BiH - Irska (Baraž)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Realne sanse za plasman na EURO?

Irci su blizi plasmanu, bojim se da smo svoju sansu prokockali u Zenici
145
36%
Sve je i dalje otvoreno, sanse su 50-50
117
29%
Uz pravilnu taktiku i pristup smo i dalje favoriti i blizi plasmanu
139
35%

Ukupno glasova: 401

Sarmelino
Kontakt:

Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la Sarmelino » 18 okt 2015, 16:04

malta071 je napisao/la:Kako nas brukaju ovi seljaci sto su se prijavili na njihov forum. Bas me sramota.
Sta objavljuju?
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 18 okt 2015, 16:06

malta071 je napisao/la:Kako nas brukaju ovi seljaci sto su se prijavili na njihov forum. Bas me sramota.
Ja se kontam prijaviti samo da se izvinem radi tih sto nas brukaju :roll:
Nad tobom sunce najljepše sja

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 18 okt 2015, 16:06

[youtube][/youtube]

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 18 okt 2015, 16:07

Ma de pustite djecu, kome puca qrac za njima, dosadit ce im do sutra i eto
puške pucaju lete duhovi

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 18 okt 2015, 16:09

Može li link na kakav irski forum? Da pročitam šta pišu i kakve su im projekcije. :D
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

hakkaDunne
Kontakt:

Post Postao/la hakkaDunne » 18 okt 2015, 16:10

Irski forum preslikan ovaj. Samo ponavljaju - Ako ne pobjedimo ih, ne zaslužujemo EURO.
High jump is not just a sport. It's way of life. TRACK AND FIELD!

Bosnian all the way!1921!

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 18 okt 2015, 16:10

JackTheStripper je napisao/la:Može li link na kakav irski forum? Da pročitam šta pišu i kakve su im projekcije. :D
Postavio je ovdje neko nekoliko stranica unazad, al su to nasi sad inficirali i nema irca kako treba
puške pucaju lete duhovi

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 18 okt 2015, 16:11

Kao, prvo smirite se malo? Jeste se smirili? E, onda... :mrgreen:

Ljudi moji, ovo je yebeni baraz. Dvije utakmice u 90 minuta gdje je SVE MOGUCE.

Meni je bilo i glupo i nevjerovatno sta sam sve mogao procitati u nasim medijima i na fb-u, forumu..., a u vezi eventualnog dvomeca sa Slovenijom. Ti bi rekao da Slovenci jedva cekaju da se nama naguze i da nas puste na prvenstvo :roll: Ja mislim da bi se Slovenci nalozili na nas k'o nikada u historiji :mrgreen: Eto, nasi navijaci ce nasi dominirati pa skoro osigurati nas prolaz. :roll: Mislim, svaka cast na podrsci, i sigurno znaci momcima, ali ne vjerujem da su nasi navijaci u Zilini npr. imali ista sa Weissovom stativom za 2:0, ili sa Hajrovicevom '1 u 30 pokusaja' raketom. Ovo pisem zato sto ljudi imaju pogesnu predstavu o tome kakva 'pravila' vrijede u play off sistemu. Sjetite se samo kako su Slovenci izbacili Ruse za SP 2010. 2:0 za Rusiju u Moskvi i pet promasenih zicera... Krompir Slovenije u 85., krompir u Ljubljani i cao Rusija.

Vidim dosta se pisalo o tome i po meni je Vels bolji od Irske. Prvo, zadnja linija puno stabilnija na celu sa Williamsom. Kreativniji vezni red sa Ramseyom i Allenom, te naravno Gareth Bale. Irska ima bolje bekove i bolje napadace, ali kao ekipa, slabiji su od Velsa.

Nema govora da ce biti yebeno. Igramo prvu kuci i odmah si pod vecim pritiskom od protivnika. Mislim da ce se O'Neill braniti u Zenici, posebno zbog ovih suspenzija a on nije trener koji ce sad kretati u neke avanture. To ce biti bunkerica sa pokusajima da dugim loptama nadju Longa ili nas probiju po boku i centriraju. Posto i od Mese ocekujem oprezan pristup, necemo se u Zenici nagledati lijepog fudbala. 0:0, eventualno jedan gol..

A, gore, druga prica. Tu vec nema kalkulacija. Bilo bi fenomenalno kad bi sacuvali mrezu u prvoj utakmici a znamo sta znaci gol u gostima. Ovdje bi nasa najveca prednost mogao biti nas puno kreativniji vezni red, sada osiguran sa Besicem ( valjda bude fit do tada :pray: ). Slozit' im koji trokut i dupli pas, da se okrecu oko svoje ose :mrgreen: Ceka nas paklena atmosfera, ali yebajiga... Manji pritisak onda. :kafa:
Malo sam se syebao jutros, ali sto vise vrijeme prolazi, sve vise vjerujem u prolaz :bih:

Imali 2 boda na pola kvalifikacija, i sad da nas neka Irska zayebe? Ajmoooooo! :salut:

slika

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 18 okt 2015, 16:13

Prolazimo lagano, koji vam je ?
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 18 okt 2015, 16:19

Kod na snista nije lagano nema veze ko je protivnik.

EmNer
Kontakt:

Post Postao/la EmNer » 18 okt 2015, 16:24

nesto gledam sad, mi smo u zadnjih 45 utakmica, 6 odigrali nerijeseno, nekako sam uvjeren da cemo sa 2 pobjede proci dalje ;)

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 18 okt 2015, 16:30

Kako se bude primicala utakmica nervoza ce biti sve veca i veca, ako Bog da nasi igraci budu zdravi i u boljoj formi do tada. Mesa ce da analizira Irce zajedno sa saradnicima, vjerovatno on vec ima plan kako i sta da radi.

Ako nista treba da budemo optimisticni jer nam se vracaju Dzeko, Kolasinac, Cocalic, Besic u drugoj utakmici a mozda i Izet/Medunjanin zaigraju u svojim klubovima.

Uglavnom mora se mnogo bolje odigrati i potruditi od utakmica Vels, Kipar, uz puno BP da slavimo barem 2:0 , da ne primimo gol, jer gostovanje tamo ce biti uzasno tesko.

:bih:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 18 okt 2015, 16:31

Zaboravi sta je bilo prije ovo je novi ciklus.Igramo protiv Irske I sve sto je bilo prije treba zaboravit samo dobro prostudirad njihovu igru I sta ima je jaca strana.Kad pocne tekma a ako nesto lose krene onda nek strucnjak Mesa povlaci poteze tokom utakmice .

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 18 okt 2015, 16:31

ako ne prodjemo Irsku onda nismo zasluzili da budemo u Francuskoj! do sad radi ovaj trik :)

Ne, ozbiljno meni su Irci bila druga opcija poslije Slovenije...zadovoljan sam plus im fali 2 vazna igraca prvu utakmicu. Ne smijemo primit gol prvu utakmicu. Ocekujem cudnu utakmicu u Zenici iz razloga sto moramo paziti gol. Znaci moramo biti koncentrisani 90 minuta plus nadoknada. Nadam se da ce Mesa to utuvit igracima u glavu...

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 18 okt 2015, 16:32

S kojim igracima bi igrali? Koja formacija?
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 18 okt 2015, 16:35

JackTheStripper je napisao/la:S kojim igracima bi igrali? Koja formacija?
Manje vise vecina nas zna 9 igraca, mozda dva za zamjenit, kao utakmica Vels/Kipar. Vracaju se Dzeko, Kolasinac, Cocalic, kasnije Besic bicemo mnogo jaci.

Hocemo li igrati sa jednim ili dva napadaca vidjet cemo.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 18 okt 2015, 16:36

SlevinKelevra je napisao/la:Kao, prvo smirite se malo? Jeste se smirili? E, onda... :mrgreen:

Ljudi moji, ovo je yebeni baraz. Dvije utakmice u 90 minuta gdje je SVE MOGUCE.

Meni je bilo i glupo i nevjerovatno sta sam sve mogao procitati u nasim medijima i na fb-u, forumu..., a u vezi eventualnog dvomeca sa Slovenijom. Ti bi rekao da Slovenci jedva cekaju da se nama naguze i da nas puste na prvenstvo :roll: Ja mislim da bi se Slovenci nalozili na nas k'o nikada u historiji :mrgreen: Eto, nasi navijaci ce nasi dominirati pa skoro osigurati nas prolaz. :roll: Mislim, svaka cast na podrsci, i sigurno znaci momcima, ali ne vjerujem da su nasi navijaci u Zilini npr. imali ista sa Weissovom stativom za 2:0, ili sa Hajrovicevom '1 u 30 pokusaja' raketom. Ovo pisem zato sto ljudi imaju pogesnu predstavu o tome kakva 'pravila' vrijede u play off sistemu. Sjetite se samo kako su Slovenci izbacili Ruse za SP 2010. 2:0 za Rusiju u Moskvi i pet promasenih zicera... Krompir Slovenije u 85., krompir u Ljubljani i cao Rusija.

Vidim dosta se pisalo o tome i po meni je Vels bolji od Irske. Prvo, zadnja linija puno stabilnija na celu sa Williamsom. Kreativniji vezni red sa Ramseyom i Allenom, te naravno Gareth Bale. Irska ima bolje bekove i bolje napadace, ali kao ekipa, slabiji su od Velsa.

Nema govora da ce biti yebeno. Igramo prvu kuci i odmah si pod vecim pritiskom od protivnika. Mislim da ce se O'Neill braniti u Zenici, posebno zbog ovih suspenzija a on nije trener koji ce sad kretati u neke avanture. To ce biti bunkerica sa pokusajima da dugim loptama nadju Longa ili nas probiju po boku i centriraju. Posto i od Mese ocekujem oprezan pristup, necemo se u Zenici nagledati lijepog fudbala. 0:0, eventualno jedan gol..

A, gore, druga prica. Tu vec nema kalkulacija. Bilo bi fenomenalno kad bi sacuvali mrezu u prvoj utakmici a znamo sta znaci gol u gostima. Ovdje bi nasa najveca prednost mogao biti nas puno kreativniji vezni red, sada osiguran sa Besicem ( valjda bude fit do tada :pray: ). Slozit' im koji trokut i dupli pas, da se okrecu oko svoje ose :mrgreen: Ceka nas paklena atmosfera, ali yebajiga... Manji pritisak onda. :kafa:
Malo sam se syebao jutros, ali sto vise vrijeme prolazi, sve vise vjerujem u prolaz :bih:

Imali 2 boda na pola kvalifikacija, i sad da nas neka Irska zayebe? Ajmoooooo! :salut:

slika
:urnebes:

Hajde burazeru za Ramseya, al ako ti je Allen kreativan igrac onda ne znam fakat sta ti gledas, covjek osim prvom do sebe i to pretezno unazad ne zna nista da osmisli. Najbolje znaju navijaci Liverpoola. :D
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: RE: Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la Goalgetter » 18 okt 2015, 16:36

KenoRob je napisao/la:ako ne prodjemo Irsku onda nismo zasluzili da budemo u Francuskoj! do sad radi ovaj trik :)

Ne, ozbiljno meni su Irci bila druga opcija poslije Slovenije...zadovoljan sam plus im fali 2 vazna igraca prvu utakmicu. Ne smijemo primit gol prvu utakmicu. Ocekujem cudnu utakmicu u Zenici iz razloga sto moramo paziti gol. Znaci moramo biti koncentrisani 90 minuta plus nadoknada. Nadam se da ce Mesa to utuvit igracima u glavu...
Znaci Njemci ne zasluzuju Euro jer ih nisu mogli pobjediti :D

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 18 okt 2015, 16:39

pinoglavi je napisao/la:
Ja se kontam prijaviti samo da se izvinem radi tih sto nas brukaju :roll:
I ja sam isto to razmisljao.
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

mone
Kontakt:

Post Postao/la mone » 18 okt 2015, 16:45

Ajax je napisao/la:
Ibizevic je napisao/la:Imat ćemo velike muke na sredini ove 2 utakmice, za prvu su sigurni Lulić, Pjanić i Salihović. Ostaje pitanje zadnjeg veznog da li u obliku opet Hadžića, i pitanje desnog krila, Višće, a obojica su igrač manje protiv ovakve ekipe.

Za drugu tekmu vraća se Mume ali problem je što će vjerovatno Salihović opet biti umoran i neće biti spreman tako da će faliti opet 2 igrača. Velike su ove muke s obzirom da je Irska kompletnija i nezgodnija ekipa od Welsa.
Objasnio covjek.
Zasto niko niti u jednoj kombinaciji ne spominje Kolasinca kao zadnjeg veznog? Nema zutog, oporavljen je?

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], myself i 43 gosta.