jurisicduska je napisao/la:Beduin je napisao/la:Upravo tim vokabularom dokazujes ko je ko, kuzis?
Mozda sam i ja pogresno shvatio tvoj post, jer na to su ukazali i drugi slobodasi kad su rekli da nisu bili za pobjedu Zrinjskog, ali to ne znaci da si papak, tako da zahvaljujem na tom epitetu, inace si slovio za kulturnijeg forumasa, a sad... u posljednje vrijeme se trudis da pametujes o Slobodi i misljenju tuzlaka, tacnije, da nam popujes, ali generalno i nas zaboli k za tobom. Kontas?
Sa papkom ne možeš drugačije. Fino sam odgovorio na post mog kolege koji navija za Sarajevo dakle sa njim pričam, ne trebaš ti ništa tu tumačiti i rasčlanjivati, solinasu nisam odgovorio jer se na njeg nije nin odnoslio, koga uopšte boli k šta ti misliš i zašto imaš potrebu umišljati neki post da bi kao vi bili upleteni ili ti, meni je nebitna i sloboda i ti. Više gotivim ove željezničare jer nas oni otvoreno ne vole, a vi gol kad primite sarajevski lobi je kriv, i tako a vamo dobri. Dakle koja je riječ koju tražim, papak ili papci a može i šupak. Što se tiče navijača slobode njih par gotivim par ne gotivim a i uopšte ne generalizujem ljude po tom za kog navijaju, dođe momak sa tvoje tribine imamo ok konverzaciju jer je čovjek, s tobom ne može ok jer nisi realan. Ne možeš ti pretpostavljati šta sam ja napisao i okretati istinu da bi rekao "ko si ti i ko te šta pita" shvatam ja da je to za želja da budeš u centru pažnje ali nemoj mene uzurpirati. Branio sam jednom čovjeka kojeg lično poznajema vaš je predsjednik, ne poznajem ga ko oči u glavi da se odmah ogradim, ne zbog slobode, gledam vas zbog Husrefa jer je to moj šef, dakle niko vama ne pametuje kao navijačima slobode nego kao pojedincima koji ne razlikuju crno i bijelo i hoće da budu nešto što ne mogu. Za navijače slobode sve najljepše kao skupinu a ja ovdje s tobom ne pričam tako nego kao sa beduinom frajer koji latentno mrzi i proziva. Otvoreno reci, ne volim Sarajevo, nemoj mi tih lažnih prijateljstava. Šta je nekulturno u papak? To je kvalifikacija. Ja fkt mislim da si papak, nekulturno bi bilo da kažem da si super odem tamo i pričam o tuzlanskom lobiju to je kralju nekultura ili da pjevam hiljade mrtvih tuzlaka i tako kao što vaši pojedinci pjevaju za godišnjicu Vedranovu, e to je nekukturno, i onda dođe ovdje i želi sve najbolje. Kontaš ?
Ti ocito imas problema sam sa sobom. I usljed toga si u glavi stvorio teoriju kako ja (mi, ko vec...) mrzim Sarajevo i prozivam, te lazno sklapam nekakva prijateljstva, ne znam samo radi cega (koje koristi?), ali bice da ti i to znas. Cak me zanima i gdje Beduin (ex. Batva) mrzi i proziva, kome zlo zeli i na osnovu cega donosis takve konkluzije? Cak i po pitanju Zelje ili Veleza, ponajvise se zezamo, ima i taj gorak ukus izbacivanja Slobode i nonsalantnost njihovih klubova u toj utakmici, ali nikako ne mogu mrziti ove momke koje se nista nije pitalo, mnogi su to i shvatili kad sam ja u pitanju, ali ti banes na forum u po nicega sa par "savjeta" u nadi da tako i mora biti te da te se nuzno mora poslusati, pa hajde, ostani u zabludi.
Drago mi je da tako ne misle mnogi drugi navijaci Sarajeva (pa i Zelje) sa kojima se dopisujem, vidjam ili kahvu popijem. Ti si se toliko zaletio u pisanju da si mene cak poceo povezivati sa nekom pjesmom koju je Solinas spomenuo na forumu ili nekakvom Tuzlanskom lobiju, razaberi se druze, sa Beduinom pises ba. Ili si sklon generalizaciji, da odustanem na vrijeme?
Sad nastavi se pravdati i objasnjavati svoj nijet esejima i detaljima. Kontas, brainiac?
Cuj "jer je to moj sef"

Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤