljucno ne primiti gol na svom terenu,pa ce tako biti i ovaj put.Obzirom da igramo prvu utakmicu kod nas nikako ne smijemo dopustiti da primimo gol,pa cak i pod cijenu da ne zabijemo nijedan.Naravno,znajuci nas potencijal u napadu imat cemo sigurno bar 1-2 sanse da postignemo gol,ali da jurnemo sad pod svaku cijenu mislim da ne bi trebali.Bolje sacuvati mrezu pa onda tamo navaliti jace jer ce tad oni morati vise voditi racuna da ne prime taj gol koji bi im otezao situaciju.
Nadam se da nece biti povreda do okupljanja,da ce igraci koji igraju u dobroj formi to odrzati i do baraza,ovi koji trebaju da je poprave da ce to uraditi takodjer.Ne znam sta cemo opet za tog DM-a,Besic je koliko znam out jos jednu tekmu.Obzirom da je Hadzic odigrao solidno protiv Velsa njemu sam mozda najblizi.
Na kraju,optimista sam svakako,ovak repka je pokazala da ima karakter,da zna igrati pod pritiskom,iskustva imamo dovoljno hvala Bogu :bih:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 18 okt 2015, 17:13

Jest mi jutros bilo krivo ali kasnije sam ipak promjenio mišljenje. Slični Walesu samo bez Balea. Nije im neki veliki plus što igraju u EPL, osim fizičke spreme ali sumnjam da se u ostalim ligama slabije to radi. Ta liga nije izjednačena po kvalitetu već po ne kvalitetu. Par timova odskače a ovi ostali ništa posebno. Najbolje to vidimo u LP i EL.

Nama je i dobro što nas podcjenjuju, i bolje je što su ovi došli zbog našeg mentaliteta. Sad je pritisak izjednačen, obe ekipe igraju pod istim uslovima. Uz pametnu igru, maksimalno skoncentrisanu možemo do pobjede to jest prolaza.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 18 okt 2015, 17:15

Odličan žrijeb rastavit ćemo taj otočki hamelj na proste faktore. Glavni aduti im igrači iz Premiershita hahahahahaha 3:0 u nicaZe 0:2 u Dublinu.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 18 okt 2015, 17:17

bavarian_bk je napisao/la:Što se mene tiče , i igrača s kojim bih krenuo protiv Irske , to bi bilo nekako ovako :
GK-Begović
CB-Šunjić i Zukanović
RB-Mujdža
LB-Kolašinac
DMF- Salihović/Bešić
CMF- Pjanić i Grahovac/Salihović
LMF- Lulić
RMF-Hajrović
CF- Džeko
Neće Grahovac sigurno igrati :zzz:
"We need to suffer. And we need to fight."

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 18 okt 2015, 17:18

Nadam se da ce u Zenici bit bolja atmosfera nego protiv Velsa..
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 18 okt 2015, 17:18

kakav će to prvi meč bti, O'Neill će igrat' na nulu, a ni Meša neće htjeti primit' gol na domaćem terenu :mrgreen: znači, nešto kao protiv Walesa, do boga dosadna tekma, pa ako bude poneka prilika za gol, pokušat' iskoristit'

još jednom ponavljam, to će biti Mešina zamisao, ne moja :D

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 18 okt 2015, 17:21

Bilino Polje:

Begovic
Mujdza-Sunjic-Spahic-Kolasinac(Zukanovic)
Besic-Medunjanin(Salihovic)
Ibisevic(Visca)-Pjanic-Lulic
Dzeko

Ferdinand
Kontakt:

Post Postao/la Ferdinand » 18 okt 2015, 17:23

malta071 je napisao/la:Kako nas brukaju ovi seljaci sto su se prijavili na njihov forum. Bas me sramota.
Hajde na njihovom, mene sramota od ove balavrdije na OVOM. Ko hoce da budu smijesni, stata sto se ne uvede neko lajkanje da djeca ego zadovolje. Raspravlja se o protivniku u barazu i oni doprinosi diskusiji na sledeci nacin. Vjerujem da ovi isti kolo vode i tamo negdje na njihovim diskusijama.
Captain
Tino Sven riješava ovo momci :D
BosnaSTL
Ma 'ta ce Irci imamo mi Anela Hadzica
Vjerujem da ovi isti ili ovakvi slicni kolo vode i tamo negdje na njihovim diskusijama. Kako samo mudro i nadasve nadahnuta i konstruktivna diskusija. Zviz, zviz,baaam.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 18 okt 2015, 17:24

Prva utakmica:
Begovic
Mujdza-Sunjic-Spahic-Kolasinac
Visca-Pjanic-Zukanovic-Lulic
Dzeko-Djuric.
Naravno ne klasicna 442
puške pucaju lete duhovi

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 18 okt 2015, 17:24

volio bih da Meša krene s dva napadača, u Zenici se mora pobjedit', pa makar uz primljeni pogodak

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 18 okt 2015, 17:26

Chinaglia je napisao/la:volio bih da Meša krene s dva napadača, u Zenici se mora pobjedit', pa makar uz primljeni pogodak
Apsolutno se slazem, u prvoj utakmici treba napravit kakvu takvu razliku, da ne ganjamo pobjedu u gostima pred 45 000 iraca.
puške pucaju lete duhovi

Ferdinand
Kontakt:

Post Postao/la Ferdinand » 18 okt 2015, 17:27

KenoRob je napisao/la:Bilino Polje:

Begovic
Mujdza-Sunjic-Spahic-Kolasinac(Zukanovic)
Besic-Medunjanin(Salihovic)
Ibisevic(Visca)-Pjanic-Lulic
Dzeko
Zukanovica umjesto Sunjica, i ovu dvoicu iz zagrada (Visca i Salihovic) umjesto prve opcije (Medunjanina i Vede). Razmisliti o Bicakcicu umjesto Mujdze.
Edit: posto Besic nema pravo na prvoj igrati onda Hadzic, ili opcija 4-4-2 sa Vedom umjesto Visce, ali da bude bas prava opcija 4-4-2 a ne da se Vedo gurne na krilo jer od njega koristi ima jedino ako ce se sunjati tu negjde u 16.
Zadnja izmjena: Ferdinand, dana/u 18 okt 2015, 17:34, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, hurem, Maverick, muhamedhulk i 35 gostiju.