BiH - Irska (Baraž)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Realne sanse za plasman na EURO?

Irci su blizi plasmanu, bojim se da smo svoju sansu prokockali u Zenici
145
36%
Sve je i dalje otvoreno, sanse su 50-50
117
29%
Uz pravilnu taktiku i pristup smo i dalje favoriti i blizi plasmanu
139
35%

Ukupno glasova: 401

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la GracanicaAA » 18 okt 2015, 14:02

Ovdje nekima izgleda kao da smo dobili Spaniju ili Njemacku jbte... :facepalm: :lol:

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 18 okt 2015, 14:06

Imat ćemo velike muke na sredini ove 2 utakmice, za prvu su sigurni Lulić, Pjanić i Salihović. Ostaje pitanje zadnjeg veznog da li u obliku opet Hadžića, i pitanje desnog krila, Višće, a obojica su igrač manje protiv ovakve ekipe.

Za drugu tekmu vraća se Mume ali problem je što će vjerovatno Salihović opet biti umoran i neće biti spreman tako da će faliti opet 2 igrača. Velike su ove muke s obzirom da je Irska kompletnija i nezgodnija ekipa od Welsa.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 18 okt 2015, 14:06

irci su lafo u ovim kvalifikacijama postigli 19 golova, al kad skontaš da su 11 od tih 19 dali gibraltaru dobijemo mršavih 8 golova, a mi kad oduzmemo naših 6 golova što smo utrpali andori od mogućih 17 opet dobijemo veću brojku od iraca uz napomenu da smo 4 kola igrali pod komandom safeta sušića..

suma sumarum irci ne igraju atraktivan nit napdački fudbal, što nam opet treba da bude neka vodilja da igrači kao što su višća, ibišević, hadžić, mujdža pa i pjanić bi se totalno mogli pogubit u toj nekoj gruboj igri irske reprezentacije, isto ko što bi se njihova gorostasna odbrana mogla pogubit ako napravimo par akcija koje se zasnivaju na pas igri, obrni okreni, kako god pogledaš šanse u 50:50, mislim da će sreća igrat veliku ulogu u ovom dvomeču, a ta sreća npr. irce nekad nije znala pratit više nego nas.
Zadnja izmjena: coelho41, dana/u 18 okt 2015, 14:08, ukupno mijenjano 1 put.

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 18 okt 2015, 14:06

Da igraju Baraz s Njemckom na klincu bi izvukli to...
Dobra ekipa ali brate nisu strah i trepet ..
Ako udjemo s strahom,bojazni,nema nas nigdje..Samo hrabro i pametno..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 18 okt 2015, 14:08

Samo da ne bude "luck of the Irish"! :rol:
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 18 okt 2015, 14:13

zamisljam da se opet ponovi onakva noc u Sarajevu kao nakon doceka iz Kaunasa :pray:
Don't believe the hype.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 18 okt 2015, 14:16

Najmanje sam htio Dansku, pa nakon toga Irsku. A najviše sam htio da izvučemo Sloveniju (kao većina), a nakon toga Norvešku. Tako da ovim izvlačenjem niti sam zadovoljan, niti se može reći da sam nezadovoljan. Ipak s druge strane mi je uvijek prolazilo kroz glavu da protiv svih ovih mogućih, potencijalnih protivnika možemo igrati. Za Sloveniju sam siguran da bi je prošli, a nekako s ovim svim ostalim je to tu negdje, sa svima skoro ispadne da su šanse 50:50. Ipak nekako su mi tu Danci možda bili najgori, ali da smo i njih izvukli ne bi mi nestalo optimizma.

Irci su zeznuta, nezgodna, ratnička ekipa. To što su pobijedili Njemačku je velika stvar, ali su je pobijedili kada su Nijemci skoro sve riješili. A još su se u tom susretu Nijemci itekako nafulali. U prvom susretu su izvukli kod Nijemaca bod. Znali su oni protiv Njemačke doduše i ranije dobro odigrati (iako su znali dobiti i po ušima), kao npr 2002. godine na SP, izvukli tada remi. I jedno se kod njih nikad ne mijenja, a to je ta nevjerovatna borbenost, ratnička borbenost. Protiv njih nema zezanja, protiv njih se mora trčati kao da sutra ne postoji. Nema tu sekunde opuštanja i prepuštanja metra terena. Ipak njihovi napadi su koliko nekad nepredvidivi, toliko donekle i proračunati. Često iz jake odbrane nabiju loptu naprijed i gledaju da brzo stignu do gola protivnika i zabiju gol. Imaju te momente iznenađenja. Opasno je i to njihovo ubacivanje lopte naprijed, pa spuštanje glavom prema prvom slobodnom igraču, nakon čega slijedi završnica. Možda je to onako ukratko, bez ulaženja više u suštinu njihove igre. Uglavnom nezgodni su, kompaktni, borbeni. Treba im spustiti loptu i probat ih razvući. Morat će naša ekipa biti strpljiva, staložena, a naravno da ne govorimo opet da treba maksimalnu borbenost i požrtvovanost uložiti. Možemo Irce izbaciti, imamo realne šanse, ali protivnik je nezgodan i lako sigurno neće biti. Ali ima argumenata i za nas i protiv nas (tačnije za njih), a mi trebamo izvući najbolje iz segmenata koji nama idu u prilog..
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 18 okt 2015, 14:17

Many of you don't know that the most dangerous player of Bosnia and Herzegovina is Anel Hadzic, unknown but the Bosnian version of Xabi Alonso.
:urnebes:

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 18 okt 2015, 14:17

Hm...nije mi baš ugodno kad pomislim da ćemo igrati protiv Irske, naprimjer mnogo ugodnije bih se osjećala da znam da ćemo igrati protiv Slovenije, ali šta se može. U taktičkom smislu sigurna sam da će se Meša pripremiti na najbolji mogući način, kao i do sada, da će dobro prostudirati protivnika i da neće ništa prepuštati slučaju. Ipak je ovo posljednje stepenica pred EURO i njegov najveći uspjeh, tako da će sigurno imati ogroman motiv. Što se tiče njegove reakcije prilikom žrijeba mislim da se to nije odnosilo toliko na protivnika, koliko na to što prvu utakmicu igramo kod kuće. Kad su igrači u pitanju, bitno je da se sačuvamo od povreda i da, ko god izađe na teren da sve od sebe, ali bukvalno sve od sebe jer smo možda bolji u tehničkom, ali u trkačkom smislu sigurno ne i zato ćemo vjerovatno trebati zapeti mnogo više. Šteta je što nećemo imati Bešića u prvoj utakmici, ali imat ćemo ga u uzvratu i to u gostima, kada se sve bude lomilo vjerovatno, tako da je to dobro, ako ništa drugo. U svakom slučaju, dužni smo ih respektovati, ali dužni smo i sebe ne potcjenjivati. Sa Džekom, Pjanićem i Begovićem na nivou i uz maksimalno zalaganje ostalih, može se ovo dobiti. Idemo ludo, idemo jako, idemo u Francusku! :bih:

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 18 okt 2015, 14:18

slika
slika
slika
ima i ova
Many of you don't know that the most dangerous player of Bosnia and Herzegovina is Anel Hadzic, unknown but the Bosnian version of Xabi Alonso
Itd itd.

:lol:
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

GabrielBatistuta
Kontakt:

Post Postao/la GabrielBatistuta » 18 okt 2015, 14:26

:rol:

Inače uzimamo prvu 3-0. Nema im trojice od 5-6 najbitnijih igrača + je Coleman (po meni najbolji igrač Irske) vrlo sklon povredama u zadnje vrijeme i očekujem da to Bešić na treningu završi. :bih:
Spaha,pratiš li me ?

Fuck Society

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 18 okt 2015, 14:28

Neki nasi starteri ne bi bili ni pozvani u njihovu reprezentaciju (Ibisevic, Mujdza, Vranjes...). Toliko o tome da smo kvalitetniji.

50-50 sanse.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 okt 2015, 14:29

Sanse su kao sto sam vec rekao 50%-50%.
Znaci odlucivat ce nijanse na kraju.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 18 okt 2015, 14:29

GabrielBatistuta je napisao/la::rol:

Inače uzimamo prvu 3-0. Nema im trojice od 5-6 najbitnijih igrača + je Coleman (po meni najbolji igrač Irske) vrlo sklon povredama u zadnje vrijeme i očekujem da to Bešić na treningu završi. :bih:
zna li se da li je istekla kazna Besicu ili ima jos jedna utakmica? al' da je sigurna informacija

citao sam negdje da ima 2 utakmice suspenzije
Don't believe the hype.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 18 okt 2015, 14:30

Samo da svi nasi ostanu zdravi :pray:

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 18 okt 2015, 14:31

Ljudi mi njih gazimo jedno 80%. Nisam kontao da im fali ovoliko igraca. Ide to lagano.

Jedina mala prepreka su te vize i daleko gostovanje, sve ostale 3 opcije bi bile bolje u tom aspektu, sad vec slobodno se moze reci, ako u Zenici ne primimo mi idemo dalje. Ja vas ubjedjujem i ja iza toga stojim. Gurajte sve sto imate na nas prolaz, ako ne dodje vracam 50 % :D
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 18 okt 2015, 14:33

Strahuju Irci ba. :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Ako je ovo bilo vec, izvinjenje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

slika
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 18 okt 2015, 14:33

Opet se pocinje stvarati lazna slika o protivniku, kao ''fali im hrpu vaznih igraca''.

Fale O'Shea i Walters, ako bude srece i Long, ostali igraju.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 okt 2015, 14:33

Ibizevic je napisao/la:Imat ćemo velike muke na sredini ove 2 utakmice, za prvu su sigurni Lulić, Pjanić i Salihović. Ostaje pitanje zadnjeg veznog da li u obliku opet Hadžića, i pitanje desnog krila, Višće, a obojica su igrač manje protiv ovakve ekipe.

Za drugu tekmu vraća se Mume ali problem je što će vjerovatno Salihović opet biti umoran i neće biti spreman tako da će faliti opet 2 igrača. Velike su ove muke s obzirom da je Irska kompletnija i nezgodnija ekipa od Welsa.
Objasnio covjek.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 18 okt 2015, 14:33

Goalgetter je napisao/la:Njemacka - Irska 1:1
Irska - Njemacka 1:0

:kafa:
Ma i Nijemci nisu nista posebno. Izgubili su i od Poljske. Jedva dobili Gruziju kuci kad im je trebala pobjeda.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], HariTz i 17 gostiju.