FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

djedovic01
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la djedovic01 » 17 okt 2015, 20:45

joj ovih sto uvlace opet neku nervozu i ublehu u nas, ne mogu vas shvatiti. Nije valjalo kako su igrali protiv Travnika, kako nema zalaganja kako nema nicega dobroga, danas gdje je zalaganje bilo po meni dobro i gdje smo stojali dobro 80. min. i jednog Zrinjskog isto kao i Sarajevo drzali daleko od gola, gdje nisu stvorili sansu cijelo poluvrijeme a mi imali 3-4 da rijesimo utakmicu. To po vama nije dobro, a igrali smo protiv najjacih ekipa u drzavi. Samo danas se je pokazalo da i pored dobrog pristupa nasem napadu fali kvalitet da rijesi utakmicu, a poslije tih promasaja dosao je glup potez nase najslabije karike u ekipi i onda je krenulo nizbrdo sve. Rekao sam da je neshvatljivo ovo sto se desilo na kraju, ovaj pad, al daleko od toga da neko bojkotuje kao sto neki pricaju s dobro poznatim ciljem. Nedostajalo nam je sportske srece, bolje receno Zrinjski je vise sretno nego spretno dosao do pobjede al to je sport.
DAnas nije bilo nikakvog bojkota, danas se je pokazao ko je kako "kvalitetan", odnosi se na Mladenovica, Antolovica i Kokota, jer realno ne posjeduju kvalitet.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 17 okt 2015, 20:48

sergejevic je napisao/la:@starigrad
Kao prvo za izjave, npr. izjava Antolovica koji direktno krivi druge igrace za ovaj poraz, izjave u kojima se jednostavno vidi da su igraci izgubili samopouzdanje i da imaju neki problem. Atmosfera nije dobra u ekipi i vidi se mahanjem jednih prema drugim, cak mahanje igraca prema klupi, a to uopste nije odlika zdrave sredine.

Mislio sam da je apsolutno nelogicno staviti Stokica u jednu ovakvu utakmicu. I opet kazem otovoreno da **** mater onome ko je dopustio da se ovaj mrtvac preko Zeljinih ledja vraca u formu i igra preko kurca. I opet im mater svima ako ovaj isti mrtvac mora igrati. Mogao je staviti Diatu umjesto Tiaga, a ne mrtvog Stokica koji ne moze potrcati. Imali smo more prostora da napadamo iz kontri a kada je usao Stokic nismo vise nista ni napravili, sto sigurno ne bi bio slucaj da je neko brzi i pokretljivi usao. Nadam se da je barem to jasno i da nema potrebe da se o tome raspravlja.

Sto ne bih sumnjao u rad klupe i ekipe kad jednu ovakvu utakmicu izgube. Nije nas Zrinjski pobjedio nego smo ih mi natjerali da nas pobjede nelogicnim potezima koje sam naveo. Djelmic ide jedan na jedan s golmanom i kada bi svaki profesionalni igrac na svijetu opalio loptu po zemlji, cak mu je blizi golmanov ugao bio otvoren potpuno, on je nabije u picku materinu gadjajuci ko zna sta. To je totalno pogresna odluka, kao i neke koje sam naveo ranije.

Ja sam pisao o fudbalskoj inteligenciji igraca i nacinu na koji donose odluke na terenu i jasno sam to napisao na kraju. Nigdje nisam spomenuo prodavanje kupovanje i ostalo.
eh, ovo je sad vec OK :D . i ja citavo vrijeme govorim da nemamo kvalitetan i inteligentan tim, sto si i ti sada potvrdio. da se ispostujem, izvinjavam se za "prozivanje", da si odmah ovako napisao, ne bih te ni kvotao. u prvom postu, nakon danasnje utakmice, napisao sam da smo sabi sebe pobjedili, nek struka razmislja zaso je tako i mozemo li bolje. moje je da dodjem na tekmu i pratim Zelju, bez obzira na poziciju na tabeli i formu, ali, slijep i fudbalski neznalica nisam
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 17 okt 2015, 20:53

Današnja utakmica je pokazala da je Antolović za klupe a Joco za nogu u guzicu.Što se mene tiče Joco je sve kredite ispucao

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 17 okt 2015, 20:53

djedovic01 je napisao/la:joj ovih sto uvlace opet neku nervozu i ublehu u nas, ne mogu vas shvatiti. Nije valjalo kako su igrali protiv Travnika, kako nema zalaganja kako nema nicega dobroga, danas gdje je zalaganje bilo po meni dobro i gdje smo stojali dobro 80. min. i jednog Zrinjskog isto kao i Sarajevo drzali daleko od gola, gdje nisu stvorili sansu cijelo poluvrijeme a mi imali 3-4 da rijesimo utakmicu. To po vama nije dobro, a igrali smo protiv najjacih ekipa u drzavi. Samo danas se je pokazalo da i pored dobrog pristupa nasem napadu fali kvalitet da rijesi utakmicu, a poslije tih promasaja dosao je glup potez nase najslabije karike u ekipi i onda je krenulo nizbrdo sve. Rekao sam da je neshvatljivo ovo sto se desilo na kraju, ovaj pad, al daleko od toga da neko bojkotuje kao sto neki pricaju s dobro poznatim ciljem. Nedostajalo nam je sportske srece, bolje receno Zrinjski je vise sretno nego spretno dosao do pobjede al to je sport.
DAnas nije bilo nikakvog bojkota, danas se je pokazao ko je kako "kvalitetan", odnosi se na Mladenovica, Antolovica i Kokota, jer realno ne posjeduju kvalitet.
drug, sam marinovic je izjavio da ne bi bilo nezasluzeno da je Zeljo pobjedio, obzirom na situaciju na terenu i sam tok igre, to, sto neko sve gleda kroz drugu prizmu (nadrealnu), njima na cast
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

BHDragons
Kontakt:

Post Postao/la BHDragons » 17 okt 2015, 20:55

Ja stvarno ne razumijem šta je sa Jocom? Nije da ne zna ali ovo što pokazuje je u rangu sa invalidima
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ!

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 17 okt 2015, 20:59

BHDragons je napisao/la:Ja stvarno ne razumijem šta je sa Jocom? Nije da ne zna ali ovo što pokazuje je u rangu sa invalidima
ja se to cijelo vrijeme pitam al poslije današnje utakmice za mene je završio

Okolele
Kontakt:

Post Postao/la Okolele » 17 okt 2015, 21:01

Lazar za njega Ronaldo..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 17 okt 2015, 21:01

Dolina je napisao/la:Ako ništa nakon dugo vremena odigrali smo 175 minuta onako kako i treba.
Definitivno su neki sebe otjerali na klupu (iz kluba).
Još je puno bodova u igri, na zimskoj pauzi će se definitivno intenzivno kupovati.
Robijaše iduće sedmice odrobijati.
To je to,odigrali smo haman dvije utakmice u cugu dobro ,makar me to raduje

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 17 okt 2015, 21:02

Je l' s GOŠK-om igramo u srijedu naveče ili je dnevni termin?
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

CARSON

Post Postao/la CARSON » 17 okt 2015, 21:02

struja je napisao/la:Današnja utakmica je pokazala da je Antolović za klupe a Joco za nogu u guzicu.Što se mene tiče Joco je sve kredite ispucao
godinu dana trunim za antolovica 99 posto vas je tvrdila da za ovu ligu bolji ne treba ferguson je jednom rekao ako ti golman ne donese 15 bodova u sezoni to nije dobar golman ja garantujem da je ovaj naš u minusu jedno 15 bodova u ove dvije sezone zadnjih pet utakmica svaku je napravio kardialnu greške ružno je reći ali ja mislim da je stokic takav nacionalista i da se njemu uopste ne igra za nas
Zadnja izmjena: CARSON, dana/u 17 okt 2015, 21:04, ukupno mijenjano 1 put.

RobertoBaggio
Kontakt:

Post Postao/la RobertoBaggio » 17 okt 2015, 21:04

ChWilla je napisao/la:hebaji ga.

ne treba gubiti glavu, sljedećih 6 do kraja polusezone imamo 4 kod kuće i gostovanja prijedoru i radniku. osim toga imamo i kup sa lakim protivnikom. svi će gubiti i svi će imati kikseva. i da se zna i da bude jasno da trebaju 2-3 ozbiljna pojačanja preko zime.
Vazda sam bio optimista, nerijetko i ludi optimista. Sjećam se one godine kad je bio Simo Krunić, na otvaranju sezone ja govorim jaranu da imam osjećaj da ćemo te sezone uzeti titulu. :lol: Ali kakav drugo da budem, kad mi je jedna od prvih Željinih utakmica u životu bila ona sa Zubanovićem. ;)

Željo-Čelik
Rudar-Željo
Željo-Slavija
Željo-Borac
Radnik-Željo
Željo-Vitez

Zaostatak za prvim mjestom jeste trenutno čak 8 bodova. Ali ako budemo imali ovakav pristup kao u prethodne dvije utakmice, vjerujem da se do pauze možemo opet dosta približiti.

Prošle godine protiv Širokog, Zrinjskog i pitara uzeli smo 4 boda u 6 utakmica. Osim onog derbija na kraju sezone na Koševu, gdje smo bili u pet deka, u tih ostalih pet utakmica izgledalo je jednostavno da igramo protiv boljih ekipa i da nam je i bod veliki. U prvom dijelu, sa Adžemom, mi smo na Grbavici iz tri utakmice uzeli bod, a i njega realno nezasluženo; sa Odovićem je to bilo malo bolje, ali sve tri su utakmice bile na strani, tako da 3 remija nisu loš rezultat, ali smo bili jasno u podređenom položaju protiv Širokog i Zrinjskog.

Ove sezone, zasad 4 boda iz 3 utakmice, ali dva boda su nam bukvalno oteta u Širokom na samom kraju, a danas smo nadigrali Zrinjski u Mostaru u velikom dijelu utakmice i sami smo krivi što nismo pobijedili.

Ali po belaju, mi ove "male utakmice" ove sezone igramo loše. Ovih 6 narednih utakmica je dobra prilika da se to popravi. Ja tu, realno, očekujem bar 18 bodova. :D
FK Željezničar 1921

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 17 okt 2015, 21:07

RobertoBaggio je napisao/la:

ne treba gubiti glavu, sljedećih 6 do kraja polusezone imamo 4 kod kuće i gostovanja prijedoru i radniku. osim toga imamo i kup sa lakim protivnikom. svi će gubiti i svi će imati kikseva. i da se zna i da bude jasno da trebaju 2-3 ozbiljna pojačanja preko zime.
Vazda sam bio optimista, nerijetko i ludi optimista. Sjećam se one godine kad je bio Simo Krunić, na otvaranju sezone ja govorim jaranu da imam osjećaj da ćemo te sezone uzeti titulu. :lol: Ali kakav drugo da budem, kad mi je jedna od prvih Željinih utakmica u životu bila ona sa Zubanovićem. ;)

Željo-Čelik
Rudar-Željo
Željo-Slavija
Željo-Borac
Radnik-Željo
Željo-Vitez

Zaostatak za prvim mjestom jeste trenutno čak 8 bodova. Ali ako budemo imali ovakav pristup kao u prethodne dvije utakmice, vjerujem da se do pauze možemo opet dosta približiti.

Prošle godine protiv Širokog, Zrinjskog i pitara uzeli smo 4 boda u 6 utakmica. Osim onog derbija na kraju sezone na Koševu, gdje smo bili u pet deka, u tih ostalih pet utakmica izgledalo je jednostavno da igramo protiv boljih ekipa i da nam je i bod veliki. U prvom dijelu, sa Adžemom, mi smo na Grbavici iz tri utakmice uzeli bod, a i njega realno nezasluženo; sa Odovićem je to bilo malo bolje, ali sve tri su utakmice bile na strani, tako da 3 remija nisu loš rezultat, ali smo bili jasno u podređenom položaju protiv Širokog i Zrinjskog.

Ove sezone, zasad 4 boda iz 3 utakmice, ali dva boda su nam bukvalno oteta u Širokom na samom kraju, a danas smo nadigrali Zrinjski u Mostaru u velikom dijelu utakmice i sami smo krivi što nismo pobijedili.

Ali po belaju, mi ove "male utakmice" ove sezone igramo loše. Ovih 6 narednih utakmica je dobra prilika da se to popravi. Ja tu, realno, očekujem bar 18 bodova. :D
možda sam i ja lud al i ja očekujem šest od šest

djedovic01
Kontakt:

Post Postao/la djedovic01 » 17 okt 2015, 21:12

Željo-Čelik
Rudar-Željo
Željo-Slavija
Željo-Borac
Radnik-Željo
Željo-Vitez

svaka cast na tom razmisljanju, tako i treba. I ja sam optimista uvijek bio i nadam se tituli, jer ovo prvenstvo ove god. je atipicno i gube se mnogi bodovi kod svih ekipa. Ovih 18 bodova imamo realnu sansu da uzmemo, ako to ostvarimo mogli bi ovu razliku smanjiti ispod 5 bodova jer ja i dalje mislim da Sloboda mora pasti a ostali konkurenti su na prihvatljivoj razlici. Pristup je dobar i to se mora priznati i svaki lajik ce primjetiti. ABd na zimu probat ciljano dovest neke "kvalitetne" igrace, jer valjda uprava ima oko da vidi ko nije dostojan ekipe.

Volim te Zeljo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 17 okt 2015, 21:15

moj najveći razlog za optimizam je pristup i zalaganje u zadnje dvije utakmice,osim joce koji mi se zgadio

BHDragons
Kontakt:

Post Postao/la BHDragons » 17 okt 2015, 21:28

Ja sam uvijek bio pesimist, ali mislim da ćemo ove godine osvojiti titulu. Svi kiksaju nismo mi jedini, a i nije ogromna razlika između nas i Slobode
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ!

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 17 okt 2015, 21:35

nisam uspio odgledat utakmicu niti barem citat one komentare ali evo po vasem pisanju izgleda da smo realno mogli itrebali dobit
nisam upratio sta je sa tiaga, zasto je izasao ?
je li taj joco prokleti bio tako los, pa kako da jedan od najboljih napadaca lige igra tako preko qurca ne mogu da vjerujem, ja sam gledao neke snimke posle derbije ono slavlje igraca on isto mulac, marsovac bacen tu i nema pojma sta se desava
zao mi je jer znam da je odlican igrac, ali vjerovatno ima medju najboljim platama i najbolje bi bilo da ide
kokot opet profulao nesto nemoguce aaa ? taj lik ne moze uvezat dvije dobre utakmice da je.be rak raka
izgurat cemo mi do zime aBd dobro i onda moramo komplet lijevu stranu mijenjat pod broj 1, to je ja mislim obavezno ako zelimo dobre rezultate
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

1452
Kontakt:

Post Postao/la 1452 » 17 okt 2015, 21:41

Nisam bio na tekmi al ko mi je od ljudi pricao rekao mi je da pojma nemaju kako smo mi ovo dobili. Uglavno dobro je i bitno pobjedjivat i kad si ocajan u igri. Jos malo da se ovo odigra i pauza. Valjda cemo se sabrat. Vama sretno i da zavrsite odmah iza nas tj 2

Ipee
Kontakt:

Post Postao/la Ipee » 17 okt 2015, 21:55

[youtube][/youtube]

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 17 okt 2015, 22:03

:facepalm:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 17 okt 2015, 22:04

Željo-Čelik
Rudar-Željo
Željo-Slavija
Željo-Borac
Radnik-Željo
Željo-Vitez

Ako ne uzmu 15 bodova nek daju otkaz svi sami sebi....
=\_1921_/=

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 31 gost.