BiH - Irska (Baraž)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Realne sanse za plasman na EURO?

Irci su blizi plasmanu, bojim se da smo svoju sansu prokockali u Zenici
145
36%
Sve je i dalje otvoreno, sanse su 50-50
117
29%
Uz pravilnu taktiku i pristup smo i dalje favoriti i blizi plasmanu
139
35%

Ukupno glasova: 401

propuh
Kontakt:

Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la propuh » 18 okt 2015, 13:36

Siguran sam da cemo ih proci lakse nego se ocekuje, ne znam cemu to uzdizanje Iraca.
I sto se tice iskustva sa baraz utakmicama pa bar smo tu prvi.
Irci ce igrati nabi loptu i trci, klasicni "otocki fudbal" sto nama itekako lezi... ocekujem pobjede u obije utakmice ;)
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 18 okt 2015, 13:39

cekajte jel se vi fakat bojite irske ??
koga smo trebali dobit u barazu, san marino ??
spominju nekakvog longa, waltersa, brady whelan ja vam se smijem...ako su to igraci kojih se trebamo bojat jeb.em nas
MI ako budemo u punom sastavu uzimajuci u obrzir da ce ih mesa psihicki i takticki pripremit nemamo se cega bojati
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 18 okt 2015, 13:40

Asteriks je napisao/la:
A to svaki igrac koji igra EPL je klasa?. Nemoj molim te suplju tu pricu prosipati. Vecina ih tu igra zato sto im je to susjedstvo, sto imaju EU putovnicu i sl, a njihova kvaliteta je daleko od upitnog. Uzeti cu samo Waltersa, pa on je mnogo slabiji od naseg Vede igrac. Po meni tu spadaju u neki prosjek, a bas 2-3 dobra igraca su im McCharty, Coleman, i Long.
Cekaj malo, oces reci da klubovi iz epl-a nisu finans dovoljno jaki da takve "tarabe" zamjene kvalitetnijim igracima??

Naveo sam da smo tehnicki jaci, ali trebas uzeti u obzir iskustvo igranja te vrhunske lige, kao sto sam naveo vecina standardni, fizicki na zavidnom nivou.

Eto jedan Stoke ne moze zamjeniti Waltersa da pomenuti nije vise neg zahvalan, te efikasan igrac.
Ulazimo u podrucje u koje ne bi volio da udjemo, odnosno u raspravku o (ne)kvalitetu EPL. Dovoljno je pogledati kakvim putem ide ta liga posljednjih par sezona i da vidis koliko je ona zaista kvalitetna. Samo u ocima pojedinaca ona je i dan danas sinonim za najjacu ligu svijeta, a to je daleko od istine. U toj ligi igra zaista dosta "taraba" samo sto je nekim to tesko da prihvate. Znam da se mnogi sa mnom zbog ovog nece sloziti, ali to je istina u ovom trenutku. Treba uzeti u obzir razne cinjenice, a ne samo povrsinski gledati kako to Irci toboze vecinom igraju u "fudbalskom NBA" :rol:
Ne vidim razloga da se jedna reprezentacija koja ima Dzeku, Pjanica, Begovica, Spahica, Sunjica, Zukanovica, Kolasinca itd treba plasiti razno-raznih "igracina" iz engleskih ispodprosjecnih ekipa.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 18 okt 2015, 13:40

Kako ste se usrali :stop: Irska se sigurno može dobit uz pravi pristup, oni većinom igraju na prekide i trku. Ovo prvo ne bi trebalo biti problem jer imamo visoke igrače u skoku ali trka im je ipak prednost :mrgreen: . Sve u svemu, bolji smo od njih, osim toga u prvoj tekmi im nema O'Shea koji im je bitan kao nama Bešić. Ako se ne varam i Long neće igrati u prvoj.
''Neka me mrze samo da me se boje''

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 18 okt 2015, 13:41

spominju nekakvog longa, waltersa, brady whelan ja vam se smijem
Decko lagano, jedva dobismo Kipar, a znamo sa kakvom ekipom raspolazu. ;) Protivnik kojeg treba max postovati, a na Mesi je da smisli najbolje.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

112233445566778899
Kontakt:

Post Postao/la 112233445566778899 » 18 okt 2015, 13:41

Tvrd protivnik, i najgori vjerovatno od svih u barazu. Jaki fizicki, spremni za svih 90 minuta da trce kao navijeni i fanaticni kao juznjaci.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 18 okt 2015, 13:41

Svidja mi se to sto nas podcjenjuju i olako shvataju dok mi s druge strane strepimo od njih, to bi nam mogla biti prednost. Oni se napale protiv jedne Njemacke pa odigraju iznadprosjecno za njihove uslove, al' protiv nas ako budu u fazonu "kako cemo, lako cemo", to bi im se moglo obiti o glavu.
Dzabe im fizikalija ako im uspijemo sakriti loptu, a mi bas igramo takav fudbal.

Sanse su svejedno 50-50%, pa cemo vidjeti. Uzdat cemo se u Mesu i trecu srecu ovaj put... :mrgreen:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 18 okt 2015, 13:43

Irska je ekipa koja je tehnički inferiorna u odnosu na nas, ali trkački su na višem nivou nego mi.
Tu bi mogao biti problem jer mi nemamo igrače koji će raditi na terenu punim kapacitetom 90 minuta. Irska nema neke kreatore i igraju poprilično šablonski, tj ako uigrane akcije ne rade, ako im totalno oduzmemo posjed, počinje klasično nabijanje lopte, pa šta bude. Igraju kvalitetan presing što nama i ne odgovara baš. Fizički su veoma jaki i u duelima sa njima će biti sve osim lagano. Također imaju krila koja rade cijeli tok utakmice i koja pomažu odbrani, pa nekad' čak više nego i sami bekovi :lol:
Našu prednost vidim u tome da mi "sakrijemo" loptu, preuzmemo posjed i inicijativu i mi ćemo stvoriti najmanje 2-3 100% šanse protiv njih.
Treba nam brza sredina i brza odbrana. I ako nimalo ne gotivim Vranješa, on bi imao prednost zbog svoje brzine u odnosu na Šunjića. Njihove kontre bi mogao neutralizirati Mume, kojeg haman da nema u 1. tekmi, tako da Pjanić i vjerovatno Salihović će morati da rade lavovski posao na sredini terena. Na Džeku će oni potrošiti najviše pažnje pa i na Pjanića i to se može dobro iskoristiti, jer imamo igrača i pored njih koji mogu zabiti.
Sve u svemu, vjerujem u Mešu da će dobro prostudirati Irsku i pronaći njihove najveće mane.. Po meni jedna od njihovih mana je ta da igraju nazor. Vrlo lako im se mogu pomutiti računi i napuniti mreža do vrha ako odradimo posao kako treba i zabijemo rani gol. Po meni također oni na presing ne odgovaraju najbolje.. Sretno nam :bih:

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 18 okt 2015, 13:43

Ulazimo u podrucje u koje ne bi volio da udjemo, odnosno u raspravku o (ne)kvalitetu EPL. Dovoljno je pogledati kakvim putem ide ta liga posljednjih par sezona i da vidis koliko je ona zaista kvalitetna. Samo u ocima pojedinaca ona je i dan danas sinonim za najjacu ligu svijeta, a to je daleko od istine. U toj ligi igra zaista dosta "taraba" samo sto je nekim to tesko da prihvate. Znam da se mnogi sa mnom zbog ovog nece sloziti, ali to je istina u ovom trenutku. Treba uzeti u obzir razne cinjenice, a ne samo povrsinski gledati kako to Irci toboze vecinom igraju u "fudbalskom NBA" :rol:
Ne vidim razloga da se jedna reprezentacija koja ima Dzeku, Pjanica, Begovica, Spahica, Sunjica, Zukanovica, Kolasinca itd treba plasiti razno-raznih "igracina" iz engleskih ispodprosjecnih ekipa.
Ama to nema nikakve veze sa onim sto sam rekao. Englezi u zadnje vrijeme naprosto kupuju "uzitak", a top sponzori, tv prava, bogati vlasnici,... to im dozvoljavaju.

Niko nece trpiti "tarabe" poput Waltersa da ti bude iz sezone u sezonu standardan igrac, pogotov ne jedan solidan premierligas, o tome se radi.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 18 okt 2015, 13:44

propuh je napisao/la:Siguran sam da cemo ih proci lakse nego se ocekuje, ne znam cemu to uzdizanje Iraca.
I sto se tice iskustva sa baraz utakmicama pa bar smo tu prvi.
Irci ce igrati nabi loptu i trci, klasicni "otocki fudbal" sto nama itekako lezi... ocekujem pobjede u obije utakmice ;)
slika

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 18 okt 2015, 13:44

Trkacki jaci protivnik od nas, igracki ne ali nismo ni mi sila koja s visine treba gledati reprezentaciju koja je dobila jednu Njemacku. Dosta dobra ekipa ali pojedinci ih dozivljavaju kao Sloveniju.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

AnelMid
Kontakt:

Post Postao/la AnelMid » 18 okt 2015, 13:45

Najtežeg protivnika smo dobili razlog je jasan ovi vole trčati 90min dok su naši vise za stolni fudbal

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

MysticAladin
Kontakt:

Post Postao/la MysticAladin » 18 okt 2015, 13:46

Svega se načitah, ali su uglavnom pesimisti ili pretjerani optimisti. Kod nas nema neke sredine. Na ovom njihovom forumu pročitam postove sa jedne strane i vidim jako fine, odmjerene postove, gdje se pribojavaju nas, ali opet kažu da je bolje nego da su dobili Ukrajinu ili Švedsku, što je apsolutna istina.

Vi koji ste pretjerani optimisti (prolazimo sigurno, šanse su 60-40 :urnebes: - gdje je ba 60-40 sigurno) iz krajnosti u krajnost. Za vas su pesimisti već skinuli gaće, a zapravo se većina žali što nismo imali sreće u žrijebu, pa smo dobili najtežeg od 4 ponudjene, a ne zbog nekog kvazi kvaliteta zelenih.

Da su najteži od ponuđenih je tačno. Slovenija bi bila na domaćem oba puta, dobro smo ih derali i derali bi vjerovatno opet, najbolja opcija. Norveška i Danska su tu negdje, po meni bolja opcija Danska jer trenutno ne liče na neku ekipu, a dodatni boost bi bila podrška navijača u gostima u ovim utakmicama. Svakako da su bile bolje opcije od Irske.

I tu dolazimo do kukanja. Ne toliko zbog njih samih, nego zbog manjka sreće da ne dobijemo ove gore lakše opcije. Irci su najgora zbog toga što igraju timski i što se izostanak tamo nekog prosječnog igrača neće osjetiti, što imaju najboljeg trenera od svih reprezentacija u baražu i što mi nećemo imati skoro pa nikakvu podršku na Aviva Areni u Dublinu.

Poredit Irsku sa Velsom je meni smiješno. Tom se Velsu poklopilo i zato su na Euru. Da ja biram između Irske i Velsa, uvijek bih prije odabrao Vels jer se oslanja na jednog igrača i jer im pola tima igra Championship. Za razliku od zelenih kod kojih većina igra EPL. Ipak, kao što sam i rek'o, njihova snaga nisu nikakvi pojedinci, već timski duh koji im je O'Neill ugradio i sam taj O'Neill.

Mešina reakcija poslije izvlačenja dovoljno govori. Nismo imali sreće. To ne znači da je Meša već skinuo gaće, već da samo misli da smo mogli proć i bolje. Tako i ja. Bolje smo sigurno mogli proć, ako ništa, onda zbog podrške sa tribina koju bi imali na gostovanjima da nismo dobili Irsku.

Pročitah šta kaže Sušić. :D Za njega jest bolje igrati protiv Irske jer je to ekipa sa najmanje tehničkim pristupom utakmici, a sa Sušićem smo igrali tehnički dotjerano i ovakve ekipe bi nam legle vjerovatno bolje. Više ne igramo tako tehnički, u tom aspektu nam nešto fali, ali je dobra stvar što bilježimo rezultate i kad ne igramo dobro. Nadam se da će Meša da nastavi sa ovim nizom rezultata, za igru mu još ništa prigovarat neću, nije bilo prostora i vremena da se i na to obraća pažnja u ovim kvalifikacijama.

Uz malo bolje predstave nego što su bile protiv Velsa i Kipra, proći ćemo mi njih. :bih:
I krv svoju za Bosnu moju i život svoj za Juve moj!!!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 18 okt 2015, 13:48

Irci su tipicna ostrvska ekipa, igraju dosta na snagu i bez ljepote u valjanju lopte.

Meni su oni slicni Velsu, imaju jaku odbranu ali nemaju igraca ni pribliznog kvaliteta Baleu te im je sredina terena slabija od nase, barem po imenima.

Ono u cemu imaju prednost je trcanje jer su svi dosta kondiciono nabijeni a nije ni cudo s obzirom da vecina njih igra na ostrvu, cak mozda i svi.

Favoriti jesmo jer u ekipi imamo nekoliko vrhunskih fudbalera ali znamo da individualni kvalitet ne prolazi uvijek te se cijela ekipa mora potruditi da ovaj dvomec odradimo na najboljo moguci nacin.

Steta sto nema Besica u prvom mecu, on bi ovdje legao kao kec na desetku ali naravno pod uslovom i da se oporavi.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 18 okt 2015, 13:50

HariTz je napisao/la:Irska je ekipa koja je tehnički inferiorna u odnosu na nas, ali trkački su na višem nivou nego mi.
Tu bi mogao biti problem jer mi nemamo igrače koji će raditi na terenu punim kapacitetom 90 minuta. Irska nema neke kreatore i igraju poprilično šablonski, tj ako uigrane akcije ne rade, ako im totalno oduzmemo posjed, počinje klasično nabijanje lopte, pa šta bude. Igraju kvalitetan presing što nama i ne odgovara baš. Fizički su veoma jaki i u duelima sa njima će biti sve osim lagano. Također imaju krila koja rade cijeli tok utakmice i koja pomažu odbrani, pa nekad' čak više nego i sami bekovi :lol:
Našu prednost vidim u tome da mi "sakrijemo" loptu, preuzmemo posjed i inicijativu i mi ćemo stvoriti najmanje 2-3 100% šanse protiv njih.
Treba nam brza sredina i brza odbrana. I ako nimalo ne gotivim Vranješa, on bi imao prednost zbog svoje brzine u odnosu na Šunjića. Njihove kontre bi mogao neutralizirati Mume, kojeg haman da nema u 1. tekmi, tako da Pjanić i vjerovatno Salihović će morati da rade lavovski posao na sredini terena. Na Džeku će oni potrošiti najviše pažnje pa i na Pjanića i to se može dobro iskoristiti, jer imamo igrača i pored njih koji mogu zabiti.
Sve u svemu, vjerujem u Mešu da će dobro prostudirati Irsku i pronaći njihove najveće mane.. Po meni jedna od njihovih mana je ta da igraju nazor. Vrlo lako im se mogu pomutiti računi i napuniti mreža do vrha ako odradimo posao kako treba i zabijemo rani gol. Po meni također oni na presing ne odgovaraju najbolje.. Sretno nam :bih:
Tako je bilo i protiv Belgije, velika greška. Šunjić nije toliko sporiji, osim toga jači je i viši od Vranješa. Treba nam on u prvih 11
''Neka me mrze samo da me se boje''

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 18 okt 2015, 13:52

Ovo ce biti sasvim drugacije utakmice od oni baraza protiv Portugala. Portugalci su prije tih baraza vidjeli ono najbolje od nas u kvalifikacijama i nicim ih nismo mogli iznenadit, sada je upravo suprotno Irci su mogli vidjeti samo ono najgore od nas i tesko ce im biti analizirati nas jer ono najbolje od nas tek slijedi i nikako ne moze biti gore nego u kvalifikacijama, jos kada uzmemo u obzir da su svakako puno losiji od portugala mislim da sa pravom mozemo reci da imamo vece sanse od Irske.
This time next year we'll be millionaires.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 18 okt 2015, 13:54

Šanse su fifti/fifti.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 18 okt 2015, 13:56

Imamo li sanse? Imamo. Imaju li oni? Imaju.
Sve ostalo prepustimo selektoru i igracima da pokazu na terenu. Nit smo toliko slabiji pa da gubimo i ako odigramo odlicno, nit toliko jaci da prodjemo ako odigramo lose.

Treba samo uzet u obzir da u dvomecu s Njemackom, Irska ima pobjedu i nerijesen rezultat. Koliko god imali srece, Svabe fulale sve, oni su za 180 minuta primili 1 go od Njemacke. Cisto, opreza radi.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

Miskeee10
Kontakt:

Post Postao/la Miskeee10 » 18 okt 2015, 13:59

Joj kako bi nam dobro došao mume u prvoj utakmice ovako ne znam kako da sredimo tu sredinu, možda jedino pokušati sa salihovicem i pjanicem kao zadnjim veznim a medunjanina staviti ispred jer sumnjam da ce mesa eksperimentisati sa zukom na zadnjem veznom.
Ja bih vala stavio Izeta na desno krilo pa nek je u ovakvoj formi. Visca nema sta tražiti u ovakvoj utakmici. Malo me i Mujdza brine jer je očigledno da vise nije na nivou kao nekad moglo bi puhati opasno po toj desnoj strani.
#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 18 okt 2015, 14:02

neki nas se registrovo na njihov forum s nickom "IrciPopusiteMiGa" i prvi post mu "Greetenigs good irish people" AHAHHAHAHAHAHAHA

Idemo na Euro :bih:
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bordo10 i 6 gostiju.