Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
31%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
43
45%

Ukupno glasova: 96

opel
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la opel » 06 okt 2015, 21:08

Misliš mi što skidamo gaće pa nas boli guza. To je baš ljudski i korektno od onih koje ti ovdje braniš.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 okt 2015, 22:11

U tim postovima je ironija izrazena u tolikoj mjeri da je cak i malo dijete moze prepoznati za razliku od tvoje ozbiljnosti i surovog neljudstva koje me je previse razocaralo iako sam u pojedinim momentima mislio da se radi o nekom zrelijem.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 07 okt 2015, 07:15

Omerbavarac je napisao/la:U tim postovima je ironija izrazena u tolikoj mjeri da je cak i malo dijete moze prepoznati za razliku od tvoje ozbiljnosti i surovog neljudstva koje me je previse razocaralo iako sam u pojedinim momentima mislio da se radi o nekom zrelijem.
Ironija koju može prepoznati čak i malo dijete, a temelji se na homoseksualnim konotacijama. Neka se tako šali u komunikaciji sa očevima, braćom i ostalim muškim srodnicima, a meni je to sve skupa odvratno i prevazilazi granice rasprave o nečemu što se zove BL, koja se odvija hiljadama kilometara daleko i na što mi nemamo nikakvog ličnog uticaja.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 07 okt 2015, 09:30

opel je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la:U tim postovima je ironija izrazena u tolikoj mjeri da je cak i malo dijete moze prepoznati za razliku od tvoje ozbiljnosti i surovog neljudstva koje me je previse razocaralo iako sam u pojedinim momentima mislio da se radi o nekom zrelijem.
Ironija koju može prepoznati čak i malo dijete, a temelji se na homoseksualnim konotacijama. Neka se tako šali u komunikaciji sa očevima, braćom i ostalim muškim srodnicima, a meni je to sve skupa odvratno i prevazilazi granice rasprave o nečemu što se zove BL, koja se odvija hiljadama kilometara daleko i na što mi nemamo nikakvog ličnog uticaja.

Ti si jedini ovdje koji aludira na homoseksualne konotacije. Dobili po turu ili po guzi svejedno, ovdje niko ne pise o stvarima zbog kojih si se ti nasao uvrijedjena mlada. Zato momcicu, ti si zadnji koji bi trebao da drzis nekom moralne lekcije, a nekog nazivati bolesnim pokazuje o kakvom mentalnom sklopu se radi.

Vrati se sine na svoj pdf, koliko vidim pravi si role model tamo. Ja sam budala sto se raspravljam sa tinejdzerima Kad budes u stanju prepoznati ironiju, sarkazam, salu, prcanje onda se vrati za jedno 15 godina pa ces biti spreman za normalnu raspravu. Sad imas veliko mahanje, papa :wave:

Da se vratim Kolnu i njegovim prihodima, da napravimo jednu komparaciju sa recimo Evertonom koji je zadnjih godina u samom vrhu Premiershipa, redovno je igrao evropska takmicenje.

Prihodi za proslu sezonu:

Koln - 89,7 mil eura
Everton - 144,1 mil eura

Tv prava:
Koln- 21,152,000 €
Everton - 80,573,166 funti/109,350,000 €

Prosta matematika, Koln je ako se odbiju mizerna Tv prava u Bundesligi uprihodovao na drugim poljima 68,55 mil eura. Everton je na drugoj strani uprihodovao samo 34,75 mil eura sto je duplo manje. Da kojim slucajem Bundesliga i Premiership imaju ista Tv prava, prihodi Koln bi iznosili oko 177 mil eura. Na tabeli najbogatijih evropskih klubova Koln bi bio ispred jednog Atletico Madrida.

Ovo je zbilja senzacija i velika pohvala za Jörga Schmadtkea i ostatak uprave Kolna , oni za ovu godinu predviđaju da će probiti granicu od 100 mil eura, a kako igraju to je i više nego realno. Schmadtke je ponajbolji ili jedan od tri najbolja sportska direktora u Bl-u, Hannover luta njegovi odlaskom.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 07 okt 2015, 10:14

FRANK RIBERY je napisao/la: Prihodi za proslu sezonu:

Koln - 89,7 mil eura
Everton - 144,1 mil eura
121 mil funti, odnosno 164 mil eura su prihodi Evertona za prošlu sezonu, a od toga 88 mil funti TV prava.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 07 okt 2015, 10:37

FRANK RIBERY je napisao/la: Ja sam budala sto se raspravljam sa tinejdzerima
Ako ti moji postovi liče na tinejdžerske, onda je prvi dio tvoje citirane rečenice najpametnije što si do sada o sebi rekao. Popravljaš se, nema šta.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 07 okt 2015, 10:43

rio_Ferdy88 je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la: Prihodi za proslu sezonu:

Koln - 89,7 mil eura
Everton - 144,1 mil eura
121 mil funti, odnosno 164 mil eura su prihodi Evertona za prošlu sezonu, a od toga 88 mil funti TV prava.
Uzimao sam podatke za Deloitte, onda su to podaci za sezonu 2013/2014, ali kad se sve ponovo sracuna opet je Koln ostvari fantasticne rezultate:

Prihodi:
Koln 89,7 mil eura
Everton - 164 mič eura

Tv prava:
Koln - 21,150,000
Everton 119,800,000

Prihodi bez tv prava:
Koln: 68,55 mil eura
Everton: 44,2 mil eura
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 07 okt 2015, 10:57

Naravno, za klub kao Koln je to za svaku pohvalu :thumbup:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 07 okt 2015, 11:49

Köln je zadnje dvije godine počeo dobro poslovat, ali situacija je i dalje teška. Posluje se većinom oko nule ili sa nekim malim dobitkom oko milje, a pritišće ih dug od 31,4 milki na ime obveznica za konsolidaciju (neto 24,2 miliona nakon odbitka nedospjelih potraživanja).
Schmadtke je veliki dobitak za njih, ali pred njima je još dalek put.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 07 okt 2015, 12:29

Gradske vlasti su odobrile projekat novog stadiona Darmstadta.Kapacitet ce iznositi 19,000, a ukupni troskovi izgradnje ce se kretati oko 33 mil eura. Početak radova treba očekivati najkasnije u drugoj polovini 2016-te.

slika

Nove stadione imaju u planu Karlsruhe, Freiburg, a stadion Nurnberga bi trebao prezivjeti rekonstrukciju.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 okt 2015, 17:37

opel je napisao/la:
Onda je vecina tvojih pajdasa homoseksualno nastrojena obzirom da su oni pokretaci teme o skidanju gaca... :roll:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 okt 2015, 17:59

Nastavi li Lewandowski sa ovim igrama do kraja sezone ( ne mislim da trpa po pet komada na tekmi,dosta i 2-3 :mrgreen: ) cifra od 70 mil će biti smiješna.Trenutno najbolji špic na svijetu vrijedi mnogo više.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 okt 2015, 18:24

Eto protekla je otprilike četvrtina ove polusezone i može se reći da je Hertha strašno dobro startala i djeluje dosta zrelo. Uz onu kompaktnost i defanzivnu stabilnost koju je Dardai donijeo već prošle sezone u ovoj i to sve prema naprijed dobro djeluje. Naravno u ekipi se i proširio broj kvalitetnih igrača dolaskom Ibiševića, a i Weisera. A tu su ionako već Kalou, Stocker, Skjelbred. Definitivno je tu sada par igrača s određenim većim kvalitetom. Ima i par solidnih te prosječnih, ali činjenica je da se ekipa bori, gori na terenu i to donosi rezultate. Mađarski trener je to dobro posložio, a kakav je bio kao igrač, takav je očigledno i kao trener (borba i disciplina u prvom planu :D ). Možda bi Hertha mogla i do Evrope, ali prevashodno bi bilo dobro da se stabilizuju u sredini tabele i da na duže staze postanu stabilan prvoligaš. Evropa je za berlinski tim samo pitanje vremena, a Dardai ionako podsjeća na one bolje berlinske fudbalske dane, kada je Hertha redovno igrala evropska takmičenja.

Isto tako interesantne su oscilacije Leverkusena. Leverkusen je prosto razvalio u pretkolu LP i odigrao pakleno dobro i zrelo. A u BuLi su zabilježili par blijedih, mlakih izdanja, kao što je zadnje protiv Augsburga ali i ono protiv Darmstadta ranije. Dosta osciliraju...Dobro bilo je kod njih cirkulacije igrača, neki otišli, drugi došli, kvalitet postoji evidentno, ali treba to sve da se stabilizuje i uklopi.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 07 okt 2015, 21:40

FRANK RIBERY je napisao/la:Da kojim slucajem Bundesliga i Premiership imaju ista Tv prava
Tesko ce se BL u buducnosti nositi sa PL sto se tice TV prava. Prije svega prvi su otisli na trzista van svoje drzave i poklopili Aziju i ostala trzista, a drugo je zanimljivost lige.

U PL je u 5 bodova prvih 7 timova...

1. Manchester City 18
2. Arsenal 16
3. Manchester United 16
4. Crystal Palace 15
5. Leicester City 15
6. West Ham United 14
7. Everton 13
8. Tottenham Hotspur 13

...dok u BL nakon 8 kola vec znas sampiona.

Ne trebamo mi sada razbijati glavu temama kako smanjiti jaz medju klubovima u BL, nego ljudi koji primaju platu za to i koji su zaduzeni da vode BL, ali je smijesno da svabe dozvoljavaju da jedan prosjecan PL klub dobija 100 milki vise od prosjecnog svapskog kluba :crazy:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 08 okt 2015, 07:44

kraljttbvb je napisao/la:
Ne trebamo mi sada razbijati glavu temama kako smanjiti jaz medju klubovima u BL, nego ljudi koji primaju platu za to i koji su zaduzeni da vode BL, ali je smijesno da svabe dozvoljavaju da jedan prosjecan PL klub dobija 100 milki vise od prosjecnog svapskog kluba :crazy:
Upravo tako, jer ovdje se konstatuje kako Englezi uzimaju puno više para od TV prava, a niko ne kaže ko je za to kriv, nego to ispade kao nekakva nepravda. To je i logično na forumu na kojem se BL prikazuje kao savršena, uprava FCB jedina sposobna, sve ostale nesposobne i to je glavni i jedini razlog nekonkurentnosti lige. Onda se priča o nekakvom Kelnu kako finansijski pozitivno posluje, a čudi me da nisu pisali kako su Real i Barcelona u dugovima i gubicima, pa onda kako je Wolfsburg napravio dobar posao prodajom svog najboljeg igrača, a kad ih pregazi Real i Barca koji svoje najbolje igrače ne prodaju, onda nikom ništa. I nikome ne pada na pamet da kaže kako bi FCB napravio dobar posao prodajom Lewata, Milera ili Neuera, bez obzira na cifru koja bi se mogla uzeti. Još bi kupili Messija i Ronalda, da smanje rizik od pljuski koje su dobijali od Barce i Reala. Eto tako se ovdje razmišlja i diskutuje po principu trla baba lan, da joj prođe dan.

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 16 okt 2015, 21:37

Ovo sto je sad bilo dosudjeno kao penal za BvB je sramota, bezobrazluk...ma nema te rijeci...ovo je nadmasilo svaki Bayernov sumnjiv penal..i onda dodju i kazu kako sudci navlace bavarcima..ovo nije bio ni f od faula i jos uz to metar izvan 16-erca

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 16 okt 2015, 22:02

edo07 je napisao/la:Ovo sto je sad bilo dosudjeno kao penal za BvB je sramota, bezobrazluk...ma nema te rijeci...ovo je nadmasilo svaki Bayernov sumnjiv penal..i onda dodju i kazu kako sudci navlace bavarcima..ovo nije bio ni f od faula i jos uz to metar izvan 16-erca
dobro je da je makar neko to gledao, jer pratim evo tema prazna to što se borussiji dosuđuju nevidljivi penali nikog ne zanima i to što borusija u zadnjih 5 godina ima više dosuđenih penala ni to niko ne gleda, al zato kad bayernu se dosudi penal iako rezultat bude npr. 4-5 razlike svi osuđuju i kažu čak da je penal odlučio tok utakmice i da je protivnik pružo dobar otpor do nekog uvijek njima sumnjivog penala :kafa:

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 16 okt 2015, 22:27

edo07 je napisao/la:Ovo sto je sad bilo dosudjeno kao penal za BvB je sramota, bezobrazluk...ma nema te rijeci...ovo je nadmasilo svaki Bayernov sumnjiv penal..i onda dodju i kazu kako sudci navlace bavarcima..ovo nije bio ni f od faula i jos uz to metar izvan 16-erca
Faul cist ko suza, tu nema price. Jedino oko cega se moze voditi rasprava je li na ivici ili unutra. A evo ni nakon deset ponavljanja ne moze se tacno reci je li vani ili unutra faul, kako onda da sudija procijeni u desetom dijelu sekunde?
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 16 okt 2015, 22:30

Jest, jest :urnebes:

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 16 okt 2015, 22:37

Penal cist ko suza, iz aviona se vidilo da jeste.... :rol: :rol:

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.