FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

sarajlija89
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la sarajlija89 » 16 maj 2010, 18:26

Izvini :D al nije to te sezone bilo :D ....89-90 ...nego sezonu prije ili naredne sezone

dokaz da smo veliki klub i u okviru zajednicke lige bili :D

ma niste ni vi cisti ako na to ciljas..ko je uostalom???...stimalo se tad ko je stigo, mada se ne radi ovdje o tome.......

davno je to bilo...

nego za ove koji misle da ce eventualnim neodlaskom u evropu uprava odstupiti.....ma nista od tog...sa evropom ili bez oni ce uciniti sve da zadrze pozicije....tako da se ne zavaravate da ako ne odemo u evropu da ce oni otici
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

alibi

Post Postao/la alibi » 16 maj 2010, 18:33

Protiv vjetrenjaca se ne mozes boriti,uticati na utakmice koje su javna tajna o namjestanju je boljka ove nase jb.e lige.Sta je tu je ja cu svoj klub voljeti dok sam ziv i zeliti mu dobro u svakoj situaciji na koju naidje.Bila ona lijepa ili ne,svidjala se meni ili ne.Jednostavno bordo boja se voli i svaki momak u bordo dresu je za mene u tih 90 min brat.E sad ici u neke druge stvari na koje direktno ne mozes uticati o tome bi se moglo razgovarati.I dok god i ima i teoretske sanse za evropom ja cu je zeliti i nadati se.Na kraju krajeva i evropa se navikla na nas.

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 16 maj 2010, 18:36

alibi je napisao/la:Protiv vjetrenjaca se ne mozes boriti,uticati na utakmice koje su javna tajna o namjestanju je boljka ove nase jb.e lige.Sta je tu je ja cu svoj klub voljeti dok sam ziv i zeliti mu dobro u svakoj situaciji na koju naidje.Bila ona lijepa ili ne,svidjala se meni ili ne.Jednostavno bordo boja se voli i svaki momak u bordo dresu je za mene u tih 90 min brat.E sad ici u neke druge stvari na koje direktno ne mozes uticati o tome bi se moglo razgovarati.I dok god i ima i teoretske sanse za evropom ja cu je zeliti i nadati se.Na kraju krajeva i evropa se navikla na nas.
to je to brate ljubav nam ne mogu ukrasti ni naštimati :D
Sarajevo ljubavi moja!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 16 maj 2010, 18:39

Lijepo to rece alibi....nazalost zahvaljujuci nasoj nesposobnoj upravi ova sezona ce biti jedna od najturbulentnijih bez obzira kako zavrsila.....

Lako bi mi nju prezalili pa i jos vise, kada bi znali da ce doci do korijenitih promjena....al ti ljudi nemaju ni trun odgovornosti,cak ni one moralne,ljudske prema navijacima koji bukvalno ginu za svoj klub.....a oni sistematski unistavaju klub na ocigled sviju i bez imalo srama i eventualne odgovornosti....

Bice tesko ali moramo istrajati u borbi protiv lopova i u borbi da dobijemo evropsko sarajevo kakvog nabolji navijaci u BiH zasluzuju....

FCS - LJUBAV ZIVOTA
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

KODRO
Kontakt:

Post Postao/la KODRO » 16 maj 2010, 18:41

sekac je napisao/la:
alibi je napisao/la:Protiv vjetrenjaca se ne mozes boriti,uticati na utakmice koje su javna tajna o namjestanju je boljka ove nase jb.e lige.Sta je tu je ja cu svoj klub voljeti dok sam ziv i zeliti mu dobro u svakoj situaciji na koju naidje.Bila ona lijepa ili ne,svidjala se meni ili ne.Jednostavno bordo boja se voli i svaki momak u bordo dresu je za mene u tih 90 min brat.E sad ici u neke druge stvari na koje direktno ne mozes uticati o tome bi se moglo razgovarati.I dok god i ima i teoretske sanse za evropom ja cu je zeliti i nadati se.Na kraju krajeva i evropa se navikla na nas.
to je to brate ljubav nam ne mogu ukrasti ni naštimati :D
baš tako

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 16 maj 2010, 19:24

pa upravo tako sarajlija o nekoj moralnoj i bilo kakoj drugoj vrijednosti tih ljudi je tesko raspravljati pa samim tim i ja sa misljenja da evropa il ne tesko ce oni napustit ugodne fotelje,a kao sto rece alibi navikli smo se i mi ali i evropa na nas ipak ljudi vec navikli, ono ko iz Bosne dolazi ma FK Sarajevo i ostali :D
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

alibi

Post Postao/la alibi » 16 maj 2010, 19:43

Ma siguran sam da svaki ljubitelj bordo boje zeli da se dese promjene u klubu,borit cemo se da do toga dodje i da PRAVI ljudi preuzmu vodjenje kluba.Moj klub MORA i MOZE i TREBA da bude DIKA i PONOS kako grada tako i drzave.Sa promjenama koje slijede(nadam se)u klubu mi se vracamo tamo gdje nam je i mjesto.Za mene je ne uspjeh ne igrati evropske utakmice i to svake godine,ponavljam svake godine.Ali mislim da i svaki moj pitar i zaljubljenik u bordo dresove ce prozivljavati svako na svoj nacin uspone i "padove" unutar kluba.SAMO ZA NASU LJUBAV NAJVECU.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 16 maj 2010, 19:54

Bila evropa ili ne, uprava će otići. Ništa ne brinite, od kukanja nam nema ništa. Samo se čeka skupština koja će akoBogda biti presudna za one glavonje. Previše smo toga dali za ovaj klub, previše smo batina primili, izgubili brata sa tribine, previše borbe za europsko Sarajevo, od agenture do ovoga sada, previše, da bi nam još oni nakon svega toga je*avali živce kako to već godinama rade. Zato braćo, samo sabura, sve će doći akoBogda doći na svoje. Uskoro ćemo opet gledati naše Sarajevo kako se bori za titulu, uskoro ćemo zajedno derati glas na našem sjeveru, uskoro će se nastaviti "NAŠA PRIČA". Strpljenja braćo, strpljenja !
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 16 maj 2010, 19:57

nikad_izvini je napisao/la:
tm84 je napisao/la:
Zeljovac_1921 je napisao/la:Nermine to je bilo pred rat, kad se liga prosirila, da nebi pitari ispali, sa 18 na 20 timova se liga prosirila.

No ne bitno, zema bilo je svega, ali u proljetnom djelu smo daleko najjaca ekipa, od 13 utakmica imamo 10 pobjeda, 2 nerijesene i jednu izgubljenu, ne moguce da smo sve "namjestili" i kupili, dosta toga ima u kvaliteti i Amaru!
da se nadovezem oko cinjenica...

liga se poslije sezone 1989/1990 prosirivala sa 18 na 19, ne 20 klubova...

i nije se zbog sarajevo prosirivalo... nego zbog veleza

tabela 1989/1990
13. FK Sarajevo 34 13 4 (1) 17 46 49 27
14. Borac Banja Luka 34 12 7 (3) 15 28 40 27
15. Radnički Niš 34 12 8 (2) 14 42 48 26
16. NK Osijek 34 12 4 (2) 18 28 47 26
17. Velež Mostar 34 11 6 (3) 17 38 51 25
18. Vardar Skoplje 34 8 2 (1) 24 33 64 17

vardar je ispao nakon ove sezone, a velez nije... znaci pricate nebuloze, nije se zbog sarajeva prosirivalo... :roll:
Griješiš. Ovako su se događaji odvijali. Sarajevo je igralo utakmicu sa Dinamom na Koševu. Dinamo je vodio 0:1 mislim na poluvremenu kada je sudija dobio flašu u vugla valjda :mrgreen: Pitarska klasika. Utakmica je registrovana 0:3 za Dinamo. Ali, Sarajevo ulaže žalbu :lol: na kraju prvenstva, kako Dinamu ta utakmica i ti bodovi više nisu bili bitni, utakmica se ponavlja. Sarajevo dobija ;) Velež ispada i oni se naravno žale jer su pitari prevaranti :mrgreen: Ispada samo jedna ekipa. Znači, to jeste bilo zbog Sarajeva ;)
Pricas napamet decko, nije dinamo vodio nego Sarajevo 1-0, cini mi se Musemic da je dao gol,a i bila je velika bakljada Hordi,u novoj utakmici smo opet dobili 1-0. Pitaj tatu neka ti ponovo isprica da ne lupas gluposti...

zemahz
Kontakt:

Post Postao/la zemahz » 16 maj 2010, 22:37

raja a kad je skupstina ako neko zna i hocel oni bordo prijatelji uc u upravu

no limit
Kontakt:

Post Postao/la no limit » 16 maj 2010, 23:31

HHAHA sto volim da citam ove verzije manijaka,vodio Dinamo i ponovilo se i mi uzeli haha neka ih jos malo ajde da cujemo dalje sta imaju!

meme pitar
Kontakt:

Post Postao/la meme pitar » 17 maj 2010, 10:06

Žalosno je ovo što se događa oko Sarajeva.
-Slučaj Široki Brijeg
-Slučaj Sloboda-Gavarić
-Slučaj prazne tribine
-Slučaj leotar izgubi od Zrinjskog (svake godine Zrinjski u zadnjem ili predzadnjem kolu igra protiv Leotara i dobije u trebinju, a u Trebinju nekad nemože ni Manchester pobjediti)
-Slučaj Travnik koji kući gubi od Širokog

Sve to samo da Sarajevo nemože u Evropu. I to vjerovatno neće biti dovoljno nego će još vjerovatno morati Široki odigrati nerješeno u Gradačcu jer ako izgubi morat će pobjediti Zrinjskog i to hercegovcima ne odgovara.

HUM
Kontakt:

Post Postao/la HUM » 17 maj 2010, 10:26

jeste, zrinjski će dobiti i čelika i uzeti najmanje bod na pecari. šta je tu čudno?
pa mi na pecari igramo kao doma jer više od pola stadiona budu navijači zrinjskog. isto kao sada u trebinju što je bilo.
meme pitar je napisao/la:Žalosno je ovo što se događa oko Sarajeva.
-Slučaj Široki Brijeg
-Slučaj Sloboda-Gavarić
-Slučaj prazne tribine
-Slučaj leotar izgubi od Zrinjskog (svake godine Zrinjski u zadnjem ili predzadnjem kolu igra protiv Leotara i dobije u trebinju, a u Trebinju nekad nemože ni Manchester pobjediti)

Sve to samo da Sarajevo nemože u Evropu. I to vjerovatno neće biti dovoljno nego će još vjerovatno morati Široki odigrati nerješeno u Gradačcu jer ako izgubi morat će pobjediti Zrinjskog i to hercegovcima ne odgovara.

nermin_TM
Kontakt:

Post Postao/la nermin_TM » 17 maj 2010, 10:28

-Slučaj Široki Brijeg
-Slučaj Sloboda-Gavarić
-Slučaj prazne tribine

vama prije pada na pamet teorija zavjere koja nadmasuje masone, neg jednostavno da mozda nemate ekipu, trenera i sl, hocete bodove iz tuzle izgubili ste 2 puta slicno bilo i u mostaru kad smo igrali sa zrinjskim u kupu jesmo mogli da se ne vratimo, jesmo al nismo jer znamo da smo boli, dok gosti nisu dobijali na strani pricalo se domacinska liga neregularno, sad gosti dobijaju na strani prica kupuju se utakmice zar po nekoj logici zdravog razuma nije ispravno da prve tri ekipe mogu bez problema dobit zadnje 3???? po vama smo svaku utakmicu kupili ako mi das dokaz imas turu od mene al drug mi imamo dug od 3 mil maraka ne vjerujem bas da smo u mogucnisti tako kupovat utakmice, aj reci da niste zasluzili prazne tribine, pogledaj malo kako su se kaznjavali huligani u engleskoj, pogotovo poslije utakmice liverpool juventus kad ih je 40 poginulo, izvini na duzem postu al vasa razmisljanja prkose zdravom razumu
A kada na teren izadje nam Zeljo, juzna tiribina cijela zapjeva..
neka ga pusi malo sarajevo, nama je Zeljo svetinja jedina..

Hairlija
Kontakt:

Post Postao/la Hairlija » 17 maj 2010, 10:29

zemahz je napisao/la:raja a kad je skupstina ako neko zna i hocel oni bordo prijatelji uc u upravu
skupstina treba da se odrzi po zavrsetku prvenstva mozda oko 15 juna
i budala zna da to rade da bi je mogli odgoditi jer ce se vaditi na nedostatak kvoruma

nadati se dobrom ishodu i odlasku onog smeca Zvaljka,pleme mu se zagubilo
GDJE GOD DA SMO UVJEK SMO KORAK ISPRED VAS
Zijad Blekic jedan je od nas!
FK Sarajevo-Ljubav Zivota
Cijeli zivot kompleksi, mastas kako hordas si, teski su to momenti, sve bi dao da promjenis, ali ko zna sta jos dolazi, neki novi porazi :D

mele
Kontakt:

Post Postao/la mele » 17 maj 2010, 10:32

-Slučaj Široki Brijeg
-Slučaj Sloboda-Gavarić
-Slučaj prazne tribine

po vama samo kad sarajevo pobjedi na strani je regularno vi proslo kolo dobili slaviju 4-0 to je ok ali u k...u

dado83
Kontakt:

Post Postao/la dado83 » 17 maj 2010, 10:46

nermin_TM je napisao/la:
-Slučaj Široki Brijeg
-Slučaj Sloboda-Gavarić
-Slučaj prazne tribine

vama prije pada na pamet teorija zavjere koja nadmasuje masone, neg jednostavno da mozda nemate ekipu, trenera i sl, hocete bodove iz tuzle izgubili ste 2 puta slicno bilo i u mostaru kad smo igrali sa zrinjskim u kupu jesmo mogli da se ne vratimo, jesmo al nismo jer znamo da smo boli, dok gosti nisu dobijali na strani pricalo se domacinska liga neregularno, sad gosti dobijaju na strani prica kupuju se utakmice zar po nekoj logici zdravog razuma nije ispravno da prve tri ekipe mogu bez problema dobit zadnje 3???? po vama smo svaku utakmicu kupili ako mi das dokaz imas turu od mene al drug mi imamo dug od 3 mil maraka ne vjerujem bas da smo u mogucnisti tako kupovat utakmice, aj reci da niste zasluzili prazne tribine, pogledaj malo kako su se kaznjavali huligani u engleskoj, pogotovo poslije utakmice liverpool juventus kad ih je 40 poginulo, izvini na duzem postu al vasa razmisljanja prkose zdravom razumu
Zeljo nije mozda kupovao utakmice ali je imao najbolje sudjenje u ligi. Nigdje nisu pokradeni, znamo sta je bilo protiv Slavije na grbavici a i drugi klubovi su se zalili na sudjenje u duelima sa zeljom. Klub koji je najvise ostecen od strane sudija je Sarajevo to su mogli svi vidjeti ( protiv zrinjskog) a da ne spominjem neke crvene kartone i grubosti u Tuzli koje uprava Slobode nije smjela ni da prikaze. Sudjenje na kosevu nije bilo domacinsko za razliku od vecine drugih stadiona, niko se na kosevu nije zalio na sudjenje.......Nesto spominjes engledsku, zamisli da u engleskoj uleti navijac i udari protivnickog igraca sta bi se desilo, bio bi kazenjen sa 8000KM, bi al u qrcu.

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 17 maj 2010, 11:24

mele je napisao/la:
-Slučaj Široki Brijeg
-Slučaj Sloboda-Gavarić
-Slučaj prazne tribine

po vama samo kad sarajevo pobjedi na strani je regularno vi proslo kolo dobili slaviju 4-0 to je ok ali u k...u
Utakmica u Lukavici je bila regularna ali ona prije nje na Koševu protiv Olimpika e to neču da komentarišem samo ču reči pljačka nezapamćena i onda Slavija igra sa juniorima maltene i naravno ishod se zna,toliko o toj utakmici pa je li mržnja toliko velika da se zaboravlja kako su naštimali u Trebinju kad ih je spikere uhvatio kako govore ne trpaj nas kad je naštimano i svaku utakmicu oni sa Leotarom namjeste u zavisnosti od potrebe osim ako nikom ne treba,Šta misliš jesu li toliko dobri da mogu uzeti bod ili pobijediti u Širokom(tim koji je po mom mišljenju najbolji u ligi nas su čak po meni trebali i dobiti na Koševu, pa bili su bolji i od Želje na Grbavici ali...)a Zrinjski nas ni bez publike ne može pobijediti pa i u Mostaru nas je naočigled javnosti putem TV-a pokrao i izvukao bod e ako taj tim može pobijediti i treba da ide u Europu neka bude tako ali smanjite doživljaje što se mržnje tiče.Kad spominju Slobodu koji je tim od prvih pet izvukao bod u Tuzli a da se famozni Gavarić desio nekom od njih šta misliš kako bi oni reagovali ili kako bi slučaj bio riješen!? Eto vidiš svi su fini i fer samo je Sarajevo pi..e i šup.i a ovo sve okolo je zlato ali Europa je mjerilo vidjet ćemo koliko če ko potrajati u tamošnjim kupovima tamo nema šiljenja i Sarajeva da ih "ošteti". :o ;) :lol:
Sarajevo ljubavi moja!

zemahz
Kontakt:

Post Postao/la zemahz » 17 maj 2010, 11:40

eo mog iskrenog misljenja.mislim da sarajevo fakat nije namjestilo ni jednu utakmicu ,moguce je samo da su dogovorili sa olimpikom , ali zeljo je vrlo lahko svoju prvu utakmicu sa olimpikom namjestiti, ali nikog nismo pokrali sigurno,neznam kako mislite da je kupljeno protiv slavije kad se ljudi bore za opstanak (provjerite tabelu) zeljo je imo malu pomoc kod kuce sto neopravdavam al eto nije nista strasno kakvih ima(slavija ,zrinjski,leotar...). Na strani nisu zakidani kao sarajevpo al opet nemogu ni opravdat nase igrace koji su onda tri utakmice zaredom izgubili na strani( mislim travnik, laktasi i ponovljena sa slobodom mislim jesu zakidani al da su tolko bolji uzeli bi bar 3 boda)
SVE U SVEMU NEK LJUDI SLAVE TU TITULU I EVROPU, NIJE NI MENI DRAGO STO SU PRVI AL AKO BUDEM TRAZIO UTJEHU U TOME DA SU NAMIJESTALI SAMO CE MI BIT JOS GORE, UTJEHA MI JE TO STO NAS NISU DOBILI OVE SEZONE I OSTAJU JOS DVIJE UTAKMICE DA IZBORIMO EVROPU I DA U EVROPI BUDEMO BOLJI OD STRUMFOVA.

mele
Kontakt:

Post Postao/la mele » 17 maj 2010, 11:53

sekac je napisao/la:
mele je napisao/la:
-Slučaj Široki Brijeg
-Slučaj Sloboda-Gavarić
-Slučaj prazne tribine

Utakmica u Lukavici je bila regularna ali ona prije nje na Koševu protiv Olimpika e to neču da komentarišem samo ču reči pljačka nezapamćena i onda Slavija igra sa juniorima maltene i naravno ishod se zna,toliko o toj utakmici pa je li mržnja toliko velika da se zaboravlja kako su naštimali u Trebinju kad ih je spikere uhvatio kako govore ne trpaj nas kad je naštimano i svaku utakmicu oni sa Leotarom namjeste u zavisnosti od potrebe osim ako nikom ne treba,Šta misliš jesu li toliko dobri da mogu uzeti bod ili pobijediti u Širokom(tim koji je po mom mišljenju najbolji u ligi nas su čak po meni trebali i dobiti na Koševu, pa bili su bolji i od Želje na Grbavici ali...)a Zrinjski nas ni bez publike ne može pobijediti pa i u Mostaru nas je naočigled javnosti putem TV-a pokrao i izvukao bod e ako taj tim može pobijediti i treba da ide u Europu neka bude tako ali smanjite doživljaje što se mržnje tiče.Kad spominju Slobodu koji je tim od prvih pet izvukao bod u Tuzli a da se famozni Gavarić desio nekom od njih šta misliš kako bi oni reagovali ili kako bi slučaj bio riješen!? Eto vidiš svi su fini i fer samo je Sarajevo pi..e i šup.i a ovo sve okolo je zlato ali Europa je mjerilo vidjet ćemo koliko če ko potrajati u tamošnjim kupovima tamo nema šiljenja i Sarajeva da ih "ošteti". :o ;) :lol:
sto se tice gavarica niko se nebi zalio jer ne bi ni znali da ima sporne kartone zrinski je mozda dogovorio utakmicu kao sto ce te i vi vjerovatno u prijedoru ja licno mislim da je sarajevo u nekim utakmicama bilo osteceno od strane sudija ali isto tako mislim da su u proljetni dio prvenstva usli fizicki nespremni

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.