Kvalifikacije za EURO 2016

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

KpbKaka22
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za EURO 2016

Post Postao/la KpbKaka22 » 16 okt 2015, 01:00

Besic je napisao/la:Evo grupe npr

A. Francuska , Italija , Poljska , S . Irska
B. Njemačka , Rusija , Slovačka , Island
C. Španija , Austrija , Ukrajina , Albanija
D. Belgija , Hrvatska , Rumunija , Wels
E. Portugal , Švicarska , Švedska , Turska
F. Engleska , BiH , Ćeška , Mađarska

Ne znam kako mogu napravit grupu da kažeš za nju " e nije nešto " .

I sad u osminu finala idu dvi n iz svake skupine i cetri najbolje treceplasirane.. krizanje ide pobjednici Skupina A,B,C,D sa ovim trećeplasiranim..jel tako ? ;)

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 16 okt 2015, 11:02

Tako nešto , više od pola timova do kraja zadnje utakmice u grupi neće znat mogućeg protivnika u 1/8 .
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 16 okt 2015, 14:41

KpbKaka22 je napisao/la:
Besic je napisao/la:Evo grupe npr

C. Španija , Austrija , Ukrajina , Albanija

Ne znam kako mogu napravit grupu da kažeš za nju " e nije nešto " .

I sad u osminu finala idu dvi n iz svake skupine i cetri najbolje treceplasirane.. krizanje ide pobjednici Skupina A,B,C,D sa ovim trećeplasiranim..jel tako ? ;)
Križaju se
Drugi iz grupe A i drugi iz grupe C,
Pobjednik grupe D, te najbolji trećeplasirani iz B/E/F
Pobjednik grupe B, te najbolji trećeplasirani A/C/D
Pobjednik grupe F, te drugi iz grupe E
pobjednik grupe C, te najbolji trećeplasirani A/B/F
Pobjednik grupe E, te drugi iz grupe D
Pobjednik grupe A, te najbolji trećeplasirani iz grupe C/D/E
Drugi iz grupe B, te drugi iz grupe F
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 16 okt 2015, 16:37

AnelZ je napisao/la:Ali cuj nekih sto kazu da ne bi bilo lose i 32 ekipe na EURO :D onda komotno ne trebaju kvalifikacije. Napravimo prvenstvo kao Juzna Amerika svake cetiri godine i gotovo, ha ja.

24 ekipe treba da bude maksimum i da se nikada ne razmislja o daljnjem prosirenju (osim ako dodje do nekih drasticnih geopolitickih promjena). Navijaci velikih reprezentacija jos uvijek smatraju da je greska povecanje na 24 ekipe i to mogu vidjeti na mnogim forumima gdje oni ucestvuju. Kazem navijaci, a ne obicni simpatizeri koji cesto ne znaju ni nabrojati nijednog igraca van svoje reprezentacije. Fazon i jeste da je tesko da se plasira kako bi postojala odredjena car za vecinu ekipa kada se igra EURO jer su teskom mukom ostvarili plasman te sada mogu biti ponosni, ali to je u isto vrijeme znacilo da mnogi nece se plasirati sto dovodi da se gubi veliki novac jer ipak svako je spremniji da plati vise ako igra i njihova reprezentacija na takmicenju + ovo prvenstvo ce imati 20 vise utakmica nego proteklo te ce umjesto 22 dana trajati 31 dan.

I ne slazem se sa konstatacijom da prestiznije osvojiti EURO sa 24 reprezentacije, nego EURO sa 16. Na kraju krajeva na isto se svodi :)
Dakle dolazimo do zakljucka da je najvazniji faktor prosirenja novac, kojeg ce sada biti jos vise, nikako neke druge stvari poput toga da ce jos neke repke Evrope vidjeti Euro i slicno, yebe se UEFI za nekom Albanijom,Sj, Irskom i slicnim, koje su sada prvi puta vidjele EURO. :D
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 16 okt 2015, 21:45

Besic je napisao/la:Tako nešto , više od pola timova do kraja zadnje utakmice u grupi neće znat mogućeg protivnika u 1/8 .
Sto je odlicno. Nece biti vise prijateljskih utakmica plasiranih ekipa.

To sto vise nece biti top 16 evropskih reprezentacija na Euru nije nikakav problem, barem po meni. Jest da je svaka prijasnja utakmica bila vrhunska, ali ako reprezentacije poput Islanda ili S. Irske imaju vise mogucnosti da se plasiraju na veliko takmicenje, vise ce i ulagati u fudbal i stvarati bolje fudbalere... Za 20ak godina ce i Euro sa 24 reprezentacije biti najteze natjecanje na svjetu.

Recimo da se Albanija nije plasirala i da je tu Nizozemska, grupe bi bile odlicne.

C. Španija , Austrija , Ukrajina , Nizozemska

Kao sto si rekao, nema lose grupe. Imas tri ispodprosjecne ekipe (Madarska, Albanija, S. Irska), ali zato imas jedan Vels, jednu Tursku, Slovacku, BiH...

Da povecas kvalitet grupe, trebas dati motiv onima koji su na samom prosjeku da se poboljsaju. UEFA je to sada i uradila kad su dodali jos 8 mjesta. Ako predju sa 24 na 32, taj se motiv izgubi...
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Shooter
Kontakt:

Post Postao/la Shooter » 16 okt 2015, 22:27

Meni je najvece sranje sto se sljedeci Euro igra u 53748585 zemlje.
Hvala majci Paši.
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.

Safet Susic - Pape!

KpbKaka22
Kontakt:

Post Postao/la KpbKaka22 » 16 okt 2015, 23:17

Pretkola za lp ce biti u vrijeme Eura..
A to da se eura igra po drzavama je suvišno i pricati.Moj platini veća glupost nego kad je izjavio da na euru trebaju bit Brazil i Argentina.Zalosno

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 17 okt 2015, 02:44

Shooter je napisao/la:Meni je najvece sranje sto se sljedeci Euro igra u 53748585 zemlje.
Opet novac u igri. Ovako ce se sve utakmice igrati na stadionima sa preko 50000 kapaciteta sto znaci vise ulaznica sa izuzetkom Parken stadiona sa kapacitetom od 38065. Takodjer, vise novca ce se izvuci od navijaca jer imas vise domacina koji ce baciti ogromne pare tokom trajanja prvenstva u njihovoj drzavi i gradu jer lakse je narodu da plati tri utakmice u svom gradu, nego vise od tri utakmice diljem svoje drzave. Jos ako se domacini plasiraju, tek onda ce se zaraditi basnoslovne cifre. UEFA tvrdi da nece vise ponavljati takav koncept EURA te navodi da je ovo kao za 60. rodjendan odrzavanja Evropskog prvenstva. Ali vala, SP u Rusiji, Brazilu ili SAD ili EURO diljem Evrope dodje isto (ako izuzmemo Baku u Azerbejdzanu) jer udaljenost gradova u ovim gore drzava i evropskih gradova je skoro ista. I ja sam vise da se odrzava u jednoj, maksimalno dvije drzave, ali ovakav jedan EURO svakih 20 ili 40 godina mi je sasvim OK.

EURO 2016 je prvo evropsko prvenstvo u velikoj evropskoj drzavi jos od 1996. (20 godina nije malo) kada je ono odrzano u Engleskoj. Tradicionalno se vise novca prikupi kada se igra u tim drzavama jer je jednostavno trziste jace pa se mogu staviti vece cijene ulaznica, a jos uz to su stadioni prosjecno veci + sponzori su spremniji dati vise novca. Jake su ekonomski i Austrija, Švicarska, Belgija i Nizozemska ali opet njihova ukupna populacija je tek nesto preko 42 miliona, dok sama Francuska ima 67 miliona. Poljska + Ukrajina imaju vise stanovnistva od Francuske, ali ekonomski uporediti te dvije drzave sa Francuskom je skoro nemoguce.

Evo primjera sa prosjecnim kapacitetom stadiona jer je ono najlakse da se izmjeri za prvenstva od 2000. do 2020.:

EURO 2000 (Belgija + Nizozemska = ~26 miliona stanovnika) = 37875 prosjecni kapacitet stadiona
EURO 2004 (Portugal = ~10 miliona stanovnika) = 37900 prosjecni kapacitet stadiona
EURO 2008 (Austrija + Švicarska = ~16 miliona) = 35376 prosjecni kapacitet stadiona
EURO 2012 (Poljska + Ukrajina = ~84 miliona) = 44944 prosjecni kapacitet stadiona
EURO 2016 (Francuska = ~67 miliona stanovnika) = 49643 prosjecni kapacitet stadiona
EURO 2020 = 62358 prosjecni kapacitet stadiona

GabrielBatistuta
Kontakt:

Post Postao/la GabrielBatistuta » 17 okt 2015, 02:52

Nisam upoznat sa EUROm 2020,kako mislite vise drzava,jel se zna koje drzave,koliko ih je tacno?
Spaha,pratiš li me ?

Fuck Society

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 17 okt 2015, 03:27

GabrielBatistuta je napisao/la:Nisam upoznat sa EUROm 2020,kako mislite vise drzava,jel se zna koje drzave,koliko ih je tacno?
Naravno. Svaki stadion je dobio tri utakmice grupne faze + jednu utakmicu osmine finala ili cetvrtine finala. Dvije drzave zajedno organizuju jednu grupu, sa tim da domacin ukoliko se kvalifikuje ima zagarantovano dvije domace utakmice. Sedam država i teritorija koji su dobili mogucnost organizacije u jednom od svojih gradova nikada nisu organizovali EURO (Azerbejdžan, Danska, Mađarska, Rumunija, Irska, Rusija i Škotska), dok osam stadiona nije organizovalo nikada nijednu utakmicu EURO-a (gradovi iz gore nabrojanih država i teritorija + Bilbao).

Pored zelje da proslave 60. godina Evropskog prvenstva, dodatni razlog jeste da prosirenje Evropskog prvenstva sa 16 na 24 reprezentacije i broja utakmica sa 31 na 51 je dovelo da velikog povecanja kostanja organizacije Evropskog prvenstva pa mnoge osrednje ekonomije, pa cak i visoko razvijene ali sa malim brojem stanovnistva nisu u mogucnosti da podnesu taj trošak. To je bio razloga zasto je samo Turska objavila ozbiljnu kandidaturu. Postoji mnogo razloga zasto se smatra da Turska nije dobila EURO 2020, generalno Turska javnost govori da UEFA nije zeljela da se tamo odrzi EURO dok sama UEFA navodi kao razlog taj da je Turska i prvenstveno Istanbul imao velike sanse da organizuje i ljetne Olimpijske igre 2020. (koje su izgubile ipak protiv Tokio) pa su smatrali da ne bi bili u mogucnosti da organizuju dva velika dogadjaja u tako kratkom vremenskom rasponu (EURO 2016 ce se npr. organizovat od 10. juna do 10. jula, dok ljetne olimpijske igre 2020. ce biti na rasporedu od 24 jula do 9 augusta).

EURO 2020

Grupna faza + osmina finala:

Kopenhagen (Danska)
Glasgow (Škotska, UK)
Brisel (Belgija)
Budimpešta (Mađarska)
Bilbao (Španija)
Dublin (Irska)
Amsterdam (Nizozemska)
Bukurešt (Rumunija)

Grupna faza + cetvrtina finala:

St. Petersburg (Rusija)
Baku (Azerbejdzan)
Rim (Italija)
Minhen (Njemačka)

Polufinale + Finale:

London (Engleska, UK)

GabrielBatistuta
Kontakt:

Post Postao/la GabrielBatistuta » 17 okt 2015, 03:46

Hoćeš da mi kažeš da ove drzave nece igrati kvalifikacije za to prvenstvo i da su vec plasirane i da ce yebeni Azerbejdzan biti na tom prvenstvu ?

Jer ako je tako :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:
UEFA MAFIA !!!
Spaha,pratiš li me ?

Fuck Society

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 17 okt 2015, 04:46

Mislim da se zezas da ne znas oko EURO 2020, ali nagon je jaci od mene i uvijek moram odgovoriti :D

Napisao "domacin UKOLIKO SE KVALIFIKUJE ima zagarantovano dvije domace utakmice" :)

Ucesnici EURO 2020 ce se dobiti preko UEFA lige nacija (cetiri mjesta) koji se igra od septembra do novembra 2018. te ce biti podjeljeno u cetiri divizije sa po cetiri grupe u zavisnosti od mjesta na UEFA rang listi kako za divizije tako i za grupe unutar divizije. Ovo je samo za prvo izdanje UEFA lige nacija jer ce na dalje koristiti sistem promovisanaj i ispadanja tako sto ce posljednjeplasirana ekipa iz svake grupe u diviziji ispadati u nizu diviziju, a prvoplasirane ekipe iz svake grupe u svakoj diviziji ce biti promovisani u diviziju iznad (naravno, ne mozes biti promovisan iz prve divizije, niti izbacen iz posljednje divizije). Naravno, tu ce biti i kvalifikacija za EURO 2020 (20 mjesta) koje se igraju od marta do novembra 2019.

U kvalifikacijama za EURO 2020 ce ucestvovati rekordan broj od 54 reprezentacija (posto nijedna reprezentacija nece dobiti direktni plasman) rasporedjenih u sest grupa po pet reprezentacija i cetiri grupe od po sest reprezentacija sa tim da ucesnici final four lige nacija moraju biti u grupama od po pet reprezentacija posto se final four igra u junu 2019. na lokaciji koju izabere izvrsni odbor UEFA. Prve dvije reprezentacije iz svake grupe ce se kvalificirati direktno na EURO 2020.

Nakon toga ce se pogledati sve cetiri divizije u ligi nacija te cetiri najbolje reprezentacije po plasmanu u ligi nacija po svakoj diviziji ce igrati baraz za nastup na EURO 2020 unutar svoje divizije. Prednost imaju pobjednici grupa u svojoj diviziji, no ukoliko je neko od njih obezbjedio vec nastup na EURO 2020 preko kvalifikacija onda naredna najbolja reprezentacija iz divizije zauzima njeno mjesto i tako dalje. Ukoliko ima manje od cetiri reprezentacije u jednoj diviziji koje jos nisu obezbjedile nastup na EURO 2020 onda ce najbolja reprezentacija iz naredne divizije preci u baraz jace divizije (ovo mozda i nije fer jer umjesto da igras protiv protivnika iz svoje divizije koji bi generalno trebali biti slabiji tebe kao najbolju reprezentaciju te divizije salju u jacu diviziju koja bi trebala da bude sastavljena generalno od boljih protivnika). Baraz se igra kao polufinalne utakmice gdje se sastaje najbolja plasirana reprezentacija protiv cetvrtoplasirane reprezentacije i drugoplasirana reprezentacija protiv treceplasirane bez da se igra revans, a domacin ce biti reprezentacija koja je bolje plasirana dok ce se domacin od dva finalista odluciti putem zrijeba jer se i on igra samo jednu utakmicu. To ce znaciti da ce svaka divizija imati barem jednog predstavnika na EURO 2020 tj. i cetvrta divizija ce imati predstavnika na EURO 2020 iako ce u njoj ucestvovati 16 najlosijih reprezentacija po UEFA rang listi (to bi npr. sada bili Litvanija, Bjelorusija, Gruzija, Azerbejdzan, Latvija, Kipar, Moldavija, Makedonija, Kazakstan, Luksemburg, Lihtenstajn, Farska Ostrva, Malta, Andora, San Marino i Gibraltar). Po trenutnoj UEFA rang listi mi smo 13. sto bi znacilo da bi igrali u drugoj diviziji lige nacije (tu bi trenutno jos bili Ukrajina, Češka, Švedska, Poljska, Rumunija, Slovačka, Mađarska, Danska, Turska, Irska i Grcka) jer su prva i druga divizija sastavljene od po 12 reprezentacija, treca divizija broji 14 reprezentacija, a cetvrta divizija 16 reprezentacija. Taj baraž bi se igrao u martu 2020. godine sto znaci da ce sve reprezentacije ucesnice EURO 2020 znati tek u martu, a ne novembru kao sto je to do sada bio slucaj.

Eto, kratko objasnjenje :D

GabrielBatistuta
Kontakt:

Post Postao/la GabrielBatistuta » 17 okt 2015, 05:22

Nisam dobro procitao prvi put,izvinjenje moje,svaka cast na objasnjenju.
Spaha,pratiš li me ?

Fuck Society

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 18 okt 2015, 14:31

U baražu igraju

Ukrajina-Slovenija
Švedska-Danska
BiH-Irska
Norveška-Mađarska

Teško je bilo šta prognozirati, ali onako gledajući na prvu, Ukrajina je prošla najbolje, može se reći. Ipak, kroz istoriju, Ukrajinci nemaju sreće sa baražima (igrali su 3 ili 4 puta i nikad nisu uspjeli da prođu, ako se dobro sjećam). Slovenci sa druge strane imaju dobrih iskustava sa baražima (4 puta su igrali, 3 puta su prošli iako su uvijek bili nenosioci). Zanimljivo, prvi put kad su igrali baraž, vodio ih je ko i danas, Katanec i prošli su upravo Ukrajinu (gol sa centra Milenka Aćimovića u Ljubljani). Nezgodni su Slovenci, ali cijenim da ovdje završavaju svoju priču što se tiče ep.
Švedska-Danska, fenomenalan dvoboj za kraj ciklusa. Lud dvomeč koji ni za šta ne bih propustio. Šanse su podjednake.
BiH-Irska, i jedni i drugi imaju svoje prednosti i nedostatke. BiH je jača individualno i tehnički, Irci timski i taktički jer, po meni imaju boljeg selektora. Neizvjesno će biti.
Norveška-Mađarska, neatraktivan par, ne bih se usudio da prognoziram.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 18 okt 2015, 14:44

Slovenci su maheri u barazu, od 4 puta 3 puta su prosli (samo ih Hrvatska izbacila, mislim u kval. za SP 98)

Ukrajince su vec izbacivali u barazu za SP 2002, uz nezaboravan gol Acimovica
[youtube][/youtube]
Don't believe the hype.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 18 okt 2015, 15:13

akisarajevo92 je napisao/la:Slovenci su maheri u barazu, od 4 puta 3 puta su prosli (samo ih Hrvatska izbacila, mislim u kval. za SP 98)

Ukrajince su vec izbacivali u barazu za SP 2002, uz nezaboravan gol Acimovica u stilu Beckhama

[youtube][/youtube]

Male ispravke :mrgreen: , Hrvati su ih izbacili u baražu za ep 2008 (u prvoj na Maksimiru bilo 1:1, u revanšu Pršo dao gol za 0:1)
Ukrajince su izbacili u baražu za ep 2000., a u baražu za sp 2002. su izbacili Rumune. Možeš provjeriti, ali kontam da sam u pravu. :mrgreen:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 18 okt 2015, 15:16

alan_kardec je napisao/la:
akisarajevo92 je napisao/la:Slovenci su maheri u barazu, od 4 puta 3 puta su prosli (samo ih Hrvatska izbacila, mislim u kval. za SP 98)

Ukrajince su vec izbacivali u barazu za SP 2002, uz nezaboravan gol Acimovica u stilu Beckhama

[youtube][/youtube]

Male ispravke :mrgreen: , Hrvati su ih izbacili u baražu za ep 2008 (u prvoj na Maksimiru bilo 1:1, u revanšu Pršo dao gol za 0:1)
Ukrajince su izbacili u baražu za ep 2000., a u baražu za sp 2002. su izbacili Rumune. Možeš provjeriti, ali kontam da sam u pravu. :mrgreen:
Slovence su izbacili u barazu za EP 2004

a ovo drugo si upravu, sad sam provjerio :mrgreen:

izbacivali su Ukrajince 1999, Rumune 2001. i Ruse 2009.
Don't believe the hype.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 18 okt 2015, 15:33

Ova Ukraina sad je predobra reprezentacija.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 18 okt 2015, 15:36

Jeste, u baražu za ep 2004., malo sam se preračunao. Tačno, izbacili su i Ruse, uoči revanša u Mariboru, Slovenci špijunirali Ruse na zatvorenom treningu :crazy: i kasnije dobili 1:0, u Moskvi bilo 2:1 za Ruse.
RIP Adis Selmanović

dean33
Kontakt:

Post Postao/la dean33 » 19 okt 2015, 11:39

teško je prognozirati rezultate.....sve ekipe su tu negdje i odlučit će dnevna forma i sreća...

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.