Kvalifikacije za EURO 2016

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

akisarajevo92
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za EURO 2016

Post Postao/la akisarajevo92 » 14 okt 2015, 17:27

Puma je napisao/la:Pa ima 5-6 kvalitetnih reprezentacija koje su bas dobre ovo ostalo sve osrednja buranija. Ovo predstojece EP je nista drugo nego drugi krug kvalifikacija.
gledaj tek od 1/4 finala ako te to muči
Don't believe the hype.

zlatan1982
Kontakt:

Post Postao/la zlatan1982 » 14 okt 2015, 17:55

u uefi su se odlučili da povećaju broj učesnika na 24 da bi ove manje zemlje mogli lakše doći do prvenstva..a ove kvalifikacije su pokazale da su te slabije ekipe, tipa vels, sjeverna irska, island, austrija,albanija među prvima osigurale euro i od čega neke sa prve pozicije, dok su ugledne europske ekipe tipa švedska ili danska, završile u baražu a neke poput holandije, grčke, srbije, bugarske, škotske se nisu ni plasirale..

HeavensWonder
Kontakt:

Post Postao/la HeavensWonder » 14 okt 2015, 19:11

Pa u proteklih 20 godina je trend omasovljavanja svih takmičenja kako bi se što više novca izvuklo od TV prava i reklama. EURO će u konačnici imati jednako ekipa koliko i WC i igrati će se jedan mjesec. Fudbal je postao sinonim za ogromne količine novca. Svaki savez će dobiti 12 mil € = 288 mil €.

Na kraju, dosta je veći uspjeh osvojiti prvenstvo u kome se takmiče 24 i 32 tima nego li 16. Mislim da je bio plan da će se Euro Liga prošiti na 48 ili 64 tima, ali pošto je to već krkanluk, planovi su da se ide sa Euro Ligom 2 za manje klubove iz cijele Evrope. Sve za novac, novac za UEFU.
VINCERE NON È IMPORTANTE È L’UNICA COSA CHE CONTA - Giampiero Boniperti

33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 14 okt 2015, 19:20

SGD53 je napisao/la:
adal je napisao/la:
alan_kardec je napisao/la:Na kako lud način Turci odoše u Francusku. :salut: Vjerovatno jedan od najluđih scenarija koji se mogu zamisliti.
Nije mi jasno kako oni kad imaju 18 bodova a recimo norvezani 19 i jos cini mi se ukraina.Kako su oni najbolje plasirani po kojem rezoni se gleda?
zato što se brišu rezultati protiv zadnje plasiranih ekipa iz razloga jer jedna grupa (ona sa Albanijom) ima jednu ekipu manje, tako da se rezultati protiv šestoplasirane reprezentacije brišu. I Mađari i Norvežani su svoje posljednje plasirane ekipe pobijedili dva put i izbrisano im je po 6 bodova, Turci su Kazahstan pobijedili 2 put dok su sa Latvijom 2 put remizirali i to je razlog zbog čega im je bila potrebna Kazahstana, jer je pobjedom Kazahstana u Latviji Latvija pala na posljednje mjesto i onda je Turcima umjesto -6 bodova protiv Kazahstana izbrisano -2 protiv Latvije :)
Samo mala ispravka, Madjari su zjanili od Grcke. Tako da se njima brisalo 3 boda, a ne 6.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

zlatan1982
Kontakt:

Post Postao/la zlatan1982 » 14 okt 2015, 21:03

HeavensWonder je napisao/la:Pa u proteklih 20 godina je trend omasovljavanja svih takmičenja kako bi se što više novca izvuklo od TV prava i reklama. EURO će u konačnici imati jednako ekipa koliko i WC i igrati će se jedan mjesec. Fudbal je postao sinonim za ogromne količine novca. Svaki savez će dobiti 12 mil € = 288 mil €.

Na kraju, dosta je veći uspjeh osvojiti prvenstvo u kome se takmiče 24 i 32 tima nego li 16. Mislim da je bio plan da će se Euro Liga prošiti na 48 ili 64 tima, ali pošto je to već krkanluk, planovi su da se ide sa Euro Ligom 2 za manje klubove iz cijele Evrope. Sve za novac, novac za UEFU.
ako ćemo realno, ništa slabije ne bi bilo da umjesto 24 ekipe na euru, imamo 32.
čak bi i zanimljivije bilo...
npr, ovih 20 ekipa šta je već osiguralo odlazak, + ovih 8 iz baraža i + 4 koje nisu osigurale, a po nekom svom ugledu i rezultatima kroz istoriju, pa i igračima trebaju biti na euru..tu prije svega mislim na bivše prvake europe holandiju i grčku, zatim jednu tradicionalno nogometnu škotsku i srbiju. možda bi i bugarska tu našla svoje mjesto, jer ipak su nekad i oni bili redovni učesnici velikih takmičenja pa i dobre rezultate imali poput 4. mjesta 94 godine...

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 14 okt 2015, 21:36

zlatan1982 je napisao/la:
HeavensWonder je napisao/la:Pa u proteklih 20 godina je trend omasovljavanja svih takmičenja kako bi se što više novca izvuklo od TV prava i reklama. EURO će u konačnici imati jednako ekipa koliko i WC i igrati će se jedan mjesec. Fudbal je postao sinonim za ogromne količine novca. Svaki savez će dobiti 12 mil € = 288 mil €.

ako ćemo realno, ništa slabije ne bi bilo da umjesto 24 ekipe na euru, imamo 32.
čak bi i zanimljivije bilo...
npr, ovih 20 ekipa šta je već osiguralo odlazak, + ovih 8 iz baraža i + 4 koje nisu osigurale, a po nekom svom ugledu i rezultatima kroz istoriju, pa i igračima trebaju biti na euru..tu prije svega mislim na bivše prvake europe holandiju i grčku, zatim jednu tradicionalno nogometnu škotsku i srbiju. možda bi i bugarska tu našla svoje mjesto, jer ipak su nekad i oni bili redovni učesnici velikih takmičenja pa i dobre rezultate imali poput 4. mjesta 94 godine...
Prve tri ekipe ekipe iz grupe , četvrti u baraž ( najslabiji 4. nije u baražu ) i domaćin :D
3*9+4+1=32 :D
Island, Češka, Belgija, Vels, Španija, Slovačka, Njemačka, Poljska, Engleska, Švicarska, Sjeverna Irska, Rumunija, Austrija, Rusija, Italija, Hrvatska, Portugal , Albanija , Francuska , BiH , Ukrajina , Danska , Norveška , Slovenija , Mađarska , Švedska , Irska , Srbija , Grčka , Holandija , Crna Gora i Izrael :guz:
"We need to suffer. And we need to fight."

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 14 okt 2015, 21:50

slika

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 14 okt 2015, 23:16

TMovac je napisao/la:Samo mala ispravka, Madjari su zjanili od Grcke. Tako da se njima brisalo 3 boda, a ne 6.

Mađari su protiv Grka uzeli 1jedan bod, kod kuće igrali 0:0, u Atini Grci dobili. Znači, Mađarima se brisao samo bod.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 15 okt 2015, 04:11

akisarajevo92 je napisao/la:
Puma je napisao/la:Pa ima 5-6 kvalitetnih reprezentacija koje su bas dobre ovo ostalo sve osrednja buranija. Ovo predstojece EP je nista drugo nego drugi krug kvalifikacija.
gledaj tek od 1/4 finala ako te to muči
Ma gluposti. Prije se EP igralo samo sa 8 ekipa, to je bas bezveze.
Za mene su fudbalska prvenstva jedna posebna stvar sa posebnom atmosferom. Prvenstvo treba da traje dugo, bar 20-25 ili vise dana, uz utakmice svaki dan. Tako se stvori ta atmosfera. Fudbal svaki dan, cijeli dan, osjeti se ta posebna atmosfera u vazduhu. I uvijek treba da bude par autsajdera ili ekipa koji su tu po prvi put. Zasto gledati samo najbolje ekipe?

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 15 okt 2015, 09:18

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 15 okt 2015, 14:53

Ali cuj nekih sto kazu da ne bi bilo lose i 32 ekipe na EURO :D onda komotno ne trebaju kvalifikacije. Napravimo prvenstvo kao Juzna Amerika svake cetiri godine i gotovo, ha ja.

24 ekipe treba da bude maksimum i da se nikada ne razmislja o daljnjem prosirenju (osim ako dodje do nekih drasticnih geopolitickih promjena). Navijaci velikih reprezentacija jos uvijek smatraju da je greska povecanje na 24 ekipe i to mogu vidjeti na mnogim forumima gdje oni ucestvuju. Kazem navijaci, a ne obicni simpatizeri koji cesto ne znaju ni nabrojati nijednog igraca van svoje reprezentacije. Fazon i jeste da je tesko da se plasira kako bi postojala odredjena car za vecinu ekipa kada se igra EURO jer su teskom mukom ostvarili plasman te sada mogu biti ponosni, ali to je u isto vrijeme znacilo da mnogi nece se plasirati sto dovodi da se gubi veliki novac jer ipak svako je spremniji da plati vise ako igra i njihova reprezentacija na takmicenju + ovo prvenstvo ce imati 20 vise utakmica nego proteklo te ce umjesto 22 dana trajati 31 dan.

I ne slazem se sa konstatacijom da prestiznije osvojiti EURO sa 24 reprezentacije, nego EURO sa 16. Na kraju krajeva na isto se svodi :)

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 15 okt 2015, 15:11

Pa druže svaka ekipa koja se plasirala na iduće prvenstvo je prošla mahom u guz. Da su bila još dva kola kvalifikacija možda bi se izmjenilo 10 učesnika na prvenstvu. Ne znam po meni je ovo pogodak, što zbog trajanja prvenstva što zbog više utakmica i zanimljivosti. Svaka repka koja će biti na Euru će imati šta da kaže, pa ni ta Albanija i Sj.Irska nisu talašika što su dokazale kroz kvalifikacije. Ja vjerujem da je ovo proširenje pun pogodak, al' se isto tako slažem da neko dalje širenje nije potrebno jer onda baš ne bi ni trebale kvalifikacije.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 15 okt 2015, 19:35

AnelZ je napisao/la:Ali cuj nekih sto kazu da ne bi bilo lose i 32 ekipe na EURO :D onda komotno ne trebaju kvalifikacije. Napravimo prvenstvo kao Juzna Amerika svake cetiri godine i gotovo, ha ja.

24 ekipe treba da bude maksimum i da se nikada ne razmislja o daljnjem prosirenju (osim ako dodje do nekih drasticnih geopolitickih promjena). Navijaci velikih reprezentacija jos uvijek smatraju da je greska povecanje na 24 ekipe i to mogu vidjeti na mnogim forumima gdje oni ucestvuju. Kazem navijaci, a ne obicni simpatizeri koji cesto ne znaju ni nabrojati nijednog igraca van svoje reprezentacije. Fazon i jeste da je tesko da se plasira kako bi postojala odredjena car za vecinu ekipa kada se igra EURO jer su teskom mukom ostvarili plasman te sada mogu biti ponosni, ali to je u isto vrijeme znacilo da mnogi nece se plasirati sto dovodi da se gubi veliki novac jer ipak svako je spremniji da plati vise ako igra i njihova reprezentacija na takmicenju + ovo prvenstvo ce imati 20 vise utakmica nego proteklo te ce umjesto 22 dana trajati 31 dan.

I ne slazem se sa konstatacijom da prestiznije osvojiti EURO sa 24 reprezentacije, nego EURO sa 16. Na kraju krajeva na isto se svodi :)
Pa ja bih prije da ucestvuju 32 ekipe nego da se vratimo na 8 ili 16.
Mada mislim da je ovo sa 24 ekipe optimalno. Kvalifikacije su, mora se priznati, bile jako zanimljive. Manje ekipe su osjetile da nisu bez sansi pa su zbog toga davali sve od sebe. Sve u svemu, to ce dovesti do rasta popularnosti i kvaliteta evropskog fudbala.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 15 okt 2015, 19:50

Ma dobro, sa 24 ekipe mogu zivjeti. Nisam prvobitno bio za to no nisam bio ni zestoki protivnik, ali sa 32 ekipe se ne bi mogao pomiriti. Što je previše, previše je. Pa nije EURO sadaka pa da vecina trebaju imati sansu da ucestvuju. No pravi efekat povecanja cemo vidjeti tek nakon sto prodje EURO i u kvalifikacijama za SP 2018. gdje odlaze 13 reprezentacija + Rusija kao domacin. Ja sam uvjeren da velike reprezentacije tu nece dozvoliti sebi kao na ovim kvalfikacijama da se opuste te mislim da nece biti nekih "iznenadjenja" kao sto je to bilo u ovim kvalifikacijama.

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 15 okt 2015, 23:19

Plasmanom 16 ekipa bi se pravio još veći jaz između ne velikih nego između bogatih i ovih ostali država tj.fudbalskih saveza.
U konačnici bi to dovodilo do toga da bogati postaju još bogatiji a siromašni :guz: još siromašniji.Proširenjem na 24 ekipe bar smo dobili mogućnost da savezi malih država(ako hoće,i ako nema tolikog lopovluka)bar imaju šansu da uzmu nešto novca i ulože u infrastrukturu,škole,stručne kadrove ili ušta već mogu.Evo npr.Albanci su dobili dobru lovu,ili mi ako se plasiramo..znači nemojte gledati sve tako jednostrano..UEFA uzima lovu.Na kraju dobijemo šansu (samo ako budemo pametni)da sklonimo djecu sa ulice,da nam ne propadaju silni talenti samo zbog toga što mu otac ne može platiti mjesečnu članarinu da negdje trenira ,ili što mu ne može kupiti kopačke..pametne nacije će ovo i te kako znati iskoristiti..

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 15 okt 2015, 23:29

Priča se kao da će se na EURU pojaviti reprezentacije koje možeš opalit 3-4 razlike kad hoćeš , a ja mislim da sad nema takvih .
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 15 okt 2015, 23:41

Ovo prosirenje nije donijelo nista lose,bas naprotiv.

I dalje imamo one vrhunske reprezntacije koje bi tu bile i na onom euru sa 16 reprezentacija. Znaci tu su Francuska, Njemačka, Španjolska, Engleska, Portugal, Belgija (sve nosioci) i jos bih tu dodao Italiju.

Druga i treca jakosna je potpuno izjednacena. Niko se ne istice i svako svakoga moze dobiti. Rusija, Švicarska, Austrija, Hrvatska,Češka, Poljska, Rumunjska, Slovačka a mozemo tu cak ubaciti i Tursku te Wales. Kad jos dodamo nosioce iz baraza (BiH,Svedsku,Ukrajina i Madjarska),vidimo da tu nema neke razlike u kvaliteti . Jedino ko je tu od losijih ekipa su Albanija,Island i Sjeverna Irska te mozda jos neka repka iz nenosioca u barazu.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 15 okt 2015, 23:49

Kada Island blagoslovi prvenstvo slika

Nadam se da je Europa spremna.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 16 okt 2015, 00:00

Sta se prica u Holandiji ovih dana, da li se ocitovao Cruyff? On je uvijek bio zestok kriticar holandskog saveza, van Gaala pogotovo, a ovo je manje-vise van Gaalova ekipa koju je ostavio iza sebe. Mada,Blind je njegov bivsi igrac pa im je mozda zbog toga malo progledao kroz prste?

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 16 okt 2015, 00:01

Evo grupe npr

A. Francuska , Italija , Poljska , S . Irska
B. Njemačka , Rusija , Slovačka , Island
C. Španija , Austrija , Ukrajina , Albanija
D. Belgija , Hrvatska , Rumunija , Wels
E. Portugal , Švicarska , Švedska , Turska
F. Engleska , BiH , Ćeška , Mađarska

Ne znam kako mogu napravit grupu da kažeš za nju " e nije nešto " .
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.